• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bu doktora ilk kez gittim canım doğum kilosunu sordu toplamda az almış iyi doğmuş ama iyi kilo almamış dedi bu boya göre bu kilo çok az persentili yüzde 5 filan dedi aslında 3 haftada 300 gr almış en son gittiğimden bu yana.

Doğum kilosu 3440 tı şu an 6900 6 ay dolmak üzere normalde 5 ayın sonunda en az bu kiloda olmalıymıs

Kiz dogum kilosunu ikiye katlamismi katlamis illa bogumlu mu olmasi gerek ben bu doktorlari anlamiyorum. 6. Ayda 2 ye 1 yasinda da 3 e katlicak olmuyosa neden kilo almiyo diye arastirilir. Ek gida donemine gireceksin zaten. Mama ne alaka. Bu konuda cok fazla arastirma var. Bir cocuk kilo almayacaksa mamayla bile almiyor. Hareketli olan bebeden de cok fahis gramlar beklenmemeli bence. Anneye babaya bakilir kucukken onlarin kilo durumu nasilmis. Bide doktorlar bilmiyorlar anneleri strese sokmak sutu etkiler bunlarda mama piyasasina calisiyorlar mubarekler. Analar emzirmesin senin sutun yaramamis falan. Bi bak tatlim bizim kizda bu ay cok almadi aha bugun gidecem bakalim ne dicek doktor

Evet çok hareketli çok kilo almaz demişti bize de doktor sağlıklı olsun normal değerlerde olsun bir sorun olmasında bakalım takip edeceğim. Zaten türk değil paylaşım yapan ebede ve bir de evde doğum yapmış tr şartlarında çok zor hem de değmez o riski almaya önemli olan sağlıkla kucağına almak şeklinin bir önemi yok bence
Canim kilosu az mama vereyim deme.benim bebe mama almasina ragmen 6.5bile olmadi henuz.ama felaket hareketli bi cocuk.3aylikken surundu.su an 5aylik rahat rahat surunuyo.koydugum yerde bulamiyorum.kucakta bile eller ayaklar durmuyo.mamayi da az az icmeye basladi.ek gidaya guvendim.onda da oturmaktan sikiliyo 3dak sonra kendisini yere atmaya calisiyo.

Kızlar sebzelerin neden püresini veriyorsunuz. Neden çorbasını vermiyorsunuz. Kabız olabilirler. Ben ek gıdaya 2 hafta önce tam anlamıyla geçtim. Daha doğrusu kv geçmiş beni yanlış anlamış. Aslında sizler gibi kasmıyorum. Uyanınca biraz vakit geçince üç dört lokma ne varsa o hün onu veriyorum. 2-3 çay kaşığı oluyor ancak. Emzirme aralarını azalttım. Gece çok kalkıyordu belki faydası olur diye düşündüm. 10 gündür gece uykusu çok düzeldi. En azından 2 defa uyanıyor maşallah. Marlowun ihtiyaç piramidinin ilk aşamasını büyük oranda karşılamaya başladım. İnsan olduğumu hatırladım biraz. Belki 3-4 saatte bir emzirmenin faydası belki de ek gıdanın faydası. İki günde bir kaka yapan çocuk günde iki defa kaka yapar oldu. Aslında tadımlara denemelere çok erken başlamıştım. 4 aylıkken tam anlamıyla başlayacaktım ama üşendim zor süreç çünkü.
Ben de Buharda hasliyorum ama ılık suyla açıyorum yine de kabızlık olmasın diye

derken nazar değdi :) üşüttük galiba. gazı vardı üzerini örtünce sinir oluyor örtmeyince öksürüyor. sonuç bugün uzun bir yolculuğa çıkacağız ve benceğiz uykusuz :KK43:
Burnunu açık tutmak öksürüğü azaltıyor canım öksürük korkutuyor insanı ama 3 günde geçti bizim sadece burun temizligiyle

Bebe bisküvisi yapanınız oldu mu bende yapmayı düşünüyorum bende yerim:olamaz:
Ben de yapicam tarif bulunca yaz sende canim

Kızlae biz yine nezle olduk. Ateş yok öksürük yok huzursuzluk ve burun akıntısı çok fena. Fizyoloji ile açıyorum burnunu yarım saat idare ediyo sonra tıkanıyp uyanıyo ağlıyo. Bi dalarak uyuyamadı ve çok huzursuz bi fikri olan var mı? Burun tıkanıklığı için[/
toner lab sprey şeklinde serum fizyolojik kullanıyoruz iyi geliyor canım bir de onu dene istersen.

