• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kizlar bizim bebis her saat uyanmaya basladi 2 haftadir boyle ilk hastaliktan gecer dedim sonra sicaktandir dedim ama bizim kiz alisti kurulu gibi her saat uyanip emmek istiyor sanirim beni emzik gibi kullanmaya basladi nasil unutturacagim bunu fikri olan var mi

Bizimki cok seviyor onla daha kolay karistiriyor heryeri ama ben zararli diyorlar diye gunde 15 dk ile sinirliyorum
bende emin olamadım ayından dolayı acaba zararlı olurmu diye bikaç yerde okudum yürüdüğü zaman parmak ucuna basarak yürüyorlar erken koyunca diyorlar ama baktım tam basıyor ayakalrını o yüzden sormak istedim teşekkür ederim.Kız bebek olunca çok sakıncası olmaz sanırsam

Kızlar lütfen yardımcı olun bebeğim dün baya ateşlendi akşam acile götürdük dişi geliyormus şüphelenmiştim zaten ama yine de gidelimmdedim eşime bir de boğaZında çok az iltihap var dedi doktor iltihap kurutucu ve ateş düşürücü verdi şu an iyi bebeğim ama antibiyotik kullnmayı hiç içim elvermiyor ama korkuyorumda ilerler diye yarın çocuk doktoruna görürecem. Bir kaç gün önce benim boğazım şişmişti benden geçmiş olabilir mi
Çok geçmiş olsun canım, bilgim olmadığı için yazmadım Nasılsınız bugün Ne dedi doktor?

Bildigim kadari ile dort dortluk ek gidaya gecen yok henuz. Ben mama sandalyesi aldim. 15 gun sonra baslayacagim ek gidaya. Ama aksam yemeklerinde bizle mama sandalyesinde sofraya oturuyor.
Efsunu Bebe yatmazda falan ne zamandur oturuyorsun canim

Kızlar selam pazartesiden beri evde yatılı misafir vardı pertim çıktı resmen. Yorgunluktan olsa gerek dudağımda uçuk çıktı kızı öpmüyorum. Ama emzirirken kucağıma alırken falan sarılıyorum. Geçer mi acaba çocuğa da?
Opmedigin ağzını degdirmedigin sürece geçmez canim

Kızlar yoğurt denemesi yapıyordum dün 3. Gündü. Bugün böyle oldu. Yoğurttan mı sıcaktan isilik gibi mi anlayamadım. Sizce?

Eki Görüntüle 2170816
Ben yoğurda daha dün başladım. Baslamadiğim gunlerde de aynı böyle oluyordu sıcaktan dabolabilir bence

Gunaydin kizlar bebis 5 aylik oldu tam bugun. Ek olarak neler verdiniz verenler . Ben meyvelerin suyunu vermeye basladim. Baska ne yapabilirim.
Ben yoğurtla başladım canım dün 2 cay kaşıgi kadar verdim bugün 4 vericem..Ama dün kustu biraz bakalım bugün nasıl olcak Dr bana meyveyle başlama dedi.yarından sonra da sebzeye gecicem

reflü maması bize vermişti. içmedi geri tükürdü bende bıraktım duruyordu öylece geçen attım hata. sen emeceği zamanları az buçuk tahmin edersin. birde reflü sadece kusunca tamam bu o diye olmaz ultrasonla falan bakmaları gerek tanı koyabilmeleri için.

nereye açtın cnm postu. valla ben gördüğüm herkeze alerjisi vardır bak dikkat et diye diye bir hal oldum. sanki kötü bir şey diyormuşum muamelesi görüyorum birde. facebookta alerji ile yaşam platformu var oraya üye oldum. ordakileri okuyup okuyup halime şükrediyorum :dua:

cnm buharlı pişirici olarak evdeki en küçük derin tenceren ve birde telli süzgeç kullanman yeterli aynı görevi görüyor.:kk77:

ben şu taktiği uyguluyorum alıştırma bardağının plastik ucunu diş kaşıma amaçlı kullanıyoruz. su içmesini istediğimde içtiği su kulağına ve genzine kaçmasın diye yastığa yatırıp eline veriyorum. oynuyo tabi üstü başı sırılsıklam oluyor ama içiyorda. sonra yeter diyip alıyorum. bazende kendi istior kendiliğinden içiyor.

cnm bu sebzeleri daha önce denedinizmi?? kemik suyunun en az 6 saat sirke eklenmiş suda pişmesi gerekiyorki vitamini çıksın. bide onuda önce deneyin.

doktor bana her emzirmeden sonra 1 yemek kaşığı dedi oda 10 cc oluyor yani 10 kere emse 100 cc içebilir. ki bunu daha sonra 4 yk kadar artır dedi.

