• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar selam 3 aylik asinin yeri şişen oldumu? 3 gun sonra 5 aylik olucaz 15 gundur koldan yapilan verem asisinin yeri kirmizi ve fındık büyüklüğünde şiş.bu zamana kadar hiç belli bile değildi yeri neden olduki?
Cnm sakin dokunma bizim kiİnda o sekilde hemsire ozellikle belirtti dokunmayin diye tutmus olduggnun gostergesiymis kendi kendine iyilesecek dedi.

İyi geceler kızlar.. ya bizimki bugün 5 aylık oldu. Sıcaklardan mı anlamadım ama emmiyor kaşıkla veriyorum içiyor ben de kaşıkla vermek istemiyorum çok zor geliyor. Çiş sayısı çok azaldı bezinde birkaç damla oluyır neredeyse. Sıcaklarda idrarın az olması normal mi?? Doktora götüreyim mi
Bizdede ayni sorun var su vermeye basladim ona ragmen cis yok

Serinletme önerisi YÖK mü kimsenin kızlar napıyorsunuz bu sıcaklarda klima da yok
Vantilatör mü alsam
Avize pervane mi taktırsak bilemedim
Fikriniz yok mu
Cnm yukaridan ufleme sixak soguk dengesini sasirtabilir. Vantilatorde ayni mantik ama belki klima daha iyi olur. Oda gurultu yapar senin kizi bilemedim :)

Sabahtan beri hala çiş yapmadı. Su verdim ama acaba fazla mı su vermeliyim meme de ağzında ama yutkunmuyor ne yapacagımı bilmiyorum

Kızlar selam herkese:anne:

Geçmişi tam okuyamadım ama sanırım hasta olan bebeler var, çok geçmiş olsun.

Bende işe gidip geliyorum işte:işsiz: bebem de ananesinde takılıyor çok şükür mutlu.

Serinletme önerisi YÖK mü kimsenin kızlar napıyorsunuz bu sıcaklarda klima da yok
Vantilatör mü alsam
Fikriniz yok mu

En iyisi klima canım imkan varsa. Bizde de eşim demişti taktıralım ben istemedim ama keşke iateseymişim diyorum şimdi. 27 derece oluyor bizim oda da. Allah günah yazmasın da ezan sesiyle uyanıyor çocuk kapı pencere açık olunca da. Yani okuyan hoca nasıl okuyorsa rahatsız ediyor resmen.

Vantilatör mü alsam
Fikriniz yok mu
Biz mersine geçtik bugün. Vantilatörü ona doğru olmayacak sekilde çalıştırıyorum az esinti oluyo bende rahatlıyorum oda bi denicem bi kaç gün olmadı klima çalıştırcam esintisini yukarı getirip en düşük dozda

Yaptırabiliyorsan yün yatak yaptır. Geçen Gökçe Ada öksürmeye ve düdük gibi ses çıkarmaya başladı kabızlığı da devam edince doktora götürdüm. Doktor reflüsü olduğunu 45 derecelik acıyla yatırmamı söyledi.

Vantilatör al canım duvara doğru çevirirsin pöfür pöfür serinlersiniz

Yarım kaldı devam edeyim ben kafa bi milyon :)
Chicco nun anne yani beşiğini kullanıyorum arada da ikea dan aldığım beşiğe koyuyorum dr reflu deyince ikisini de eğimli yaptım ikeadakinin ve alt değiştirmenin altına minder koyarak eğimli yaptım. ama seneye anneme yün yatak yorgan yaptıracağım. Yün en sağlıklısı bir de insta da social.mom var o kızına doğal organik yatak almış bir bak istersen
Yün daha çok sıcak tutmaz mi bir de bakteri açısından endişeleniyorum yünden
Bizim de reflu var hırıltı oluyor amaa artık uyurken pek kusmadigi icin reflü yatağının altını kaldırdım bir de kayıp beşiğin dibine gelip kendini uyandırıyordu ondan da kaldırdım

