- 3 Ekim 2012
- 2.434
- 2.339
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #61.301
Yok mındar ettim. :) çok zor kız çekirdeklerinden çıkar katı meyve sıkacağına koy çökmesini bekle falan bekleyemedim. Egeye gelince zeytinliği olan eş dosttan kendi sıktırdıklarını alıyorum. Benim elim öyle işlerde çok başarılıdır. 4 senedir yaparım zeytin süper olur. Turşularım falan harikadır. Kışa doğru 5 kilo zeytin al. 900 gr iri tuz al. Bide 8 litrelik bidon al. Tuzu bidona dök. Temizlediğin zeytinleri de bidona doldur. Kızçene ver sonra. 2-3 ay evirsin çevirsin oynasın. Cillop gibi zeytin çıkmazsa burdayım gel yüzüme tükürYapabildinmi zeytin yagi merak ettim bak:) receli meceli bende hep kendim yaparim. Kislik hazirligi severim :) zeytin isini beceremedim bide ankarada bulvagim zeytin de ne olcak baharati denemedim.
Cnm doktor ne kadar aldigina kizdi 400 gr falan normal kabul ediliyor cunku
Demek butun bebeler ayni icim rahatladi valla :))
5. Ayın sonunda doğum kilosunu ikiye katlamalıymış bizim ki 6. Ayın sonunda ya mama vermeyeceğim zaten içmez sanmıyorum ama gelişim geriliği olursa filn diye korkuyorum zaten ağzını kilitliyor ek gıda da gözü yokKiz dogum kilosunu ikiye katlamismi katlamis illa bogumlu mu olmasi gerek ben bu doktorlari anlamiyorum. 6. Ayda 2 ye 1 yasinda da 3 e katlicak olmuyosa neden kilo almiyo diye arastirilir. Ek gida donemine gireceksin zaten. Mama ne alaka. Bu konuda cok fazla arastirma var. Bir cocuk kilo almayacaksa mamayla bile almiyor. Hareketli olan bebeden de cok fahis gramlar beklenmemeli bence. Anneye babaya bakilir kucukken onlarin kilo durumu nasilmis. Bide doktorlar bilmiyorlar anneleri strese sokmak sutu etkiler bunlarda mama piyasasina calisiyorlar mubarekler. Analar emzirmesin senin sutun yaramamis falan. Bi bak tatlim bizim kizda bu ay cok almadi aha bugun gidecem bakalim ne dicek doktor
Aynen benim ki kucakta bile eller ayaklar kıpır kıpır kilosundan değil ama gelişim geriliği filan olursa diye korkuyorum az besleniyorsa diyeCanim kilosu az mama vereyim deme.benim bebe mama almasina ragmen 6.5bile olmadi henuz.ama felaket hareketli bi cocuk.3aylikken surundu.su an 5aylik rahat rahat surunuyo.koydugum yerde bulamiyorum.kucakta bile eller ayaklar durmuyo.mamayi da az az icmeye basladi.ek gidaya guvendim.onda da oturmaktan sikiliyo 3dak sonra kendisini yere atmaya calisiyo.
Nemessis beni gördü. Bende hayatımdan bezmiş duruyorum. Zor ayakta tutuyorum kendimi. İşimde yeniyim. Bana iş gösteiyor vatandaş bidaha anlattırıyorum. 3 gün sonra aynı iş geliyor yapamıyorum gene anlatın diyorum. Gerçekten iki çocukluluk çok zor. Bizde uyku da yoktu önceden. İlk defa geçen hafta insan olduğumu hatırladımBen hiç iyi değilim kızlar iki çocuklu analar hiç bişeye yetisemiyorum...kızım gündüz uyumuyor doğru düzgün uyusa da 15dk sonra kalkıyor. Ya da tam uyucak oğlum geliyor anne susadım anne soyle boyle yine uyanıyor. Ben de ona kızıyorum sonra vicdan azabı yaşıyorum...Bu saat oldu kızın sebzesini hazirlayamadim sabahlari oglanin kahvaltısı geçe kalıyor...ev hep dağınık zaten toplasam da oğlum yastık oyuncak dagitiyor geçen halam geldi habersiz saat 1de kahvaltı bulasiklari duruyordu ben yine çocuk salliyordum mahcup oldum...teyzemin eşi vefat etti geçen yil o geliyor her hafta 3gun falan kalıyor. O geldiğinde biraz daha iyiyim evi topluyorum herseye daha yetisiyorum buyuk oglumla daha iyi ilgileniyorum ama bu sefer de esimle uzaklasiyoruz sanki bi soğukluk oluyor aramızda neden bilmiyorum teyzemin gelmesini hiç sorun etmiyor ama böyle oluyor. Eşim gündüzleri işte eve 9da geliyor haliyle o da yardım edemiyor...ben bunaldim sanırım yetememis hissediyorum bu da beni üzüyor. ..
