• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
canım çatalda metal sonuçta aslında cam rende lazım ama denedim o çok iri oluyor yutamayınca kusuyor henüz tadımlık olduğundan tatları bilmesi için veriyorum henüz 6 ayda pütürlü vermeye başlıycam henüz 5 aylığız çünkü

annemde bugun ilk kez havuc, kabak patates haşlayıp verdi. kemik de atmis suyu çıksın diye. catalla ezdik dedigin gibi bizimki de kustu.

Hmm bende bekliyorum bakalım
İnek sütü mü
Keçi sütünden mi yoğurt yapmak lazım?
Köyde olduğum için manda sütü bile bulabilirm
Bu fırsatı değerlendirmek istiyorum.
Yani önce tadımlık 1 hafta falan alerjen yoksa mı yağlayıp fırına vericez.
Canım keçi sütünden yoğurt tutturmak çok zormuş becerebilirsen gayet sağlıklı ama

Ek gidaya gcen arkadaslar cocuklariniz sut aliminda azalma oldu mu.emzirenler bilemezde ne kadar sut miktarini ictigini.biberonla besleyenler icin.normal midir.benim oglan az az sebze ve meyve puresi.yarim cay bardagi da yogurt.eskiye oranla 100cclik kadar mamayi az iciyo.normal midir bu durum.
Ne kadarlık oldunuz canım siz

Geçen hafta Akçakoca ya gittik . Oglumu şezlonga yatırdım başına da iki şemsiye açtım her yer gölge oldu oğlum için. Buraya kadar herşey normal . Akşama doğru oğlum kizarmaya başladı ben şok oldum insan gölgede de yanabiliyormuş tatile gidecek olanlar dikkat etsin . Gece yüzü akmaya başladı . Sabah iyice su toplamaya başladı baloncuklar oluştu yüzünde . Hemen doktora gittik . İki tane krem verdi sürekli sürüyorum . Şu an baya toparladı ama ilk zamanlar içim gitti minicik yavrum daha. Daha önce de diğer oğullarım bu kadarken tatile gitmiştim bişey olmamıştı hiiç.
Çok geçmiş olsun canım kıyamam demekki çok hassas

Benimki de ne versem bir süre sonra kusuyor. Kusması aynı ama beyaz pütürlü kusuyor. Mesela yutmasinda sıkıntı yok yutuyor. Ama yedikten sonra 15 dakika 40 dakika arasinda bir zaman seçiyor ve çıkarıyor. Sebze yoğurt meyve püresi hepsinde aynı sonuç.

Benimki de ne versem bir süre sonra kusuyor. Kusması aynı ama beyaz pütürlü kusuyor. Mesela yutmasinda sıkıntı yok yutuyor. Ama yedikten sonra 15 dakika 40 dakika arasinda bir zaman seçiyor ve çıkarıyor. Sebze yoğurt meyve püresi hepsinde aynı sonuç.
Allah allah. Birden bire çok mu veriyorsunuzki kızlar. Yada fazla mı iri kalıyor taneler.

Allah allah. Birden bire çok mu veriyorsunuzki kızlar. Yada fazla mı iri kalıyor taneler.

Yok ya cam rende kullanıyorum. Üstelik tane kaldı mi diye kontrol ediyorum. Az veriyorum başlangıç bir çay kaşığı. Daha 5e yeni çıktım mesela yedigi şeylerde. Bu arada şeftali kızarıklık yaptı bizimkine. Bir de yogurt tek çay kaşığı verdim. Birden fazla kustu onu. Bu ikisi beni korkuttu.

Kafamı karıştıran bu ek gıdada başlangıç besinlerinin geneli kabız yapan şeyler patates muz pirinç bi kabak ve yoğurt var herhalde kabız yapmayan biz zaten kabızlık sorunu çekiyoruz nasıl başlıcAz ek gıdaya

Kafamı karıştıran bu ek gıdada başlangıç besinlerinin geneli kabız yapan şeyler patates muz pirinç bi kabak ve yoğurt var herhalde kabız yapmayan biz zaten kabızlık sorunu çekiyoruz nasıl başlıcAz ek gıdaya
Yarim patates yarim kabak ve havucu tencereye koyup haslayacaksin. Haslanmis sebzeleri degil, sebzenin suyunu ( seffaf sari tonlarinda) icireceksin. 3. Gun bir tutam iyotlu tuz katabilirsin. 1 hafta bu sekilde gidecek. Tabi alerji kontrolunu unutma. Icirecegin miktar 1 yemek kasigi ile baslayip maksimum yarim caybardagi kadar olmali. Artik bebegin 1 hafta sonunda ek gidaya hazir.bu 1 haftadan sonra bu sebzeleri blanderdan gecirip puresini vereceksin. Her 3 gunde 1 yeni bir sebze ekleyebilirsin, minicik bir kiyma parçası atabilirsin haslama esnasinda.