Kızlarda var mı benim gibi olan bebem gündüz hiç uymuyor delircem artık tirlatcam yani...uykusu var gozlerini ovsturuyor ağlıyor hep mizmiz dakikalarca salliyorum uykuya dalamiyor afasini kaldirip bana bakiyor dalinca da 15 dk sonra kalkıyor..uyuma o zaman diyorum bu sefer de mizmiz hiç biyerde durmuyor.gece uykusu guzel de gündüz neden böyle çok bunaldim.

Ben hiç iyi değilim kızlar iki çocuklu analar hiç bişeye yetisemiyorum...kızım gündüz uyumuyor doğru düzgün uyusa da 15dk sonra kalkıyor. Ya da tam uyucak oğlum geliyor anne susadım anne soyle boyle yine uyanıyor. Ben de ona kızıyorum sonra vicdan azabı yaşıyorum...Bu saat oldu kızın sebzesini hazirlayamadim sabahlari oglanin kahvaltısı geçe kalıyor...ev hep dağınık zaten toplasam da oğlum yastık oyuncak dagitiyor geçen halam geldi habersiz saat 1de kahvaltı bulasiklari duruyordu ben yine çocuk salliyordum mahcup oldum...teyzemin eşi vefat etti geçen yil o geliyor her hafta 3gun falan kalıyor. O geldiğinde biraz daha iyiyim evi topluyorum herseye daha yetisiyorum buyuk oglumla daha iyi ilgileniyorum ama bu sefer de esimle uzaklasiyoruz sanki bi soğukluk oluyor aramızda neden bilmiyorum teyzemin gelmesini hiç sorun etmiyor ama böyle oluyor. Eşim gündüzleri işte eve 9da geliyor haliyle o da yardım edemiyor...ben bunaldim sanırım yetememis hissediyorum bu da beni üzüyor. ..

Kontrolden geldik bizde kizlar cok sukr diyetimde yogurdu actik cok sukur artik yogurt yiyebiliyorum. Sutude acmaya basliyoruz bakalim 1 cay kasigi tuketmeye basladim. Ek gidayada yavastan baslayabilirsiniz dedi dusuk riskli guruptakilere 3 hun beklemeye gerek yok dedi seftali icin kabugunu soyup ver dedi gozlemle dedi biz yogurdu vermicez daha alerjiden dolayi onun disinda sebzeer falan serbest ha bide doktor blw ci cikti eline ver motor becerisi gelissin dedi :)

Kızlarda var mı benim gibi olan bebem gündüz hiç uymuyor delircem artık tirlatcam yani...uykusu var gozlerini ovsturuyor ağlıyor hep mizmiz dakikalarca salliyorum uykuya dalamiyor afasini kaldirip bana bakiyor dalinca da 15 dk sonra kalkıyor..uyuma o zaman diyorum bu sefer de mizmiz hiç biyerde durmuyor.gece uykusu guzel de gündüz neden böyle çok bunaldim.
Ben careyi yatarak emzirmekte buldum. Yattigim yerden emziriyorum boylece koyarken uyanmiyor. 1 saat filan uyuyor.

Ben hiç iyi değilim kızlar iki çocuklu analar hiç bişeye yetisemiyorum...kızım gündüz uyumuyor doğru düzgün uyusa da 15dk sonra kalkıyor. Ya da tam uyucak oğlum geliyor anne susadım anne soyle boyle yine uyanıyor. Ben de ona kızıyorum sonra vicdan azabı yaşıyorum...Bu saat oldu kızın sebzesini hazirlayamadim sabahlari oglanin kahvaltısı geçe kalıyor...ev hep dağınık zaten toplasam da oğlum yastık oyuncak dagitiyor geçen halam geldi habersiz saat 1de kahvaltı bulasiklari duruyordu ben yine çocuk salliyordum mahcup oldum...teyzemin eşi vefat etti geçen yil o geliyor her hafta 3gun falan kalıyor. O geldiğinde biraz daha iyiyim evi topluyorum herseye daha yetisiyorum buyuk oglumla daha iyi ilgileniyorum ama bu sefer de esimle uzaklasiyoruz sanki bi soğukluk oluyor aramızda neden bilmiyorum teyzemin gelmesini hiç sorun etmiyor ama böyle oluyor. Eşim gündüzleri işte eve 9da geliyor haliyle o da yardım edemiyor...ben bunaldim sanırım yetememis hissediyorum bu da beni üzüyor. ..
Canim Allah yardimcin olsun maddindurumunuz nasil bilmiyorum benim ablam cok yigun calisip bide 1,5 yas arayla iki cocugu oldu ve careyi haftada 2 gun yarim gun eve birini aldi temizlik vs o hallediyordu. Yetmek mumkun degil zaten bebekler kucuk olunca saat kavramida yok. Ogkunda kiskaniyordur onunla gecirdigin zamani. Kanguru kullanmayi denedinmi. En kotu kucaginda uyur sende isini halledersin sallamaya alistiysa ona alissa bilemedim. Benim bir tanidigim var o sekilde yapiyor oglu hareketli ve anne istiyor minikte kucakta olmak istiyor gunduz uyumuyir onsekilde cozum buldular.

