- 12 Eylül 2015
- 4.951
- 6.142
-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #63.701
Genelimiz oldu sanirim canim bir doktora görün istersen emzirdigin icin prolaktin seviyen yüksek olabilirKızlar ben hala regl olmadım çok gecikmedi mi sizce?
Sizler oldunuz mu?
Carpoe geçmeyen ateşler icin daha yüksek ateş icinmis artık doktor bulunsun dedi oda düşüyor dolaptaıbufen ne için canım
Alla alla ben arkasını okudum formül mamaya suyu katın sonra kaşık mamasına yazıyorcnm üstlerinde de yaziyor genelde ama sütlu olanlar kendinden formul mamali su ile yapiliyor, digerlerini de istersen sutlu istersen suyla yapiliyor diye biliyorum. mesela hipp elmali sutlu yazan su ile yapiliyor zaten. mamalari da hayat suyun bebek sulari ile yapiyorum kaynatmaya gerek kalmiyor tavsiye ederim.
Bizim şef surekli nöbetçi öğretmen gibi dolanır pc bakar internette bir yerde dolanıyor muyuz diye masam cok iyi yerde uyurken göremiyordu o gekesiye arkadaşlar kaldırıyordu ama şimdi masamda başkası oturuyor yer değişikliği olmuş izne çıkanlar ise başlayanlar olunca umarım dönünce ayni masama dönerim :) yoksa digerleri direk gözünün önündeKasik mamalar genelde suyla oluyor ustunde yazar suyla yapiniz veya sutle yapiniz diye.
Is yerinde uyuycan
KuZum benim önceden adetim heo 2 gündü şimdi cok oluyorum onda yorum yapmayacağımKızlar oğlum 7 ay bşr haftalık ama hala ek gıdayı reddediyor. Ağzını açmıyor. Anne sütü desen çok az emip uyuyakalıyor. Sinşrlerim bozuldu eşimi aradım gel götür bunu dedim. Geldi götürdü evde yalnız kaldım kendimi çok kötü hissediyorım. Ben tüp bebekle hamile kaldım. Yumurtalık rezervim çok az. Bugün adet oldum sadeve bir kaç damla geldi emzirirken az mı kan gelir yoksa menepoza mı giriyorum
Allh yardımcınız olsun kuzumAnnem bakmayacak konuşmuyorum bende onunla. Eşimin görevlendirmesi bu aralar belli olacak. Olursa 3 ten sonra gidecek ben öğlen geleceğim zaten o bakacak. Olmazsa ekim 15 e kafar biraz o biraz ben izin rapor falan alcaz sonra eşim 3 ay ücretsiz izne ayrılacak. 2. Dönemi henüz düşünmedik
Spiral taktırayım dedim ikisini bir arada çıkartayım bari ama spirali hastanede takıyolar mı ki canımGenelimiz oldu sanirim canim bir doktora görün istersen emzirdigin icin prolaktin seviyen yüksek olabilir
Ay suan cok sinirlendimKizlar moralim cok bozuk boyle bir bahane olsada anira anira aglayasimvar.
Bugun once kizim oglusu dusurdu basini carpti biraz agladi sustu diye ustelemedim. Aksama dogru huysuzlandi kucagimda gezdirip kafasini oksarken fark ettim kafasinin arkasi yumurta kadar sismis tam ense dibi. Hemen acile goturdum tomografi cekildi biraz gozetimde durduk biseyi yok takip etmelisiniz dedi gonderdiler. Ama oglum cok huysuz cok agldi calpol verin dedi doktor 4 saate bir.
Hastaneden geldim bakici mesaj atmis ben ev tasiyacam uzakta bulduk evi bebege bakamiycam diyor. Ve ben pazartesi ise basliycam ne iznim kaldi ne rapor hakkim nasil bulcam bakici deli olucam yaaaa
Bu arada cok geçmiş olsun şimdi nasıl agrisi olabilir ondan ağlıyordur benceKizlar moralim cok bozuk boyle bir bahane olsada anira anira aglayasimvar.
Bugun once kizim oglusu dusurdu basini carpti biraz agladi sustu diye ustelemedim. Aksama dogru huysuzlandi kucagimda gezdirip kafasini oksarken fark ettim kafasinin arkasi yumurta kadar sismis tam ense dibi. Hemen acile goturdum tomografi cekildi biraz gozetimde durduk biseyi yok takip etmelisiniz dedi gonderdiler. Ama oglum cok huysuz cok agldi calpol verin dedi doktor 4 saate bir.