Egzama olduk bacılar. Oğlumun yanakları çok kötü oldu inş iyileşiriz. Bubarada oğlumla beraber işe başladık
Canım geçmiş olsun bol bol yıka sıcak çok besler egzamayi
Canim eviniz kira mı eger kiraysa baska yere taşının pencereler kapali hayat mi gecer yahu çok zor. Ben kar yağarken bile camlari yukaridan acarim psikolojik olarak pencere kapatilinca daraliyorum. Şimdi camlar balkon kapilari her yer acik
Kendi evimiz satmaya çalışıyoruz gündüz açık pençelere ama gece İpek nedense çok hassas çıta uyanıyor
Ev satılsa ne park yanı ne okul ne cami yanı ev alacağım :) annemizde dibinde okul cami vardı sabahın köründe uyanırdık
Kesinlikle İpek’te uyanır kule bi yerde otursam sessiz sakin bi yere taşınmak istiyorum parkta sabaha kadar şarkılar turkuler polis aramaktan gına geldi
Cnm sakin dokunma bizim kiİnda o sekilde hemsire ozellikle belirtti dokunmayin diye tutmus olduggnun gostergesiymis kendi kendine iyilesecek dedi.

Bizdede ayni sorun var su vermeye basladim ona ragmen cis yok

Cnm yukaridan ufleme sixak soguk dengesini sasirtabilir. Vantilatorde ayni mantik ama belki klima daha iyi olur. Oda gurultu yapar senin kizi bilemedim :)
Yukarıdan pervaneli avize mi varmış bsyler ise yarar mi bilmiyorum vantilatör alıp duvara çarptırsam odayı serinletir mi onu da bilmiyorum degmedikce tenimize rüzgar serinler miyiz onu da bilmiyorum
Klima da ev iki katlı aksama kadar salondayız sadece yatak odasına alsak gece çalıştırabiliriz vantilatör olsa salona da indiririm diye düşündüm
En iyisi klima canım imkan varsa. Bizde de eşim demişti taktıralım ben istemedim ama keşke iateseymişim diyorum şimdi. 27 derece oluyor bizim oda da. Allah günah yazmasın da ezan sesiyle uyanıyor çocuk kapı pencere açık olunca da. Yani okuyan hoca nasıl okuyorsa rahatsız ediyor resmen.
Klima evim tek katlı olsa alacağım en azından tek odadan acarım kapıyı hava evi serinletir kapıdan gider ama salondayız aksama kadar yatak odası yukarda klima bize yatmadan yatmaya yarar sadece o zamanda bi halta yaramaz :D evi tasiyim anında klima alacam

Yün daha çok sıcak tutmaz mi bir de bakteri açısından endişeleniyorum yünden
Bizim de reflu var hırıltı oluyor amaa artık uyurken pek kusmadigi icin reflü yatağının altını kaldırdım bir de kayıp beşiğin dibine gelip kendini uyandırıyordu ondan da kaldırdım

Canım geçmiş olsun bol bol yıka sıcak çok besler egzamayi

Kendi evimiz satmaya çalışıyoruz gündüz açık pençelere ama gece İpek nedense çok hassas çıta uyanıyor
Ev satılsa ne park yanı ne okul ne cami yanı ev alacağım :) annemizde dibinde okul cami vardı sabahın köründe uyanırdık
Kesinlikle İpek’te uyanır kule bi yerde otursam sessiz sakin bi yere taşınmak istiyorum parkta sabaha kadar şarkılar turkuler polis aramaktan gına geldi

Yukarıdan pervaneli avize mi varmış bsyler ise yarar mi bilmiyorum vantilatör alıp duvara çarptırsam odayı serinletir mi onu da bilmiyorum degmedikce tenimize rüzgar serinler miyiz onu da bilmiyorum
Klima da ev iki katlı aksama kadar salondayız sadece yatak odasına alsak gece çalıştırabiliriz vantilatör olsa salona da indiririm diye düşündüm

