- 27 Nisan 2014
- 2.756
- 4.060
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #58.681
Arkadaslar bir soru sormak istiyorum lutfen yardimci olun.hamileyken seker yukleme testi yaptirmayan var mi??
Doktorum bana ac karnina 75 mg seker yuklmesi yaptiracagini soyledi.korkuyorum bebegime birsey olmasindan.ama mutlaka yaptirmalisin diyip duruyor.aranizda yaptirmayip ta saglikli dogum yapanvarmi acaba
Canim dr 4.ayda kullanmaya başla dedi aile hekimide 120 gün dolunca kasik maması ver tadımlık gıdaya başlarken zorlanmazsin dediCanım ek gıdayı Dr mu önerdi bu ay. Yoksa kendin mi istedin? Ben de hipp mamaları denemek istiyorum da.
Inşallah bakalim bende bu içine meyve konulan delikli tadimliklar varya onun içine tüm meyveyi dograyip koyuyorum suyunu emiyor cop cop henüz tutamıyor ama ben tutuyorum.yogurtta kadın doğumcum özellikle ver dedi denedim bende kendim yaptığım yoğurttan bebe kasigiyla 3-4 kasık yedi 1 saat sonra aksam 4 de gece uykusuna gecti resmen beslemeye kaldirdigimda gozunu bile acmadan emdi.normalde 8 de uyku saatimiz 4 saat önceden bayıldı.rahat uyur demiştir bizim gece uykumuzda sorun yok gündüz uyumuyor.bide öğleden önce vermeyi denicem yogurduIyi yapmişsin inşallah sever kuzu ben meyveyi kendim hazırliyorum seftaliyi cam rendeden gecirip veriyorum pek seviyo kayisı vermistim onuda sevmişti oh bi bebis daha ek gidaya basladi hadi hayırlısı olsun yoğurt icin bisey dedimi doktor size
Valla gündüz bi dene banada haber ver gündüz 1 saat uyusa raziyim bende... denerim bende en azındannnInşallah bakalim bende bu içine meyve konulan delikli tadimliklar varya onun içine tüm meyveyi dograyip koyuyorum suyunu emiyor cop cop henüz tutamıyor ama ben tutuyorum.yogurtta kadın doğumcum özellikle ver dedi denedim bende kendim yaptığım yoğurttan bebe kasigiyla 3-4 kasık yedi 1 saat sonra aksam 4 de gece uykusuna gecti resmen beslemeye kaldirdigimda gozunu bile acmadan emdi.normalde 8 de uyku saatimiz 4 saat önceden bayıldı.rahat uyur demiştir bizim gece uykumuzda sorun yok gündüz uyumuyor.bide öğleden önce vermeyi denicem yogurdu
Şekerinin 1 saat içinde hangi seviyeye ulaştığını görmek için yapıyorlar öncesinde de kan alınıyor sonrasında da sıkıntılı bi durum değil canım yatırabilirsin:)Sadece bu mu yani?sadece dikkat et demek icin mi yukleyecekler bana o sekeri.ee ben direkt olarak diyetisyene gitsem olmuyo mu.neden illa bu yuklemeyi istiyorlar ki
Kaşık maması ile diğer mama arasındaki fark ne daha mı fazla tok tutuyo acaba katı olduğu için eğer öyleyse ben uyurken devam sütü yerine veriyim gece uyanmamCanim dr 4.ayda kullanmaya başla dedi aile hekimide 120 gün dolunca kasik maması ver tadımlık gıdaya başlarken zorlanmazsin dedi
Eskisi gibi degil zaten bana limonata verdiler mesela.gayet lezzetliydi. Bi tik fazla sekerli grldi bana o kadar. Ama kola filamda icemem mesela ben tatli gelir. Yada hazir limonata da tatli gelir. Sekerli icmeye aliskinsan zorlanmazsin. Ben sekersiz icerim buna ragmen zorlanmadim.
