• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ay çok kötü ya. Gerçekten dün gece uyuyamadım ve oturdum ciddi ciddi düşündüm. Ben bu çocuğa doğru düzgün bakamıyorum sanırım erken anne oldum, yazık ettim çocuğa diye. Sürekli canı yanıyor ve ben artık dayanamıyorum onu öyle görmeye :KK43:
Çok geçmiş olsun canım aynı şeyleri ben de yaşadım hissettim Allah kimseye o çaresizliği yaşatmasın. Öksürürken gözümün içine bakarak ağlıyordu. Ama bence doktora götür yine de. Belki direk ilaç vermez daha bebek sonuçta. Ama siz bilirsiniz yine de

Kızlar oğlum yataktan düştü parke zemine!!!

Allah beni kahretsin ya. Arkamı 1dk dönmüştüm. Baya ağladı şişlik vs yok görünen. Ara ara ağlıyor ama. Uykusu da geldi çok. Gözleri ile takip yapıyor. Kusma olmadı. Napsam bilemedim. Arkadaş da ben götürdüm gözlerine filan baktılar kontrol edeceksin 24saat dediler röntgen çekmiyorlar dedi. Gitsek mi doktora bekleyip gözlem mi yapsam??

Birinin daha düşmüştü bebeği kimdi o acaba ya??
nevesta81 nevesta81 nın ikizlerinden biri düşmüştü ama o hastaneye götürdü diye biliyorum. Çok geçmiş olsun.

Neden aldiriyorsun bebeği benimde kızım 6 aylık olmadı daha ve ben 3 buçuk aylık hamileyim bende hamile kalmak için çok uğraştım 2 sene doktor doktor gezdim ve kendiliginden hamile kaldım şimdiki hamileligim de süpriz oldu ama hiç aldirmayi düşünmedim..ben tabi ki aldır yada aldırma diyemem ama ilerde vicdan azabı çekme sonra
Vicdan.. en önemlisi o. Benim 3. gebeliğim bu. İkisi de çok küçük daha. Büyük olan 3 yaşında. Ufaklık 6 aylık. Çok zor bir karar.

canim sen de esim gibi bu kendini suclama girdabina girme bence. Neden dersen, ona ne gazi sen verdin ne de hasta ettin. Bizim dr.umuz illa ki hasta olacaklar, bagisikliklari boyle gelisecek dedi. Hele krese falan gidince alisana kadar surekli hasta oluyorlar. Sen ona kendini suclamani gerektirecek bir sey yapmadin. Hatta hepimizden cok fedakarlik yapanlardansin. Kac aydir uyumuyorsun, ayakta emmesine ugrasiyorsun. Daha neler neler...
Haklısın ama işte o kadar acı çekiyor ki dayanamıyorum öyle görmeye artık :(

Kızlar.. 14 Ocak'ta oğlum 6 aylık olacak. Ve ben bugün çift çizgiyi net gördüm :KK43: 9 sene boyunca bebeğim olsun diye gitmediğim doktor kalmadı. İlk oğlum 5. tüp bebek denemesi sonunda oldu. Temmuz doğumlu olan böceğim de sürpriz bebek. Yani 2 oğlum var çok şükür. Ve sadece 1 kez korunmasız ilişkiye girdik. Onda da tutmuş... Kaç haftalık onu bile bilmiyorum. Doğumdan sonra sadece 1 kez adet oldum. 40 yaşındayım. Sanırım istemeye istemeye bu bebeğe elveda diyeceğim. Çok üzgünüm çok sinirliyim kendime.. Kimseye söylememe kararı aldık. Ama birilerine içimi dökmem lazımdı..
canım seni çok iyi anlıyorum. bence de kimseye demeyin. eskiden olsa bu tarz vedalara şiddetle karşı çıkardım ama şimdi vedanın gündeme gelmesini çoook iyi anlıyorum. annenin psikolojisi çok önemli. hazır olmayan bir anne babadan çocuğa da hayır gelmez. tabi ki 3. minişinizle çok mutlu olursunuz belki de. sana duam allah kalbini ferahlatsın sizin için en doğru kararı ilham etsin.

