2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Selam kızlar
Yazamıyorum bu ara. Dönemedim daha evime geziyorum orda burda:) 7 buçuk aylık oldu benim minnak. Ne çabuk büyüdüler böyle ya. 1 buçuk aydır ek gıda alıyor. İlk başta çok yemiyordu ama bu ara ek gıdaya düştü emmeyi azalttı. Zorla emziriyorum:/ miktar olarak gün boyunca 1 çay bardağı çorba 1 çay bardağı yoğurt 1 küçük muz yiyordur. Ama dediğim gibi yeni başladığında bu kadar değildi. Son günlerde ulaştı bu miktara.

Bu ara emekleme çalışmaları var ama daha tam beceremiyor. Totoyu kaldırıyor ellerini atamıyor:) sürünerek yuvarlanarak ulaşıyor hedefine:KK70: nerdeyse kalkıp yürüyecek ama desteksiz oturma işini tam çözemedi. Biraz oturuyor pat yıkılıveriyor bi tarafa. Sizin bebelerde nasıl oturma durumu

Canım 6. Hastalık gibi bi şey olabilir belki. Bi kaç gün ateş olup sonra dökntü oluyor öyle viral hastalıklarda. Yada bi yerinde enfeksiyon da olabilir. Bi kaç gün sonra çıkar ortaya nedeni
Tesekkur ederim canım hala takipteyim 37.6 suan bakalım bekliyorum insallah kötü bir sey yoktur.

Aynısı bizdede oldu canım 2 gün sürdü sonra burun akıntısı başladı
Saol canım bakalım beklemedeyim

Eti çizgi halinde falansa dis geliyor demek ama dis yoksa külahını falan tutuyorsa kulak olabilir bir de bu ara arkadaşın bebesi de ateşlendi 38.5 oldu gittiler hiçbir şey yok 2 gun sonra gecti anlamadık bir arttı bi indi
Bende anlamadım bianda ateslendi insallah kotü bisey yoktur saolasın

Selam kızlar
Yazamıyorum bu ara. Dönemedim daha evime geziyorum orda burda:) 7 buçuk aylık oldu benim minnak. Ne çabuk büyüdüler böyle ya. 1 buçuk aydır ek gıda alıyor. İlk başta çok yemiyordu ama bu ara ek gıdaya düştü emmeyi azalttı. Zorla emziriyorum:/ miktar olarak gün boyunca 1 çay bardağı çorba 1 çay bardağı yoğurt 1 küçük muz yiyordur. Ama dediğim gibi yeni başladığında bu kadar değildi. Son günlerde ulaştı bu miktara.

Bu ara emekleme çalışmaları var ama daha tam beceremiyor. Totoyu kaldırıyor ellerini atamıyor:) sürünerek yuvarlanarak ulaşıyor hedefine:KK70: nerdeyse kalkıp yürüyecek ama desteksiz oturma işini tam çözemedi. Biraz oturuyor pat yıkılıveriyor bi tarafa. Sizin bebelerde nasıl oturma durumu
Canım bizimkide 7 buçuk aylık oldu sürunerek geri geri gidiyo ama emekleme yok desteksiz oturuyo ama biz 3 ayda baslamistık destekli oturmaya ondan çabuk alıstı galiba alısir yakinda seninkide bence cnm oturtmaya devam et.

Kızlar merhabalar hepimiz ek gıdaya geçtik artık sanirim tarifleri saatlerini nasıl yaptığımızı paylaşsak bizim durum felaket
Mesela nasıl yemekler yapıyorsunuz pirinç unu mu yulaf unu mu tam buğday unu mu kullanıyorsunuz nerden alıyorsunuz
İrmik vs katıyormusunuz
Canım artık ben ne yersem onu yiyor. Beraber yiyoruz. Hatta üniversitenin yemekhanesine gidiyoruz. Merve de yanımda normal sandalyede oturuyor. Eline ekmeğin kabuklu kısmını veriyorum. Öbür eline oyuncak. Ben de bir elimle onu tutuyorum bir elimle hem kendim yiyip hem ağzına tutup veriyorum. Elleri dolu olmazsa heryere saldırıyor.

