-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #62.561
Ya dedim ama bugün 4 saat içinde iki kere uyandı, iki gün önce gece hiç uyumadı ilk defa sürekli emdi mız mız... Bi hafta önce de sabah 4 te bi uyandı. Emip uyur normalde, uyumadı. Yani mükemmel bebek değil tabiki, yazdığım genel durum. İstisnalarımız var, devam edecek :))
anormal değilsin canım , sadece bakışaçılarınız farklı. Ama ben bebeği bu kadar ağlamanın acımasızca olduğunu düşünen taraftayım. Hatta böyle bi yöntem varmış, bebeği ağlasa da kucagina almama .. Yok yaa, çatlasın mı bebek, ilerde özgüven problemi mi yaşasın. Tamam ben de şımartmamak taraftarıyım ama bu ilerde, biraz büyüsün. Şimdi bebek o, sarıp sarmalanmaya ihtiyacı var, var ki ağlıyor zaten. Şimdi kucağa almıcaz da ne zaman alcaz, eşşek kadar olduklarında mi? Büyüyünce zaten bağımsızlaşacaklar. Tamam bağımlı yapmayalım çocukları ama bu bağımlı yapmak değil bence. Minicik bebeği çatlayana kadar ağlatmaya hakkımız yok diye düşünüyorum...Allahtan memleketteyim.kocam yanimda olsaydi koca katili olabilirdim.
Hani diyorum ya ediz kolik bi bebekti.dogdugu zamandan beri uyanik oldugu saatler hep huzursuzdu hep aglama seklindeydik.hal boyle olunca hep kucakta kaldi.benden baskasina gitmiyo.esimde bile 5dak.ona gitmek icin heyecanlaniyo atliyo 5dak sonra beni ariyo.yere birakamiyorum simdi.5dak sonra kiyamet kopuyo al beni diye.simdi esimde tutturmus senden uzak tutmaya calis.birak yerde aglasin alma hic kucagina.eee tamam almiyayim.benim de isime gelir .ama cocuk aglamaktan katiliyo artik.o zaman bile alma diyo.aglayarak ogrenecekmis.3gun kucaga almazsam alisirmis.ben birakmak istemiyomusum.yoksa alistirmazsam evimiz devamli boyle kalirmis.yaaa tamamm haklisin da cocuk her agladiginda kosmuyorum.ama aglamaktan perisan oluyo yavrumm.
Biz mi anormaliz acaba.sizler nasilsiniz.
Canim katıla katıla aglayan bebegi tabi ki yerde bırakman anlamsız.. Bir denge olması lazım hep kucakta da olmaz hep yerde de olmaz. Ilgisini cekecek biseylerle haşır neşir olması lazım. Allahtan benim bebek oyuncaklari görünce heyecandan titremeye başlıyorAllahtan memleketteyim.kocam yanimda olsaydi koca katili olabilirdim.
Hani diyorum ya ediz kolik bi bebekti.dogdugu zamandan beri uyanik oldugu saatler hep huzursuzdu hep aglama seklindeydik.hal boyle olunca hep kucakta kaldi.benden baskasina gitmiyo.esimde bile 5dak.ona gitmek icin heyecanlaniyo atliyo 5dak sonra beni ariyo.yere birakamiyorum simdi.5dak sonra kiyamet kopuyo al beni diye.simdi esimde tutturmus senden uzak tutmaya calis.birak yerde aglasin alma hic kucagina.eee tamam almiyayim.benim de isime gelir .ama cocuk aglamaktan katiliyo artik.o zaman bile alma diyo.aglayarak ogrenecekmis.3gun kucaga almazsam alisirmis.ben birakmak istemiyomusum.yoksa alistirmazsam evimiz devamli boyle kalirmis.yaaa tamamm haklisin da cocuk her agladiginda kosmuyorum.ama aglamaktan perisan oluyo yavrumm.
canım benim yaptığım tarifte 1 kibrit kutusu beyaz peynir yazıyordu.Beyaz peynirle yaptım birde 6-7 saat buzdolabında bekleyecek yazıyor ardından süzdürdüm 1 saat süzülecekmiş ama ben unutmuşum geceden sabaha süzüldü biraz koyu oldu ama tadı güzel yediriyorum sevdi ancak bizde alerji var galiba ne zaman peynir yada yoğurt versem çenesi dudak kenarları kızarıyor bugün verdim yine kızardı,dr a sordum olsun ver sen birşey olmaz dedi yarım saat sonra geçiyor kendiliğinden.Labne tarifiyle geldim kızlar denemedim daha ama bu hafta denicem.1lite sütü aynen yoğurt mayalar gibi 1kibrit kutusu kadar süzme peynirle mayaliyoruz...6 _7 saat mayalandiktan sonra kavanozu 1 gün buzdolabında bekletiyoruz. ..Sonra kavanozdaki mayalanmis peyniri tulbente koyup 2 saat suzulmesini bekliyoruz.Üstte kalan labne peyniri oluyor.alttaki suyu da atmıyoruz..çorbalar koyuyoruz.netu sen de böyle mi yapiyorsun
Asla aglamasina izin vermiyorum. Mesela gozlemliyorum niye agliyor. Bazen aglamaya baslayinca yuuzne bakip gulumsuyorum goz ucuyla tepkime bakip devam ediyor aglamaya o zaman bi 30 saniye hemen almiyorum konusuyorum. Ama aglarsan olmaz diyorum. Ben konusnaya balsayinca susuyor o zaman hemen kucakliyorum tekrar aglamasina izin vermeden ki aglamadiginda kucaklayayim. Aglayarak bir sey yaptirmayi ogrenmesin.ama basen mesela bakiyorim iyice agliyor hic bakmiyor bile bana hemen aliyorum kucağıma bir derdi var cunku belli. Benim esim bana ev hep boyle kalir diyecek tas ustunde tas birakmam.Scarim evine duzenine cok biliyorsa gelsin kendi toplasin. Ev onunda yasam alani toplamakla mesul bir ben degilim.Allahtan memleketteyim.kocam yanimda olsaydi koca katili olabilirdim.
