- 3 Aralık 2011
- 3.373
- 4.896
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
- #75.821
Ben de şimdi koydum yerine mutfağı topluycam bakalım ne kadar sürecek
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tamam gündüz yarim saat uyuyor sadece .Ona alıştık .Ama gece surekli uykumuz bölünüyor .Ikimiz de gune yorgun başlıyoruz.
Onerebilecegin bir tarif var mi canim ?Hazir almayi düşünmüştüm denemek icin .
Allah yardımcın olsun canım az daha sabret düzelir umarım.Emmeden uyumuyor ki, karnı tok olsa bile emmek istiyor. Biberonla da su bile içemiyor, biberonu diş kaşımak için kullanıyor, oynuyor biberon ağzındayken.
Bende haftaiçi organik yumurta alıp başlıyım bakalım umarım sever ve alerjisi yoktur.Bugün çeyrek haşlanmış yumurta sarısı ile kahvaltı başladım canım.
Evet canım sadece lor verdim ama 1 çay kaşığı kadar anca yemiştir minik minik parmağıma alıp ağzına sürdüm. Yumurtaya başlayınca yumurtayla karıştırırım heralde yada böyle kendisi yer severseEline sağlık bende yapmıştım aynı şekilde ama yemeleri için avokado ile ezip vermiştim sen sadece lormu verdin? Öyle yiyebildi mi?
Bence sende kaşık mama yedir cnm baya tok tutuyor benim kizim gece sürekli ağlayıp meme istiyordu bende perişan oluyordum. Geç yattığı için 22 yada 23 gibi mamasını veriyorum uyutuyorum. Istersen evde kendin yap muhallebi yedir istersen kasik mama yedir. Ben bebelac gold sütlü pirinçli kullanıyorum. 3 yemek kaşığı mama üzerine kaynatılmış ılımış su koyup muhallebi yapip yediriyorum yetiyor ona.
Benimki biberon almıyor kaşıkla yiyorKaşıkla mı biberonla mı yiyor ? Benimki 1-2 kasıkta bırakıyor da ondan merak ettim.
Benimki de 3,5 gündür kaka yapmıyor ama ek gıdadan evvel de böyle oluyordu ara ara.. Ne kadar yiyor canım senki toplamda?Kabakla devam ediyoruz, onu da yiyor ama sindiremiyor onu da. Ne zaman başlayacak sindirmeye acaba? Çok huzursuz da.
İyice püre haline geldiyse yutar canım yavaş yavaş. Zaten yutmaya da alışıp öğrenmesi zaman alıyor. Ama ben süt de karıştırıyorum çok az tat versin daha güzel olur belki diyeSebze püresi verenler anne sütü veya mama ile sulandırıyor musunuz?
Nette öyle yazılar okudum da. Tek başınadır havuç veya patates haşlayıp ezip versek olmuyor mu? Yutamaz mı çocuk öyle?
Çok tesekkür ederim pastörize almıştım yaptım çok güzel tuttuCanım sokak sütü aldıysan kaynat ılıt. Pastörize aldoysan o sacaklığa ısıtman yeterli
Bizimde bugün 6. Ay aşılarımız ama hava çok soğuk yarın yaptırmayı düşünüyorum. Ateş yaptı mi?Günaydın...
6. ay aşıları bir gecemin içine... maalesef. Uyuyamadi yavrum. Ben de 3 saat
Yaptı maalesef ama çok çıkmadı. Daha çok huzursuzluk uyuyamama mizildanma inleme oldu. O yüzden calpol vermek zorunda kaldım. Ateşi de düşmüş olduBizimde bugün 6. Ay aşılarımız ama hava çok soğuk yarın yaptırmayı düşünüyorum. Ateş yaptı mi?
