- 20 Ağustos 2016
- 4.083
- 2.420
- 63
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #61.681
Arkadadimda aynisini dedi ama anlamadim bugday turevleri ne demek canmYok cnm pirincte alerji yapabilir .
Eger alerjiyse bugday turevlerinede dikkat et derim.
Kiz nolcak bende korka korka birakiyorum valla yatagin ustunde bi biraktigim yerde durmuyo cunku yastik dose okadar degiller daha
Bizde de kabak alerji yaptı. Ilık bir duş aldır istersen cnm. Alerji evet ama nasıl geçer inan bilmiyorum. Sadece alerji yapan her neyse en az 3 hfta ondan uzak dur.Eki Görüntüle 2175710 Merhaba kizlar yardminiza ihtiyaçim var bn uc gun kuralina uyuyorum kabak patates havuç severek yedi pazartesi pirincle kabak hasladim corba gibi yaptim zeytinyağı ekliyerwk verdim cok severek yedi oglum ilk gun cenesinde cok az kirmizilik vardi kendi yolmuştur sandim ikinci gunde corba ayni pirinç kabak çorba yaptim verdim üçüncü gun bi baktim heryeri kıpkırmızı resmdeki gibi Sağlık ocagna gittim krem yazdi cogalirsa hastaneye git dedi o aksam daha cogaldi acile gittik suan kotu bi durum yok alerji damlasi yazdim onu kullan diye eve gonderdi ama bugun dahada cogaldi kendi doktorumuz tatilde devlet hastanesi bey yok diyip gonderiyo kan tahlili falanda yapmadi ne yapabilirim alerji boylemi oluyo ilacla geciyormu bilgisi olan varmi lutfen bilgisi olan yardmci olsun
Geçmiş olsun canm szdede boylemiydi Canm pirinç alerji yapmış diyor doktor ozmn bir ay vermicem sonra da cesaret edip verecegmi sanmiyorum he birde ilac kullandinizmiBizde de kabak alerji yaptı. Ilık bir duş aldır istersen cnm. Alerji evet ama nasıl geçer inan bilmiyorum. Sadece alerji yapan her neyse en az 3 hfta ondan uzak dur.
Benimkininde göüs kafesindeydi. Sizinki kadar çok değildi sanırım. Ya da aynıydı. Yani baya baya alerji olduğunu anladım. Kabağı verdiğimin 2 günü artınca aha kabak yapıyo dedim. Sonra semizotuna geçtim. Alerji şuan azaldı. Bir iki yerde omuz başlarında çok az kırmızılık kaldı. Soluklaştı. Eşim inatla isilik dedi. Duş aldırdık sık sık. Doktora gitmedim. Kabağı vermiyorum artık. Alerji yapan besinden uzak durman yeterli olur benceGeçmiş olsun canm szdede boylemiydi Canm pirinç alerji yapmış diyor doktor ozmn bir ay vermicem sonra da cesaret edip verecegmi sanmiyorum he birde ilac kullandinizmi
Biberon ilk zamanlar emmedifi icin aldı mecbur kalmadıkça bir oli defa hastaneye gidince verdim bir de gecem şutum azaldı öyle verdim yoksa meme reddinden dolayı vermiyorum korkuyorum yine alışır diyecnm biberon veriyor muydun,cabuk iyilessin diye kisa bir sure sag memeyi sagip mi versen acaba? biberon kullanmiyorsan alistirma bardagiyla da verebilirsin ,ondan sonra devam ederdin hem belki hasta diyede yavrum iyice almak istemiyordur.
Eşime devrediyorum sorun zaten yardım alamamam vs degil sorun İpek’in emmesiSıkıntı sende değil bacım analık.... Zor zanaat... Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı işte.. Kimi döke döke yiyor, kimi... Neyse. Çok yıpratıcı, evet. Ama güzel günlerini görünce hepsini unutcaz bence. Allah güç versin hepimize .. Ben bunalınca babasına paslıyorum canım, oynayın biraz ben çok yoruldum deyip banyo yapmaca ya da mutfağa gidip atıştırmaca.. ya da uzanıp izliyorum onları.. Eminim sen de yapıyosundur.. Aklıma gelmiyor ki çok farklı bir aktivite. Yalnız olmadığını bil... Bazen iyi geliyor bu.
