• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bende dedigin gibi yoğurttan yaptım süzücem şimdi onu
Tadda fark oldu mu canım
Kızlar selam bir kaç gündür bakamadım misaifelerim vardı. Oğlana armut püresi yedirniştim 3. Gün ve boynu olduğu gibi kızardı bir anda. Alerji oldu. Daha da vermem bakalım inşallah daha fazla bir şeye alerjisi olmaz. İki gecedir de 2 saarte bir, bazen de saatte uyanıyor. O da armuttan kaynaklıydı dmekki.

Bu arada bağımsız dönmeye başladık 6. Ay dolmak üzere... Fırfır dönüyoruz çok mutluyuz :)

Sizler iyisinizdir umarım...
Geçmiş olsun canım inşallah başka alerjisi çıkmaz. Daha düb eşime diyordum elmaya armuta alerji olmaz heralde diye oluyormuş demek ki

Kızlar kızım hiç yatmak istemiyor hep oturmak istiyor kucakta da sıkılıyor oturtmuyor beni kucaktayken hep gezmek istiyor. Kucağıma alıp oyun halısında oynatıyordum öylede tutmak zor. 1-2 kere böyle yaptım. Şimdi alınca ağlıyor. Uzun süre böyle durması tehlikeli mi?

Eklentiler

• _20181217_160006.JPG
    _20181217_160006.JPG
    184,2 KB · Görüntüleme: 73
Tadda fark oldu mu canım

Geçmiş olsun canım inşallah başka alerjisi çıkmaz. Daha düb eşime diyordum elmaya armuta alerji olmaz heralde diye oluyormuş demek ki
Yoğurtla yaptigim biraz ekşi olsu ya bi kaç çay kaşığı verdim yedi ondan ama diğerini yememişti.

geçmiş olsun canım. Çok zormuş ya hele tek başına bakmak, sen yine tecrübelisin =)
Sagol cnm Rabbim hepsine sağlık versin
Valla sanki kızım kendi kendine büyümüş gıbı birçok konuda hala bocalıyorum
Yardımcı olacak kimsem yok ailem yurtdışında ha deyince gelınmıyor o yüzden mecburum idare ediyoruz işte

Herkeste aynısı oluyor demek ki. Birden karar verdim ek gıdaya, o sırada muz vardı, onunla başladım o yüzden. Bir de meyve püresi ile başlayabilirsiniz diyorlardı. Meyveler arasında muz da vardı.
Tabi ki canım meyveyle başlayabilirsin. Ama brnim naçizane fikrim sanki önce sebzeleri tattırsan daha iyi olur gibi. Meyveler tatlı olduğu için sonra sebzeleri sevmeme ihtimali var ben öyle düşünüyorum tabi her çocuk da bir olmaz. Ben işimi garantiye aldım :)

Benim oğlum kabağı da sindiremedi. Herhalde hiçbir yiyeceği sindiremeyecek bağırsakları düzenlene kadar. Sürekli huzursuz doğru düzgün uyuyamıyor da. Nasıl büyüyecek bu çocuk ya :(

Tabi ki canım meyveyle başlayabilirsin. Ama brnim naçizane fikrim sanki önce sebzeleri tattırsan daha iyi olur gibi. Meyveler tatlı olduğu için sonra sebzeleri sevmeme ihtimali var ben öyle düşünüyorum tabi her çocuk da bir olmaz. Ben işimi garantiye aldım :)
Kabakla devam ediyoruz, onu da yiyor ama sindiremiyor onu da. Ne zaman başlayacak sindirmeye acaba? Çok huzursuz da.

Kızlar oğlumun gövdesinde ve sırtının alt kısmında nokta nokta kırmızılıklar oldu. Geçende olmuştu gövdesinde Demir ilacından diye şüphelendik doktor da kesin biraz ilacı dedi bi de derm ecto diye krem vermişti önceden kuruluk için onu sürün dedi düzelmişti bu güne kadar. Şimdi baktım yine kızarıklar var. İsilik gibi bişey olabilir mi acaba ya? Ek gıda tattırmadım 5 gündür. Zaten sadece yoğurt vermiştim 5 gün önce o kadar.

