- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #60.381
Kuzum canim benim güzel fatmam :) bak şimdi hemşire sana okey ek gıdaya geç demiş ama bunun kuralı var yavaş yavaş başlıyorsun alerji riski var mi YÖK mi bakıyorsun 2 cay kaşığıyla başlıyorsun tatsız tuzsuz başlıyorsun sen gitmişsin bebeye direk kaşık maması vermişin yekten bebe tabi yemez tadını bilmiyor daha önce tatmamış alerjisi var mi Yok mu bilemezsin cenki hazır mama Suan hazır kaşık maması vermeBenimki mama alıyo ya hemşirede ondan dedi yavaş habaş ek gıdaya geç madem 2 öğün veriyosun 1 aya kadar alıştır mama yerine ek gıda ver dedi doktor görüşümdeğil açıkcası. Ki benimki hiç istekli değil hiç. 1 kaşık şeyi zorla ağzından çıkara çıkara yiyo. Dişini kaşısın diye salatalık verdim aldı ağzına sonra tadı geldi attı hemen. Galiba benim için erken daha
Yapabilir tabiiki. Neden bazi mamalar bazi cocuklara dokunuyor kabiz oluyor. Burada bir suru arkadas var cesitli mama markasi deneyip sonunda bebegine uyani bulan. Bir suru arkadas vardi bebeginin mamadan huzursuz oldugunu anlayip degistiren. Degistirmeyip ayni mamadan gitseler onun sonuda bagirsak dugumlenmesi. 6 ay zaten bagirsak florasinin oturdugu ay.181. Gun denmesinin sebebi ay bitsin. Olusum tamamlansin. Yoksa 179. Gun yerse bebek ölür 181 gun yerse uzaya cikar diye bir durum degil :)Geçmiş olsun kuzum tekrardan
Bizim doktor da tam tersi alerjik çocukların erken tattirim yapmasından yana
Sen doktoruna sormadan başlama
İstegi yoksa asla başlama doktoruna sormadan baslama meme reddinden sonra yemek reddi olursa asıl o zaman nanay olursun bacım şakın ama şakın zorlama asla yemek reddi meme reddinden daha beter çünkü
3/5 kaşık su midesin8 sisirmez basım 10 cc de versen emiyorlar merak etme o kadardan bsy olmaz pembelik önemli böbreklerde kum taşa kadar gidiyor sen suyu eksik etme
Bacım risk risktir de bu risk 181. Günden sonra ek gıdaya başlayan bebeler içinde geçerli
Hepimiz içinde geçerli
Bağırsa düğümlenmesi bizler içinde geçerli
Tıpkı her an yedigimiz bsy yüzünden mide kanaması geçirebilmemiz
Bir Çarpışmada beyin kanaması geçirebilmemiz gibi
Bu risk her zaman var
Oturuşta çocuğa kuru fasulye pilav yedirmemiş ki bağırsa düğümlenmesi karaciğer zorlaması olsun
Kaşık mamalarda bi nevi toz mamaların sulandırılmisi iceriklerinin çoğu ayni içinde meyve sebze oluyor farkları bu
O zaman toz mama da bagirsak düğümlenmesi yapar bu mantıkla gidersek :)
Bacım yapabilir evet ama yapmayadabilirYapabilir tabiiki. Neden bazi mamalar bazi cocuklara dokunuyor kabiz oluyor. Burada bir suru arkadas var cesitli mama markasi deneyip sonunda bebegine uyani bulan. Bir suru arkadas vardi bebeginin mamadan huzursuz oldugunu anlayip degistiren. Degistirmeyip ayni mamadan gitseler onun sonuda bagirsak dugumlenmesi. 6 ay zaten bagirsak florasinin oturdugu ay.181. Gun denmesinin sebebi ay bitsin. Olusum tamamlansin. Yoksa 179. Gun yerse bebek ölür 181 gun yerse uzaya cikar diye bir durum degil :)
Bazıları yoğurtla başlatıyor şüphelense bile bazıları en sona bırakıyorSüt tozundan şüphelenip lactamili bıraktım
Sizce direkt yoğurttan başlamalı mıyım? Ek gıdaya
Biraz daha dikkat ediyim ben ozaman sinek ilacı kullanıyo musun senCanım ben az önce doktorla yazıştım armutun alerji yapma ihtimali çok düşük sinek ısırığına benziyor dedi bizimki için belki seninkide sinektir bir bak sen
En tehlikelisi sinek gercekten ben sürekli sineklikle geziyorum hep üstü kapalı odaya sinek girmemesi için çok uğrasıyorum. 1 kere çarşıya çıktık daha ondada azcık sinek ilacı sürdüm yoksa delik deşik ederlerdi yavrumu. Bitkisel ne olur arastırıyorum çünkü ilaç buram buram kimyasal kokuyo. Ateş ölçer ve calpol kesin al bence yol yorgunluğu güneş çarpması ihtimaline karsı ben içirdim. Biz bebek arabasının büyük pusetimi aldık oto koltuğu gibi olanda dar ya alan Terliyo. Güneş gözlüğü alabilirsin ipek kıza aklıma gelenler bunlarTatile gidenler bi bakın hele tatile giderken neler yapalım
Ne alalım
Ne gerekli en çok bi el atın hele tatile gidicez aklımda hiçbir şey Yok