Ben dışarı çıkıyorum İpek’le Esimle de çıkıyoruz beni yoran emmesi zor bela ağzına sokmam memeyi atması zor bela tekrar sokmam örtüyle emmiyor dışarda emmiyorBeni tarif etmişsin resmen. Senin tek memeye yaptığını benim 2 memeye yapıyo. Suan gece uykusunda acıktı da ya herseyi emiyo olmadı müslini ağzına götürüp emiyo göğsümü ağzına sürdürmüyo uykulu uykulu çıldırıyo sanki dövüyorum. Tamam bebek ama reddedilmek okadar çok canımı sıkıyo ki sinirleniyorum bazen ağlayasım geliyo neden diye. Bizimde yemek sıkıntılı zorla 30 cc kendi içer kalanı ben eline oyuncak veririm yada değişik şeyler onları gösterirken içiyo iyi değil öyle içirmek ama tek içsinde diyorum napıyım bide aynı şeyi görünce sıkılır artık makyaj malzemelerimi felan gösteriyorum bakıyo. Bende 5.5 aydır nohut fasülye mercimek bulgur vs hepsine veda ettim özlediğiö okadar çok sey var ki ama alışmışım da artık istemsizce seçiyorum yemeği. Zaten bensiz ve babasız durmuyo tatilde çarşıya bile çıkamadık doğru düzgün uyku saatiyle kesişiyo diye. Çok yıprandım ben normal de sürekli gülen girdiğim ortamda sürekli güldüren insandım şimdi sadece Güneyin sorunları hakkında konuşmak geliyo aklıma konuşmalara tam katılamıyorum diyo. Galiba biz çok abarttık. Yani öyle yada böyle büyücekler elbet daha ilerde sevgimize ilgimize oyunlarımıza ihtiyaçları varken daha tam anlamadıkları dönemde pilimizi tükettik kendimize işkence haline getirdik anneliği pimpiriklendik. Ha içimiz rahat etmiyo ama biraz salmamız lazım. Mesela bazen babası bakıyo ben az uyuyorum başlıyo ağlamaya içim cız ediyo gidip bakıyım diyorum sonra ne olabilir ki diyorum en fazla durduruyorum. Bugün uyku saati gelmişti tamda kuzenlerim çarşıya çıkmış normalde çıkmam ama aman dedim ya bugün de böyle olsun çıktım dışarı ha biraz mızmızlandı ama ben daha pozitif oldum bazen bizimde yaşadığımızı unutuyoruz
İpek’in de elleri sürekli kapalı vurma yaptığında acıyor elini oynayacağında acıyor ama başka zaman kapalı bende diyorum çocuk hep gergin mi merak ediyordum acaba bizim ki normal miEdizin eli devamli kapali.esim fizyoterapist el masaji yapalim dedi sik sik.1aydir daha iyi acmaya baslamis.
Ayaklara da yapilabilir bence.ayak parmaklarina tek tek
Kanguruda emzirmem imkansızcanım Allah yardımcın olsun bu meme reddi durumları çok zor ve sıkıntılı bir süreç inşallah kendiliğinden bir gün döner. öyle diyenleri çok duydum. sen anne olarak çok güçlüsün. dik emzirmeyi denedinmi yani ayaktayken bu hastalık süreçlerinde dik emzirmek onlara iyi geliyormuş. heralde tıkanmıyorlar. kanguruda falan emzirebilirsi ordaki dik gibi oluyor. tabi bizim canavarlar emmek isterse o pozisyonda. belki sağ tarafıda öyleyken alır bilmiyorum. tazik konusunu bliyorsun gerçi ama başka ne olabilirki meme reddi için.
ben çalışıyorum ya canım bak 2 ay oldu. evden çıkarken uykusu oluyor arabada uyur öyle bırakırım sonrada 1 de evdeyim daha geç gittiğim olmamıştır. bu arada nasıl olsa ayrıyız diye inan hiç birşey yapmadım. vicdan azabı ve özlüyorumda. ne yaparsam kızımla yapayım modundayım. emziririm 1,5 saat dayanıyorya arabaya koyarım koştur koştur avm market gezme ne varsa halleder eve geçeriz. bir iki kez avm deki emzirme odasında emdi hayrete düştüm. geçen ağda yaptırmaya gittim ilk defa randevum 1 deydi 3 te evde olucam yani gittimki hatunun umrunda değil. zorla verdim emdi lutfetti. normalde gittiğimde beni özlemiş oluyor tok bile olsa saldırıyor memeye. ki bir tek o zaman doğru düzgün emiyor.
gezmeyede valla arabada uyuttuğumda oldu hiç napim işim oluyor canım gezmek istiyor. baktım emerek uyumuyormu gezmede de babasına devrediyorum ayağında sallayarak uyutuyor o bende öyle uyumuyor çünkü.
