• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar yoğurt denemesi yapıyordum dün 3. Gündü. Bugün böyle oldu. Yoğurttan mı sıcaktan isilik gibi mi anlayamadım. Sizce?

Screenshot_20180720-102941.png

Gunaydin kizlar bebis 5 aylik oldu tam bugun. Ek olarak neler verdiniz verenler . Ben meyvelerin suyunu vermeye basladim. Baska ne yapabilirim.

Kizlar yanlis bilgi olmasin diye tekrar baktim. Tuz en erken 3.gun... 2 parmaginizin tuttugu kadar bi tutam olacak. Ve ozellikle iyotlu diye belirtmis. (Bu arada bizim dr. Eşim çocukken guatr tedavisi gordugu icin demis olabilir genetik yatkinliktan dolayi. Kimseyi yanlis yonlendirmek istemem) Kiyma da yeni sebze ekliyoruz ya yeni sebze eklemediginiz donemde eklenecekmis. Ama su yerine kemik suyunu ilk gunden itibaren kullanabilirsiniz demis buyuk oglanin dr.u.. Ayrica alerjik oldugu icin yumurta sarisina da hemen baslatmamisti. Tekrar hatirlatayim 6 aylikken 9 kg uzerinde oldugu icin biraz daha bekleyip basladik biz. Siz yine de en iyisi bebislerinizin dr.una sorun. Her bebisin gelisimi kendine ozel. Ve her doktorun yogurt yiyişi farkli malesef
Tuz 1 yasindan once onermiyor bizim doktor. Okudugum her kaynaktada 1 yasindan once tuz cok zararli diyor. O yuzden sasirdim.
Kiymada 8. Aydan once onerilmiyor. Et suyu kemik suyu ayri tabi.

kızlar selam;
yürütece koyan varmı bebişini ? 5.5 aylık olduk biz ayakları çok sağlam basıyor tutunca oyun halısında sıkılıyor bağırıyor kaldırıp ayak üstü tutunca çok hoşuna gidiyor acaba yürüteçe koysammı günde 10 dk felan

kızlar selam;
yürütece koyan varmı bebişini ? 5.5 aylık olduk biz ayakları çok sağlam basıyor tutunca oyun halısında sıkılıyor bağırıyor kaldırıp ayak üstü tutunca çok hoşuna gidiyor acaba yürüteçe koysammı günde 10 dk felan
Ben koyuyorum cnm 15 dk falan ama bu bebeler cok akilli durmuyo butun odalari geziyor yurutecle

reflü maması bize vermişti. içmedi geri tükürdü bende bıraktım duruyordu öylece geçen attım hata. sen emeceği zamanları az buçuk tahmin edersin. birde reflü sadece kusunca tamam bu o diye olmaz ultrasonla falan bakmaları gerek tanı koyabilmeleri için.

nereye açtın cnm postu. valla ben gördüğüm herkeze alerjisi vardır bak dikkat et diye diye bir hal oldum. sanki kötü bir şey diyormuşum muamelesi görüyorum birde. facebookta alerji ile yaşam platformu var oraya üye oldum. ordakileri okuyup okuyup halime şükrediyorum :dua:

cnm buharlı pişirici olarak evdeki en küçük derin tenceren ve birde telli süzgeç kullanman yeterli aynı görevi görüyor.:kk77:

ben şu taktiği uyguluyorum alıştırma bardağının plastik ucunu diş kaşıma amaçlı kullanıyoruz. su içmesini istediğimde içtiği su kulağına ve genzine kaçmasın diye yastığa yatırıp eline veriyorum. oynuyo tabi üstü başı sırılsıklam oluyor ama içiyorda. sonra yeter diyip alıyorum. bazende kendi istior kendiliğinden içiyor.

cnm bu sebzeleri daha önce denedinizmi?? kemik suyunun en az 6 saat sirke eklenmiş suda pişmesi gerekiyorki vitamini çıksın. bide onuda önce deneyin.

doktor bana her emzirmeden sonra 1 yemek kaşığı dedi oda 10 cc oluyor yani 10 kere emse 100 cc içebilir. ki bunu daha sonra 4 yk kadar artır dedi.

