• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sebze püresi verenler anne sütü veya mama ile sulandırıyor musunuz?

Nette öyle yazılar okudum da. Tek başınadır havuç veya patates haşlayıp ezip versek olmuyor mu? Yutamaz mı çocuk öyle?
Canım ben yarım havuç yarım patates küçük bir parca balkabağı ceyrek soğan üzerini g3cecek kadar icme suyu 1 yem.kas kadar zeytinyağı koyup hasliyorum sonra da blender dan geçirip iciriyorum zaten koyu kıvamda oluyor bayağı

Okuyunca güldüm :D instagramda Gördüm de...

haticekubratongar
Allah tüm uykusuz bebecik annelerini yavrusunu uyuttuğu an kapıyı çalıp uyandıran sütçü, bakkal çakkal, konu komşugillerden, odadan usulca çıkarken basıp ‘viiyyykkkk’ diye öten sesli oyuncakların şerrinden, bebeği uyutup iki dakika mutfağı toplamaya gittiğinde bebeği sevesi gelip öperek uyandıran büyük kardeş sevgisinden, sütünden bebeğe geçip gaz yapan ve gecelerce uyku kaçıran nohut, kuru fasulye tarzı tüm yiyecek içecekten, tam çocuğun uyku vaktinde onu göresi gelen tüm hısım, akraba ve teyzelerden, ‘Tüm gün göremedim, uyandır da azıcık seveyim’ deyip bebeği uyandıran, azıcık sevdikten sonra da ‘Al annesi uykusu gelmiş’ deme gafletinde bulunan babalardan muhafaza etsin Ve evet; ikisaattirsallıyorumbebeğiyeniuyutabildim.com

Kızlar kızım hiç yatmak istemiyor hep oturmak istiyor kucakta da sıkılıyor oturtmuyor beni kucaktayken hep gezmek istiyor. Kucağıma alıp oyun halısında oynatıyordum öylede tutmak zor. 1-2 kere böyle yaptım. Şimdi alınca ağlıyor. Uzun süre böyle durması tehlikeli mi?
Uzun süre oturması için biraz erken gibi ama 5 10dkdan bişey olmaz diye düşünüyorum canım

Ek gıda tadımlarına başlamıştım bugün doktora gittik sürekli söyleniyor mız mız diye doktor daha başlama 6ay bitsin anne sütü yarıyor kilosu iyi diyince tadımlarımız kaldı öyle artık 20gün sonra falan başlayacağız.

kronik_unutkan kronik_unutkan nasilsin canim, biraz alistin mi işe, yeni duzene?
Çok yoruluyorum canım ya, gece uykusu yok hiç uykusuzluktan ölüyorum. İş yeri çok yoğun yarım günde mucize falan bekliyorlar heralde arkamdan arayıp duruyorlar. Kendi evimden iyiyim ama su an kardeşimde mesela en azından 5 dk nefes aldırıyorlar. Dün uyutamadım annem geldi aldı sen uyu diye gece 1 e kadar uğraşıp uyutmuş hamağa yatırdıktan yarım saat sonra uyandı. Çocuk uykusuz yaşıyor resmen çok şaşırıyorum

Tirlatmaya az kaldi doktorum nerdee :d yerine koydugum yer 1 dk sonra zirildayip yanına çağırıyor. Her seferinde de güya daldı diye yerine koyuyorum. Çünkü dalma numarasi yapıyor. Dalsa her saniye çağırmaz demek :ruh:
Benimki kesinlikle derin uykuya geçemiyor. Ve bu cok buyuk bir sorun .Uyurken de yapisigiz uyanikken de .Mesela az once uyuttum sofraya oturdum .Iki lokma yemeden uyandi.
Sizde ise yarar mi bilmiyorum .Ameliyat eldiveninin icine pirinc doldurup bebegin sirtina koyuyorlar .Anne eli uzerinde diye uykuya devam ediyorlarmis .Yapip faydasini goren arkadaslarim var. Ha ben denemedim.Zira yanda olmak yetmiyor meme de agzinda olcak :olamaz:
Ek gıda tadımlarına başlamıştım bugün doktora gittik sürekli söyleniyor mız mız diye doktor daha başlama 6ay bitsin anne sütü yarıyor kilosu iyi diyince tadımlarımız kaldı öyle artık 20gün sonra falan başlayacağız.
Hangi dr canim ?Ben götürmedim daha aylik kontrole.
Bir arkadaşımın 1 yaşında kızı görümcemin de 10 aylık kızı var ve ikisi de geceleri saat başı uyanmasından şikayetçiler :KK51: bebekken daha iyi uyuyordu diyolar :deli:
Ben en dibini gördüm. Bundan sonrası hayal kırıklığı olmaz nasilsa:KK45:

Kızlar bu ara herkes sık uyanmadan dertli anlaşılan. Bizimde aynı şekilde biliyorsunuz.

8-9 saat beslenmeksizin uyuyan oğlum artık geceleri hem emiyor hemde iki defa 120 cc mama içiyor ve asla kusmuyor.

Büyüdüler ve doymuyorlar sanırım artık. Ayın 25ini iple çekiyorum. Doktorumuza gece doyurucu mama soracağım, belli bi nebze düzelir.
Öyle bi mama varsa bende istiyorum :D
Sebze püresi verenler anne sütü veya mama ile sulandırıyor musunuz?

Nette öyle yazılar okudum da. Tek başınadır havuç veya patates haşlayıp ezip versek olmuyor mu? Yutamaz mı çocuk öyle?
Yutuyor canım ben veriyorum. Buharda havucu patatesi bal kabağını haşlayıp çatalla ezdim verdim yiyor. Diğer türlü püre değil çorba gibi olur onuda yaptım çok az içme suyu kaynatıp karıştırıyorum çorbadan koyu püreden daha sıvı bi hal alıyor
O geçti gitti diyeceğim günler gelsin artık. Günler hiç geçmiyor.
Kakası hala mukuslu mu?
Canım yaa çok çektin valla. En azından ek gıdayı sindirseydi muhallebi falan verirdin belki daha kolay uyurdu. 6 ayı dolduysa en azından mama versen belki daha rahat edersin. Sonuçta emmeyi bırakmıycak sadece takviye olacak.
Uzun süre oturması için biraz erken gibi ama 5 10dkdan bişey olmaz diye düşünüyorum canım
15 dk kadar oturup ondan da sıkılıyor zaten canım.
Bir arkadaşımın 1 yaşında kızı görümcemin de 10 aylık kızı var ve ikisi de geceleri saat başı uyanmasından şikayetçiler :KK51: bebekken daha iyi uyuyordu diyolar :deli:
Delirelim o zaman :D
Benimki kesinlikle derin uykuya geçemiyor. Ve bu cok buyuk bir sorun .Uyurken de yapisigiz uyanikken de .Mesela az once uyuttum sofraya oturdum .Iki lokma yemeden uyandi.
Sizde ise yarar mi bilmiyorum .Ameliyat eldiveninin icine pirinc doldurup bebegin sirtina koyuyorlar .Anne eli uzerinde diye uykuya devam ediyorlarmis .Yapip faydasini goren arkadaslarim var. Ha ben denemedim.Zira yanda olmak yetmiyor meme de agzinda olcak :olamaz:

Emzik versen kabul etmiyor mu artık seni bırakmayacağı garanti bence :) (bunu emzik yüzünden 4-5 gündür çok çeken biri söylüyor ama olsun)

Öyle bi mama varsa bende istiyorum :KK70:

Yutuyor canım ben veriyorum. Buharda havucu patatesi bal kabağını haşlayıp çatalla ezdim verdim yiyor. Diğer türlü püre değil çorba gibi olur onuda yaptım çok az içme suyu kaynatıp karıştırıyorum çorbadan koyu püreden daha sıvı bi hal alıyor

Kakası hala mukuslu mu?
Canım yaa çok çektin valla. En azından ek gıdayı sindirseydi muhallebi falan verirdin belki daha kolay uyurdu. 6 ayı dolduysa en azından mama versen belki daha rahat edersin. Sonuçta emmeyi bırakmıycak sadece takviye olacak.

