• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bi fırsat buldum haberdar edeyim dedim.

Alerji testi yapıldı kanda. Süt pozitif çıktı. Total Ige değeri de yüksek çıktı. Ankarada doktora geldik. Cem bey. Allahım böyle mükemmel bir doktor olamaz. Muayene bitmesin istedik eşimle ilk kez :) Eğer ankaradaysanız direk ona gidin alerji durumlarında. Kuğulu İş Merkezinde muayenehanesi var. Acıbadem de görev yapıyor.

Herşeyi baktı dinledi. Ben zaten 10 gündür katı diyetteyim. Bu esnada bir sürü kanlı kaka yaptık.
Bizim tontişte Proktokolit varmış.
Genelde 7-8 aylarda kendiliğinden geçer dedi. Bi damla verdi. 10 gün daha diyete devam edip Görüşücez yavaş yavaş açtırıcam sana dedi.
Bağırsakları bebişlerde muz çok güzel toparlar dedi. Kakadaki mukusu götürür dedi yani.

Şimdi takiple diyet açtırıp yine takiple ek gıdaya geçicez zamanı gelince. Bunu duymak beni nasıl mutlu etti anlatamam. Kanlı kakalar oldukça bebeğim huzursuz oldukça ağlıyordum oturup. 10 gündür marul patates zeytin yiyorum sadece.
Şimdi süt yumurta dana eti ve tavuk etini yemeden geri kalanı yiyebilirsin dedi.
Şimdi merakla 10 günün daha geçmesini bekliyorum. İnşallah herşey yoluna girer oğluşum hiç mahrum kalmadan yer herşeyi :)
Çok geçmiş olsun bende ankda yum gazi üni öğrt üyesi mutlu hocaya gidiyoruz bizde kakada redüktan madde pozitif çıktı birde gizli kan çıktı süt ve süt ürünleri diyeti yapıyorum drumuz alerji olduğunu düşünmüyorum dio ama bebeğim çok huzursuz genel huyu da bu olabilir bilmiyorum memede de diyet yapmazken emmek isterdi ama memeye gelince ağlardı şimdi üç hafta oldu diyet yapalı memenin birini iki dk emince ağlıyor diğerine geçiyoruz sizdeki belirtiler nasıldı acaba birde cem beyi de çok duydum Bülent beyi de yalnız ücretleri Bira tuxluymuş o konuda da bilgi verir misiniz acaba tahlil olunca nerde yaptırdınız ücreti ne kadar diye çok bilgi arayan oluyor ama bulamıyor yazarsanız çok kişi fayda sağlar diye düşünüyorum

Kızlar bir şey daha tecrübe edindim. Şimdi benim oğlan midesinden habersiz bir minnoş oldugu icin hiç yemiyordu mama süt falan. Dolayisiyla bir haftaya kadar kaka yapmadığı oluyordu doktora götürüp fitil veriyorduk ama bagırsaklari boş çıkıyordu. Ek gıdalara gectigimizden beri her gün kaka yapmaya başladı sanırım artık benim bebem de normal çok mutluyum evim her gün b..k kokuyor :D

Canım işe gidiş ve dönüş saatlerin nasıl? Sen yokken beslenmeyi nasıl yapıyor anlatsana. okullar açılınca Gökçe Ada tam 7 aylık olacak. Annem başka şehirde o gelecek bi süre. 8.15 te evden çıkıp 12.30 gibi geri geleceğim. 9. Aya kadar bu şekilde olacak. Memede uyuyor biberon emzik almıyor. Kaşığı tutmak istiyor yani kaşıkla beslenmesi de mümkün değil. Bir sürü alıştırma bardağı aldım. En son hb den aldığım Nuk tan su içiyor sanırım tam emin değilim diş kasıyor da olabilir. Çok gerginim aç kalır uyuyamaz diye korkuyorum uykularım kaçıyor. Ailemden uzak yaşadığım için hiç ayrı kalmadım. İlk çocuğum. tecrübelerini paylaşır mısın ?

