- 15 Şubat 2017
- 727
- 636
- 103
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #60.821
blendırdan çek canım o zaman yiyorlar daha çok erken pütürlü yiyecek için çünküannemde bugun ilk kez havuc, kabak patates haşlayıp verdi. kemik de atmis suyu çıksın diye. catalla ezdik dedigin gibi bizimki de kustu.
ek gıda tariflerinde okumuştum ben 4 aylık bebek içindi bu tarif bir annenin denediği tarifti pirinç tok tutması içindi,pirinç ununda katkı maddesi olabiliyor bu yüzden direk pirinci haşladım ben.4 aylıkken başladım ancak püre şeklinde yiyebilirdi çünküÇatalla ezmek daha doğru olacaktır ileriki dönem için
Çok püre vermemek lazım düye düşünüyorum
Bir de neden pirinç? Karbonhidrat yüklemesi?
Eskiler pirinçli un veriyorlarmış ya , ona benzer mi?
tabiki yanar ben gölgede yanmayı daha çok severim hatta kızarmadan yanıyosun ki o daha bebek kızarır krem sürseydinkeşke... çok geçmiş olsun böyle böyle öğreniyoruz işteGeçen hafta Akçakoca ya gittik . Oglumu şezlonga yatırdım başına da iki şemsiye açtım her yer gölge oldu oğlum için. Buraya kadar herşey normal . Akşama doğru oğlum kizarmaya başladı ben şok oldum insan gölgede de yanabiliyormuş tatile gidecek olanlar dikkat etsin . Gece yüzü akmaya başladı . Sabah iyice su toplamaya başladı baloncuklar oluştu yüzünde . Hemen doktora gittik . İki tane krem verdi sürekli sürüyorum . Şu an baya toparladı ama ilk zamanlar içim gitti minicik yavrum daha. Daha önce de diğer oğullarım bu kadarken tatile gitmiştim bişey olmamıştı hiiç.
Aynen öyle bir şey daha öğrenmiş oldum. .tabiki yanar ben gölgede yanmayı daha çok severim hatta kızarmadan yanıyosun ki o daha bebek kızarır krem sürseydinkeşke... çok geçmiş olsun böyle böyle öğreniyoruz işte
22subat dogumliyuz canim biz.dr karariyla 4aylikken basladik biz.Ne kadarlık oldunuz canım siz
Canım şeftali böyle birkaç tane sivilce gibimi yaptı sizdede bizim yüzde oldu? Vermiyorum onu daha
reflü maması bize vermişti. içmedi geri tükürdü bende bıraktım duruyordu öylece geçen attım hata. sen emeceği zamanları az buçuk tahmin edersin. birde reflü sadece kusunca tamam bu o diye olmaz ultrasonla falan bakmaları gerek tanı koyabilmeleri için.
nereye açtın cnm postu. valla ben gördüğüm herkeze alerjisi vardır bak dikkat et diye diye bir hal oldum. sanki kötü bir şey diyormuşum muamelesi görüyorum birde. facebookta alerji ile yaşam platformu var oraya üye oldum. ordakileri okuyup okuyup halime şükrediyorum
cnm buharlı pişirici olarak evdeki en küçük derin tenceren ve birde telli süzgeç kullanman yeterli aynı görevi görüyor.
ben şu taktiği uyguluyorum alıştırma bardağının plastik ucunu diş kaşıma amaçlı kullanıyoruz. su içmesini istediğimde içtiği su kulağına ve genzine kaçmasın diye yastığa yatırıp eline veriyorum. oynuyo tabi üstü başı sırılsıklam oluyor ama içiyorda. sonra yeter diyip alıyorum. bazende kendi istior kendiliğinden içiyor.
cnm bu sebzeleri daha önce denedinizmi?? kemik suyunun en az 6 saat sirke eklenmiş suda pişmesi gerekiyorki vitamini çıksın. bide onuda önce deneyin.
doktor bana her emzirmeden sonra 1 yemek kaşığı dedi oda 10 cc oluyor yani 10 kere emse 100 cc içebilir. ki bunu daha sonra 4 yk kadar artır dedi.
şeftali alerjen bir besin. kusma besine tepki demektir. 3 gün deneyin eğer kusuyorsa vermek için uğraşmayın. daha sonra denersiniz. ben alerji diyetimi bile 1 çay kaşığı ile açmaya başladım. 5 er gün boyunca yarım yarım artırarak tüketiyorum. kusması vardı ilk başlarda şimdi azaldı mesela yavaş yavaş alışıyor.
ya mikrobik bişeyse asıl emzirdiğinde onu korur. bence mikropluğu emzirmekten değil bulaşma yoluyla oluyordur.
kızz bende kahve tam tersi etki yapıyor biliyormusun
cnm şeftali alerjen tepki vermiş olabilir.
Kusma tepkisini her besine karşı yaptı canim. Kabak, yoğurt, elma, şeftali. Ama kızarıklık sade şeftali verince oldu. Yogurt verince de 3 kere falan kustu 1 çay kaşığı yoğurdu.