Klima evim tek katlı olsa alacağım en azından tek odadan acarım kapıyı hava evi serinletir kapıdan gider ama salondayız aksama kadar yatak odası yukarda klima bize yatmadan yatmaya yarar sadece o zamanda bi halta yaramaz :KK70: evi tasiyim anında klima alacam
Pervaneli avizelerden tekzen de var kayınvalidemlerin yazlıkta var bayaa ise yarıyor serinletiyor. Kızımın reflüsü var ama kusması yok aynen seninki gibi aşağı doğru kayıyor mecburen tekrar eğimli yaptık
Ev alacaksan sakın en üst kattan alma resmen farıyorum

kizlar bebisimin bacaklarini sivrisinek yemis cok fena, bebislerinizi nasil koruyorsunuz sivrilerden? gecirmek icin ne surmek lazim bepanthol olur mu?

Merhaba hanimlar yazmıyorum ama takip ediyorum sizleri geriden okudugum için cvp verebileceğim konular cevaplanmış oluyor bazen sorduğum sorularada cevap alamıyorum o yüzden arada sırada yazıyorum ek gıda konuşulmuş bende bi kaç cümle yazmak istedim.
Biz 12 ocak doğumluyuz ek gıdaya başladık günlük yoğurt (Kendim mayaliyorum) yiyoruz. Meyve olarak Kayısı, Şeftali, Elma, Armut 3 gün kuralı uyguladık sıkıntımız olmadı her gün bir tanesini yiyoruz. Ve kaşık mama yani (Muhallebide denebilir) Hipp prinçli, yulaflı, ve elmalı sütlü 3 gün kuralı uyguladık sıkıntımız olmadı akşam maması olarak 1 tanesini yapıyoruz. Sebze olarak Patates,Havuç,Kabakla başladık yine 3 gün kuralı uyguladık şuan sıkıntısız yiyoruz. 6. ayımıza 9 gün kaldı. Hepsini yemeden önce beni emiyor sonra ek gıdaları yiyor. 9 Gün sonrada kajvaltiya başlayacağız tabiki hepsi dr umuz bizi yönlendirmesiyle verdiklerimiz ek gıda süreci hem eglenceli hemde yorucu hepinize kolaylıklar diliyorum.

Merhaba hanimlar yazmıyorum ama takip ediyorum sizleri geriden okudugum için cvp verebileceğim konular cevaplanmış oluyor bazen sorduğum sorularada cevap alamıyorum o yüzden arada sırada yazıyorum ek gıda konuşulmuş bende bi kaç cümle yazmak istedim.
Biz 12 ocak doğumluyuz ek gıdaya başladık günlük yoğurt (Kendim mayaliyorum) yiyoruz. Meyve olarak Kayısı, Şeftali, Elma, Armut 3 gün kuralı uyguladık sıkıntımız olmadı her gün bir tanesini yiyoruz. Ve kaşık mama yani (Muhallebide denebilir) Hipp prinçli, yulaflı, ve elmalı sütlü 3 gün kuralı uyguladık sıkıntımız olmadı akşam maması olarak 1 tanesini yapıyoruz. Sebze olarak Patates,Havuç,Kabakla başladık yine 3 gün kuralı uyguladık şuan sıkıntısız yiyoruz. 6. ayımıza 9 gün kaldı. Hepsini yemeden önce beni emiyor sonra ek gıdaları yiyor. 9 Gün sonrada kajvaltiya başlayacağız tabiki hepsi dr umuz bizi yönlendirmesiyle verdiklerimiz ek gıda süreci hem eglenceli hemde yorucu hepinize kolaylıklar diliyorum.
Oh ne güzel yolu yarılamışsınız
Hippi doktorun mu önerdi
Benim arkadaşın doktoru da en organiği hipp tatilde vs sıkışınca kullan demiş
Bende tatilde sıkışırsam kullanayım dedim
Muhallebiyi nasıl yapıyorsun

