• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar bugün idrar tahlili yaptık sürekli bezde pembelik vardı diye..Bisey çıkmadı dr sıcaklardandir dedi emzirdikten sonra bol bol su içir dedi öyle bi kaç kaşık yeterli gelmez bu sıcaklarda..ayrıca acı veya ekşi yememeye çalışın hem sıcaklarda pişik oluyolar hemde sanırım ilk zamanlardaki gibi gaz sorunu hortlamaya başladı. Çünkü kendimizi saldık yediğimiz ictigimize pek dikkat etmiyoruz. Bezdeki pembeligin nedeni bile bizim yediklerimiz bence..
Bu arada 5ay kontrolümüzde 8kilo 64cm olmuşuz boyumuz biraz geriden geliyo sanırım ama olsunduu geçen yıl bu zamanlar öğrendiğim oğluşum şimdi yanımda ya bana yeter:KK200: gec öğrenip erken kavuştum kuzuma..daha dün gibiydi hamişligimde geçirdiğim sıkıntılar geçti bitti geride kaldı çok şükür

Accik ben yazayim kafanizi utuleyim. Perşembe günü genel kontrollerimiz için üniversiteye gittik. Kan tahlili yapıldı d vitamini ve demir depoları bosalmis yavrucuğum un. Kusuyor diye doğru düzgün vermedim gördüm günümü Dr duzelmezse müdahale etmem gerekir dedi.nasıl müdahale dedim kan veriliyormus korktum iki gündür demiri vermeye çalışıyorum kusuyor püskürtüyor kıyafetler falan şimdiden mahvoldu nasıl halletcem bu işi bilmiyorum. Şimdi bizim premature cadı azcik da olsa yasitlarini ucundan yakalamış ona seviniyorum. Boy 65 kilo 7220gr çıktı şükür aslında 7ay 10gunluk olduk ama 5ay 10gunluk diyoruz. İki hafta sonra tekrar gidixeZ inş ilaç fayda eder.isitme testinden bir türlü gecemiyor sol kulak kir var geçirin gelin öyle diyorlar el kadar bebede ne kiriymiş bu geçmeyen anlamıyorum onun için damla verdiler. Böbrekte bı sıkıntımız vardı şükur ilerlemiyor. Doktor ile konuşmamızı yazmıştım zaten o gün. İşte böyle bizden haberler öpüyorum hepinizi ve bebelerinizii

Kiz K Kaan-merve biz niye foto cekmedik bugun :KK70: gecende @Beklenti_delisi ile Bulustugumuzda tam ayrilirken asansorde cekinmistik foto :KK70: unutuyorum ben bu foto cekme isini :KK70: bundan sonra benle bulusan foto ceksin :KK70:
Valla seda ben dilimi döndürebilsem iki lafı biraraya getircektim :-) benle buluşan benim yerime konuşuversin :-)

20 gün var ama sanmıyorum cok şey değişeceğini bardak tutabileceğini
Telas sundan İpek alerjik olduğundan erken başlamak reaksiyonlar açısından önemliymiş
Vakit kaybetmemek gerekiyormuş ek gıda da cok
Canım sana cevap olarak genel yazayım bari. Geriden geldiğimden, epey zaman geçmiş ama... Pazartesi 4 ay kontrolümüz vardı. Boy 64 cm, kilo 6300gr. Aşılarımızı olduk(yalnız aşı ile ilgili sağlam bi yazı buldum kızlar, paylaşacağım) Doktor iyi dedi. Dedi ki 5.ay bitip 6.aya başladığımızda ufak ufak yoğurt ile başlamayı öneriyorum çünkü bi Aralık var ek gıdada 4 ile 6 ay arasında onu kaçırmamak lazım dedi. Ama ben illa 6. Aydan sonra başlamak istiyorum dersen, o da olur dedi (bu diretmeme yaklaşımı hoşuma gitti açıkçası) sadece anne sütü alıyor şimdi. 15 dk lık ufak oturtma egzersizleri yapabilirsin dedi. Destekli oturma diğer ay, ek gıda ile birlikte Şimdilik sadece küçük alıştırma gibi. Su konusunda da, ilk 6 ay gerek yok ama hava çok sıcak ve nefroloji bölüm başkanı diyor ki Türkiyede böbrek taşı düşürme oranı fazla olduğu için çocuğa su vermek daha iyi olabilir vs. Gibi bi açıklama yapmış, verebilirsin sakıncası yok dedi. Bizden böyle... 30 sayfalık bi geçmişe bakıp gelicem :KK57::KK70:

Valla seda ben dilimi döndürebilsem iki lafı biraraya getircektim :-) benle buluşan benim yerime konuşuversin :-)
Senin yerine bulusmalara ben gideyim la o zaman :D

Zaten P poffi ile foto cekmeyide unuttuk :D subat analarindan nerdeyse herkesle gorustum ama elimde delil yok :D inkar etseler elimde delil yok :D

Kızlar biz 5. Ay sşısı için sağlık ocağına gittik bugün rotarix bebem 6600 gr olmıs 500 gr almıs bu ay ebe yavastan tadımlara başla dedi çünkü bizim ki aşıyı bile bayıla bayıla yedi bir şey yemek için can atıyor resmen çocuk demir ilacını çay kşığıyla veriyprum nasıl seviniyor garibim bitince ağlıyor üstüne 3 4 kaşık su veriyorum susuyor vermeyince ağlıyor yemeklere saldırıyorda ek gıda zamanı gelmiştir dedi ebe tabi doyumluk değil tadımlık vereceksin günde iki üç kasık uoğurt bir kaç damla meyve suyu filn dedi ben acele etmek istemiyorum ama ne ypmayalım sizce
Canım az önce yazdım ben ama, bizim doktor 5 ay bitip 6. Ay başladığında ufak ufak başlamamızı önerdi. Yoğurtla başlıcaz üç hafta sonra 5 ay dolucak. Tabi en son karar senin.