Alacağım o kitabı doktor blender yapma süzgeç geçir dedi ama çorba va icin blender yapmasam mi diyorum süzgecin plastik var ve bence süzgeçten geçirme uzun is
Ama sıkıntımız su İpek hastanede ağzına ilaç vs zorla sokuldu cubku hiçbir şey yemiyordu hastalıktan e ilaçla alması gerektiği icin ben hep ağzına siktim o yüzden suan ağzına ne uzatılsa red ediyor emzik biberon kaşık kitlıyor parmakla ancak yediriyorum biberonu o kadar zor verdim ki şu dönemde sütüm azadi cubku ve artık ek giden Işın’ı halletmek istiyorum kı sık kalkması bitsin azalsın cubku şutum nedense azaldi emmesine rağmen

Yoğurt yemiyor unutturdum tekrar denedim yine yemedi cildirmak üzereyim yoğurt yese
Meyveyle karisiririm sebzeyle karistiriim yayla çorbası yaparım işimi görür ama maalesef hiçbir şekilde tüketmiyor
Yediklerimiz muz karpuz kavun emme kassr
Haşlanmış yumurta sarısı minnacık ekmekle ağzına tıkabilirsem pişmiş yapıyorum kabak patates kiyup iki gündür yemedi
Ne yapacağımı şaşırdım
Artkk makarna vs de yiyebilir dedi doktor sen aldın mı makarna falan bi yerden
Tatilde elma püresi kayısı püresi armut yemişti hippin şimdi hiçbirini yemiyor
Cnm ağzını kilitlemesi büyük sıkıntı. Önyargısını kırmanın tek yolu şekerli muhallebi veya sütlsç yap. Eleştirilecek belki ama onun ve senin psikolojin önemli şuan. Ondan yedir bir iki gün azar azar. Öyle öyle önyargısını kırabilirsin diye düşünüyorum.

Kızlar çorba felan yediriyosunuz ya ortalama kaç cc içiyodur çorbayı yani tamam bu doymuştur diyosunuz. Bizimki 3 saate bir 60 cc sütü zor içtiği için neye doyuyo neye doymuyo anlamıyorum
Ah senin cc lerin. Beraber sofraya oturuyoruz genellikle beraber yiyoruz. Beraber kalkıyoruz. Ben çok yavaş veriyorum. Daha oğrusu ağzı boşalınca sofraya abanıyo ben yemeğimi yerken elimi tutuyor lokmsmı alacak hınzır. Ozaman ona tekrar veriyorum. Ağzını döndürmeye başlayınca sağa sola yönelmeye başlayınca üstelemiyorum prk

G gunes189 buldum canım, tam tahilli gidalar daha saglikli ama icindeki lifler bazi önemli vitamin ve minerallerin emilimini azaltiyormus, bir de çok cabuk doymasina neden oluyormus bebeklerin. Beyaz un ve pirinc baslangic icin daha iyiymis hem sindirimi daha kolaymis... fotografini da cektim gonderiyorum... Annabel Karmel'in kitabindan
Cnm benim bildiğim lifli gıdaların sindirimi daha kolaydır. Artı ekmeği çok yemesi bir işe yaramazki. Toplam yedikleri bir dilim gelmez. Sen bilirsin tabi. Bence tam tahıl daha uygun

Kızlar bir sey danısıcam bugun gun boyu oglum atesli ama atesi ne 38.2nin ustune cikmiyo en dusuk 37.7 en yüksek 38.2 dr u aradım 38.5 gecmeden ilaç verme dedi ama nedeni hakkında fikrim yok gozuken diş yok kusma ishal burun akıntısi feln hic bir sey yok sadece ateş sizce neden olabilir
Mervede de oldu canım. Bak benim iksirim ne biliyon mu. Ihlamuru kaynat adaçayını ekle. Bir diş sarımsağı ezdir bu çayın içine koy. Demlensin ılıyınca içine az şeker koy içir. Ben oğlumda mervede böyle yaptım