Oh ne güzel yolu yarılamışsınız
Hippi doktorun mu önerdi
Benim arkadaşın doktoru da en organiği hipp tatilde vs sıkışınca kullan demiş
Bende tatilde sıkışırsam kullanayım dedim
Muhallebiyi nasıl yapıyorsun
Evet canim hippi dr önerdi. Hippin tüm kaşık mamaları muhallebi kıvamında oluyo bahsettigim hipp mamasından diyelimki prinçliyi aldın. Formul mama ( yani devam sütünü) princli kaşık mamayla karıştırıyorsun çok guzel muhallebi oluyo canım ayrıca bu kaşık mamayı illa devam sutuyle muhallebi kivamina getirmek zorunda degilsin anne sütu yada suylada muhallebi kivamına getirebilirsin canım. Ve yoldayken tatildeykende kavonoz meyve pürelerini hippin kullanabilirsin dedi dr normalde meyveyi evde yapiyorum ama dısardayken hemen bi markete girip alip veriyorum oğluşa uzun oldu ama anlatabildim umarım canım

Iyi aksamlar hanımlar.. çok üzgünüm cok sinirliyim yaa bu akşam küçük leyla nın son fotosunu gördüm daha 4yasindaki kıza bunu yapan o canilere ne desek az hayvan bile yapmaz bunu çok sinirliyim çook...biz küçücük yavrularimizi en ufak bi çöpten bile sakınırken hergun böyle haberler görerek yaşamak çok acı bunlarla aynı yerde aynı mahallede belki de aynı binada yaşıyoruz ve bilmiyoruz küçük yavrularımızı ALLAH korusun.. Rabbim o küçük yavruların anasına babasına sabır versin onların ne halde olduklarını düşünemiyorum.. Diğer tarafta o canileri de düşünmeye çalışıyorum onlarda bir annenin bebeği değil miydi nasıl böyle bi canavara dönüştüler.. ALLAH kimseyi şaşırtmasın doğru yoldan ayırmasın.. bizler de kız erkek farketmez yetiştirirken daha dikkatli olalım kız gibi olmayı yada erkek gibi davranmayı değil de INSAN olmayı öğretelim kaç milyon yıldır yeryüzünde yaşıyoruz bi insan olamadık yaa.. öfkem etrafimda sürekli erkekliği pohpohlayan kizlarimizi sindirmeye çalışan zihniyete.. Yazdiklarim yanlış anlaşılmaz umarım çok sınırlı olduğum için bilmiyorum yani :KK43:

Evet canim hippi dr önerdi. Hippin tüm kaşık mamaları muhallebi kıvamında oluyo bahsettigim hipp mamasından diyelimki prinçliyi aldın. Formul mama ( yani devam sütünü) princli kaşık mamayla karıştırıyorsun çok guzel muhallebi oluyo canım ayrıca bu kaşık mamayı illa devam sutuyle muhallebi kivamina getirmek zorunda degilsin anne sütu yada suylada muhallebi kivamına getirebilirsin canım. Ve yoldayken tatildeykende kavonoz meyve pürelerini hippin kullanabilirsin dedi dr normalde meyveyi evde yapiyorum ama dısardayken hemen bi markete girip alip veriyorum oğluşa uzun oldu ama anlatabildim umarım canım
Çok güzel anlatmışsın canim çok teşekkür ederim bir arkadaşta hippin üretim yerini mi ne izlemiş youtubeden hafta da bir araç geliyormuş oda eleştirileymiş meyvelerini sebzelerinin ürünlerin üretildiği yerin bilmem kaç metre uzaklığına kadar hiçbir fabrika vs yokmuş tamamen dağ bayır varmis etrafinda
Sıkışınca alırım tatilde
Tekrar teşekkürler canım