önemli olan kusmanın devam etmesi 3 gün deneyerek yaptığında kusması devam etmediyse alışmış demektir. kusma olup pişik kızarıklık olur yada vücutta daha farklı tepkiler olur belli olmuyor malesef. ben salatalık verdim mesela ince olanlarında diş kaşısın diye çok şükür ondan bişey olmadı.
Bizde 28 inde 5 aylık olucaz gittiğim düzenli doktor yok sağlık ocağındaki hemşire madem mama içiyo artık başla mama öğününü azaltırsın hem anne sütü ve ek gıda yer dedi başka bi doktor da 6 aydan önce başlama dedi. Bizimki 10 gündür inanılmaz hevesli ek gıda için suyu bile biberonla değil bardakla içince çok seviyo salatalık veriyorum karpuz emdiriyorum çekince çok ağlıyo. Artım sofranın felan farkında sofraya saldırıyo vermediğimizde ağlıyo o yüzden beraber sofraya bile oturamıyorum bebeğimle. Bebeğim bu kadar hevesli iken 6. Aya kadar hevesi geçer diye korkuyorum açıkcası. Sen öğün veriyo musun yoksa tadımlık mı veriyosun22subat dogumliyuz canim biz.dr karariyla 4aylikken basladik biz.
Bizim baslama sebebimiz mamayi eskisi gibi iciremiyorum.uykuda anca o da 100cc kadar.ee dr hareketli bebek enerjisini mamadan alamiyosa ek gidaya baslaman lazim dedi.ara ogun olarak simdilik sebze ve meyve puresi ama az az yiyo.bi de yarim cay bardagi yogurt.henuz corbalara gecmedim.kasik mamasi yaptim sevmedi.benim oglanda cok hevesli.ama buyuk problemimiz var.ana kucaginda yediriyorum.bi kac dak sonra basliyo donmeye ordan inmeye calisiyo.mama sandalyesine gecse rahatluyacam belki.oturtmak istemiyorum simdi.ek gidaya gecenler nerde yediriyolar diye sordum cvp alamadim.Bizde 28 inde 5 aylık olucaz gittiğim düzenli doktor yok sağlık ocağındaki hemşire madem mama içiyo artık başla mama öğününü azaltırsın hem anne sütü ve ek gıda yer dedi başka bi doktor da 6 aydan önce başlama dedi. Bizimki 10 gündür inanılmaz hevesli ek gıda için suyu bile biberonla değil bardakla içince çok seviyo salatalık veriyorum karpuz emdiriyorum çekince çok ağlıyo. Artım sofranın felan farkında sofraya saldırıyo vermediğimizde ağlıyo o yüzden beraber sofraya bile oturamıyorum bebeğimle. Bebeğim bu kadar hevesli iken 6. Aya kadar hevesi geçer diye korkuyorum açıkcası. Sen öğün veriyo musun yoksa tadımlık mı veriyosun
Bildigim kadari ile dort dortluk ek gidaya gecen yok henuz. Ben mama sandalyesi aldim. 15 gun sonra baslayacagim ek gidaya. Ama aksam yemeklerinde bizle mama sandalyesinde sofraya oturuyor.Bizim baslama sebebimiz mamayi eskisi gibi iciremiyorum.uykuda anca o da 100cc kadar.ee dr hareketli bebek enerjisini mamadan alamiyosa ek gidaya baslaman lazim dedi.ara ogun olarak simdilik sebze ve meyve puresi ama az az yiyo.bi de yarim cay bardagi yogurt.henuz corbalara gecmedim.kasik mamasi yaptim sevmedi.benim oglanda cok hevesli.ama buyuk problemimiz var.ana kucaginda yediriyorum.bi kac dak sonra basliyo donmeye ordan inmeye calisiyo.mama sandalyesine gecse rahatluyacam belki.oturtmak istemiyorum simdi.ek gidaya gecenler nerde yediriyolar diye sordum cvp alamadim.
Bizim de kabizlik problemimiz var.dr once kayisi ve armuta basla.sonra sebzeye gecersin dedi.cunku havuc ve patates kabizlik yapiyo.kasik mamasi kullanacaksan yulafli olanini al. yulaf bagirsaklari calistiriyo.
Bizimde aynı canım 3 yerde bende birkaç gün kestim bakalımEvet yüzünde oldu sadece kızarıklık şeklinde. 3 yerde. Ama daha önce elma ile birlikte vermiştim olmamıştı. 2-3 gün sonra sade verince oldu. Şimdi gecti bu akşam bir daha deneyeceğim.
5.ay kontrolunde mama sandalyesine gecebilirmiyiz dediğimde hayir demisti doktorumuz. 2 hafta daha bekleyin yatis pozisyonu icin bile demisti.5bucuk aylik olunca yavas yavas mama sandalyesine gecis yapayim bende o zaman.kucagimizda oturuyo ama mama sandalyesinde henuz oturamaz gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?