Lavmani neden yapmadılar ya hayret bişey! Fitili içeri sokup orda tutacaksın canım çok nazik davranirsan geri çıkar. Fitili sürekli kullanmak doğru değil çocuk ona alışıp kendi kaka yapmıyor. Başka bir hastaneye gitseniz?Oğlum 6gündür kaka yapmıyor!?? Dün çok çok az yaptı onu da 2 gün ben zeytinyağına kulak çöpünü batırıp poposunu uyardım ancak öyle o kadarcık yaptı. Ama ıhh ıhh deyip duruyor ağlıyor inliyor çok mutsuz yavrum. Yarım fitil vereyim dedim beceremedim onu da atmayı!..gece acile gittik karnının röntgenini çektiler. Hem kaka hem gaz görünüyor dedi. Lavman verdi emzirme odasında yapın diye. Ya ben fitili atamamışım lavmanı nasıl yapayım el kadar bebeğe siz yapın dedim. Biz yapamıyoruz korkulacak bişey değil diyo bana. Sinir olduk çıktık geldik eve. Gece 11de uyudu 4-5kere uyandı yine. Baya gaz çıkarıyor aslında ama huzursuzluk devam ediyor.
Uzun zaman kakasını yapmayan bebeğinize ne yapıyorsunuz siz? Fitil önermiyoruz dedi dün doktor. E başka doktor da fitil vermişti. Hepsi ayrı telden çalıyor resmen??
Sabun yapabilirsiniz belki . Bizde çok çaresiz kaldığımızda yapmıştık bir kere 10 dk sonra yapmıştı. Mercimek tanesi kadar bi sabunu zeytinyağlı kulak çöpüyle poposuna ittirmiştikOğlum 6gündür kaka yapmıyor!?? Dün çok çok az yaptı onu da 2 gün ben zeytinyağına kulak çöpünü batırıp poposunu uyardım ancak öyle o kadarcık yaptı. Ama ıhh ıhh deyip duruyor ağlıyor inliyor çok mutsuz yavrum. Yarım fitil vereyim dedim beceremedim onu da atmayı!..gece acile gittik karnının röntgenini çektiler. Hem kaka hem gaz görünüyor dedi. Lavman verdi emzirme odasında yapın diye. Ya ben fitili atamamışım lavmanı nasıl yapayım el kadar bebeğe siz yapın dedim. Biz yapamıyoruz korkulacak bişey değil diyo bana. Sinir olduk çıktık geldik eve. Gece 11de uyudu 4-5kere uyandı yine. Baya gaz çıkarıyor aslında ama huzursuzluk devam ediyor.
Uzun zaman kakasını yapmayan bebeğinize ne yapıyorsunuz siz? Fitil önermiyoruz dedi dün doktor. E başka doktor da fitil vermişti. Hepsi ayrı telden çalıyor resmen??
zeytinyagi veriyorum canim. Hele ki ek gidaya gecenler muhakkak purelerin vs icine azar azar koymali kabizlik yasamamak icin.Oğlum 6gündür kaka yapmıyor!?? Dün çok çok az yaptı onu da 2 gün ben zeytinyağına kulak çöpünü batırıp poposunu uyardım ancak öyle o kadarcık yaptı. Ama ıhh ıhh deyip duruyor ağlıyor inliyor çok mutsuz yavrum. Yarım fitil vereyim dedim beceremedim onu da atmayı!..gece acile gittik karnının röntgenini çektiler. Hem kaka hem gaz görünüyor dedi. Lavman verdi emzirme odasında yapın diye. Ya ben fitili atamamışım lavmanı nasıl yapayım el kadar bebeğe siz yapın dedim. Biz yapamıyoruz korkulacak bişey değil diyo bana. Sinir olduk çıktık geldik eve. Gece 11de uyudu 4-5kere uyandı yine. Baya gaz çıkarıyor aslında ama huzursuzluk devam ediyor.
Uzun zaman kakasını yapmayan bebeğinize ne yapıyorsunuz siz? Fitil önermiyoruz dedi dün doktor. E başka doktor da fitil vermişti. Hepsi ayrı telden çalıyor resmen??