Çok güzel anlatmışsın canim çok teşekkür ederim bir arkadaşta hippin üretim yerini mi ne izlemiş youtubeden hafta da bir araç geliyormuş oda eleştirileymiş meyvelerini sebzelerinin ürünlerin üretildiği yerin bilmem kaç metre uzaklığına kadar hiçbir fabrika vs yokmuş tamamen dağ bayır varmis etrafinda
Sıkışınca alırım tatilde
Tekrar teşekkürler canım
varsa youtube da izleyim bende dr uma çok güveniyorum hic incelemek aklıma gelmedi bi bakayım saol cnm

İyi geceler kızlar çok sık girip takip edemiyorum ama okuyorum yazdıklarınızı arada ben de yazıyorum ama pek cevap vermeseniz de seviyorum sizi çok şey öğrendim sizlerden biz 5 ay 5 günlüğüz son 15 gündür gece uynadıgımda sütümü sağıyordum gündüz kaşıkla yediriyordum bizimkine. Sanırım kaşıga alıştı. Şimdi meme ağzında ama güçlü çekmiyor içmiyor meme hep dolu kalıyor. Dokotr kaşıga alıpmaz demişti ne yapacagım bilmiyotum bugün hep kaşıkla verdim memeden içmiyor. Çiş deseniz bugün sadece bir kere azıcık yaptı

İyi geceler kızlar çok sık girip takip edemiyorum ama okuyorum yazdıklarınızı arada ben de yazıyorum ama pek cevap vermeseniz de seviyorum sizi çok şey öğrendim sizlerden biz 5 ay 5 günlüğüz son 15 gündür gece uynadıgımda sütümü sağıyordum gündüz kaşıkla yediriyordum bizimkine. Sanırım kaşıga alıştı. Şimdi meme ağzında ama güçlü çekmiyor içmiyor meme hep dolu kalıyor. Dokotr kaşıga alıpmaz demişti ne yapacagım bilmiyotum bugün hep kaşıkla verdim memeden içmiyor. Çiş deseniz bugün sadece bir kere azıcık yaptı
Kasiga alismaz diye biliyorum bende. Meme reddime girmistir belki. Bu aylarda olabiliyor. Atak haftasinda olabilirsiniz. Ama ciste olmamasi kotu cisi takip et cok az cikmaya devam ederse mutlaka doktora danis. Susuzluk bobreklere kalici hasar birakmasin

Biz mersine geçtik bugün. Vantilatörü ona doğru olmayacak sekilde çalıştırıyorum az esinti oluyo bende rahatlıyorum oda bi denicem bi kaç gün olmadı klima çalıştırcam esintisini yukarı getirip en düşük dozda
BEn Mersin'den geldim
Bebem isilik oldu, ne yazık ki
Klima 22-23 derece olması lazım
Bebenin olduğu yere, sandalye koy önüne gelmesin üfürü yeter ki
Çok sıcak da çalıştırma klimayı o zaman fark etmez.

kizlar bebisimin bacaklarini sivrisinek yemis cok fena, bebislerinizi nasil koruyorsunuz sivrilerden? gecirmek icin ne surmek lazim bepanthol olur mu?
Yarım limona , karanfilleri batır , yakınına koy
Doğal sinek savar
Bi tane krem var, yaz istersen nete, adı aklımda değil , ama kuzenler hep çantalarında o kremden taşıyorlar. Kızarıklığını alıyor

Kızlar bizim verem aşışı nokta kadar kızarıklık var 2 aya yakın zamandır
Hiç şişip iltihap olmadı
5.5 aylık olduk
Tutmadı anlamına mı geliyor bu?

Kasiktan degilde belki tembellige alistigindandir. Daha cok tesvik et bide pozusyon degistir belki alir oyle. Birde sicaktan cok bunaloyorlar
Kızlar bizim verem aşışı nokta kadar kızarıklık var 2 aya yakın zamandır
Hiç şişip iltihap olmadı
5.5 aylık olduk
Tutmadı anlamına mı geliyor bu?
Saglik ocagina bir sor istersen

Back