• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben hiç iyi değilim kızlar iki çocuklu analar hiç bişeye yetisemiyorum...kızım gündüz uyumuyor doğru düzgün uyusa da 15dk sonra kalkıyor. Ya da tam uyucak oğlum geliyor anne susadım anne soyle boyle yine uyanıyor. Ben de ona kızıyorum sonra vicdan azabı yaşıyorum...Bu saat oldu kızın sebzesini hazirlayamadim sabahlari oglanin kahvaltısı geçe kalıyor...ev hep dağınık zaten toplasam da oğlum yastık oyuncak dagitiyor geçen halam geldi habersiz saat 1de kahvaltı bulasiklari duruyordu ben yine çocuk salliyordum mahcup oldum...teyzemin eşi vefat etti geçen yil o geliyor her hafta 3gun falan kalıyor. O geldiğinde biraz daha iyiyim evi topluyorum herseye daha yetisiyorum buyuk oglumla daha iyi ilgileniyorum ama bu sefer de esimle uzaklasiyoruz sanki bi soğukluk oluyor aramızda neden bilmiyorum teyzemin gelmesini hiç sorun etmiyor ama böyle oluyor. Eşim gündüzleri işte eve 9da geliyor haliyle o da yardım edemiyor...ben bunaldim sanırım yetememis hissediyorum bu da beni üzüyor. ..
Ayni seyleri bende yasiyorum. Sinirlerim cok gergin tek basimayim hic birseye yetemiyorum. Evime kizima ogluma esime ve en önemlisi de kendime yetemiyorum. Bir cozum yok gececek bugunler ama zor gececek. Birde ise baslarsam nolur bilmiyorum

Canim psikolojik olarak ben de iyi degilim.1aydir ailemin yanindayim.buyuk oglumla annem ilgilendi.bebekle ben annem babam yetmeye calistik.gun boyu huzursuz aglak.bu hafta tatile geldik.daha cok yoruldum.dort gozle eve donmeyi bekliyorum.sanirim okul acilana kadar ailemin yanina geri donecem.buyuk ogluma uzuluyorum cunku.
İyi yaparsın canım bence de yalnız olunmuyor çünkü 2 çocukla..oğlun kucukken kimseye vermezdim hep kucagimdaydi şimdi biri biraz alsa ilgilense diye bakıyorum.tatil de zordur evet biz tatil bölgesinde yaşıyoruz zaten ama pazar günleri günübirlik denize gitmek bile çok yorucu geliyor bugün mesela gittik pestilim çıktı uyumak istiyorum ama ne mumkunnnn

Nemessis beni gördü. Bende hayatımdan bezmiş duruyorum. Zor ayakta tutuyorum kendimi. İşimde yeniyim. Bana iş gösteiyor vatandaş bidaha anlattırıyorum. 3 gün sonra aynı iş geliyor yapamıyorum gene anlatın diyorum. Gerçekten iki çocukluluk çok zor. Bizde uyku da yoktu önceden. İlk defa geçen hafta insan olduğumu hatırladım
Uykusu düzene mi girdi sen çok güçlü duruyorsun yazdiklarindan aslinda ama tabi ne kadar güçlü olursan ol vucut error veriyor bi sure sonra..geçicek bu günler sikayet etmek istemiyorum da işte zor geçicek
Ayni seyleri bende yasiyorum. Sinirlerim cok gergin tek basimayim hic birseye yetemiyorum. Evime kizima ogluma esime ve en önemlisi de kendime yetemiyorum. Bir cozum yok gececek bugunler ama zor gececek. Birde ise baslarsam nolur bilmiyorum
Valla ben artık ise başlamak istiyorum yorucu evet ama en azından başka ortama girmek iyi gelcek bana oğlumun okulu hersey rutine baglaninca sanki daha düzene gircekmis gibi geliyor.