şeftali alerjen bir besin. kusma besine tepki demektir. 3 gün deneyin eğer kusuyorsa vermek için uğraşmayın. daha sonra denersiniz. ben alerji diyetimi bile 1 çay kaşığı ile açmaya başladım. 5 er gün boyunca yarım yarım artırarak tüketiyorum. kusması vardı ilk başlarda şimdi azaldı mesela yavaş yavaş alışıyor.

ya mikrobik bişeyse asıl emzirdiğinde onu korur. bence mikropluğu emzirmekten değil bulaşma yoluyla oluyordur.

kızz bende kahve tam tersi etki yapıyor biliyormusun :kahve::kusmuk:

cnm şeftali alerjen tepki vermiş olabilir.
Süzgeçle deniyim şimdilik o zaman Pişiriciyi de biraz daha arastirayım bakalim hoşuma gitmişti aslinda

Canim peki
1)mama ile ek ogunlerini nasil ayarliyosun?
2)kac saat arayla ne veriyosun?
3)ilk gunden mama sandalyesi kullanmaya basladin mi?
:KK53::KK57:benim oglan kafayi tam da boyle yapti:confused:
mamayı 90cc sabah 7.bucukta veriyorum geri uyuyor 9 bucukta uyaniyor kahvaltisıni hazirliyorum daha doyurucu kivama gelmedigi icin sabah erkenden mama veriyorum onun icine 30 cc mama koyuyorum saat 13:00-13:30 arasi sebze puresi (çorbası) doyurucu miktara geldik az baslamistik 15:30-16:00 arası yogurt doyurucu kıvama geldi 17:00-17:30 meyve 20:00-20:30 150 cc mama 23:00-23:30 kaşık maması
Emzirme yastigina yatirarak yedirdim 6. ay dolunca mama sandalyesine gectim canim insallah faydalı olur

Ben yoğurda daha dün başladım. Baslamadiğim gunlerde de aynı böyle oluyordu sıcaktan dabolabilir bence

Ben yoğurtla başladım canım dün 2 cay kaşıgi kadar verdim bugün 4 vericem..Ama dün kustu biraz bakalım bugün nasıl olcak Dr bana meyveyle başlama dedi.yarından sonra da sebzeye gecicem

3 4 haftadir oturuyor. Ama doktorumuz uzun sure oturtma dedi.ilk aldigimda 15 dakika filan oturtuyordum 10 gundur daha cok oturtuyorum. Gunde 1 saat filan kaliyor icinde.

mamayı 90cc sabah 7.bucukta veriyorum geri uyuyor 9 bucukta uyaniyor kahvaltisıni hazirliyorum daha doyurucu kivama gelmedigi icin sabah erkenden mama veriyorum onun icine 30 cc mama koyuyorum saat 13:00-13:30 arasi sebze puresi (çorbası) doyurucu miktara geldik az baslamistik 15:30-16:00 arası yogurt doyurucu kıvama geldi 17:00-17:30 meyve 20:00-20:30 150 cc mama 23:00-23:30 kaşık maması
Emzirme yastigina yatirarak yedirdim 6. ay dolunca mama sandalyesine gectim canim insallah faydalı olur
Tesekkur ederim canim.cok guzel duzeniniz.masallahh afiyet seker olsun kuzuya.ben de bi duzen oturtmaya calisiyorum.benim yavru otursa duzen kuracaz da.:emir_bebek::emir_bebek:boyle benim yavru.amuda kalkacak yakinda.

Canım gece uyanıyormu peki?aptamil üstünde süt için 210*4 yazıyor yemek yerken çok abartı geldi bana.

Kızlar kaşık mamasını hangi marka aldınız ben herobaby sütlü pirinç unlu muzlu aldım (öyle biseydi adı :) ) sevmedi bizimki galiba çok şekerli geldi başka var mı şekersiz bildiğiniz

Kızlar kaşık mamasını hangi marka aldınız ben herobaby sütlü pirinç unlu muzlu aldım (öyle biseydi adı :) ) sevmedi bizimki galiba çok şekerli geldi başka var mı şekersiz bildiğiniz
canım ben hipp aldım 4.ay ve sonrası için olan yulaflı aldım ilk 1 ay onu verdik şimdi pirinçli olana geçtik her ikiside anne sütüyle hazırlanabiliyor günde 1 kez veriyorlar sadece kalanını anne sütü

Eklentiler

• yulaf.jpeg
    yulaf.jpeg
    50,5 KB · Görüntüleme: 69
  • pirinçli.jpeg
    pirinçli.jpeg
    49,7 KB · Görüntüleme: 55
canım ben hipp aldım 4.ay ve sonrası için olan yulaflı aldım ilk 1 ay onu verdik şimdi pirinçli olana geçtik her ikiside anne sütüyle hazırlanabiliyor günde 1 kez veriyorlar sadece kalanını anne sütü
bende bunlardan kullaniyorum simdi 6 ay doldugu icin tahılliya geçecegim

Back