Sabah aç ölç önce 75-90 aralığında olur nornal insanda sonra herzaman yaptığın kahvaltıyı yap yarım saat aralıklarla tekrar ölç ilk bı saatte 120-140 üzerindeyse dikkat etmen gerekir.benim aç 80tok 105 çıkardı hep.baxi günler kendimi sınamak için pekmez bal meyve yer denerdim yine 105 civarı cikardi yani yediklerimden etkilenmedi şekerimi o yüzden yaptirmadim. şeker yuklemesinin mantığıda böyle sadece doğal şekerle test ettim ben sentetik glukozla değil.
Dediğin ölçüler 2-3 dilim baklava ile aynı şekere sahip. Kesinlikle yaptırmalısın. Gebelik şekeri varsa ve diyetle yürümezsen bebeğim ciğee gelişimi geri kalıyor. Benim gebelik şekerim çıktı mesela. Diyetime uymama rağmen bebekte ciğer gelişim riskiyle takip edildim. Doğumumda ona göre ekip vardı. Ona göre kontrolleri yapıldı vs. Erken doğum, ani bebek ölümüne yol açıyor.
Allah razi olsun hepinizden kızlar cok sağolunŞekerinin 1 saat içinde hangi seviyeye ulaştığını görmek için yapıyorlar öncesinde de kan alınıyor sonrasında da sıkıntılı bi durum değil canım yatırabilirsin:)
Inşallah bakalim bende bu içine meyve konulan delikli tadimliklar varya onun içine tüm meyveyi dograyip koyuyorum suyunu emiyor cop cop henüz tutamıyor ama ben tutuyorum.yogurtta kadın doğumcum özellikle ver dedi denedim bende kendim yaptığım yoğurttan bebe kasigiyla 3-4 kasık yedi 1 saat sonra aksam 4 de gece uykusuna gecti resmen beslemeye kaldirdigimda gozunu bile acmadan emdi.normalde 8 de uyku saatimiz 4 saat önceden bayıldı.rahat uyur demiştir bizim gece uykumuzda sorun yok gündüz uyumuyor.bide öğleden önce vermeyi denicem yogurdu
Ben de böyle yapıyorum bi yer acmayinca gece ona rağmen terlemiş..İyi akşamlar kızlar
Havalar sıcaklaştı valla ben tek iç badisiyle yatırıyorum, üzerini de sadece karnını göğsünü müslinle örtüyorum.
Canim ben aydın sokedeyim.oyle çok ilgilenmezler bizim hastanede ne yazık ki..CANim sende bir devlet hastanesinde emzirme danışmanından destek alsana hangi ildesiniz
Kaşıklı biberonlar var deneyebilirsiniz
Amin canım ama benimki biberondaki sutume de yapiyor canım ya ben onu da zorla veriyorum hatta bazen onu içmek istemiyor mama vermek zorunda kalıyorum günde 1den fazla...çok dua ediyorum yasin fln okurken babama,başka şeyler de okuyorum kızım emsin diye hayırlısı böyleymisSagol kuzum inan cok radikal bir karardi bebegi aç birakma pahasina biberonu kesmek. Ama maşallah çabuk döndü bu kez memeye. Ben kesinlikle canlı canlı şahit oldum ben okumaktan fayda gördüm. Etrafinizda kur an okumayi bilen birileri varsa yardım iste. Inaninca oluyor gercekten. Sizi o kadar iyi anliyorum ki ama benim sabrim bitmişti sanırım böyle devam edemeyecegimi anladım. Sakin pes etme insallah seninki de düzelecek. Sagarken sutum 400 lere düşmüştü ama şimdi bebek emdigi halde bitmiyor bebegin emmesi gercekten farklı. Ayriica moralden de artti sanırım. Insallah insallah insallah sen de kurtulusun bu dertten bir an önce