Senin yerine bulusmalara ben gideyim la o zaman :KK70:

Zaten P poffi ile foto cekmeyide unuttuk :KK70: subat analarindan nerdeyse herkesle gorustum ama elimde delil yok :KK70: inkar etseler elimde delil yok :KK70:
Yok la gelirim ben :-) yaa insan beynini okuyup o insan yerine konuşan makine yapsalar ne güzel olurdu varya. Ucuzlayınca hemen alırdım vallahi:KK70:

Slm kızlar
Biz dün 6 ayı bitşrdik. Aşımız vardı. Çok şükür bu sefer ateş olmadı yani 37 lerde oldu onu da ateş saymıyoruz:) 8200 gr 69 cm olmuş. Yüzde 50 de gidiyor.
Ek gıdaya da yavaştan başladık kabak patates elma şeftali tattırdım şimdilik. Şeftali bugün ilk verdim sever sanıyordum tatlı diye hiç sevmedi. Bi garip bebe:)

Kızlar arzum yoğurtçu kullanan var mi ilk bebeğinde ya da evinde bende var ama hayatımda hiç yoğurt yapmadım nasıl yaparım bilmiyorum :KK70: anama yaptırayım dedim de ek gıdaya başlayınca doktor 2 güne bir taze yapın dedi Kadını 2 güne bir çağırmak istemiyorum illa ki is basa düşecek o yüzden nasıl yapacam bilmiyorum saat ayarı var 6/9/12 mesela en iyi saat hangisi olur yoğurt icin
Bacım mayalamak kolay aslında.sütü bir taşım kaynatıp, serçe parmak kontrolü yapacaksın. Yanmayacak kadar dayanabileceğin bi sıcaklık 42-44 derece diyorlar, ılık olmayacak, sıcak ile ılık arası. Sonra kavanozda mayalayacaksan, kavanoza sütü koyup bir yemek kaşığı yoğurdu koyup karıştıracaksın. Sonra bir örtü ya da battaniyeye sarıp 6-8 saat bekleyecek bi odada. Ya biliyosundur belki vaktin mi olmuyor, böyle anlattım ama...

Kızlar bugün bir haber okudum. Bir araştırmaya göre ilk 3 aydan sonra ek mamaya başlayan bebekler ilk 6 ay sadece anne sütü alan bebeklere göre daha mutlu oluyorlarmış ve daha iyi uyuyorlarmış. Üstelik gece daha az kalkıyorlarmış. Vee 6.ay aradaki bu fark zirve yapıyormuş. Bence doğru benimki sadece anne sütü alıyor.kilosu normal ama gece uykuya geçişimiz zor ve gece ara ara uyanıp emer. Bence şuan doymuyor kızım. Buna eminim ama doktorum 181.güne kadar süt yeterli dediği için duruyorum.
Canım bazı araştırmalar, karalama amaçlı. Hangi araştırmalar, kim demiş. Anne sütü alıyorsa mama neden vermek istiyorsun :( üzülüyorum, neden doymasın, doyuyordur, annelik çok hassas, hep eksik miyim diye düşünüyor insan ama bence anne sütünü yeterli alan bi bebeğin mama alması mantıklı değil. Doymadıkları zaman yıkarlar ortalığı anlarsın zaten canım. İnşallah gece uykuları düzene girer. Kolaylıklar diliyorum bu süreçte.

Accik ben yazayim kafanizi utuleyim. Perşembe günü genel kontrollerimiz için üniversiteye gittik. Kan tahlili yapıldı d vitamini ve demir depoları bosalmis yavrucuğum un. Kusuyor diye doğru düzgün vermedim gördüm günümü Dr duzelmezse müdahale etmem gerekir dedi.nasıl müdahale dedim kan veriliyormus korktum iki gündür demiri vermeye çalışıyorum kusuyor püskürtüyor kıyafetler falan şimdiden mahvoldu nasıl halletcem bu işi bilmiyorum. Şimdi bizim premature cadı azcik da olsa yasitlarini ucundan yakalamış ona seviniyorum. Boy 65 kilo 7220gr çıktı şükür aslında 7ay 10gunluk olduk ama 5ay 10gunluk diyoruz. İki hafta sonra tekrar gidixeZ inş ilaç fayda eder.isitme testinden bir türlü gecemiyor sol kulak kir var geçirin gelin öyle diyorlar el kadar bebede ne kiriymiş bu geçmeyen anlamıyorum onun için damla verdiler. Böbrekte bı sıkıntımız vardı şükur ilerlemiyor. Doktor ile konuşmamızı yazmıştım zaten o gün. İşte böyle bizden haberler öpüyorum hepinizi ve bebelerinizii
Maşallah canım defnoşa gayet iyi yakalamış bence. Geçer ya işitme testinden de inşallah geç olsun güç olmasın damlaları düzenli kullanma konusunda bende hiç iyi değilim kullanayım bari çocuğa

Back