Geçmiş olsun cnm bence de söylemeyin kimseye. En iyisini sen ve eşin bilir. Ben de korunmuyorum ama tüplerim tamamen kapalı. Hastanede donuk iki adet daha var. Artık hastaneyi arayıp sonlandırmalarını söylemem lazım 38 yaşındayım bende. Bunu bile söyleyemedim. Seni düşünemiyorum bile :KK43:
Benim de tek tüp tıkalı. Allah'Im olmayanlara ve isteyenlere nasip etsin inşallah. Bir cana kıymak çok zor bir karar. Umarım kalbi atmaya başlamamıştır. Çünkü gerçekten kaç haftalık onu bile bilmiyorum. Belki de aldırma haftasını geçmiştir. Kafam çok karışık..

Bu arada benim oğlan kaşıkla kendi yiyor ya :oha: :KK70:
Kaşığı elimden alıp kendi devam ediyor :dondurma: Tabi tabaktan almayı kastetmiyorum. Ben kaşıkla alıyorum yiyeceği, o elimden alıp ağzına götürüyor ve bilinçli sanki...ve tabiki döek saça denebilir..Sizin bebişlerde de var mı bu tür şirinlikler :nazar:
Evet aynısını yapıyor :) mama sandalyesi hayırlı olsun mamaların çok çok yesin minik :)

Çok geçmiş olsun canım aynı şeyleri ben de yaşadım hissettim Allah kimseye o çaresizliği yaşatmasın. Öksürürken gözümün içine bakarak ağlıyordu. Ama bence doktora götür yine de. Belki direk ilaç vermez daha bebek sonuçta. Ama siz bilirsiniz yine de
Türkiye'de olsa vermez belki de burda direkt olan şey şu. "Nesi vardı?" - "Balgamlı öksürük ve burun akıntısı."-"Bir bakalım." Göğsünü dinliyor ve sonra, "Şu ilaçtan şu kadar kullanın, geçmezse gelirsiniz."

canım seni çok iyi anlıyorum. bence de kimseye demeyin. eskiden olsa bu tarz vedalara şiddetle karşı çıkardım ama şimdi vedanın gündeme gelmesini çoook iyi anlıyorum. annenin psikolojisi çok önemli. hazır olmayan bir anne babadan çocuğa da hayır gelmez. tabi ki 3. minişinizle çok mutlu olursunuz belki de. sana duam allah kalbini ferahlatsın sizin için en doğru kararı ilham etsin.
Ben hele kürtaj olanlara deli gözüyle bakardım. Ben ki 9 sene çabaladım. çalmadığım kapı kalmadı hamileyim diyebilmek için.. Bugün o 2 kırmızı çizgiyi görünce çok fena oldum.. Allah'ım bana doğru yolu göstersin.. Karar vermemde yardımcı olsun..

ben dogum yapmak uzereyken aras kargo olacak firma normalde daireye teslim etmesi gereken kilodaki park yatagi yukari cikarmadi. Sonradan aradim pesine dustum, yukari cikarmasi gereken bir agirlikmis, asiri degildi yani. Ama Allah'a havale ettim cunku hamileydim yani ve gozuyle gordu. Ben bizim semtte yurt ici kargoyu seviyorum, 6 yildir kullaniyorum hic sorun yasamadim.
aynen doğuma bir kaç gün kala aras kargo nefretim olmuştu. küçücük bir kutuyu bilerek getirmediler günlerce getireceğiz diye oyaladılar en sonunda da biz getirdik ama siz teslim almadınız ki diye yalan attılar. arayıp tüm ses kayıtlarını ve apartman kamerasını kontrol edelim hangimiz yalancıyız dedim ama nafile beni oyaladıkları bir hafta içinde kargo geri dönmüştü sonra genel müdürlükten biriarayıp özürdilemiş şaka gibi özür mahiyetinde onlarla bişi yollarsam yüzde 15 indirim teklif etmişti şeytan görsün yüzünüzü bi daha demek istemiştim. beyaz eşya gibi şans demiş aynen ben de katılıyorum