Kehribar kolye denedin mi canım gecmis olsunMerhaba sevgili anneler . Uzun zamandır uğrayıp bakamıyorum neler oldu neler bitti diye ... Emmesi gazi uykusu öksürüğü -ki bronsolit gibi bisey souledi doktorumuz buhar makinalariyla gecirdik son haftalarimizi ama azaldi cok sukur- derken şimdi alttan iki diş birden çıkıyor ... Çok erken değil mi... Ateşleniyoruz ishal oluyoruz uyuyamiyoruz ... İki gündür daha fena olduk dün gece... İştah da kesildi ... Var mı bizim durumumuzda olan ... Neler yapıyorsunuz bı yardım edin bize
Bence buyuduler artık kontrollü uyutabilirsinKızlar benim ki 2 gündür kaka yapmadı kıvranıyo şimdi 20 saniyede bi sıçrıyo kıvranıyo yüzüstü uyutsam mı gece ya cesaret edemedim şimdi gözümün önünde ama uyursam bişi olur mu ki
Bi diyetisyene gidersen o bu liste verir porsiyon porsiyon tuketirsin meyve evet şeker var ama mesela benim diyetisyenim yarım elma demişti bir öğünde onların kaç tanesi kaç porsiyon hepsi yazıyor. Be 2 kere yaptırdım yükleme çünkü ilki sınırda çıkmıştı 2.si de sınırda çıktı diyet yaptım bu sayede hem bebeğin sağlığı kontrol altına alındı hem de ben fazla kilo almadım. Tabi tercih meselesiBende alcam seker olcum cihazi.her gun ac ve yok olcuyo musun canim??birde karbonhidrat ve seker yasak ya,tam bugday ekmegi de mi karbonhidrat oluyo.veya bi porsiyon kiraz da seker mi oluyo
Kasık maması hazir mi canım kavanozdakiler miCanim dr 4.ayda kullanmaya başla dedi aile hekimide 120 gün dolunca kasik maması ver tadımlık gıdaya başlarken zorlanmazsin dedi
Canım sakin ol önce... Müdürünün hatası olduğunu söylersin ifadende. Mutlaka bir çözüm vardır Müdürün ne diyor peki?? Rapor hatası diyorsun, ortada bir suç yok aslında , sadece hata var. İnşallah hallolur, üzme kendini
Ya ben haftaiçi il dışından rapor almısım müdürde olmaz dedi peki me yapmam lazım hocam drdim bir günlükte buradan al dedi sanki burada hastalanmıssın yola çıkmıssın sonra gidip orada almıssın gibi olur dedi çünkü üstünde saat yaZmıyordu bende tamam dedim aldım gönderdim sorun var mı hocam tamam mı dedim tamam dedi sonra soruşturmA açılmış işte hayır müdür bana olmaz deseydi ben zaten hallederdim o günCanım öncelikle sakin ol. Nasıl bir hata var anlatır mısın? Ayrıca daha sonuç belli değil dur bakalım ifade vermedin henüz. İfadende yeni doğum yaptığımdan dolayı sağlıklı düşünemedim farkında değildim dersin olur biter. Biliyorsun uyarı en hafif ceza 5 yıl sonra sicilinden siliniyor. Çoğu soruşturmalar da bi ceza verilmeden sonuçlanıyor
Aynı günde iki ilden aldık canım hem okulun olduğu yerden hem mersinden ama müdür dedi böyle yap diye okulun olduğu yerden 1 günlük alıp yola çıkmış memlekete gelmiş memlekette 10 günlük almıs olursun dediRapordaki yanlışlık nedir ?