Ek gıdaya yeni yeni başladım oğlum 6 aylık olacak. Ama yoğurt yemeyi sevmicek galba tukuruyor verince kabak başlayıp yediriyorum 2 gündür daha başka neler verebilirm çorba falan nasıl verebilirim
Havuç da verebilirsin .patates havuc kabak 3unu bir verebilirsin..Buharda pisiriyorsan pisirdikten sonra biraz ılık suyla corba haline getirebilirsin ya da az suyla haslayabilirsin pişince z.yağı koyarsin. Bal kabağı var buzlukta benim onu da deniycem.bezelye ve fasulye de eklenebilir ama yeni basladik biz de 5 ayligiz ilerleyen günlerde inşallah. bizimki de yogurdu sevmedi.10 gun ara verip tekrar denicem yogurt oglum da yemezdi hala yemiyor insallah kizim yer.Şimdilik çok istahli görünmüyor ek gidaya normal diyip sabırla deniycez

Son düzenleme:
Kızlar benim kız pek sevMedi patates ve kabağı ben de içine 1 ölçek mama koyup ılık su ekleyip öyle verdim instada ek gıda sayfasında gördüm alışmasi içinmis bi fikri olan var mı acaba yanlış mı ki
Bir de yoğurdu da sevmedi 10gun ara vericem ama bu kez mayalarken 1 tatlı kaşığı şeker de koysam yoğurda belki tatlı olur tadi zarar verir mi bebişe Sizinkiler eksi olmuyor mu acep tatlı yoğurdun sırrı nedir

Bebekli hayat gerçekten çok zor. O yüzden gidiyorum ben de zaten.. Hadi bi kaç gün yalnız kalıyoruz idare ediyorum ama 8 gün eşim yok, güvenemedim valla. Bunalınca hadi biraz da sen ilgilen diyebileceğim kimse olmaması... Akşamı dört gözle bekliyorum bazen, babası gelse de oyalasa biraz diye. Allah yardımcımız olsun kızlar. Geçecek bu günler de... Yalnız değilsiniz...

Kızlar benim kız pek sevMedi patates ve kabağı ben de içine 1 ölçek mama koyup ılık su ekleyip öyle verdim instada ek gıda sayfasında gördüm alışmasi içinmis bi fikri olan var mı acaba yanlış mı ki
Bir de yoğurdu da sevmedi 10gun ara vericem ama bu kez mayalarken 1 tatlı kaşığı şeker de koysam yoğurda belki tatlı olur tadi zarar verir mi bebişe Sizinkiler eksi olmuyor mu acep tatlı yoğurdun sırrı nedir
Canım şeker değil de pekmez karıştır istersen...

Kızlar eşim iş için bir hafta adanaya gidiyor, bu sefer onunla gidemiyorum diye ani bir kararla anneannemin ve dedemin yanına gidiyorum, memlekete. Manisa Akhisar hatta. Otobüsteyim, kucağımda uyuyor :) var mı aramızda manisalı?
Meee. Ama ben yurtdışındayım :-( eşim alaşehirde ya. Gelirdim ben oralara. Biliyosun yollar benim :-)

İş bir yandan iyi geliyor biryandan kötü. Yada benim yeni işim adaptasyon işi olunca zorlanıyor olabilirim. İnşallah sen rahat uyum sağlarsın

İyi yaparsın canım bence de yalnız olunmuyor çünkü 2 çocukla..oğlun kucukken kimseye vermezdim hep kucagimdaydi şimdi biri biraz alsa ilgilense diye bakıyorum.tatil de zordur evet biz tatil bölgesinde yaşıyoruz zaten ama pazar günleri günübirlik denize gitmek bile çok yorucu geliyor bugün mesela gittik pestilim çıktı uyumak istiyorum ama ne mumkunnnn

Uykusu düzene mi girdi sen çok güçlü duruyorsun yazdiklarindan aslinda ama tabi ne kadar güçlü olursan ol vucut error veriyor bi sure sonra..geçicek bu günler sikayet etmek istemiyorum da işte zor geçicek

Valla ben artık ise başlamak istiyorum yorucu evet ama en azından başka ortama girmek iyi gelcek bana oğlumun okulu hersey rutine baglaninca sanki daha düzene gircekmis gibi geliyor.
Yok güçlü falan değilim. Sadece kabulleniyorum. Biraz pozitif olmaya çalışıyorum ama güç bitince saçmalamaya başlıyorum. Bazen delirdiğimi düşünüyorum :-)
Bence de iş iyi geliyor. Kendine zaman ayırabiliyorsun iş yerinde. Evin hizmetçisi modundan çıkıp üreten insan moduna giriyosun. Aslında insan üretiyoruz daha değerli kutsal bir görev. Ama sürekli aynı rutin boğuluyor insan