Ben careyi yatarak emzirmekte buldum. Yattigim yerden emziriyorum boylece koyarken uyanmiyor. 1 saat filan uyuyor.
Emmiyoruz biz canım emse memede uyur ne guzel...sallamaktan başka çarem kalmıyor yatağına yatırıp dönenceyi açtım denedim öyle de uyumuyor

Canim Allah yardimcin olsun maddindurumunuz nasil bilmiyorum benim ablam cok yigun calisip bide 1,5 yas arayla iki cocugu oldu ve careyi haftada 2 gun yarim gun eve birini aldi temizlik vs o hallediyordu. Yetmek mumkun degil zaten bebekler kucuk olunca saat kavramida yok. Ogkunda kiskaniyordur onunla gecirdigin zamani. Kanguru kullanmayi denedinmi. En kotu kucaginda uyur sende isini halledersin sallamaya alistiysa ona alissa bilemedim. Benim bir tanidigim var o sekilde yapiyor oglu hareketli ve anne istiyor minikte kucakta olmak istiyor gunduz uyumuyir onsekilde cozum buldular.
Bu gidişle alicam canım eylulde ise baslayinca kesin.almıyordum daha doğrusu eşim eve yabancı birinin girmesini istemiyordu e tanidiklardan da nerden bulayim..olmuyor gerçekten teyzem gelince yine temizliği yapıyorum da bu sefer çocuklarımı ihmal ediyorum.kanguruya da alıştırmaya çalışıyordum evde ara ara markete gittik bi kez çok ağladı

Emmiyoruz biz canım emse memede uyur ne guzel...sallamaktan başka çarem kalmıyor yatağına yatırıp dönenceyi açtım denedim öyle de uyumuyor

Bu gidişle alicam canım eylulde ise baslayinca kesin.almıyordum daha doğrusu eşim eve yabancı birinin girmesini istemiyordu e tanidiklardan da nerden bulayim..olmuyor gerçekten teyzem gelince yine temizliği yapıyorum da bu sefer çocuklarımı ihmal ediyorum.kanguruya da alıştırmaya çalışıyordum evde ara ara markete gittik bi kez çok ağladı

Eger ise baslayacaksan cnm baslaamadan birini bulman daha iyi olur guvenilirlik ve begenipmbegenmeme konusu az bucuk anlasiliyor o sekilde. Yabanci sokmada biZde insaniz tuvalete bile gidemezken is nasil yapalim

cnm anlıyorum gercekten cok zor. benim gunduz annem gelmese hiç birşey yapamam. bizimkide bir tek bebek arabasında sallayinca uyuyor oda 1 saat bazen 2 saat maksimum. evde holde salliyoruz. gercekten bebekli insanlara gelmesinler.

Merhabalar,
Uzun zamandır fotoğrafçılık hobisiyle uğraşmaktayım bu yıl profesyonel anlamda fotoğrafçılık yapmak için çeşitli eğitimlere katıldım sertifikalarım mevcuttur. Kendimi geliştirmek ve portfolyo oluşturmak için İstanbul da ücretsiz Hamile Dış Çekimi gerçekleştirmek istiyorum ilgilenen arkadaşlar olur ise beni ve önceki yapmış olduğum çekimleri inceleyebilir. Çekimde kullanılacak aksesuarlarımız hazırdır siz sadece güzelce giyinip kameraya gülümseyeceksiniz. ilgilenenler olursa mesaj atabilir. Herkese iyi günler dilerim.

Merhabalar,
Uzun zamandır fotoğrafçılık hobisiyle uğraşmaktayım bu yıl profesyonel anlamda fotoğrafçılık yapmak için çeşitli eğitimlere katıldım sertifikalarım mevcuttur. Kendimi geliştirmek ve portfolyo oluşturmak için İstanbul da ücretsiz Hamile Dış Çekimi gerçekleştirmek istiyorum ilgilenen arkadaşlar olur ise beni ve önceki yapmış olduğum çekimleri inceleyebilir. Çekimde kullanılacak aksesuarlarımız hazırdır siz sadece güzelce giyinip kameraya gülümseyeceksiniz. ilgilenenler olursa mesaj atabilir. Herkese iyi günler dilerim.
Bu grup komple dogurdu sekerim.Dogurmasaydi zaten tip literatürune girerdi.