Bence sende kaşık mama yedir cnm baya tok tutuyor benim kizim gece sürekli ağlayıp meme istiyordu bende perişan oluyordum. Geç yattığı için 22 yada 23 gibi mamasını veriyorum uyutuyorum. Istersen evde kendin yap muhallebi yedir istersen kasik mama yedir. Ben bebelac gold sütlü pirinçli kullanıyorum. 3 yemek kaşığı mama üzerine kaynatılmış ılımış su koyup muhallebi yapip yediriyorum yetiyor ona.
Deniyecem canim .Belki bir mucize gerceklesir de 5 6 7 8 yerine 2 kez uyanır. :olamaz:
İnstagramda bi uyku danışmanına yazdım dün emzik konusunu. Arkadaşımın bana anlattığı yöntem bu uyku danışmanınınmış. Onunda bi arkadaşı eğtim programı almış bu kadından biz onu uygulamaya çalıştık. Tabi bunu söylemedim ama kızım kendisi uyuyor ama emzik istiyor 3-4 gündür diye ayrıntılı açıkladım durumu bi öneriniz var mı diye. Hani tek problem emzik olunca belki fikir verirler diye. Bana bi program uygun görmüşler 1100 tl+Kdv dedi. Bide tamamen destek alsam kim bilir kaç kara istiycekler.
Vay arkadas:KK14:
Kabakla devam ediyoruz, onu da yiyor ama sindiremiyor onu da. Ne zaman başlayacak sindirmeye acaba? Çok huzursuz da.
Canim 180 gun doldurmadiysa ek gida icin acele etme .Zaten rahatsiz bir bebegin var .Ustune yeni huzursuzluklar eklenmesin nacizane fikrim .

Deniyecem canim .Belki bir mucize gerceklesir de 5 6 7 8 yerine 2 kez uyanır. :olamaz:

Vay arkadas:KK14:

Canim 180 gun doldurmadiysa ek gida icin acele etme .Zaten rahatsiz bir bebegin var .Ustune yeni huzursuzluklar eklenmesin nacizane fikrim .
Kv yüzüne başladım, ben vermesem o verecekti. En azından ben 3 gün kuralına uygun veririm diye. Bugün 180 günü doldurdu. Normalde bugün başlayacaktım. Alıp başımı gidesim var, çok yorgunum çok bitkinim ve kimse anlamıyor. Tek başıma oturup ağlıyorum artık.

Kv yüzüne başladım, ben vermesem o verecekti. En azından ben 3 gün kuralına uygun veririm diye. Bugün 180 günü doldurdu. Normalde bugün başlayacaktım. Alıp başımı gidesim var, çok yorgunum çok bitkinim ve kimse anlamıyor. Tek başıma oturup ağlıyorum artık.
canim benim ya ne desem bilemiyorum keske yardimci olabilecegimiz yakinlikta olsaydin.

canim uzulme, oyle saati saatine olmasi cok guzel oldugu anlamina gelmez bence. Bizim yemek saatimiz banyo saatimiz mi var mesela. Hayatin akisinda ilerlemek lazim. O anda bebek neye ihtiyac duyuyorsa anlayip ihtiyacini karsilamak yeterli. Dun gece 12de uyudu 2, 3, 4,4.30, 6.30, 8.30da uyandi. Ben de tek bakiyorum, esim bu olaylar olurken baska odada uyuyor... Delirmeden buyutursem sukredicem kendi adima

bizim de yatak, koltuklar garc gurc dedigin gibi canim, cocuk olunca anladik ki eskimisler
Destek oldugunuz için teşekkür ederim. Allah herkese kolaylik versin inşallah. Bebek büyütmek ne kadar zormuş ya. Millet yap yap diyor bir de :D baska odada yardımsız mucadele de kafayi yemelik gerçekten haklisiniz. Sık kalkmalar maalesef bizde de var

Destek oldugunuz için teşekkür ederim. Allah herkese kolaylik versin inşallah. Bebek büyütmek ne kadar zormuş ya. Millet yap yap diyor bir de :KK70: baska odada yardımsız mucadele de kafayi yemelik gerçekten haklisiniz. Sık kalkmalar maalesef bizde de var
rica ederim, ayni zorluklari paylasiyoruz. Uyudu uyumadi diye diye 5-6 aylik oldu kuzular, şaka gibi =) millete kalsa... Ben daha sezaryen macerami unutamadim hala ruyalarimda...

Turkiye de olsan daha farkli olabilirdi.6 ay tadini alamadan doldu .Ama ileride gecti gitti diyeceksin .Hep boyle devam etmeyecek .Insallah bir an once duzelir de dinlenirsin canim .

Kızlar bu ara herkes sık uyanmadan dertli anlaşılan. Bizimde aynı şekilde biliyorsunuz.

8-9 saat beslenmeksizin uyuyan oğlum artık geceleri hem emiyor hemde iki defa 120 cc mama içiyor ve asla kusmuyor.

Büyüdüler ve doymuyorlar sanırım artık. Ayın 25ini iple çekiyorum. Doktorumuza gece doyurucu mama soracağım, belli bi nebze düzelir.

Sebze püresi verenler anne sütü veya mama ile sulandırıyor musunuz?

Nette öyle yazılar okudum da. Tek başınadır havuç veya patates haşlayıp ezip versek olmuyor mu? Yutamaz mı çocuk öyle?

Back