Bende tattiriyorum ama her gun degisik bir sey sakincali. Tadimlarda 3 gun kurali onemli. 3 gun ayni seyi tattiracaksin alerjik bir durum gorursen duracaksin.mesela ben efsuna bugun yarim kiraz emdirdim. Yarin 1 tane emdirecegim. Obur gun 2 tane. Sorun varsabvucut tepki veriyor zaten. Cilek mesela efsunda alerji yapti.Kızlar kaşık maması , devam sütü bunlar ne oluyor , normal mamadan ne farkları var ? 20 şubat doğumlu oğlum . Şu an mama alıyor . Dün akrabamız kuru kayısı , bugünde annem karpuz ve domates emdirdi . Bu yiyeceklere bakıyor , istiyor emdir artık dediler bilmiyorum nasıl olacak bu konu . Annem her gün bisey verecek gidene kadar:-(
CAnım benim ya alerji mi yaptı geçer inşallah. Bende karpuzu üç gün deneyeyim , madem biseyler vereceksin karpuz ver diyeyim annemeBende tattiriyorum ama her gun degisik bir sey sakincali. Tadimlarda 3 gun kurali onemli. 3 gun ayni seyi tattiracaksin alerjik bir durum gorursen duracaksin.mesela ben efsuna bugun yarim kiraz emdirdim. Yarin 1 tane emdirecegim. Obur gun 2 tane. Sorun varsabvucut tepki veriyor zaten. Cilek mesela efsunda alerji yapti.
Vucutta dokuntu oldu. Ve tabi huzursuzluk.CAnım benim ya alerji mi yaptı geçer inşallah. Bende karpuzu üç gün deneyeyim , madem biseyler vereceksin karpuz ver diyeyim annemealerji de nasıl belirti oldu peki ?
Hay Allah .. Açıklama yapsan, dinlerler belki. Burda bi arkadaş yazmıştı sanırım sana... Hayır senin hatan da değil zatenYa ben haftaiçi il dışından rapor almısım müdürde olmaz dedi peki me yapmam lazım hocam drdim bir günlükte buradan al dedi sanki burada hastalanmıssın yola çıkmıssın sonra gidip orada almıssın gibi olur dedi çünkü üstünde saat yaZmıyordu bende tamam dedim aldım gönderdim sorun var mı hocam tamam mı dedim tamam dedi sonra soruşturmA açılmış işte hayır müdür bana olmaz deseydi ben zaten hallederdim o gün
Ya Allah Allah.. Bu insanları anlamak güç. Normal denen bebeye neden zayıf derler? Kime göre zayıf neye göre zayıf ? Belki çocuğun vücut yapısı narin? Ya çok sinirlendim şuan. Tombul çocuk sağlıklı çocuk mu demek? Allah ın kanunu mu bu? Kriter ne? Bu normal değeri de belirleyen bi insandı sonuçta. Ya yazıklar olsun böyle annelerin moralini bozanlara. Lütfen moralinizi bozmayın Sadece doktor veya ilgili bebek hemşirelerini dikkate alalım. Bence kilo ile sağlığın çok bi ilgisi yok. İnsan yapısı diye bir şey var.@lulicik csnım sağlkk ocsğıns gittik oğlusum 6100 gr ebe kilosu iyi dedi hareketleri ve algısı çok iyimaşallah dedi bende artık takmıyordum napim sağlıklı olsun zayıf olsun dedim ama bugün kuzenlerim filan gördü çocuğu aa neden bukadar zayıf özge bu cocuk filan dediler yine. Senin oğluşta mı zayıftı benimki son 2 3 gündür emmiyor bir de doğru düzgün ne yaoacam bilmşyorum kaşık mamasını doktor mu tavsiye etti
Evet hatam olsa Sorun yok ama ne bileyim ben çok sinir oldum hayır müdür beni kullandı bir de yokbana da soruşturma açılacak sizin yüzünüzden müdürlüğüm elimden alınacak dedi eşim kaymakama gidip konuştu müdüre bir şey olmasın diye tamam demişler eşime sonra sadece bana açıldı uzun konu canım neyse eski okul müdürümü aradım sağolsun ben hallederim dedi açılmış sorulturma ama uyarı almazsın dedi sağolsunHay Allah .. Açıklama yapsan, dinlerler belki. Burda bi arkadaş yazmıştı sanırım sana... Hayır senin hatan da değil zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?