Canim psikolojik olarak ben de iyi degilim.1aydir ailemin yanindayim.buyuk oglumla annem ilgilendi.bebekle ben annem babam yetmeye calistik.gun boyu huzursuz aglak.bu hafta tatile geldik.daha cok yoruldum.dort gozle eve donmeyi bekliyorum.sanirim okul acilana kadar ailemin yanina geri donecem.buyuk ogluma uzuluyorum cunku.

Şimdi kızlar, bu biraz gıcık bi post olabilir de. B.kunu çıkarma diyebilirsiniz ama. Çok kasmayan biri olmama rağmen, bu gıdalara takıntılıyım ben. Bizi bozuyolar bence, sistem çöküyo yani yavaş yavaş. Şimdi bu patatesler gdo lu ya. Neredeyse hepsi. Organik nasıl bulcaz? Bulamazsak yedirmesek daha iyi değil mi? Nişastalı ürünler büyük bi endüstri ya, ondan oynadılar. Kabaklı oynamadılar sanırım genetiğiyle, yoğurt ta ev yapımı. Ama patates ve daha bi çok gdo lu gıda canımı sıkıyor, bi de domates var. Geçen belgeselde miydi domatese aktarılan domuz geni, mısıra verilen insan geni... Ya bu gıda işinde bizim ülke sıfır, bazı ülkelerin ülkesine sokmadığı yasakladığı şeyleri bize getiriyorlar hem de yasal! Çok sıkıntılı .. Ben bile yemek istemiyorken çocuğa nasıl vereyim? Kızgın, üzgün ve düşünceliyim. Siz ne diyonuz ?
Açıkcası ben çok takmıyorum Çünkü ben hamileyken Tükettim yabi bebenin genlerinde gdo var ve ileride hamburger bebesi olacağı icin zaten ilerde yeterince yasak seyleri belki biz bile görmeden okulda vs tüneyeceği icin çok kasmıyorum ama tabi şeker tuz vs onlardan uzak tutuyorum ileride de minimum seviyede tüketmesini sağlarım ama dediğim gibi ben çikolata yedirmedim diyelim o okulda belki 5 tane yiyip Eve gelecek istesekte bazen önünü alamayacağız

Emziren anneler... Deodorantsız nasıl yapcaz yaaa arada çok nadir kullandım. Günlük duş tamam ama bazen dışarda deodorant kullanmak gerekiyor. Bir öneriniz var mı? Bu arada eczanenin önerisi karbonat oldu :)
Ben rolon ve deo kullanıyorum maalesef yaz günü olduğu icin
Zaten yaz kış çok terlerim o yüzden kullanıyorum mecburen

Bu doktora ilk kez gittim canım doğum kilosunu sordu toplamda az almış iyi doğmuş ama iyi kilo almamış dedi bu boya göre bu kilo çok az persentili yüzde 5 filan dedi aslında 3 haftada 300 gr almış en son gittiğimden bu yana.
Doktorun abartmış canim bu aylarda 200/300 normal

Ek gıda tariflerini paylaşın lennnnn ne yapacağımı şaşırdım
Şeftaliyi eline veriyorum soyup kayıyor kabagi iyi yedi patates diline yapıştı bebe kıpkırmızı oldu dilinin arkasından zor aldık valla eşimle
Yüreğimiz hopladı boguliyor diye
Yoğurt sevmedi halbuki yoğurt sebzeyle karıştır al sana menü kurtarıcım olacaktı dilini değdiği an yuzunu ekşitiyor
Ne yapacağımı şaşırdım
Salı günü doktor 2 gün yoğurt deneyin sonra kahvaltıya geçin dedi dün me İçmek tanesi kadar peynir verdim elimle atti
Bebe bisküvisi yerine sabah tan buğdaylı 7 tahıllı ekmek önerdi onu da verdim emdi emdi ıslattı kocaman kopacaktı ki boğazında kalır diye elinden aldim
Hadi peyniri ezdin verdin de ekmegi nasıl verecem
Hadi digerlerini eline verdik
Ki İpek kaşığa gıcık ağzını acmiyor bile elini atıp kendi içinden almak istiyor
Yumurta sarısını nasıl verecem
Ne yapacağımı şaşırdım emzirmek ne rahatmış

Back