gece bizde öyleyiz. aha ek gıda veriyorum iki gündür. hiçte hayal ettiğim gibi olmadı aksine sanki kıvranıyor gibi geldi. dün gece kaka yaptı 4 te dedim şimdi nasıl uyuyacak başladı konuşmaya çünkü. artık taktığim var. eşimle aramıza yatırıyorum. bişey keşfettim eşime doğru dönünce uyuyor. dön babana da uyu diyorum. babasınında hoşuna gidiyor. onlar memnun ben daha memnun uyudumu uyumadımı umrum değil uyanınca babası beni uyandırıyor hehe
aa hiç dikkat etmedim bizimki napıyor acaba. geçmiş olsun cnm inşalah hemen geçecek bişeydir.
oyun halısına bende koyunca duruyor ama yanında nöbetçi memur gibi dikiliyorum ben. yoksa bar bar bağırıyor. tuvalete ve mutfağa gitme molasına izin veriyor sadece.
tatlım valla arabada da uyuttum. 30 dk lık mesafe diye aldık uyuya uyuya gitti. hem biz işimizi hallettik hemde o da gezmiş oldu uyumuş oldu. öbür türlü aman uyusun uyansın zaman geççmiyoki bu sefer gittiğimiz yerde uykusu gelmiş oluyor az duruyoruz. babasıyla arası iyiyse kullan derim :) arada nefes almaya iyi oluyor.
hoop sonra 2 yaş sendromu gelmiş dimi
Kuzum bunları doktor kontrolünde mi yapıyorsun yanlış anlamada ayına göre bu kadar beslenme öğünü biraz fazla degil mi 7. Ay bitip 8 ayda güle sadece 2 öğün dedi doktorumuz bize cunkuCanim sana ne kadar uyar bilmem ama ben genelde yaptigim programi anlatayim. Sabah 9.30- 10 arasi hipp kasik mamasi ve 3 adet hünnap bisküvi ilave edip veriyorum. 11 gibi meyve püresi veriyorum. 13:00 de ev yapimi corba veriyorum ortalama 130 cc civarı. Tabi hemen yemiyor savasiyoruz yerken. Corbadan 1.5 saat sonra ya meyve püresi veriyorum ya da meyve filesine bir dilim koyup eline veriyorum. Saat 17 de ya çorbanin kalan kısmını veriyorum ya da normal biberon mamasi veriyorum. Zaten daha sonra bir kez daha mama içip gece uykusuna geçiyor. Ve en önemlisi her öğününe zeytinyag ileve ediyorum kabiz olmamasi icin + bol su
Ates ishal var mi bunlar varsa el ayak hastalığı olabilir ama bu direk alerji gibi duruyor cunku el ayak hastalığı nokta nokta bunda bazı yerler birleşikEki Görüntüle 2175710 Merhaba kizlar yardminiza ihtiyaçim var bn uc gun kuralina uyuyorum kabak patates havuç severek yedi pazartesi pirincle kabak hasladim corba gibi yaptim zeytinyağı ekliyerwk verdim cok severek yedi oglum ilk gun cenesinde cok az kirmizilik vardi kendi yolmuştur sandim ikinci gunde corba ayni pirinç kabak çorba yaptim verdim üçüncü gun bi baktim heryeri kıpkırmızı resmdeki gibi Sağlık ocagna gittim krem yazdi cogalirsa hastaneye git dedi o aksam daha cogaldi acile gittik suan kotu bi durum yok alerji damlasi yazdim onu kullan diye eve gonderdi ama bugun dahada cogaldi kendi doktorumuz tatilde devlet hastanesi bey yok diyip gonderiyo kan tahlili falanda yapmadi ne yapabilirim alerji boylemi oluyo ilacla geciyormu bilgisi olan varmi lutfen bilgisi olan yardmci olsun
Çok geçmiş olsun şimdi nasilKizlar dun gece bizim kiz cok aglayinca yanima almistim en son saat 6.30da emzirdim sonra bayilmisim uykusuzlultan bizim kiz kut diye dustu yataktan kalorifere yuzu carpmis yuzu morardi kizimin.cok asiri hareketli yatakktanda iki eliyle cekistirip oturuyo surekli napicam ben bu kizla
Saol canm ya bn baya baya paniklemistim biraz rahatladim bnde banyo ettiriyorum her gun cenesindeki boynundeki gecmis ama bacaklarimda fazla var insallah cabuk gecerBenimkininde göüs kafesindeydi. Sizinki kadar çok değildi sanırım. Ya da aynıydı. Yani baya baya alerji olduğunu anladım. Kabağı verdiğimin 2 günü artınca aha kabak yapıyo dedim. Sonra semizotuna geçtim. Alerji şuan azaldı. Bir iki yerde omuz başlarında çok az kırmızılık kaldı. Soluklaştı. Eşim inatla isilik dedi. Duş aldırdık sık sık. Doktora gitmedim. Kabağı vermiyorum artık. Alerji yapan besinden uzak durman yeterli olur bence