Merve kaşık sevmediği için küçük ekmek parçasını yoğurtlayıp veriyorum eveleye geveleye yiyor. Dene istersen

cnm benim bildigim hem mayayla da alakali olabilir bir de mayalama süresiyle . mesela 8 saat mayalayinca eksi oluyorsa sureyi kisalt 1,2 saat benim bildigim ne kadar kisa olursa tatli sure uzun olunca eksi oluyor. bizim doktor da tatli olmasindan ziyade kalip gibi olmasi icin cok az seker katin demis. ama sekerli olmamasi icin bebeginiz yemezse icine meyva katin demis.

Sutu cok sicak mayaliyosan da eksi olur.bi de disarda cok bekletme.sicak zaten havalar hemen eksir.

Ya evet ama bu çok fazla karısım olmuyor irmik meyve peynir :) valla inşallah tek tek yerlerde gerek kalmaz ama bakalım benim ki kaşıkla bir şey yemeye çok meraklıydı istekliydi geçen hafta 4 gün antibiyotik içince çocuk soğudu şimdi de ilç verecem filn Zannediyor herhalde kilitliyor ağZını ne olacaksa bilmiyorum kaşığı eline verdim bugün oynasın alışsın diye biraz ama bakalım
Ondandır İpek’te damla ilaç vereceğim sanıyor kitliyor ağzı 7 8 ayda tam Açarlarmış ağızlarını o zamana kadar zorlamadan az az yedikleri kadar attık
Haklısın aslında. Ama yasak demek yerine zararlarını anlatıp, neden yememesi gerektiğini konuşursak, anlar da belki, çok iyimser olmuş da olabilirim, anlamayadabilir. Ama dediğin tek bişeye üzüldüm, hamburger bebesi olacaklar demişsin, belki olmazlar canım, biz yedik zamanında, ne kadar kötü olduğunu bilmiyorduk ki, güzel bişey sanıyorduk. Olmazlar inşallah, anlatırız. Deme kız öyle :KK43:
Kuzum yetişkin olunca anlarlar ama çocuklar anlamaz :) mesela Benim babam hiç hamburger yedirmedi bana hep de söyledi onlar sağlıklı değil et değil diye ama ben hep özendim hatta bi ara paramız mo yok da almıyor dedim
Okula giderdim kantinden yerdim ya da okulda Arkadaşlar oyuncak getirdi mc dobald yedim haftasonu onun oyUncagi derdi hep özenirdim sınamaya giderdik o sinemanın karekterinin oyuncakları hep mc de olurdu çocuk menüsünde çok isterdim almazlardı hatta annemin oyuncağı satmıyor musunuz dediğini hatırlıyorum babam katıydı hem sağlıksız diye bende siyasi görüş muhabbetinden :D annen sana evde yapar derdi annem yapardı ama oyuncak yok kadın ne arardı o oyuncaklardan bulmayı birine oturmaya giderdik çocuğun odasında hep mc donald oyuncakları hep özenirdim hem sinemasını izledim karakter nitekim ortaokulda dersaneye gittim fen lisesi icin her gün mc yedim :D hele ÖSS dershane zamanı öğle akşam sonrası zayıf biriyken obez oldum :D mesela köfte çok severim babam dışarda hiç köfte yedirmezdi hep pirzola et döner vs ona da çok uZulurdum adam aslında en iyisini yediriyormuş bize iy yapıyormuş ama çocukluk aklı ve babama hala he hamburger ne dışarda köfte yedirebilirsin ya da sen yanında yiyebilirsin :D o yüzden anlatsak bile cevreden etkilenip yiyecekler

Ondandır İpek’te damla ilaç vereceğim sanıyor kitliyor ağzı 7 8 ayda tam Açarlarmış ağızlarını o zamana kadar zorlamadan az az yedikleri kadar attık