Hastaneden geldim bakici mesaj atmis ben ev tasiyacam uzakta bulduk evi bebege bakamiycam diyor. Ve ben pazartesi ise basliycam ne iznim kaldi ne rapor hakkim nasil bulcam bakici deli olucam yaaaa
Valla ben korkmak öyle şeylerden:) ama kadin dogumcular mutlaka takar diye düşünüyorumSpiral taktırayım dedim ikisini bir arada çıkartayım bari ama spirali hastanede takıyolar mı ki canım
Adet gecikmesi gebelik riskini artırıyormuş
Ben kahvaltı icin yapsam mi biomiyorum doktor karşı bizim ama ben severse yesin diye uğraşıyorumCorbalarina minik minik ekmekler koyuyorum zaten canım. Ayrica biskuviyi hazır yapmadim hünnap ın keci boynuzlu tam bugday ve keciboynuzu unlu keci sütlü biskuvisi var ondan almistim 2 aydir bitmedi daha cok kullanmadim. Ama bu tarifte sevdi
Kuzum günde 10 kere vermiyoruz ki yahu eczanede satilanlardan al at iki tane arada kahvaltisina çok kasmama taraftariyim ben. Eskiden cocuklara gunde beş kere biberon verilir içi cici bebe doldurulurdu. Şimdi biz öyle yapmıyoruz ki her şeyin dogalini vermeye calisiyoruz zaten.Ben kahvaltı icin yapsam mi biomiyorum doktor karşı bizim ama ben severse yesin diye uğraşıyorum
Blw de 8. Ay bizim doktor 7. Ayda başlattı yanı suan 7 bitti 8 içindeyiz ama blw de 8 bitip 9 içindeBu et suyunu nasıl yapıyosunuz kızlar kemik suyu mu dediğiniz. Su yerine komple mi kemik suyu atıyosunuznemesis köfte için erken değil mi kaçıncı ayda başlanıyo? Bu ek gıda konusunda ben çok üşengeçim normalde mutfakta bişeyler yapmaya bayılan ben elim kolum kalkmıyo resmen hep diğer güne atıyorum
Kiz bir musaot oldugunda bahsettiin biskuvinin icindekiler kisminin resmini atarmisin bana. Bende almayi dusunuyordum hipp organik olandan ama bir arastirdim icinde yok yok doktorumuzda onermedi cok katki maddesi var diye onu. Senin ki ne baktim netten daha dogal gibi duruyor belki ondan alirim.Kuzum günde 10 kere vermiyoruz ki yahu eczanede satilanlardan al at iki tane arada kahvaltisina çok kasmama taraftariyim ben. Eskiden cocuklara gunde beş kere biberon verilir içi cici bebe doldurulurdu. Şimdi biz öyle yapmıyoruz ki her şeyin dogalini vermeye calisiyoruz zaten.
Anladım canım su kemik suyu işine felan bende başlayım yavaştan ozaman bizimkide farklı tatları çol seviyoKuzu kiyma 8+aslinda. Ama ben kiymayi 3 kere cektirdigim icin kullandim. Efsunda bayildi zaten. Kemik suyunu ben bulyon gibi kullaniyorum 1 tablet genelde. Ama mesela dun yarim su bardagi yazıyordu tarifte tamami kemik suyundan oldu.
Domates benim de aklımda ama cesaret edemedim ama vercem bi ama salçalı seyler verdim alerji çıkmadı. Bizde 6. Ay bitti 1 aya bende başlıcam kemik suyuna ben doktora göre değil daha çok iç güdülerime göre veriyorumBlw de 8. Ay bizim doktor 7. Ayda başlattı yanı suan 7 bitti 8 içindeyiz ama blw de 8 bitip 9 içinde
Her doktor farklı bizim doktor mesela tahıllara başla dedi arkadaşıma tahıl ve baklagiller 9 demjs
Domates 1 yas arkadaşımın doktoru 8. Ayda domates verebilesiniz demis
Mesela bi Arkadaşımın doktoru da 8. Ayda yoğurta başlatmis alerji açısından
Valla doktora sormadım domatesi ama ben şimdiden İpek’e denedim 3 gun baktım alerji yok beklemedim 1 yası verdim domatesi emdi sevdi de
Cunku kimle konuşsam domatese geç başladık domaates yemedi menemen yemedi dedi
Menemen en kurtarıcı öğünlerden biri bende verdim gitti
Kurbandan ayırdım bende ama buzlukta duruyo. Bende fazla kaynatmak iyi diye okumuştum evde bi duramadım ki kaynatıyım bırakıp gitmeye de içim eahat değil yanar felanCanım eger evde yoksa kasaptan icinde ilik olan kemik istiyorsun yaninda biraz da kirmizi etleri olabilir onu da siz yersiniz. Kemigin boyutlarina göre bir tencereye koyup üzerine su doldur düdüklü tencere ise 45 dakika kadar nirmal tencereyse 1.5 saat kadar ocakta kaynat suyunu dolaba koy. Ben suyunu buz poşetlerine koyuyorum her corbasina 2-3 tablet atıyorum
Kuzum kutusunu attim malum alali iki ay oldu çok sık vermiyorum. Ama kisaca bahsedeyim..Kiz bir musaot oldugunda bahsettiin biskuvinin icindekiler kisminin resmini atarmisin bana. Bende almayi dusunuyordum hipp organik olandan ama bir arastirdim icinde yok yok doktorumuzda onermedi cok katki maddesi var diye onu. Senin ki ne baktim netten daha dogal gibi duruyor belki ondan alirim.
ok tabi ko evde yokken ocak açık birakilmaz kuzum. Ama bagisikligina falan iyi gelir kullan yani. Hele bir dişleri çıksın kelle paça çorbası yapacam oğlusumaKurbandan ayırdım bende ama buzlukta duruyo. Bende fazla kaynatmak iyi diye okumuştum evde bi duramadım ki kaynatıyım bırakıp gitmeye de içim eahat değil yanar felan