1. Haftayi atlattiktan sonra;
Kahvalti icin leziz mama hazirlayabilirsin ( anne ya da formul sut, cicibebe, labne, muz ve pekmez- Daha sonraki dönemde ceviz rendesi ve yumurta sarisi ekleyeceksin)

Ayrica hazir mevsimiyken uzum suyu da verebilirsin.

Ek gıdasını 1 gun sebze, 1 gun kahvalti, 1 gun meyve 1 gun yogurt gibi duzenlersen ayni tattan sikilmaz ve yeni tatlara acik olur.

Kizlar yaaa biraz iğrenç olacak ama bana bi akıl verin, ishal oldum. Mikrobik mi bilmiyorum. Bebegi nasil emziricem ben simdi? 3 yil once büyük oglanla perisan olmuştuk beraberce... Ve dr. Emzirmeyi hemen kes, sutunu sagip at demisti. gece gece ne yapacagimi bilmiyorum. daha ek gidaya gecmedik, evde mama falan da yok. Bebegi ac nasil birakirim, emzirirsem mikrobikse ne yaparim....

Yarim patates yarim kabak ve havucu tencereye koyup haslayacaksin. Haslanmis sebzeleri degil, sebzenin suyunu ( seffaf sari tonlarinda) icireceksin. 3. Gun bir tutam iyotlu tuz katabilirsin. 1 hafta bu sekilde gidecek. Tabi alerji kontrolunu unutma. Icirecegin miktar 1 yemek kasigi ile baslayip maksimum yarim caybardagi kadar olmali. Artik bebegin 1 hafta sonunda ek gidaya hazir.bu 1 haftadan sonra bu sebzeleri blanderdan gecirip puresini vereceksin. Her 3 gunde 1 yeni bir sebze ekleyebilirsin, minicik bir kiyma parçası atabilirsin haslama esnasinda.

1. Haftayi atlattiktan sonra;
Kahvalti icin leziz mama hazirlayabilirsin ( anne ya da formul sut, cicibebe, labne, muz ve pekmez- Daha sonraki dönemde ceviz rendesi ve yumurta sarisi ekleyeceksin)

Ayrica hazir mevsimiyken uzum suyu da verebilirsin.

Ek gıdasını 1 gun sebze, 1 gun kahvalti, 1 gun meyve 1 gun yogurt gibi duzenlersen ayni tattan sikilmaz ve yeni tatlara acik olur.
Tuz kiyma :) naptim bacim sen hemde ilk haftadan :)

Kizlar yaaa biraz iğrenç olacak ama bana bi akıl verin, ishal oldum. Mikrobik mi bilmiyorum. Bebegi nasil emziricem ben simdi? 3 yil once büyük oglanla perisan olmuştuk beraberce... Ve dr. Emzirmeyi hemen kes, sutunu sagip at demisti. gece gece ne yapacagimi bilmiyorum. daha ek gidaya gecmedik, evde mama falan da yok. Bebegi ac nasil birakirim, emzirirsem mikrobikse ne yaparim....
Simdi bacim bi ufak kahve fincanina 1 tepeleme tatli kasigi turk kahvesini atiyorsun. Ustune limon sikip macun kivamina getiriyorsun. 1 bardak suyla o hap haline getirdigin kahvegi yutuyorsun. 30 dakika icinde ishal gecerse bana opucuk atiyorsun. Gecmezse acile gidiyorsun :)
Ama benim doktor bana sende ki hastaliktan korkma hastalikla beraber sende ki antikorda gecer suttem hastalikta tedavise sende demisti. Senin ki neden kestirdi emzirme bilemedim.

Geçmiş olsun yaa ben de dün atlattim ama ben sebebini biliyordum bozuk mantar yemistim mahvetti beni Allah tan bir gün sürdü hatta sordum burda kızlara süt olayını nemesis nemesis demişti geçmiyormus diye ben atlattım inş sen de atlatirsin berbat bisey

Yok ya cam rende kullanıyorum. Üstelik tane kaldı mi diye kontrol ediyorum. Az veriyorum başlangıç bir çay kaşığı. Daha 5e yeni çıktım mesela yedigi şeylerde. Bu arada şeftali kızarıklık yaptı bizimkine. Bir de yogurt tek çay kaşığı verdim. Birden fazla kustu onu. Bu ikisi beni korkuttu.
Canım şeftali böyle birkaç tane sivilce gibimi yaptı sizdede bizim yüzde oldu? Vermiyorum onu daha

