2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Şehriyeyi Salçalı falan mı yapıyorsun??? Mücveri köfteyi yağda mı kızartıyorsun ??? Ben şokkkk... sen ki herşeyi irdeleye irdeleye kuralına uygun yapardın. Cidden değişti mi kararın?
Yok kiz salcali degil. Kemik suyu ile yapiyorum. Kofteyi yagsiz kizarttim. Mucveri cok az zeytinyaginda kizarttim. Coktankural disi degil ki yaptiklarim. Hepsi blw tarifleri. Ha blw de baharat 1 yas sonrasi diyor ama efsun baharatli sevdi yemeklerine kimyon katiyorum o yuzden. Sokluk bir sey yok yani :)
Bende varim kiz yalniz degilsin :KK70: 58 yasi dusununce karalar bagliyorum
Hic sorma ya bazen olene kadar calisacakmisim gibi geliyor :KK43:

Bu Şubat bebelerinin şansına mı ne kimse bakmaya yanaşmıyor. Anneler vazgeçiyor, bakıcıları yan çiziyor. Herkes son anda ortada kalıyor.

Benim annem de diyor ki ben gelene kadar kardesini göndereyim baksın. Kabul ettim ben de. Haftaya uyum haftasi olduğundan zaten birkaç saat alacağız çocukları alıştırmak için. Kardeşim erkek ama baya bakıyor çocuğa, oynatıyor, eğlendiriyor. Zaten ben gittiğimde uyuyor olacak. Böyle bir çözüm bulduk şimdilik. İnşallah elimizde patlamaz. :işsiz:

Onu doktor soyler kuzum tahlil ver mutlaka. Birde dogumdan sonra 6.ay rutin kan tahlili yapilmasi lazimmis zaten ben bazi sebeplerden 5. Ayda yaptirmistim o testleri doktora danis mutlaka.

Ek gidaya gelirsek valla subat bebeleri gurme bacim. Oyle bulamacli igrenc icinde 50 tane sey olan kusmuk kivaminda seyler yapiyorsan yada kabagi haslayip veriyorsan begenmiyordur sipa. Bugun efsuna kemik sulu sehriye corbasi yaptim bayila bayila yedi. Dun kofte yedi hayvan gibi. Yumurtayi illa civik yiyor mesela haslama agzina surmedi. Kabak haslamayi ogure ogure tukurdu mucver yapiyorum gomuyor. Biraz daha damak tadina uygun seyleri dene.
Şehriyeleri çekiyormusun canım blenderdan öyle yiyiyormu

Şehriyeleri çekiyormusun canım blenderdan öyle yiyiyormu
Yok blender kullanmiyorum. Oyle yedi. Ama bir sonraki sefere sehriyeyi kullanirken pisirmeden bolmeyi dusunuyorum elimle. Cunku agzindan yuzunden sarktı hep :KK70:

Ya kizlar bir de su var. Hani ben kendi mi bildim bileli okumayi arastirmayi cok severim. Dogru oldugunu dusundugum konuda da diretirim. Ama oyle kuralci biride degilim. Efsunuda kuralsiz yetistirmeye calisiyorum. Bazi hayati seylere dikkat etmeye calisiyorum. Mesela kullandigim d vitamini kaliteli olsun istiyorum demiri ozel getirtiyorum vs ama mesela domatesli menemeninde suyuna ekmegi banip vermisligim var efsuna. Yani hergun cocuga sucuklu menemen itelersem olmaz tabi. O yuzden duzgun beslemeye calisiyorum ama allahin emride degil duzenim. Kurbanda kavurmada yedi. Menemenin suyunada bandim. Cokta kaale almayin beni. Ben dogrusunu okursam paylasiyorum illa ki ama harfi harfine de gitmiyorum. Suan icin tek kuralim var sacma bulamaclar yapmamak. Efsun benim yiyemeyecegim hicbir seyi yemiyor. Icinde 35 farkli sebzeler olan sacma corbalar yapmiyorum ona ozel. Sadece tuzsuz besleme gayem var. Taze yedirme gayem var. O kadar.

Yok blender kullanmiyorum. Oyle yedi. Ama bir sonraki sefere sehriyeyi kullanirken pisirmeden bolmeyi dusunuyorum elimle. Cunku agzindan yuzunden sarktı hep :KK70:

Ya kizlar bir de su var. Hani ben kendi mi bildim bileli okumayi arastirmayi cok severim. Dogru oldugunu dusundugum konuda da diretirim. Ama oyle kuralci biride degilim. Efsunuda kuralsiz yetistirmeye calisiyorum. Bazi hayati seylere dikkat etmeye calisiyorum. Mesela kullandigim d vitamini kaliteli olsun istiyorum demiri ozel getirtiyorum vs ama mesela domatesli menemeninde suyuna ekmegi banip vermisligim var efsuna. Yani hergun cocuga sucuklu menemen itelersem olmaz tabi. O yuzden duzgun beslemeye calisiyorum ama allahin emride degil duzenim. Kurbanda kavurmada yedi. Menemenin suyunada bandim. Cokta kaale almayin beni. Ben dogrusunu okursam paylasiyorum illa ki ama harfi harfine de gitmiyorum. Suan icin tek kuralim var sacma bulamaclar yapmamak. Efsun benim yiyemeyecegim hicbir seyi yemiyor. Icinde 35 farkli sebzeler olan sacma corbalar yapmiyorum ona ozel. Sadece tuzsuz besleme gayem var. Taze yedirme gayem var. O kadar.
Aynen ben de bu düşüncedeyim. Evde yapıyorsam tuzsuz yapıyorum ama başka yerlerde tuzlu çorba da verdim bazen. çok kasmamak gerekiyor yoksa kabusa dönüyor ek gıda işi

Bu et suyunu nasıl yapıyosunuz kızlar kemik suyu mu dediğiniz. Su yerine komple mi kemik suyu atıyosunuz nemesis nemesis köfte için erken değil mi kaçıncı ayda başlanıyo? Bu ek gıda konusunda ben çok üşengeçim normalde mutfakta bişeyler yapmaya bayılan ben elim kolum kalkmıyo resmen hep diğer güne atıyorum

Bu et suyunu nasıl yapıyosunuz kızlar kemik suyu mu dediğiniz. Su yerine komple mi kemik suyu atıyosunuz nemesis nemesis köfte için erken değil mi kaçıncı ayda başlanıyo? Bu ek gıda konusunda ben çok üşengeçim normalde mutfakta bişeyler yapmaya bayılan ben elim kolum kalkmıyo resmen hep diğer güne atıyorum
Kuzu kiyma 8+aslinda. Ama ben kiymayi 3 kere cektirdigim icin kullandim. Efsunda bayildi zaten. Kemik suyunu ben bulyon gibi kullaniyorum 1 tablet genelde. Ama mesela dun yarim su bardagi yazıyordu tarifte tamami kemik suyundan oldu.

Canim ben de bayramda kavurmayi soktum ağzına suyunu emdi domatesin tabaktaki suyunu ağzına verdigim de oldu bir iki kez. Tam bir kase dolusu minik eklekli haşlama suyu yedirdim. Hem de kendimiz icin yapmistim tuzu falan vardı. Bulamac ben de yapmiyorum ama mesela benim oglanin en sevdiği ek gıda sebze corbası. Bildiğin büyüklerin de bir lokantada gidip yiyebildigu icinde bir sürü sebze olan azıcık pirinc ya da bulgur olan sebze corbası. Bence tam bir vitamin deposu bu tarifte mantıksız gördüğüm bişey yok ha bazı bebişler sevmez o ayrı. Ama ben ileride secici olmasın diye elimden geldigince her sebzeyi denedim. Şu an meyvelere daha mesafeliyim onları daha ağırdan tattiriyorum

Canim ben de bayramda kavurmayi soktum ağzına suyunu emdi domatesin tabaktaki suyunu ağzına verdigim de oldu bir iki kez. Bulamac ben de yapmiyorum ama mesela benim oglanin en sevdiği ek gıda sebze corbası. Bildiğin büyüklerin de bir lokantada gidip yiyebildigu icinde bir sürü sebze olan azıcık pirinc ya da bulgur olan sebze corbası. Bence tam bir vitamin deposu bu tarifte mantıksız gördüğüm bişey yok ha bazı bebişler sevmez o ayrı. Ama ben ileride secici olmasın diye elimden geldigince her sebzeyi denedim. Şu an meyvelere daha mesafeliyim onları daha ağırdan tattiriyorum
Hah iste bak o bana dogru gelmiyor. Yani sen 5 tane sebzeyi bulguru pirinci karistirip yaptigin corbada cocuk hangi sebzenin yada bakliyatin tadini alacak ki. 1 2bsebzeyi karistirirsin ama fazlasi bana dogru gelmiyor.

Canım eger evde yoksa kasaptan icinde ilik olan kemik istiyorsun yaninda biraz da kirmizi etleri olabilir onu da siz yersiniz. Kemigin boyutlarina göre bir tencereye koyup üzerine su doldur düdüklü tencere ise 45 dakika kadar nirmal tencereyse 1.5 saat kadar ocakta kaynat suyunu dolaba koy. Ben suyunu buz poşetlerine koyuyorum her corbasina 2-3 tablet atıyorum