Ara verdim bi değişiklik olmadı.meyve koydum hurma koydum ayran yaptım yoğurt çorbası yaptım hicbirini yemedi

Kaynamis şu mu veriyorsun.bizimki de hiç icmiyordu biberonla mama icmesine rağmen şu icmiyordu...Öncelikle damacana suyu vermeye başladım. Kaynamis suyun tadı yavan geliyor sanırım. ..bir de kahve fincaniyla alıştırdim biz içeeken atiliyordu cunku doke saça sevdi sanırım. ..arada alıştırma bardagiyla veriyorum ama en çok fincanda içmeyi seviyor ek gidadan sonra toptan sulanip üst degistiriyoruz

Beyaz sirke çok kötü kokmuyor

benim oglumdan kalma baby plus var suan gerçekten fiyatlar uçuk. ..ama rahat oluyor iş yaparken de oyalaniyor orda..şok a gelmişti geçen gördüm ikea modeli takip et bakalım

Yoğurdu bardakla vermeyi ben de denicem Ayranı biberona koymustum icmedi sipa

Canim nil de sevmedi labneyi. Ama lor yapmak çok kolay yoğurt mayaliyorsin demi..yoğurt için kaynattigin sütten az ayir 1lt fln...kaynarken içine ya 1 limon suyu ya da 2 yemek kaşığı eski yogurttan koy hemen kesiliyor zaten.azcık daha kaynat suzgecte beklet oldu bile.

Önce alt iki arkasından üst 2 gelir genelde

Bişey olmaz canım benim zaten tarhana çok faydalı içindekiler yeter...hem tam buğday unuya güzel olmaz...ben çok takılıyorum bazen corbalarina da koyuyorum beyaz un.ekmek veya bebek Kurabiyesi yaparsam tam kullanırım ama

Ben altı temiz karnı tok yinede huysuz cok alıyorsa veriyorum bazı günler 1 çay kasigi

Ben makarnavitmadan aldım tam pirinç unu,tam yulaf unu, bebek irmigi,yulaf ezmesi ve ruseym(ama daha erken ona)...genelde sabah kahvaltilarinda ya hippin yulafli elmali kaşık maması ya da yulaf unu veya irmikle yaptığım muhallebiden yapıyorum içine hurma ya da meyve koyuyorum...yulaf ezmesi verdim haşlayıp bir kez çok puturlu diye sevmedi rondodan geçirdim yedi.ogllen bazı corbalarina irmik pirinc veya bulgur koyuyorum.zaten sebze çorbası ve tarhanayla gidiyoruz şimdilik.aralarda..akşam da pirinç unlu kaşık mamasını seviyor hippin onu veriyorum bazen .bazen de sabah verdiysem hazır kaşık mamasıni, akşam kendim muhallebi yapıyorum. Aralarda da meyve ve yoğurt veriyorum yoğurt yemiyor yine de teklif ediyorum bakalım meyveyi de tek sevmiyor ne yazık ki

Ben de siparis verdim ondan bekliyorum memnun kaldigina sevindim

İstemediğinde başını çeviriyor doydugunda ama seninkinin dış olayı iştahsızlık yapıyor sanırım doktora goturdun mu
Yok kız ben tarhanahı köyde öğüttürdüğüm tam buğdayla yaparım hep güzel oluyor. Dene bence