İlk başta ben de gözlemliyorum, konuşuyorum falan. Ama bu kucağa alma aşamasına geçiş çok mantıklı. Ben de öyle yapayım. Bayıldım. Katılıyorum yazdıklarına.Asla aglamasina izin vermiyorum. Mesela gozlemliyorum niye agliyor. Bazen aglamaya baslayinca yuuzne bakip gulumsuyorum goz ucuyla tepkime bakip devam ediyor aglamaya o zaman bi 30 saniye hemen almiyorum konusuyorum. Ama aglarsan olmaz diyorum. Ben konusnaya balsayinca susuyor o zaman hemen kucakliyorum tekrar aglamasina izin vermeden ki aglamadiginda kucaklayayim. Aglayarak bir sey yaptirmayi ogrenmesin.ama basen mesela bakiyorim iyice agliyor hic bakmiyor bile bana hemen aliyorum kucağıma bir derdi var cunku belli. Benim esim bana ev hep boyle kalir diyecek tas ustunde tas birakmam.Scarim evine duzenine cok biliyorsa gelsin kendi toplasin. Ev onunda yasam alani toplamakla mesul bir ben degilim.
Ben vermek istiyorum ama nedense bı turlu başlayamiyorum başaracağımı düşünmediğimden olabilir , bı kaç kere denedim bıraktım yatağına biraz oyalanıyor sonra sıkılıyor ağlıyor , oysaki ne kadar hevesliydim uyku eğitiminekizlar bebelere uyku egitimi vereniniz var mi ben hala memede uyutuyorum. uyumak istemediginde de kıyamet kopuyorbebek arabasinda zar zor uyutuyoruz. bir türlu baslayamadim.
en az 1 hafta 10 gun duzenli olarak evde yapmak gerekiyormus. bu yuzden baslayamadim ama meteyi uyutmadan da hayat cok zor hicbir isimi tekken halledemiyorum
ayrica bende diyete basladim. kocis beni protesto etmeye basladi. spora da yazildim hadi hayirlisi...
canım bizde aynı 7,5 8 gibi uyuyor sabah 5,5 kadar gece kaldırıp emziriyorum uyku arasında ama gündüz için yapmak gerekmezmi gündüz sallanarak uyuyor ben yokken ama ben varsam memede uyuyor.Ben vermedim çünkü 8 buçuk 9 dan sonra uyuyor Genellikle uyanmıyor sabah 5-6 ya kadar ya da bir kere uyanıyor. Memede uyuyor. Baldan anne memede uyuyup uyanmıyor ise destekli uyuma sayılmaz, uyutulabilir gibi bir şey yazmıştı instagramda. Ben ekstra çaba harcamadığım için uyku eğitimine geçmedim. Yoksa geçecektim.
Maşallah de cnm. Anlamıyorum merve neden böyle. Kaan gece 1 defa kalkardı. Merve dün 9 gibi uyıdu. 12 de emzirdim yattım. 1,5 ta kalktı emdi. 4,5 ta kalktı emdi. 6 da kalktı emdi. 8 olmadan uyandı artık. Dün akşam yoğurt verdim sadece. Açlıktanmıdır nedendir anlayamadımBen vermedim çünkü 8 buçuk 9 dan sonra uyuyor Genellikle uyanmıyor sabah 5-6 ya kadar ya da bir kere uyanıyor. Memede uyuyor. Baldan anne memede uyuyup uyanmıyor ise destekli uyuma sayılmaz, uyutulabilir gibi bir şey yazmıştı instagramda. Ben ekstra çaba harcamadığım için uyku eğitimine geçmedim. Yoksa geçecektim.