Cok şükür canm ates yok ishalda yok guluyo oynuyo ama bacaklarda fazla var kesin pirincten diyor doktorum tatilde resm atmistim pirinc alerji yapmaz diye biliyordum dedim insan parmak izi nasil ayni degilse cocuklarda ayni olamaz kimisinde alerji olur kimisinde olmaz dedi bi iki gune gecer dedi insallah gecer boyundeki cenesindekiler geçmiş banyo ettirdim insallah yarina bsyi kalmaz yaAtes ishal var mi bunlar varsa el ayak hastalığı olabilir ama bu direk alerji gibi duruyor cunku el ayak hastalığı nokta nokta bunda bazı yerler birleşik
Pirince alerjik olabilir ya da kullandığın pirinçsin tarihi geçmiş veya bsye maruz kalmış ona da alerjisi olabolor
Aaa kayinçooo:)Kaan celilim de 10 şubat doğumlu
Hepsinin farkli özellikleri var canim kimi aç kimi tok kimi hızlı kimi yavaş. Sağlıkları olsun yeter kiBizimki daha canı isterse dönüyo emekleme niyeti hiç yok rahatım şimdilik
Zaten tek ğün çorba canim öğlen 1 gibi. Sonra bazen veriyorum ama doyumluk değil. Benim bebek zaten zayıf oldugu ocin 4. Ayda baslayacaktik ben yine de neredeyse 6. Aya kadar bekledimKuzum bunları doktor kontrolünde mi yapıyorsun yanlış anlamada ayına göre bu kadar beslenme öğünü biraz fazla degil mi 7. Ay bitip 8 ayda güle sadece 2 öğün dedi doktorumuz bize cunku
Pirinç alerji yapar kuzumCok şükür canm ates yok ishalda yok guluyo oynuyo ama bacaklarda fazla var kesin pirincten diyor doktorum tatilde resm atmistim pirinc alerji yapmaz diye biliyordum dedim insan parmak izi nasil ayni degilse cocuklarda ayni olamaz kimisinde alerji olur kimisinde olmaz dedi bi iki gune gecer dedi insallah gecer boyundeki cenesindekiler geçmiş banyo ettirdim insallah yarina bsyi kalmaz ya
Ben hepsini bir günde veriyorsun sandim saat yazıncaZaten tek
Zaten tek ğün çorba canim öğlen 1 gibi. Sonra bazen veriyorum ama doyumluk değil. Benim bebek zaten zayıf oldugu ocin 4. Ayda baslayacaktik ben yine de neredeyse 6. Aya kadar bekledim
Çok geçmiş olsun tekrardan cankmBi fırsat buldum haberdar edeyim dedim.
Alerji testi yapıldı kanda. Süt pozitif çıktı. Total Ige değeri de yüksek çıktı. Ankarada doktora geldik. Cem bey. Allahım böyle mükemmel bir doktor olamaz. Muayene bitmesin istedik eşimle ilk kez :) Eğer ankaradaysanız direk ona gidin alerji durumlarında. Kuğulu İş Merkezinde muayenehanesi var. Acıbadem de görev yapıyor.
Herşeyi baktı dinledi. Ben zaten 10 gündür katı diyetteyim. Bu esnada bir sürü kanlı kaka yaptık.
Bizim tontişte Proktokolit varmış.
Genelde 7-8 aylarda kendiliğinden geçer dedi. Bi damla verdi. 10 gün daha diyete devam edip Görüşücez yavaş yavaş açtırıcam sana dedi.
Bağırsakları bebişlerde muz çok güzel toparlar dedi. Kakadaki mukusu götürür dedi yani.
Şimdi takiple diyet açtırıp yine takiple ek gıdaya geçicez zamanı gelince. Bunu duymak beni nasıl mutlu etti anlatamam. Kanlı kakalar oldukça bebeğim huzursuz oldukça ağlıyordum oturup. 10 gündür marul patates zeytin yiyorum sadece.
Şimdi süt yumurta dana eti ve tavuk etini yemeden geri kalanı yiyebilirsin dedi.
Şimdi merakla 10 günün daha geçmesini bekliyorum. İnşallah herşey yoluna girer oğluşum hiç mahrum kalmadan yer herşeyi :)
Kuzum emzike veya sen onu puette uyutmaya falan alıştırsan puseti ileri geri yaparak emmeden uyutmaya çalışınca çok mu ağlıyoralete ve mutfağa gitme molasına izin veriyor sadece.
tatlım valla arabada da uyuttum. 30 dk or.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?