Aynen öyle canım çok terlemiyor sıvı kaybıda yok bu yüzden şu anda içmemesi sıkıntı değil birde su içirince çok kusuyor doktor reflu dedi ilaç yazdı nasıl içireceksem aç karna tok karna biri saşe biri şurup 1 ay kullan dedi şurubu içirdikten sonra emmek için yavrum 15 dak nasıl beklesin ya reflü için mama vardı kullananız oldu mu
reflü maması bize vermişti. içmedi geri tükürdü bende bıraktım duruyordu öylece geçen attım hata. sen emeceği zamanları az buçuk tahmin edersin. birde reflü sadece kusunca tamam bu o diye olmaz ultrasonla falan bakmaları gerek tanı koyabilmeleri için.
Biz doktora gittik teyzeler. Alerjik bebek olduğumuz ispatlandı. Ancak diğer tahliller daha çıkmadı. Şuan bana diyet verdi süt yumurta ve et ürünleri. Beynim kazan. Bu kadar söylememe rağmen uzadı bu süreç. Aylardır eziyet çekiyor yavrum. Başks yere post açtım benim gibi anneler yazarsa biraz bilinçleniriz diye. Bakalım bizi nasıl bir süreç bekliyor. Sadece çok üzgünüm
nereye açtın cnm postu. valla ben gördüğüm herkeze alerjisi vardır bak dikkat et diye diye bir hal oldum. sanki kötü bir şey diyormuşum muamelesi görüyorum birde. facebookta alerji ile yaşam platformu var oraya üye oldum. ordakileri okuyup okuyup halime şükrediyorum :dua:

Kızlar ek gıdaya geçenler yoğurdu günlük mu mayaliyorsunuz.her gün sut alamam aldığım süt dolapta kaç gün durur.1 su bardagi kadar mayalamak istiyorum ama sütün nasıl tazeligini koruyacağım. .Bazı arkadaşlar buzluga süt posetlerine koyuyorlsrmis 1 haftalik sütü bölüp o da ne kadar taze olur ki bilemedim
Bir de Buharlı Pişirici kullanan var mı philipsinkini almayi düşünüyorum da gereksiz mi acaba.sonuçta bir süre sonra corbaya geçicekler
cnm buharlı pişirici olarak evdeki en küçük derin tenceren ve birde telli süzgeç kullanman yeterli aynı görevi görüyor.:kk77:
Ben de suyu verdim. Ağzında beklemiş. Şarrr aşağıya aktı. Kaşık, biberon ağzına damlatma .. Her yöntemi denedim. Yutmuyor :KK43:
ben şu taktiği uyguluyorum alıştırma bardağının plastik ucunu diş kaşıma amaçlı kullanıyoruz. su içmesini istediğimde içtiği su kulağına ve genzine kaçmasın diye yastığa yatırıp eline veriyorum. oynuyo tabi üstü başı sırılsıklam oluyor ama içiyorda. sonra yeter diyip alıyorum. bazende kendi istior kendiliğinden içiyor.

annemde bugun ilk kez havuc, kabak patates haşlayıp verdi. kemik de atmis suyu çıksın diye. catalla ezdik dedigin gibi bizimki de kustu.
cnm bu sebzeleri daha önce denedinizmi?? kemik suyunun en az 6 saat sirke eklenmiş suda pişmesi gerekiyorki vitamini çıksın. bide onuda önce deneyin.
Tatilimiz bitti artık bizimdr ankara serindir nasıl olsa içtiği kadar vericem bende
doktor bana her emzirmeden sonra 1 yemek kaşığı dedi oda 10 cc oluyor yani 10 kere emse 100 cc içebilir. ki bunu daha sonra 4 yk kadar artır dedi.
şeftali alerjen bir besin. kusma besine tepki demektir. 3 gün deneyin eğer kusuyorsa vermek için uğraşmayın. daha sonra denersiniz. ben alerji diyetimi bile 1 çay kaşığı ile açmaya başladım. 5 er gün boyunca yarım yarım artırarak tüketiyorum. kusması vardı ilk başlarda şimdi azaldı mesela yavaş yavaş alışıyor.
ya mikrobik bişeyse asıl emzirdiğinde onu korur. bence mikropluğu emzirmekten değil bulaşma yoluyla oluyordur.

Simdi bacim bi ufak kahve fincanina 1 tepeleme tatli kasigi turk kahvesini atiyorsun. Ustune limon sikip macun kivamina getiriyorsun. 1 bardak suyla o hap haline getirdigin kahvegi yutuyorsun. 30 dakika icinde ishal gecerse bana opucuk atiyorsun. Gecmezse acile gidiyorsun :)
Ama benim doktor bana sende ki hastaliktan korkma hastalikla beraber sende ki antikorda gecer suttem hastalikta tedavise sende demisti. Senin ki neden kestirdi emzirme bilemedim.
kızz bende kahve tam tersi etki yapıyor biliyormusun :kahve::kusmuk:

Canım şeftali böyle birkaç tane sivilce gibimi yaptı sizdede bizim yüzde oldu? Vermiyorum onu daha
cnm şeftali alerjen tepki vermiş olabilir.

Back