- 21 Şubat 2017
- 1.380
- 623
- 43
- 40
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #60.841
Canım siz tam olarak kaç aylıksınız?Kizlar ben gecen haftadan beri ek gidaya basladim azar azar ilk meyveli yogurtla basaldim sonra kahvaltiya bebe biskuvisi hazirlayip pekmez peynir verdim gunluk ihlamir veriyorum dunde muhallebi yaptim simdilik hersey yolunda 3 gun kiralina uymadim acikcasi meyvelerinde suyunu emiyordu zaten artik pure olarak verecegim kayisi ve muz en sevdigimiz kahvltida peynire bayiliyor
Biz de kabıza yakın katı yapıyoruz zaten. Kaşık mamasını sütünün içine dökmüştüm bizimkise sevmemişti baktım çok şekerli geldi bana da. Ara öğünü nasıl yapıyosun peki mesela kaç saatte bir içiyodu da arasına koydun bizim ki 2 saate bir 80 90 içiyo ara öğün nasıl yapabilirim kiBizim baslama sebebimiz mamayi eskisi gibi iciremiyorum.uykuda anca o da 100cc kadar.ee dr hareketli bebek enerjisini mamadan alamiyosa ek gidaya baslaman lazim dedi.ara ogun olarak simdilik sebze ve meyve puresi ama az az yiyo.bi de yarim cay bardagi yogurt.henuz corbalara gecmedim.kasik mamasi yaptim sevmedi.benim oglanda cok hevesli.ama buyuk problemimiz var.ana kucaginda yediriyorum.bi kac dak sonra basliyo donmeye ordan inmeye calisiyo.mama sandalyesine gecse rahatluyacam belki.oturtmak istemiyorum simdi.ek gidaya gecenler nerde yediriyolar diye sordum cvp alamadim.
Bizim de kabizlik problemimiz var.dr once kayisi ve armuta basla.sonra sebzeye gecersin dedi.cunku havuc ve patates kabizlik yapiyo.kasik mamasi kullanacaksan yulafli olanini al. yulaf bagirsaklari calistiriyo.
Normalde ek gidaya gecmeden once 3-3bucuk saatte icerdi.simdi mamadan 2saat sonra ara ogun veriyorum.daha erken verdigimde yemek istemedi.ara ogunden 2saat sonra da mama aliyo tekrardan.ama diyorum ya bizim mamalar uyku esnasinda iciyo.o da ne kadar icerse.Biz de kabıza yakın katı yapıyoruz zaten. Kaşık mamasını sütünün içine dökmüştüm bizimkise sevmemişti baktım çok şekerli geldi bana da. Ara öğünü nasıl yapıyosun peki mesela kaç saatte bir içiyodu da arasına koydun bizim ki 2 saate bir 80 90 içiyo ara öğün nasıl yapabilirim ki
5.5 aylik cnm.ama bebis doymuyor huzursuz biraz erken basladikCanım siz tam olarak kaç aylıksınız?