Ben hele kürtaj olanlara deli gözüyle bakardım. Ben ki 9 sene çabaladım. çalmadığım kapı kalmadı hamileyim diyebilmek için.. Bugün o 2 kırmızı çizgiyi görünce çok fena oldum.. Allah'ım bana doğru yolu göstersin.. Karar vermemde yardımcı olsun..
bu aslında hayat tarzınıza bağlı biraz da. çalışıyorsan iş hayatın nasıl etkilenecek, sana fiziksel olarak yardım edecek birileri var mı., maddi olarak farklı bir konu zaten ama bence en önemlisi sana yardımcı olabilecek birileri var mı yok mu.doğumların sezeryan mı olmuştu bilmiyoruma ama öyleys ekendi bünyeni de düşün.

geçecek canim, düşe kalka buyuyecekler. Şu kiş bir geçsin...
Ah bir yaz gelse de annemlerin yanına gitsek tatile diye bakıyorum artık. Hem o zaman 1 yaşına gelmiş olur, hem mis gibi temiz hava alır. Burda toz toprak, dün fırtına çıktı, evler toz toprak oldu. Nefes alamadım, ilaç kullandım. Yavrum nasıl nefes aldı, nasıl dayandı hiç bilmiyorum :(

aynen doğuma bir kaç gün kala aras kargo nefretim olmuştu. küçücük bir kutuyu bilerek getirmediler günlerce getireceğiz diye oyaladılar en sonunda da biz getirdik ama siz teslim almadınız ki diye yalan attılar. arayıp tüm ses kayıtlarını ve apartman kamerasını kontrol edelim hangimiz yalancıyız dedim ama nafile beni oyaladıkları bir hafta içinde kargo geri dönmüştü sonra genel müdürlükten biriarayıp özürdilemiş şaka gibi özür mahiyetinde onlarla bişi yollarsam yüzde 15 indirim teklif etmişti şeytan görsün yüzünüzü bi daha demek istemiştim. beyaz eşya gibi şans demiş aynen ben de katılıyorum
ay aynen bir de %15 indirim kodu verelim diyor. ben hemen sikayetvar sitesine yaziyorum boyle seyleri

Kızlar oğlum yataktan düştü parke zemine!!!

Allah beni kahretsin ya. Arkamı 1dk dönmüştüm. Baya ağladı şişlik vs yok görünen. Ara ara ağlıyor ama. Uykusu da geldi çok. Gözleri ile takip yapıyor. Kusma olmadı. Napsam bilemedim. Arkadaş da ben götürdüm gözlerine filan baktılar kontrol edeceksin 24saat dediler röntgen çekmiyorlar dedi. Gitsek mi doktora bekleyip gözlem mi yapsam??

Birinin daha düşmüştü bebeği kimdi o acaba ya??
Çok geçmiş olsun cnm umarım birşey yoktur

Ah bir yaz gelse de annemlerin yanına gitsek tatile diye bakıyorum artık. Hem o zaman 1 yaşına gelmiş olur, hem mis gibi temiz hava alır. Burda toz toprak, dün fırtına çıktı, evler toz toprak oldu. Nefes alamadım, ilaç kullandım. Yavrum nasıl nefes aldı, nasıl dayandı hiç bilmiyorum :KK43:
siz temelli mi oradasiniz, geçici mi canim

bu aslında hayat tarzınıza bağlı biraz da. çalışıyorsan iş hayatın nasıl etkilenecek, sana fiziksel olarak yardım edecek birileri var mı., maddi olarak farklı bir konu zaten ama bence en önemlisi sana yardımcı olabilecek birileri var mı yok mu.doğumların sezeryan mı olmuştu bilmiyoruma ama öyleys ekendi bünyeni de düşün.
2 doğumun da sezaryen. Çalışıyorum ve Cezayir gibi imkanları kısıtlı bir ülkedeyim. Çocuklar çok minik olduğu için kayınvalidem yanımda. 3. çocuk olursa herhalde işi bırakmam gerekecek. Çünkü 3 de çok küçük yaşta olacaklar. tek kişi imkansız bakamaz. Maddiyat konusuna değinmiyorum bile.. 2 çocuğa verebileceğim farklı 3 çocuğa farklı olur. en basitinden hala 2 si de bez takıyor. büyüğü 6 numara, ortancası 4 numara, yeni doğana da 1 numara almak gerekecek.. İşin traji komik kısmı bu tabi. Hep bir kızım olsun istemiştim. Belki de kız. ama ben bunu hiçbir zaman bilemeyeceğim galiba.

Back