Bu arada kızlar dün hem ay kontrolümüz hem de rota sonrası kontrolümüz vardı
Doktor bu zamana kadar gördüğüm en kötü en ağır ola rota virüsüydü dedi
17/18 kaka gordum ama 25/30 görmemiştim dedi asisi olmasaydı düşünemiyorum ne olurdu dedi
Cok erken müdahale ettik bir gun geç gelseydiniz damarlar ilerlemez serum alamazdi dedi eşimde damar ilerlemeyince ne yapıyorsunuz dedi
Damar ilerlemeseydi kemik içinden veriliyor cok acılı bir uygulama düşünmek bile istemiyorum boşverin hic konuşmayalım dedi
Sizin pozitifliginiz ve ipekin pozitif olması dirençli olup mutlu olmasıyla atlattınız ve 30 kakaya rağmen pisigi cok iyi geçirdiniz suan ben hala yara bekliyordum poposunda hiçbir şey kalmamış dedi
Rota atlattı diye rota tekrar geçirmez mis her çocukta olan risk İpek’te yine varmış ama bağışıklık kazandığı icin kötüsüyle savaşıp kazandığı icin tekrar kaparsa bu kadar etkilenmezmiş
Erken ayda yakalanmasından da zor atlattı dedi daha bedeni küçüktü ama iyi savaştı İpek kız dedi
Bizim avantajımız ilk gun harici ateşimiz olmamasıydı ateşte devam etseydi bir de onu düşürmekle uğraşılacaktı onun paniği olacaktı sizlerde de dedi ve İpek’te daha baygın olabilirdi dedi
8. Ayda gelmenize gerek yok dedi arkadaşımı da 8. Ayda çağırmamışlar
8. Ayda neden çağırılmıyor bilen var mi
Yanı kızlar aman diyim ishali kusmayi es geçmeyin sabahı bekleyelim sabaha doktora gideriz falan demeyin anında gidip kesinlikle test isteyin
Cnm artık büyüyorlar toparlıyorlar. Her ay gerekmiyor zaten.

Canım artık ben ne yersem onu yiyor. Beraber yiyoruz. Hatta üniversitenin yemekhanesine gidiyoruz. Merve de yanımda normal sandalyede oturuyor. Eline ekmeğin kabuklu kısmını veriyorum. Öbür eline oyuncak. Ben de bir elimle onu tutuyorum bir elimle hem kendim yiyip hem ağzına tutup veriyorum. Elleri dolu olmazsa heryere saldırıyor.
Ya boğazına kaçmıyor mu ekmek. Ben önceden oyalansın diye veriyordum. Şimdi herşeyi koparıyor sonra boğazına kaçıyor nasıl çıkaracağımı şaşırıyorum. Eline bişey vermeye korkuyorum

Daha da manyak oldu benim sıpa hatta şu an :deli: nemesis nemesis Birdilimkek Birdilimkek

Uykusunda beni mıncıklamak suretiyle yanımda yatmak istiyor. Üstüme elini ayağını atıyor uyurken. Ola ki kalktim onu yerine yatırdım. Sen misin bunu yapan?Aağlıyor, çığlık çığlığa ağlıyor hem de. Gece eşimin üstümdeki tişörtü örtmeye çalışmasına uyandım kaç kere. Açıyor oğlum göbeğimi elleye elleye uyuyor :bicak:

Diş çıkarıyor diye böyle olduğunu düşünüyorum inşallah geçici bir süreçtir. Sürekli oram buram açık uyumaktan 3 gündür karnim felaket ağrıyor. :KK61:

Merhaba kızlar oğlumun kilo alımı çok iyi olmasına rağmen bezinde pembelik gördüm
Son 1,5 ayda toplamda 700 gr aldı
Şuan kilosu 9,700 gr
Gayet de iyi ama pembelik beslenemediği anlamına gelmiyor mu
Sabah akşam 2 öğün ek gıda veriyorum onun dışında sürekli emiyor

Merhaba kızlar oğlumun kilo alımı çok iyi olmasına rağmen bezinde pembelik gördüm
Son 1,5 ayda toplamda 700 gr aldı
Şuan kilosu 9,700 gr
Gayet de iyi ama pembelik beslenemediği anlamına gelmiyor mu
Sabah akşam 2 öğün ek gıda veriyorum onun dışında sürekli emiyor
Pembelik susuz kaldigi anlamina geliyor kuzum. Su ver bol bol.

X