:)) cok tecrubeli benn cnm bende sabah 8 de birakiyorum 1 de evdeyim calisma saatlerim degisken ama genel olarak bu sekilde rutin olusturduk. Ben arabayla birakiyorum i yuzden genelde uyuyo oluyo birakirken evden emzirip cikiyorum. Sonra uyaninca ve tekrar uyutmadan once yine sut veriyor kv. İctigi kadar bizim kiza biz direk alistirma bardagi denedik nuktan suyu iciyor icmeyede oyun da yapiyor dokup saciyor sut icin bilmiyorum yani wee nin akitan bi alistirma bardagi var minik hala onu kullaniyorlar icmesi icin cok da icmiyo zaten ben gelene kadar 3/5 sefer arasi iciyormus onunda bir kismini doktugunu dusunursek 80-140 ml arasi degisiyo m. Ben eve gelince direk emziriyorum tok bile ilsa emiyor yani aslinda tok olmuyor beni bekliyor biraz sanirim. Ben isim geregi disarda calistigim icin genelde bakanlikta cok durmuyorum o yuzden mumkun oldugu kadar hizli calisip ogle arasi yapmiyorum zaten onuda iznimin ustune ekliyorum o sekilde 3 saati idare ediyorum simdilik. Benim kziim bendeyken memeden baska uyumaz sallasam bile uyumuyor yani. Ama onlarda uyuyor. Bazen ss pat la bile uyudugu oluyormus bazen ayaginda salliyor sorun olmuyor yani. Tek problem arrik yavas yavas ayrildigini anliyor agladigi gunler oluyor birakinca annenle arasi iyi olursa onuda asarsiniz diye düşünüyorum. Ben mesela izin aldim su an bayrama kadar ek gida denemesini fln yapicam 7. Aydan sonra 1 articakya kv bir kere ek gida verir diye düşünüyorum[/QUOTE]
Wee ninkini sevmedi benimki hiç kullanamadık nuk la şimdi su içmeye alıştırıyorum sonra onunla süt verip normal bardakla su vereceğim. Acaba bi sıkıntı olur mu? Gökçe Ada sallamayı da sevmiyor çok uykusu varsa şş pat la uyur ya da kucakta ayna karşısında aynaya dönük uyuyor babası alıştırdı malesef ama öyle de annem uyutamıyor. İşin vicdani boyutuna hiç girmiyorum. Çalışmak zorundayım. Ayrıca çocuğum kanatlanıp uçtuğunda kendi ayaklarımın üzerinde durmam lazım. Bazı yerlerde çalışan annelerle ilgili 3 kuruş para için çocuğu bakıcı ya bırakıyorsunuz ne biçim anasınız falan diyen var sinirlerim bozuluyor. Devlet imkan verdi de beni illa işe mi alın dedim sanki. 6 ayını doldurmasına 12 gün var erken olduğunu biliyorum ama alışsın diye tadımlara başladım. En azından okul açıldığında bi öğünü hazır olsun diye düşündüm sen gibi. Allah hepimize güç kuvvet ve sabır versin. Anne olmak çok zor.

Oyy geçmiş olsun cnm ya en korktuğum şeydi. Çğnkü benimde 10. gün kontrolğnde rahimde pıhtı kalmış demişti ilaç kullanmıştım. Çok şükür ilaçla temizlendi yoksa kürtaj olacaktı
Selam canım,
Benim de 20 gün geçti , pıhtı var. Cycotec ilacı kullanıyorum ,2 gün oldu yarın son. Ancak halen pıhtı atılmadı. Senin pıhtı nasıl atıldı ? Anlatabilir misin ? Çok teşekkür ederim

Kızlar bir şey daha tecrübe edindim. Şimdi benim oğlan midesinden habersiz bir minnoş oldugu icin hiç yemiyordu mama süt falan. Dolayisiyla bir haftaya kadar kaka yapmadığı oluyordu doktora götürüp fitil veriyorduk ama bagırsaklari boş çıkıyordu. Ek gıdalara gectigimizden beri her gün kaka yapmaya başladı sanırım artık benim bebem de normal çok mutluyum evim her gün b..k kokuyor :KK70:
Canım peki yaparken zorlanıyormu? Benimki sebzeye başladığından beri epey zorlanıyor

Kızlar bir şey daha tecrübe edindim. Şimdi benim oğlan midesinden habersiz bir minnoş oldugu icin hiç yemiyordu mama süt falan. Dolayisiyla bir haftaya kadar kaka yapmadığı oluyordu doktora götürüp fitil veriyorduk ama bagırsaklari boş çıkıyordu. Ek gıdalara gectigimizden beri her gün kaka yapmaya başladı sanırım artık benim bebem de normal çok mutluyum evim her gün b..k kokuyor :KK70:
:-) bizde öyle.

Aslında burda belli olmamış bide şuna bakın :)

Basindan beri varmiydi bu yumurtadan olabikir belki

Hadi herşey yoluna girer inşallah ek gıda toparlıyor gerçekten kakayı. Bizim mukus bitti sayılır. Çok cıvık ve günde 5 6 kere kaka yapardı. Şimdi bazen hiç yapmadığı bile oluyor
Ya insallah sanki banada oyle oluyor gibi geldi tolamda 4 keredir veriyorum ek gida ama biraz parcalari butun oldugu icin sanirin cikarmada zorlaniyo onun huzursuzlugu var

Bi fırsat buldum haberdar edeyim dedim.

Alerji testi yapıldı kanda. Süt pozitif çıktı. Total Ige değeri de yüksek çıktı. Ankarada doktora geldik. Cem bey. Allahım böyle mükemmel bir doktor olamaz. Muayene bitmesin istedik eşimle ilk kez :) Eğer ankaradaysanız direk ona gidin alerji durumlarında. Kuğulu İş Merkezinde muayenehanesi var. Acıbadem de görev yapıyor.

Herşeyi baktı dinledi. Ben zaten 10 gündür katı diyetteyim. Bu esnada bir sürü kanlı kaka yaptık.
Bizim tontişte Proktokolit varmış.
Genelde 7-8 aylarda kendiliğinden geçer dedi. Bi damla verdi. 10 gün daha diyete devam edip Görüşücez yavaş yavaş açtırıcam sana dedi.
Bağırsakları bebişlerde muz çok güzel toparlar dedi. Kakadaki mukusu götürür dedi yani.