Lavmani neden yapmadılar ya hayret bişey! Fitili içeri sokup orda tutacaksın canım çok nazik davranirsan geri çıkar. Fitili sürekli kullanmak doğru değil çocuk ona alışıp kendi kaka yapmıyor. Başka bir hastaneye gitseniz?
Sabun yapabilirsiniz belki . Bizde çok çaresiz kaldığımızda yapmıştık bir kere 10 dk sonra yapmıştı. Mercimek tanesi kadar bi sabunu zeytinyağlı kulak çöpüyle poposuna ittirmiştik![]()
zeytinyagi veriyorum canim. Hele ki ek gidaya gecenler muhakkak purelerin vs icine azar azar koymali kabizlik yasamamak icin.
Ben 3 tane gün kurusu kaynatıp onu yediriyorum birde onun suyunu ıcirıyorum 6 gun yapmamıştı kakasini hem ek gıdaya geçiş yapmıştık hem demir ilacı mafetti çocuğumu, gün kurusu ise yaradı bizdeOğlum 6gündür kaka yapmıyor!?? Dün çok çok az yaptı onu da 2 gün ben zeytinyağına kulak çöpünü batırıp poposunu uyardım ancak öyle o kadarcık yaptı. Ama ıhh ıhh deyip duruyor ağlıyor inliyor çok mutsuz yavrum. Yarım fitil vereyim dedim beceremedim onu da atmayı!..gece acile gittik karnının röntgenini çektiler. Hem kaka hem gaz görünüyor dedi. Lavman verdi emzirme odasında yapın diye. Ya ben fitili atamamışım lavmanı nasıl yapayım el kadar bebeğe siz yapın dedim. Biz yapamıyoruz korkulacak bişey değil diyo bana. Sinir olduk çıktık geldik eve. Gece 11de uyudu 4-5kere uyandı yine. Baya gaz çıkarıyor aslında ama huzursuzluk devam ediyor.
Uzun zaman kakasını yapmayan bebeğinize ne yapıyorsunuz siz? Fitil önermiyoruz dedi dün doktor. E başka doktor da fitil vermişti. Hepsi ayrı telden çalıyor resmen??
Emzik verince kusuyor.Ben onun hem oyun hem uyku arkadasiyim .Öyle bi mama varsa bende istiyorum
Yutuyor canım ben veriyorum. Buharda havucu patatesi bal kabağını haşlayıp çatalla ezdim verdim yiyor. Diğer türlü püre değil çorba gibi olur onuda yaptım çok az içme suyu kaynatıp karıştırıyorum çorbadan koyu püreden daha sıvı bi hal alıyor
Kakası hala mukuslu mu?
Canım yaa çok çektin valla. En azından ek gıdayı sindirseydi muhallebi falan verirdin belki daha kolay uyurdu. 6 ayı dolduysa en azından mama versen belki daha rahat edersin. Sonuçta emmeyi bırakmıycak sadece takviye olacak.
15 dk kadar oturup ondan da sıkılıyor zaten canım.
Delirelim o zaman
Emzik versen kabul etmiyor mu artık seni bırakmayacağı garanti bence :) (bunu emzik yüzünden 4-5 gündür çok çeken biri söylüyor ama olsun)
En favorimizali rıza hocaya gittik canım
Denenmis ve tutmus .Hangi anne nasil bir caresizlik yaşadıysa artikameliyat eldivenine haykırarak güldüm, insan çaresizlikten neler de buluyortöbe yarabbim ya:)))
Benimki sever sevmez belli degil .Daha once mama secmisligi var .Bizde de aynı durum var geceleri 2 saatte 1 besleniyor , kaşık maması aldım hipp ama yemiyorki 1-2 kaşık o kadar
Geçmiş olsun hem kol hem bacaktan mı yapıldıYaptı maalesef ama çok çıkmadı. Daha çok huzursuzluk uyuyamama mizildanma inleme oldu. O yüzden calpol vermek zorunda kaldım. Ateşi de düşmüş oldu