uyku konusunda en talihsiz benim galiba gece 11 gibi zor uyutuyorum uyanma saatlerimiz 12 .1 .2 .3.4.6.8 zevkine uyaniyor cani isterse emiyor istemezse bir pirtta uyaniyor bazen beni yalayip geri uyuyor yani her sekilde uykusuzum uyku egitimi veren anneler tebrikler benim bebeye sokmuyor uyku egitimi falanMaşallah de cnm. Anlamıyorum merve neden böyle. Kaan gece 1 defa kalkardı. Merve dün 9 gibi uyıdu. 12 de emzirdim yattım. 1,5 ta kalktı emdi. 4,5 ta kalktı emdi. 6 da kalktı emdi. 8 olmadan uyandı artık. Dün akşam yoğurt verdim sadece. Açlıktanmıdır nedendir anlayamadım
Ay o daha beter. Ya canları sağolsun ama aylardır gece uyanmaları beni fena yıprattı. Bu sıcakta fıtığım nüksetti. Raporluydum geçen hafta iki büklüm gezdim. Çok sinirli biri olmaya başladım. Sanki biri bişi dese de üzerine atlasam diye bekliyorum resmen. Gündüz uykuları nasıl sizin. Gündüz çok uyuyorsa ondanda yapabilir. Zevkine dediğin için öyle düşündüm. Merve resmen her uyandığında emiyor. Gündüz pek emmiyor normal ek gıda yiyor. Normal dediğim en fazla iki yemek kaşığı günlük. Emzikle susmuyor alıp atıveriyo eliyleuyku konusunda en talihsiz benim galiba gece 11 gibi zor uyutuyorum uyanma saatlerimiz 12 .1 .2 .3.4.6.8 zevkine uyaniyor cani isterse emiyor istemezse bir pirtta uyaniyor bazen beni yalayip geri uyuyor yani her sekilde uykusuzum uyku egitimi veren anneler tebrikler benim bebeye sokmuyor uyku egitimi falan
cnm sicaklardan herhalde bizimde son 1 aydir uykusi bozuldu eskiden gece ya 1 ya 2 kere kalkardi hatta 6 ya kadar kalkmadigi bile oluyordu simdi bizimde bozuldu insallah sicaklar gecince duzelir diye umuyorum. ama dogru diyorsun cnm annede uykusuz kalinca çocugada bakacak guc bulamiyorsun, sen stresli olunca cocuk anliyor onada geciyor cnm. Allah yardim etsin valla tum annelere...Ay o daha beter. Ya canları sağolsun ama aylardır gece uyanmaları beni fena yıprattı. Bu sıcakta fıtığım nüksetti. Raporluydum geçen hafta iki büklüm gezdim. Çok sinirli biri olmaya başladım. Sanki biri bişi dese de üzerine atlasam diye bekliyorum resmen. Gündüz uykuları nasıl sizin. Gündüz çok uyuyorsa ondanda yapabilir. Zevkine dediğin için öyle düşündüm. Merve resmen her uyandığında emiyor. Gündüz pek emmiyor normal ek gıda yiyor. Normal dediğim en fazla iki yemek kaşığı günlük. Emzikle susmuyor alıp atıveriyo eliyle
Isin garibi gunduzde uyumuyor cnm oglen 11 12 arasi birde cani isterse 4 le 5 arasi emzik desen almiyor gece surekli meme istiyor gece beslenmesini kesmem gerekiyor ama meme vermedigim zaman yirtiyor ortaligi.insallah sicaktandir yoksa hayatimin geri kalanini zombi gibi gecirmek uzereyim.Ay o daha beter. Ya canları sağolsun ama aylardır gece uyanmaları beni fena yıprattı. Bu sıcakta fıtığım nüksetti. Raporluydum geçen hafta iki büklüm gezdim. Çok sinirli biri olmaya başladım. Sanki biri bişi dese de üzerine atlasam diye bekliyorum resmen. Gündüz uykuları nasıl sizin. Gündüz çok uyuyorsa ondanda yapabilir. Zevkine dediğin için öyle düşündüm. Merve resmen her uyandığında emiyor. Gündüz pek emmiyor normal ek gıda yiyor. Normal dediğim en fazla iki yemek kaşığı günlük. Emzikle susmuyor alıp atıveriyo eliyle
6. Ayda en ezindan destekli oturabilmesi lazim. Efsun suan desteksiz 1 2 dakika oturuyor. Destekli zaten hep oturuyor. Bebeyatmaz tarzi birsey al icine koy bencebdik durmaya alissin. Doktorunada danis mutlaka.Gunaydin kizlar bsy sorucam szn bebeler oturuyormu? Biz haftaya insallah 7 aylik olucaz yuvarlanma uzakteki oyuncaklara yetişmek bunlarda bi sknti yok ama oturmuyo oturtmaya calisiyorum kendini birakiyo oturmayi hic bilmiyo desteklide oturmuyo
Kulaktan alma canim. Kulak kiri veya tam oturtamadan olcme dereceyi degistiriyor demisti bize bizim doktor. Biz alindan olcer aldik.Şubat anneleri :) kulaktan ateş ölçer almayı düşünüyorumhangi markayı önerirsiniz
Evet İnstagram dan takip ediyorum szi hepinizin bebeler oturuyo masaallah bnmki hic Mama sandalyesi alcam bugun bakim insallah onda oturur dun kontrolunuz vardi sirmayi unuttum6. Ayda en ezindan destekli oturabilmesi lazim. Efsun suan desteksiz 1 2 dakika oturuyor. Destekli zaten hep oturuyor. Bebeyatmaz tarzi birsey al icine koy bencebdik durmaya alissin. Doktorunada danis mutlaka.