Şimdi takiple diyet açtırıp yine takiple ek gıdaya geçicez zamanı gelince. Bunu duymak beni nasıl mutlu etti anlatamam. Kanlı kakalar oldukça bebeğim huzursuz oldukça ağlıyordum oturup. 10 gündür marul patates zeytin yiyorum sadece.
Şimdi süt yumurta dana eti ve tavuk etini yemeden geri kalanı yiyebilirsin dedi.
Şimdi merakla 10 günün daha geçmesini bekliyorum. İnşallah herşey yoluna girer oğluşum hiç mahrum kalmadan yer herşeyi :)

Haydi hayirlisi ilsun cnm insallah kolayxa atlatir bebegin

Çok geçmiş olsun bende ankda yum gazi üni öğrt üyesi mutlu hocaya gidiyoruz bizde kakada redüktan madde pozitif çıktı birde gizli kan çıktı süt ve süt ürünleri diyeti yapıyorum drumuz alerji olduğunu düşünmüyorum dio ama bebeğim çok huzursuz genel huyu da bu olabilir bilmiyorum memede de diyet yapmazken emmek isterdi ama memeye gelince ağlardı şimdi üç hafta oldu diyet yapalı memenin birini iki dk emince ağlıyor diğerine geçiyoruz sizdeki belirtiler nasıldı acaba birde cem beyi de çok duydum Bülent beyi de yalnız ücretleri Bira tuxluymuş o konuda da bilgi verir misiniz acaba tahlil olunca nerde yaptırdınız ücreti ne kadar diye çok bilgi arayan oluyor ama bulamıyor yazarsanız çok kişi fayda sağlar diye düşünüyorum
Tatlim bende 100. Yil hastanesinde ferhat catal a gidiyorum. Bende ondan baya memnunum ilgisinde vs. Muayene ucreti 185 tl teefon num veriyo haberlesiyoruz gorusuyoruz. Biz 300 tl gibi bir rakam odedik ilk gittiginizde tahlillere idrar kaka ve alerji vardi ama 2 ayliktik biz gittiginzde testlerde deri testide yapıyor kendisi bize yapmadi ama

Kızlar benim kızçem kırk yılda bir yüzüstü dönüyordu. Son 3 gündür fırıldak gibi. Sorun şu ki geceleride dönüyor. Önceden ince bir yastıkla yatırıyordum. Şimdi döner ve Allah korusun boğulur diye yastıksız yatırıyorum. Bebeği geceleri dönen anneler siz napıyorsunuz?
Yastık hiç kullanmıyorum. Reflüsü olduğu için yatağı hala eğimli. Üzerini örttürmüyor. Bi ara müslin örtüyordum kafasına geçirmeye başladı. Şimdi sadece zıbının üstüne uyku tulumu giydirip yatırıyorum.

Basindan beri varmiydi bu yumurtadan olabikir belki

Ya insallah sanki banada oyle oluyor gibi geldi tolamda 4 keredir veriyorum ek gida ama biraz parcalari butun oldugu icin sanirin cikarmada zorlaniyo onun huzursuzlugu var
Yaklaşık 1 aydır hep var yumurta olsa hep olurdu diye düşünüyorum ama bulamadım bişey

B
Ek gıdaları öğün olarak veren arkadaşlar tum gunluk ek gida rutinlerinizi saat olarak yazar misiniz.meyveyi ne zaman yoğurdu ne zaman veriyorsunuz mesela...
İlk kez hipp pirinç unlu kasik mamasi verdim bugün tahilli yoktu markette..bayıldı bizim kız corbayi öyle yemiyor 4kasik verdim formül sütle yaptım. ...içine meyve koyup da verenler var mı kaşık manalarini ve saat kaçta diye sorsam yine..genelde gece uykusundan önce veriliyor değil mi muhallebiler
Ben ek gida veriyorum ama tadimlik. Gunde bir kez kaşık mamasi veriyorum.Kasik mamasinin icine yarin seftali rendeliyorum cok severek yiyor. Cok yapmiyorum ben yarim seftali bir corba kasigi mama 60ccde formul mama koyuyorum hepsini bitirmiyor. Yatmadan 1 saat once falan veriyorum ama uyku duzeimiz yok o yuzden bazen yiyince hemen uyuyor. Genelde akşam 9da veriyorum

Al8de oyle tutuyor ayagini hep hatta gecen esimle gulduk bu niye boyle yapiyor falan dedik. Birde elleride hep kapali sadece birseye uzanirken aciyor ellerini yoksa kapali hep . acaba bendemi gotureyim ortopediye
Gittigimiz ortopedist surekli boyle ise mutlaka uzmana gostermekte fayda var dedi. Efsun oyle yapmak istedogi icin yapiyormus ama kas zayifligi kisaligi vs ihtimalini elemek gerekiyormus. Cunku boyke bir sey varsa simdiden onlemini almak laizmmis.

Back