Hah iste bak o bana dogru gelmiyor. Yani sen 5 tane sebzeyi bulguru pirinci karistirip yaptigin corbada cocuk hangi sebzenin yada bakliyatin tadini alacak ki. 1 2bsebzeyi karistirirsin ama fazlasi bana dogru gelmiyor.
Iyi de tek tek de tattiriyorum o sebzeleri ama atiyorum kirmizi biberi yeşil biberi soğanı nasil tattirayim şimdi çocuğa. En iyisi bunu cirba icerisinde vermek zaten amaç ondan da vitamin alması. Bu cocuk ileride sadece domates corbasi ya da sadece bilmem ne çorbası içmeyecek ki sebze çorbası da bildigi bir tat olacak. Ben denemeden cok da mesafeli olma derim bebeğin istahsiz olsaydi yüz takla atardın tatlım kural falan vızzz yani :))

Iyi de tek tek de tattiriyorum o sebzeleri ama atiyorum kirmizi biberi yeşil biberi soğanı nasil tattirayim şimdi çocuğa. En iyisi bunu cirba icerisinde vermek zaten amaç ondan da vitamin alması. Bu cocuk ileride sadece domates corbasi ya da sadece bilmem ne çorbası içmeyecek ki sebze çorbası da bildigi bir tat olacak. Ben denemeden cok da mesafeli olma derim bebeğin istahsiz olsaydi yüz takla atardın tatlım kural falan vızzz yani :))
Ee efsun istahsiz zaten. Ek gidayi red ediyor cogunlukla. Sadece meme derdinde. yedigi ek gida gunde 2 3 çorba kasigi ya var ya yok. Valla takla filanda atmiyorum acikcasi :)yemezse kendi bilir emer oturur 18 yasina kadar :KK70:

Ee efsun istahsiz zaten. Ek gidayi red ediyor cogunlukla. Sadece meme derdinde. yedigi ek gida gunde 2 3 çorba kasigi ya var ya yok. Valla takla filanda atmiyorum acikcasi :)yemezse kendi bilir emer oturur 18 yasina kadar :KK70:
Heh bak ışte ben tam da bunu yazacaktim sen benden önce davrandin ) kuzum senin beben emiyor.... Bu bir lütuf zaten. Bebegini emzirenler tatimlari yavas yapar blw yapar tadini cikarir. Ama ben meseleye çocuğumun karni doysun mantigiyla bakıyorum. Ben de haslayip eline veriyorum önüne tabaklar koyuyorum ama sonra kaldırıp emzirme gibi bir şansım yok. O yüzden her seyi deneyip doyana kadar yedirmem lazim. Mama bile icmiyor bu cocuk

Heh bak ışte ben tam da bunu yazacaktim sen benden önce davrandin ) kuzum senin beben emiyor.... Bu bir lütuf zaten. Bebegini emzirenler tatimlari yavas yapar blw yapar tadini cikarir. Ama ben meseleye çocuğumun karni doysun mantigiyla bakıyorum. Ben de haslayip eline veriyorum önüne tabaklar koyuyorum ama sonra kaldırıp emzirme gibi bir şansım yok. O yüzden her seyi deneyip doyana kadar yedirmem lazim. Mama bile icmiyor bu cocuk
Totosunu bi guzel isir o zaman. Serbest sana.

Cnm tasinma isini ben hamileyken yaptim sadece kiyafetlerimi kendim topladim onlaridabzaten yazlik kislik olayinda hurclamistim sonrasi geldi firma mis gibi heryeri topladi bi guzel sonra yerlestirmeyi biz yaptik tabide en azindan toplama isini yapmamis oldum ve inanirmisin yarim gunde tasindim toplamalarina ragmen 3+1 her yerinde bisey olan evdi

Yaa cok iyi ben zaten blw uyguluyorum simdi bir defa corba verdim ondada putur vardi blendirlamama ragmen :) deneyim bakalim bizimki mapicak
Ben hep pütürlü veriyorum az püre az da pütür kalıyor alıştı baya maşallah
Severse yulafı kendisi de yer :)

Ah yese
Pirinçli aşılmıştım hastane de ishal diye orada 2/3 avent kaşık yiyordu sındı ağzına sürmüyor
Yulaflı aldim 5 tahıllı bi de Elmalı iyi geceler onu deneyeceğim ama sut sağmak istemiyorum nefret esiyorum artık sagmaktsn
Suyla yapılmıyor mu bu kaşık maması illa sut veya formül mama mi
Yo kaynatılıp ılınmış suyla verebilirsin ben hep suyla verdim

Totosunu bi guzel isir o zaman. Serbest sana.
Ahhhh ahhhh benim neler cektigimi bir bilseniz :KK70: 7 aylik olacak daha 7 aydir benden baska kimse el sürmedi bu cocuga yardim için. Cok güleç aglamayan ama çok istahsiz ve hareketli bir bebek. Şimdi evi dört dönüyor odaları geziyor cekmeceleri açıyor ellerini sıkıştırdı kac defa. Koltugun kenarindan tutup kalkiyor dengesini kaybedip küt diye kafa geri vuruyor ev salya sümük kusmuk icinde .. Vallaha ailesi yakında olanlar çok şanslı ben ne yerse yesin naparsa yapsin moduna bagladim iyice:deli:

X