Benimki bayiliyor:)Kızlar Instagram da şu bebeyatmaz oturma minderi gördüm çok hoşuma gitti sizce sağlıklı mıdır bunda oturtmak bebeleri
Merhaba kızlar ek gıdaya başlayayım dedim yavaştan. Kabağı buharda pişirdim çatalla ezdim ama oğlum ağzına bile sürmedi zorla koydum azcık ağzına öğürdü. Kabakla başlanmıyor muydu ben mi yanlış yaptım
Ana masallah kuzuyaaa.nerden aldın bunu seninki de güzelmiş oyuncakli falan daha fonksiyonelBenimki bayiliyor:)
Eki Görüntüle 2170731
Hepsiburadadan aldim ben. O oyuncakli kisim cirtli cikabiliyorda. Brn memnunum.Ana masallah kuzuyaaa.nerden aldın bunu seninki de güzelmiş oyuncakli falan daha fonksiyonel
Yok kiz kiyma ve tuz ilk hafta degil. Tuz Dönusume baslayinca, pure yaparken, 2. Haftadan itibaren yani. Iyotlu tuz onemli diyordu bizim dr. Iki parmaginin ucuyla tuttugun kadar at demisti buyuk oglanda. Kiymayi da 1 findik buyuklugunde atip blanderdan geciriyorsun pureye karisiyor yani. Puturlu kalmiyor. Ama bem büyük oglani 6 ay 10 gunluk falanken ek gidaya gecirmistim kilosu cok fazlaydı. Daha cok kili alir diye gec basladik.Onun bilgisini de vereyimTuz kiyma :) naptim bacim sen hemde ilk haftadan :)
Gecmedi bacim sabah annemin ilk isi oldu kahve limon karisimi. Hemen dr.a kostuk sonra da. Sadece prebiyotik verse sorun degilmis ama diger ilaclar sute gectigi icin emzirme dedi. Simdi sagip dokuyorum. 2 gunde gecmezse tekrar gidecekmisimSimdi bacim bi ufak kahve fincanina 1 tepeleme tatli kasigi turk kahvesini atiyorsun. Ustune limon sikip macun kivamina getiriyorsun. 1 bardak suyla o hap haline getirdigin kahvegi yutuyorsun. 30 dakika icinde ishal gecerse bana opucuk atiyorsun. Gecmezse acile gidiyorsun :)
Ama benim doktor bana sende ki hastaliktan korkma hastalikla beraber sende ki antikorda gecer suttem hastalikta tedavise sende demisti. Senin ki neden kestirdi emzirme bilemedim.
Kizlar yanlis bilgi olmasin diye tekrar baktim. Tuz en erken 3.gun... 2 parmaginizin tuttugu kadar bi tutam olacak. Ve ozellikle iyotlu diye belirtmis. (Bu arada bizim dr. Eşim çocukken guatr tedavisi gordugu icin demis olabilir genetik yatkinliktan dolayi. Kimseyi yanlis yonlendirmek istemem) Kiyma da yeni sebze ekliyoruz ya yeni sebze eklemediginiz donemde eklenecekmis. Ama su yerine kemik suyunu ilk gunden itibaren kullanabilirsiniz demis buyuk oglanin dr.u.. Ayrica alerjik oldugu icin yumurta sarisina da hemen baslatmamisti. Tekrar hatirlatayim 6 aylikken 9 kg uzerinde oldugu icin biraz daha bekleyip basladik biz. Siz yine de en iyisi bebislerinizin dr.una sorun. Her bebisin gelisimi kendine ozel. Ve her doktorun yogurt yiyişi farkli malesefYok kiz kiyma ve tuz ilk hafta degil. Tuz Dönusume baslayinca, pure yaparken, 2. Haftadan itibaren yani. Iyotlu tuz onemli diyordu bizim dr. Iki parmaginin ucuyla tuttugun kadar at demisti buyuk oglanda. Kiymayi da 1 findik buyuklugunde atip blanderdan geciriyorsun pureye karisiyor yani. Puturlu kalmiyor. Ama bem büyük oglani 6 ay 10 gunluk falanken ek gidaya gecirmistim kilosu cok fazlaydı. Daha cok kili alir diye gec basladik.Onun bilgisini de vereyim
Ben varım canımBildigim kadari ile dort dortluk ek gidaya gecen yok henuz. Ben mama sandalyesi aldim. 15 gun sonra baslayacagim ek gidaya. Ama aksam yemeklerinde bizle mama sandalyesinde sofraya oturuyor.
280 cc iciyo ama 6 aylık biz ek gidaya 4 aylikken basladıgimiz icin bizim 3 gün kuralları denemeler bitti ek gıdayı normal öğün olarak yiyorMama ile besleyen annelerimize bir sorum var.Ek gıdaya erken geçmiş bebişiniz var ise günde ortalama kaç cc mama içiyolar yemekte yerken?
Canim peki280 cc iciyo ama 6 aylık biz ek gidaya 4 aylikken basladıgimiz icin bizim 3 gün kuralları denemeler bitti ek gıdayı normal öğün olarak yiyor
Bende verdim burdan siparis bakalim heyecanla bekliyorum2 haftalıktan beri kullanıyorum. Instagram da totsandmore adlı yerden aldım. Memnunum indirime girsin kendime de alcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?