15 dk kadar oturup ondan da sıkılıyor zaten canım.

Delirelim o zaman :KK70:

Emzik versen kabul etmiyor mu artık seni bırakmayacağı garanti bence :) (bunu emzik yüzünden 4-5 gündür çok çeken biri söylüyor ama olsun)
Emmeden uyumuyor ki, karnı tok olsa bile emmek istiyor. Biberonla da su bile içemiyor, biberonu diş kaşımak için kullanıyor, oynuyor biberon ağzındayken.

Dün yoğurttan lor yaptim. Kızım için 2 günde bi mayaladığım için yoğurt vardı baya internette gördüm yoğurdu kaynattım baya lor oldu süzdüm sabah verdim yedi şapır şupur.
Eline sağlık bende yapmıştım aynı şekilde ama yemeleri için avokado ile ezip vermiştim sen sadece lormu verdin? Öyle yiyebildi mi?

Dün kabak çorbası yaptım içine peynir altı suyuda ekledim yemedi. Ama kabağı ezip verince yiyor pırasa denedim onuda yiyor. Bende dolapta yoğurt var birde öyle deneyeyim. Sabahları kahvaltı olarak mi veriyorsun peyniri cnm.
Peyniraltı suyunu neye eklediysem yemediler ama o olmayınca herşeyi yiyorlar canım.

ali rıza hocaya gittik canım

Peyniraltı suyunu neye eklediysem yemediler ama o olmayınca herşeyi yiyorlar canım.
Korkuyorum sebze çorbalarını içmeyecek diye, püreleri yiyor ama çorbaları püskürtüyor. Az önce uyku maması yapıp yedirdim. Gece hiç olmazsa kalkmıyor kalsada 1 kez kalkıyor. Peyniraltı suyu vermemek lazım o zaman.

ameliyat eldivenine haykırarak güldüm, insan çaresizlikten neler de buluyor :D töbe yarabbim ya:)))

Kızlar bebekleriniz nelerle oynuyor??

Oyun halısı ve çıngıraklar var bizde. Yeni bişeyler bakıyorum ama ya yine o şekilde çıngırak ya da 1yaş sonrası oynanacak bul tak kovalar halkalar vs var. Şimdilik başka oyuncak alamıyoruz sanırım.
Bizimkinde oyun halısında ve diş kaşıyıcı... Arada masal kitabı açıp okuyorum ilgisini çeken şey renkli oluşu yoksa hiç ona göre değil:KK48: ama kaliteli vakit geçirmek adına bişeyler yapmak istiyorum ev işleri bebek ve kendime vakit ayırmak arasında sıkıştım herkes gibi....... 0-12 ay için flaş kartlar var ondan almayı düşünüyorum bir de yumuşak kitaplardan. Eline vereyim okusun yalasın baksın o kadar ilgileniyor madem :rolleyes:

Çok yoruluyorum canım ya, gece uykusu yok hiç uykusuzluktan ölüyorum. İş yeri çok yoğun yarım günde mucize falan bekliyorlar heralde arkamdan arayıp duruyorlar. Kendi evimden iyiyim ama su an kardeşimde mesela en azından 5 dk nefes aldırıyorlar. Dün uyutamadım annem geldi aldı sen uyu diye gece 1 e kadar uğraşıp uyutmuş hamağa yatırdıktan yarım saat sonra uyandı. Çocuk uykusuz yaşıyor resmen çok şaşırıyorum
is yerleri oyle maalesef, kuzenim de diyordu yarim gunde 1 gunluk is yapmami bekliyorlar diye.
Benimki de ayni maalesef daha uyumadi. Dun gece de 12de uyudu, 2,3,4,4.30,6.30,8.30da uyandi :deli:
Bu kadar sık uyandirdigi icin ben geri dalamiyorum tabi

Back