Kuzum yetişkin olunca anlarlar ama çocuklar anlamaz :) mesela Benim babam hiç hamburger yedirmedi bana hep de söyledi onlar sağlıklı değil et değil diye ama ben hep özendim hatta bi ara paramız mo yok da almıyor dedim
Okula giderdim kantinden yerdim ya da okulda Arkadaşlar oyuncak getirdi mc dobald yedim haftasonu onun oyUncagi derdi hep özenirdim sınamaya giderdik o sinemanın karekterinin oyuncakları hep mc de olurdu çocuk menüsünde çok isterdim almazlardı hatta annemin oyuncağı satmıyor musunuz dediğini hatırlıyorum babam katıydı hem sağlıksız diye bende siyasi görüş muhabbetinden :KK70: annen sana evde yapar derdi annem yapardı ama oyuncak yok kadın ne arardı o oyuncaklardan bulmayı birine oturmaya giderdik çocuğun odasında hep mc donald oyuncakları hep özenirdim hem sinemasını izledim karakter nitekim ortaokulda dersaneye gittim fen lisesi icin her gün mc yedim :KK70: hele ÖSS dershane zamanı öğle akşam sonrası zayıf biriyken obez oldum :KK70: mesela köfte çok severim babam dışarda hiç köfte yedirmezdi hep pirzola et döner vs ona da çok uZulurdum adam aslında en iyisini yediriyormuş bize iy yapıyormuş ama çocukluk aklı ve babama hala he hamburger ne dışarda köfte yedirebilirsin ya da sen yanında yiyebilirsin :KK70: o yüzden anlatsak bile cevreden etkilenip yiyecekler
Kıyamam sana ya... Valla üzüldüm kız. Doğru. Yasak olan hep caziptir. Yaşayıp göreceğiz artık. .. Bacım bi de sen uzun uzun yazıyorsun maşallah,, taktir edilesi. Hep faydalı olma isteği bunlar Güzel şeyler. Ama ben bu kadar uzun üşeniyorum :( sen ise zor olanı yapıyorsun. Başak ya da boğa burcu musun??

Kıyamam sana ya... Valla üzüldüm kız. Doğru. Yasak olan hep caziptir. Yaşayıp göreceğiz artık. .. Bacım bi de sen uzun uzun yazıyorsun maşallah,, taktir edilesi. Hep faydalı olma isteği bunlar Güzel şeyler. Ama ben bu kadar uzun üşeniyorum :KK43: sen ise zor olanı yapıyorsun. Başak ya da boğa burcu musun??
Hahaha boğa burcuyum :D

Kızlar organik tarhana içir zıvır pekmez sormuşsunuz Hatice teyzeden diye marka var bodrum da görmüştüm bi tane Hayvan sever kadın takip ediyorum
Kadın sanirim bi derginin editörü o oranın fabrikasını yayınlamisfi hikayesinde bildiğimiz hanım teyzeler kesiyordu yapıyordu tertemizdi onun sitesine bakabilirsiniz ben baktım fiyatlar biraz tuzlu ama bebek menüleri küçük olduğundan mesela bi paket erişte ilerde baya menü çıkartır bebelere

Canım şeker değil de pekmez karıştır istersen...
Pekmezdeki demir bildiğim kadariyla kalsiyum emilimini engeller.ikisi birbirine etki eder diye biliyorum...ben aslında yoğurdum eksi değil azcık tatlı olmasını istiyorum yoğurdu yoğurt olarak sevmesini..inşallah değişir bakalim
Merve kaşık sevmediği için küçük ekmek parçasını yoğurtlayıp veriyorum eveleye geveleye yiyor. Dene istersen
Tamam öyle bi deniyim merve ne kadarlık nil 5 aylık ekmek için biraz tirsiyorum sanki gerçi
cnm benim bildigim hem mayayla da alakali olabilir bir de mayalama süresiyle . mesela 8 saat mayalayinca eksi oluyorsa sureyi kisalt 1,2 saat benim bildigim ne kadar kisa olursa tatli sure uzun olunca eksi oluyor. bizim doktor da tatli olmasindan ziyade kalip gibi olmasi icin cok az seker katin demis. ama sekerli olmamasi icin bebeginiz yemezse icine meyva katin demis.

Sutu cok sicak mayaliyosan da eksi olur.bi de disarda cok bekletme.sicak zaten havalar hemen eksir.

Kızlar aslında 4 saatte mayaliyorum hava sıcak diye az bi süre ..acaba mayadan mi eksi oluyor mayayı degistireyim ben en iyisi

Back