2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286

Dediğin ölçüler 2-3 dilim baklava ile aynı şekere sahip. Kesinlikle yaptırmalısın. Gebelik şekeri varsa ve diyetle yürümezsen bebeğim ciğee gelişimi geri kalıyor. Benim gebelik şekerim çıktı mesela. Diyetime uymama rağmen bebekte ciğer gelişim riskiyle takip edildim. Doğumumda ona göre ekip vardı. Ona göre kontrolleri yapıldı vs. Erken doğum, ani bebek ölümüne yol açıyor.

Inşallah bakalim bende bu içine meyve konulan delikli tadimliklar varya onun içine tüm meyveyi dograyip koyuyorum suyunu emiyor cop cop henüz tutamıyor ama ben tutuyorum.yogurtta kadın doğumcum özellikle ver dedi denedim bende kendim yaptığım yoğurttan bebe kasigiyla 3-4 kasık yedi 1 saat sonra aksam 4 de gece uykusuna gecti resmen beslemeye kaldirdigimda gozunu bile acmadan emdi.normalde 8 de uyku saatimiz 4 saat önceden bayıldı.rahat uyur demiştir bizim gece uykumuzda sorun yok gündüz uyumuyor.bide öğleden önce vermeyi denicem yogurdu

Valla gündüz bi dene banada haber ver gündüz 1 saat uyusa raziyim bende... denerim bende en azındannn

Sadece bu mu yani?sadece dikkat et demek icin mi yukleyecekler bana o sekeri.ee ben direkt olarak diyetisyene gitsem olmuyo mu.neden illa bu yuklemeyi istiyorlar ki
Şekerinin 1 saat içinde hangi seviyeye ulaştığını görmek için yapıyorlar öncesinde de kan alınıyor sonrasında da sıkıntılı bi durum değil canım yatırabilirsin:)

Canim dr 4.ayda kullanmaya başla dedi aile hekimide 120 gün dolunca kasik maması ver tadımlık gıdaya başlarken zorlanmazsin dedi
Kaşık maması ile diğer mama arasındaki fark ne daha mı fazla tok tutuyo acaba katı olduğu için eğer öyleyse ben uyurken devam sütü yerine veriyim gece uyanmam

Şekerinin 1 saat içinde hangi seviyeye ulaştığını görmek için yapıyorlar öncesinde de kan alınıyor sonrasında da sıkıntılı bi durum değil canım yatırabilirsin:)
Allah razi olsun hepinizden kızlar cok sağolun

Ben de hem uyku için hem de alışsın diye istiyorum. Çünkü benimki gece en az 10 kere kalkıp emiyor ve tek göğsümü aliyor sabah o göğsümde hissizlik oluyor resmen. Ve tabi ki uykum hiç verimli olmuyor. Doymuyo diyemem ama sorun sindirimse benim oğlum sutu hizli sindiriyor sanırım çünkü kaka ve çiş miktarı baya fazla.

İyi akşamlar kızlar

Havalar sıcaklaştı valla ben tek iç badisiyle yatırıyorum, üzerini de sadece karnını göğsünü müslinle örtüyorum.
Ben de böyle yapıyorum bi yer acmayinca gece ona rağmen terlemiş..

CANim sende bir devlet hastanesinde emzirme danışmanından destek alsana hangi ildesiniz

Kaşıklı biberonlar var deneyebilirsiniz
Canim ben aydın sokedeyim.oyle çok ilgilenmezler bizim hastanede ne yazık ki..
Amin canım ama benimki biberondaki sutume de yapiyor canım ya ben onu da zorla veriyorum hatta bazen onu içmek istemiyor mama vermek zorunda kalıyorum günde 1den fazla...çok dua ediyorum yasin fln okurken babama,başka şeyler de okuyorum kızım emsin diye hayırlısı böyleymis
Kehribar kolye denedin mi canım gecmis olsun

Kızlar benim ki 2 gündür kaka yapmadı kıvranıyo şimdi 20 saniyede bi sıçrıyo kıvranıyo yüzüstü uyutsam mı gece ya cesaret edemedim şimdi gözümün önünde ama uyursam bişi olur mu ki
Bence buyuduler artık kontrollü uyutabilirsin

Bende alcam seker olcum cihazi.her gun ac ve yok olcuyo musun canim??birde karbonhidrat ve seker yasak ya,tam bugday ekmegi de mi karbonhidrat oluyo.veya bi porsiyon kiraz da seker mi oluyo
Bi diyetisyene gidersen o bu liste verir porsiyon porsiyon tuketirsin meyve evet şeker var ama mesela benim diyetisyenim yarım elma demişti bir öğünde onların kaç tanesi kaç porsiyon hepsi yazıyor. Be 2 kere yaptırdım yükleme çünkü ilki sınırda çıkmıştı 2.si de sınırda çıktı diyet yaptım bu sayede hem bebeğin sağlığı kontrol altına alındı hem de ben fazla kilo almadım. Tabi tercih meselesi