Aynen canım emzirmek ne rahattı bebek irmiği alıp suda pişirip meyve pürelerine karıştırabilirsin ben de alacağım mesela arkadasım yapmıştı tadı da güzeldi armutu buharda pişirmiş irmik pişirip koymuş biraz da labne peyniri koymustuEk gıda tariflerini paylaşın lennnnn ne yapacağımı şaşırdım
Şeftaliyi eline veriyorum soyup kayıyor kabagi iyi yedi patates diline yapıştı bebe kıpkırmızı oldu dilinin arkasından zor aldık valla eşimle
Yüreğimiz hopladı boguliyor diye
Yoğurt sevmedi halbuki yoğurt sebzeyle karıştır al sana menü kurtarıcım olacaktı dilini değdiği an yuzunu ekşitiyor
Ne yapacağımı şaşırdım
Salı günü doktor 2 gün yoğurt deneyin sonra kahvaltıya geçin dedi dün me İçmek tanesi kadar peynir verdim elimle atti
Bebe bisküvisi yerine sabah tan buğdaylı 7 tahıllı ekmek önerdi onu da verdim emdi emdi ıslattı kocaman kopacaktı ki boğazında kalır diye elinden aldim
Hadi peyniri ezdin verdin de ekmegi nasıl verecem
Hadi digerlerini eline verdik
Ki İpek kaşığa gıcık ağzını acmiyor bile elini atıp kendi içinden almak istiyor
Yumurta sarısını nasıl verecem
Ne yapacağımı şaşırdım emzirmek ne rahatmış
Bizim doktor karışım yapma sadece yoğurtla sebze veya meyve karıştır hepsinin tadını ayrı ayrı bilsin yoksa 1 yastan sonra düz verdiğin seyleri yermeyebilir sonuçta hep karışımda yapmayacaksınız ileri de tek tek vereceksiniz dddiAynen canım emzirmek ne rahattı bebek irmiği alıp suda pişirip meyve pürelerine karıştırabilirsin ben de alacağım mesela arkadasım yapmıştı tadı da güzeldi armutu buharda pişirmiş irmik pişirip koymuş biraz da labne peyniri koymustu
Ya evet ama bu çok fazla karısım olmuyor irmik meyve peynir :) valla inşallah tek tek yerlerde gerek kalmaz ama bakalım benim ki kaşıkla bir şey yemeye çok meraklıydı istekliydi geçen hafta 4 gün antibiyotik içince çocuk soğudu şimdi de ilç verecem filn Zannediyor herhalde kilitliyor ağZını ne olacaksa bilmiyorum kaşığı eline verdim bugün oynasın alışsın diye biraz ama bakalımBizim doktor karışım yapma sadece yoğurtla sebze veya meyve karıştır hepsinin tadını ayrı ayrı bilsin yoksa 1 yastan sonra düz verdiğin seyleri yermeyebilir sonuçta hep karışımda yapmayacaksınız ileri de tek tek vereceksiniz dddi
Meyve püresiyle irmik yapabilirim ama çok sagol kuzum
Bizim ki ağzına bir şey getirildiğinin kitliyor çünkü küçüklükten veri zorla gaz damlasi ve su içtiği icin artık anlıyor ve kitliyor kendi kaşıktan mincirip ağzına götürürse ne ala
Haklısın aslında. Ama yasak demek yerine zararlarını anlatıp, neden yememesi gerektiğini konuşursak, anlar da belki, çok iyimser olmuş da olabilirim, anlamayadabilir. Ama dediğin tek bişeye üzüldüm, hamburger bebesi olacaklar demişsin, belki olmazlar canım, biz yedik zamanında, ne kadar kötü olduğunu bilmiyorduk ki, güzel bişey sanıyorduk. Olmazlar inşallah, anlatırız. Deme kız öyleAçıkcası ben çok takmıyorum Çünkü ben hamileyken Tükettim yabi bebenin genlerinde gdo var ve ileride hamburger bebesi olacağı icin zaten ilerde yeterince yasak seyleri belki biz bile görmeden okulda vs tüneyeceği icin çok kasmıyorum ama tabi şeker tuz vs onlardan uzak tutuyorum ileride de minimum seviyede tüketmesini sağlarım ama dediğim gibi ben çikolata yedirmedim diyelim o okulda belki 5 tane yiyip Eve gelecek istesekte bazen önünü alamayacağız
Daha ince canım sindirimi daha kolay oluyor böyleceBebek irmiği normal irmikten farklı mı hanımlar?
Ben varım hiç bir işimi yapamıyorum mızmızlanıyo uyutuyorum en fazla yarım saat uyuyo sürekli ilgi istiyo sessiz ısıksız odaya koyuyorum yok yani bi çözüm bulamadımKızlarda var mı benim gibi olan bebem gündüz hiç uymuyor delircem artık tirlatcam yani...uykusu var gozlerini ovsturuyor ağlıyor hep mizmiz dakikalarca salliyorum uykuya dalamiyor afasini kaldirip bana bakiyor dalinca da 15 dk sonra kalkıyor..uyuma o zaman diyorum bu sefer de mizmiz hiç biyerde durmuyor.gece uykusu guzel de gündüz neden böyle çok bunaldim.
Daha ince canım sindirimi daha kolay oluyor böylece
Ben de ayni durumdayım henüz tam ekgidaya geçmedik dememelerdeyiz ama isteksiz hep kaşık sevmedi ağzını açmıyor eline verince de hic oralı değil net bir önerim olmasa da pes etmeden devam etmeyi düşünüyorum belki bizim bebelere daha erkendir zamanları vardırSelam kızlar ben blw denemeye çalışıyorum ama başaramadım sanırımbir haftadır kabak havuç pattes sırayla pişirdim ama ağzına götürmedi ben püre yapıp kaşıkla bereyim dedim boğuluyordu az kalsın şimdi de ağzını kaşıga bile açmıyor. Bana ne önerirsiniz ne zormuş bu ek gıda
Var canım. Atışeri markası, keçiboynuzu özü diye geçiyor Pekmezi değil yani, özü.Kızlar hazır organikten konusulmusken keçiboynuzu özünde onerebileceginiz güvenilir bi ürün var mi ? 6.ayi doldurunca verebiliyorduk değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?