şeftali alerjen bir besin. kusma besine tepki demektir. 3 gün deneyin eğer kusuyorsa vermek için uğraşmayın. daha sonra denersiniz. ben alerji diyetimi bile 1 çay kaşığı ile açmaya başladım. 5 er gün boyunca yarım yarım artırarak tüketiyorum. kusması vardı ilk başlarda şimdi azaldı mesela yavaş yavaş alışıyor.

ya mikrobik bişeyse asıl emzirdiğinde onu korur. bence mikropluğu emzirmekten değil bulaşma yoluyla oluyordur.

kızz bende kahve tam tersi etki yapıyor biliyormusun :kahve::kusmuk:

cnm şeftali alerjen tepki vermiş olabilir.
Mantıklıymış :) ama alıştırma bardağı almam lazım. Hiç denk gelmedim nasıl bişey E bebekte var mıdır acaba?

Tuz 1 yasindan once onermiyor bizim doktor. Okudugum her kaynaktada 1 yasindan once tuz cok zararli diyor. O yuzden sasirdim.
Bende tuz ve seker kesinlikle yasaklilar listesinde diye biliyorum ama bazi bebeklerin ozel durumlari olabiliyor.dedigin gibi kiymada 8 ay gibi baslaniyor ama kemik suyu kullaniliyor

Evet tuz böbreklere zarar verirmiş aman dikkat kızlar.
Kemik suyu verebiliyor muyuz cnm ben nedense onu da kıyma gibi sonra başlarız diye düşünmüştüm. Veriliyorsa buzlukta vardı çorbasına katıyım bugğn:)

kızlar selam;
Ben bi kaç kere 10 15 dk koydum ama erkek çocuğu olunca korkuyorum çok koyamıyorum. Yoksa kızımı 5.5 aylık koymuştum 6 ayda her yeri gezmeye başlamıştı:)

Bende tuz ve seker kesinlikle yasaklilar listesinde diye biliyorum ama bazi bebeklerin ozel durumlari olabiliyor.dedigin gibi kiymada 8 ay gibi baslaniyor ama kemik suyu kullaniliyor
Yetiskinlerin gunluk almasi gereken tuz miktari 6 gram. 2 yasindan ufak bebeklerde 1 gr. 1 porsiyon haslanmis taze fasulyede bile 1.5 gr tuz var. Ilave tuz bu yuzden onerilmiyor 1yas altina. Ama dedigi her bebegin ihtiyac duydugu seyler farkli doktoru oyle demisse demek ki ihtiyaci bu yonde. Herkes kendi doktorunun ogrencisi :)

Evet tuz böbreklere zarar verirmiş aman dikkat kızlar.
Kemik suyu verebiliyor muyuz cnm ben nedense onu da kıyma gibi sonra başlarız diye düşünmüştüm. Veriliyorsa buzlukta vardı çorbasına katıyım bugğn:)
Kemik suyu 6. Aydan sonra serbest. Kuzu eti 8. Aydan sonra. Dana eti ve balik eti sanirim biraz daha gecti

Yetiskinlerin gunluk almasi gereken tuz miktari 6 gram. 2 yasindan ufak bebeklerde 1 gr. 1 porsiyon haslanmis taze fasulyede bile 1.5 gr tuz var. Ilave tuz bu yuzden onerilmiyor 1yas altina. Ama dedigi her bebegin ihtiyac duydugu seyler farkli doktoru oyle demisse demek ki ihtiyaci bu yonde. Herkes kendi doktorunun ogrencisi :)
Bize bile faydasinin oldugunu dusunmuyorum cnm yemeklere hic tuz koymuyorum kucuk bebeginde ihtiyaci oldugunu sanmiyorum ama doktoru daha iyi bilir.
Ben gunluk pekmez veriyorum onda bile tereddutluyum acaba sekerli geliyor mu diye doktora danismadan vermeye basladim

Back