Sinek olayı korkutuyor
O sinek kovucular prize takılan zararlı diyorlar
Tenine sürülenler zararlıymış
Nasıl koruyacam ben İpek kızımın İpek teninj
Gözüm korktu zaten. Meme reddini daha yeni yeni kabullendim bide yemek reddi olursa çok zor olur inş babasına çekerde iştahlı olur uğraştırmazGeçmiş olsun kuzum tekrardan
Bizim doktor da tam tersi alerjik çocukların erken tattirim yapmasından yana
Sen doktoruna sormadan başlama
İstegi yoksa asla başlama doktoruna sormadan baslama meme reddinden sonra yemek reddi olursa asıl o zaman nanay olursun bacım şakın ama şakın zorlama asla yemek reddi meme reddinden daha beter çünkü
3/5 kaşık su midesin8 sisirmez basım 10 cc de versen emiyorlar merak etme o kadardan bsy olmaz pembelik önemli böbreklerde kum taşa kadar gidiyor sen suyu eksik etme
Bacım risk risktir de bu risk 181. Günden sonra ek gıdaya başlayan bebeler içinde geçerli
Hepimiz içinde geçerli
Bağırsa düğümlenmesi bizler içinde geçerli
Tıpkı her an yedigimiz bsy yüzünden mide kanaması geçirebilmemiz
Bir Çarpışmada beyin kanaması geçirebilmemiz gibi
Bu risk her zaman var
Oturuşta çocuğa kuru fasulye pilav yedirmemiş ki bağırsa düğümlenmesi karaciğer zorlaması olsun
Kaşık mamalarda bi nevi toz mamaların sulandırılmisi iceriklerinin çoğu ayni içinde meyve sebze oluyor farkları bu
O zaman toz mama da bagirsak düğümlenmesi yapar bu mantıkla gidersek :)
Tam da bu konu icin girdim foruma sinek icin ne kullansam ben ya. Buyuk oglanda mat tablet kullaniyordum. Simdi sinek kovucu mu sursem ne yapsam? Oglanin her yerini yemislerBiraz daha dikkat ediyim ben ozaman sinek ilacı kullanıyo musun sen
Güneş gözlüğü mü ay İpek’i hayal ettim de bi gülme geldiEn tehlikelisi sinek gercekten ben sürekli sineklikle geziyorum hep üstü kapalı odaya sinek girmemesi için çok uğrasıyorum. 1 kere çarşıya çıktık daha ondada azcık sinek ilacı sürdüm yoksa delik deşik ederlerdi yavrumu. Bitkisel ne olur arastırıyorum çünkü ilaç buram buram kimyasal kokuyo. Ateş ölçer ve calpol kesin al bence yol yorgunluğu güneş çarpması ihtimaline karsı ben içirdim. Biz bebek arabasının büyük pusetimi aldık oto koltuğu gibi olanda dar ya alan Terliyo. Güneş gözlüğü alabilirsin ipek kıza aklıma gelenler bunlar
Yemek reddi en beteriGözüm korktu zaten. Meme reddini daha yeni yeni kabullendim bide yemek reddi olursa çok zor olur inş babasına çekerde iştahlı olur uğraştırmaz
Tablet dediğin ne kuzumTam da bu konu icin girdim foruma sinek icin ne kullansam ben ya. Buyuk oglanda mat tablet kullaniyordum. Simdi sinek kovucu mu sursem ne yapsam? Oglanin her yerini yemisler
Hangi kitabi aldin. Ben okudum birkac kitap suanda da blw turkiye ekibininkini okuyorum.
Ben okadar kati olmam gibi geliyor. İlk denemeleri ben yapicam ama ona gire izin alicam. En azindan baslangicta alerji takibini ben yapayim bakalim. Bardakla hic denemedim alistirma bardagi kullaniyorum normalde merak ettim ama bi deneteyim sipaya:)Ya bu blw işi bana zor geliyor çocuk yemez gibi ne yapsam bende bilemedim uygulasam mı yani kendimiz hiç bir zaman kaşıkla bir şey vermeyeceğimiz fikri bana tuhaf geliyor muhallebi filan hiç yemeyecek mi
Kiz o sutun yogurdu tas gibi, dondurmasida guzel olur bak :))Bişey olmaz o canavara. Anası biraz bilimsel de olsa acardır efsun. Koççum benim beee.
Çok uykum var. Sabah erken kalktım. Sütü kaynatayım diye altını yaktım. Sabah evden iki çocukla çıkarken unutmuşum öylece. Öğlen geldim 5 lt süt kalmış 2 lt. Allahtan yarım gün çalışıyorum akşama kadar çalışsam süt kalmayacakmış dedim
Canim en iyi sinek icin sprey Bella B markasi, baskasina pek guvenmiyorum. Dogumdan itibaren kullaniyorSinek ilacı önerileri lütfen cok acil :'(
Mat tablet,
Likit
Bitkisel losyon ( en uzak oldugum secenek)
Akcigerleri de pek hassas ya naapicam ben cok fena yemisler oglumu
Gunes gozlugu cok komik oluyo, aldik biz takip takip guluyoruzUyurken cibindilik düşündünüz mü kızlar
O artık süt değildi. En azından süte koyduğum kaşık apak değildiKırmız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?