Canim dr 4.ayda kullanmaya başla dedi aile hekimide 120 gün dolunca kasik maması ver tadımlık gıdaya başlarken zorlanmazsin dedi
Kasık maması hazir mi canım kavanozdakiler mi

Kizlar ya bebek usuyunce kusarmi. Sanirim bugun usuttuk kuzuyu yavrum yedikce fiskirtti. Ne guze kusmasi iyice azalmisti bildigin banyi yaptirdi. Bide asidan sonra iyice kotu zamanlara geri dinduk artik ayagimda sallama moduna gectim bazen ise yariyo ama genel olarak emmek istedigi icin bende sallamaya alismasin istedigim icin sallamiyirum. Ama az once emdiğini bilmem kacinci sefer kusunca dayanamadim salladim uyudu cok sukur.

Ya ben haftaiçi il dışından rapor almısım müdürde olmaz dedi peki me yapmam lazım hocam drdim bir günlükte buradan al dedi sanki burada hastalanmıssın yola çıkmıssın sonra gidip orada almıssın gibi olur dedi çünkü üstünde saat yaZmıyordu bende tamam dedim aldım gönderdim sorun var mı hocam tamam mı dedim tamam dedi sonra soruşturmA açılmış işte hayır müdür bana olmaz deseydi ben zaten hallederdim o gün

@lulicik csnım sağlkk ocsğıns gittik oğlusum 6100 gr ebe kilosu iyi dedi hareketleri ve algısı çok iyimaşallah dedi bende artık takmıyordum napim sağlıklı olsun zayıf olsun dedim ama bugün kuzenlerim filan gördü çocuğu aa neden bukadar zayıf özge bu cocuk filan dediler yine. Senin oğluşta mı zayıftı benimki son 2 3 gündür emmiyor bir de doğru düzgün ne yaoacam bilmşyorum kaşık mamasını doktor mu tavsiye etti

Kızlar kaşık maması , devam sütü bunlar ne oluyor , normal mamadan ne farkları var ? 20 şubat doğumlu oğlum . Şu an mama alıyor . Dün akrabamız kuru kayısı , bugünde annem karpuz ve domates emdirdi . Bu yiyeceklere bakıyor , istiyor emdir artık dediler bilmiyorum nasıl olacak bu konu . Annem her gün bisey verecek gidene kadar :-(

Bende tattiriyorum ama her gun degisik bir sey sakincali. Tadimlarda 3 gun kurali onemli. 3 gun ayni seyi tattiracaksin alerjik bir durum gorursen duracaksin.mesela ben efsuna bugun yarim kiraz emdirdim. Yarin 1 tane emdirecegim. Obur gun 2 tane. Sorun varsabvucut tepki veriyor zaten. Cilek mesela efsunda alerji yapti.

CAnım benim ya alerji mi yaptı geçer inşallah. Bende karpuzu üç gün deneyeyim , madem biseyler vereceksin karpuz ver diyeyim anneme alerji de nasıl belirti oldu peki ?

Hay Allah .. Açıklama yapsan, dinlerler belki. Burda bi arkadaş yazmıştı sanırım sana... Hayır senin hatan da değil zaten

Ya Allah Allah.. Bu insanları anlamak güç. Normal denen bebeye neden zayıf derler? Kime göre zayıf neye göre zayıf ? Belki çocuğun vücut yapısı narin? Ya çok sinirlendim şuan. Tombul çocuk sağlıklı çocuk mu demek? Allah ın kanunu mu bu? Kriter ne? Bu normal değeri de belirleyen bi insandı sonuçta. Ya yazıklar olsun böyle annelerin moralini bozanlara. Lütfen moralinizi bozmayın Sadece doktor veya ilgili bebek hemşirelerini dikkate alalım. Bence kilo ile sağlığın çok bi ilgisi yok. İnsan yapısı diye bir şey var.

Hay Allah .. Açıklama yapsan, dinlerler belki. Burda bi arkadaş yazmıştı sanırım sana... Hayır senin hatan da değil zaten
Evet hatam olsa Sorun yok ama ne bileyim ben çok sinir oldum hayır müdür beni kullandı bir de yokbana da soruşturma açılacak sizin yüzünüzden müdürlüğüm elimden alınacak dedi eşim kaymakama gidip konuştu müdüre bir şey olmasın diye tamam demişler eşime sonra sadece bana açıldı uzun konu canım neyse eski okul müdürümü aradım sağolsun ben hallederim dedi açılmış sorulturma ama uyarı almazsın dedi sağolsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…