- 25 Temmuz 2017
- 768
- 819
- 23
- 37
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #58.701
İyi bari çok şükür canım... Müdüre bak sen, özür dileyeceğine... Neyse canım, ucuz atlamışsın. Geçmiş olsun...Evet hatam olsa Sorun yok ama ne bileyim ben çok sinir oldum hayır müdür beni kullandı bir de yokbana da soruşturma açılacak sizin yüzünüzden müdürlüğüm elimden alınacak dedi eşim kaymakama gidip konuştu müdüre bir şey olmasın diye tamam demişler eşime sonra sadece bana açıldı uzun konu canım neyse eski okul müdürümü aradım sağolsun ben hallederim dedi açılmış sorulturma ama uyarı almazsın dedi sağolsun
Hayır canim doktor tavsiye etmedi ama ben baslamayi düşünüyorum. 4 aydan itibaren aptamil mamalar var kıvamını kaşıga veya biberona göre istedigin gibi yapiyorsun. Sıcaktan emmiyor olabilir kuzum benim bebek de bugün çok az emdi ama bineron da almadi çok terledi banyo yaptirdim ama yine aynı oldu. Benim bebe ne kadar oldu henüz bilmiyorum ama zayıf diyenlere aldirmiyorum artık. Rabbim sağlıklı akıllı vermiş şükürler olsun. Bunun kıymetini bilelim yeterBirdilimkek csnım sağlkk ocsğıns gittik oğlusum 6100 gr ebe kilosu iyi dedi hareketleri ve algısı çok iyimaşallah dedi bende artık takmıyordum napim sağlıklı olsun zayıf olsun dedim ama bugün kuzenlerim filan gördü çocuğu aa neden bukadar zayıf özge bu cocuk filan dediler yine. Senin oğluşta mı zayıftı benimki son 2 3 gündür emmiyor bir de doğru düzgün ne yaoacam bilmşyorum kaşık mamasını doktor mu tavsiye etti
Annenin sutu olup da yavrusuna verememesi gercekten büyük sıkıntı canim hic süt olmasa bu kadar üzülmeyiz zaten. Benimki süt seviyor ama biberon alışkanlığı bizim derdimiz.. Bakalım bugün sıcaktan pek emmedi ama inşallah devam eder emmeye. Kaç saatte bir veriyosun peki canim ben saatleri baya uzattimBen de böyle yapıyorum bi yer acmayinca gece ona rağmen terlemiş..
Canim ben aydın sokedeyim.oyle çok ilgilenmezler bizim hastanede ne yazık ki..
Amin canım ama benimki biberondaki sutume de yapiyor canım ya ben onu da zorla veriyorum hatta bazen onu içmek istemiyor mama vermek zorunda kalıyorum günde 1den fazla...çok dua ediyorum yasin fln okurken babama,başka şeyler de okuyorum kızım emsin diye hayırlısı böyleymis
Kehribar kolye denedin mi canım gecmis olsun
Bence buyuduler artık kontrollü uyutabilirsin
Bi diyetisyene gidersen o bu liste verir porsiyon porsiyon tuketirsin meyve evet şeker var ama mesela benim diyetisyenim yarım elma demişti bir öğünde onların kaç tanesi kaç porsiyon hepsi yazıyor. Be 2 kere yaptırdım yükleme çünkü ilki sınırda çıkmıştı 2.si de sınırda çıktı diyet yaptım bu sayede hem bebeğin sağlığı kontrol altına alındı hem de ben fazla kilo almadım. Tabi tercih meselesi
Kasık maması hazir mi canım kavanozdakiler mi
Amin kuzum çok sağol. Hiç sutu olmayan anneler de var tabi onlar ne yapsin ama annenin sutü varken bebegin emmemesi de çok koyuyor insana. Biz biraz düzelttik durumu insallah digerleri de duzeltirGözün aydın canım. Darısı diğer bebelerin başına... Çok sevindim.
Canım bende iki kere oldum aynı dediğin şekilde çok az geldi regl gibi değil dixgiç o sayılmıyormuymuşAslında bende oldu gibi. Geçen ay geldi tam 7 gün. Hatta azcık karnım bile ağrıdı. Ama çok az kan geldi O sayılmazmış Ama bu ay o azcık kan bile gelmedi
Canim diş çıkarırken kehribar kolye ya da bileklik bebeğe çok faydaliymis hic arastirdin mi ben almayi düşünüyorumMerhaba sevgili anneler . Uzun zamandır uğrayıp bakamıyorum neler oldu neler bitti diye ... Emmesi gazi uykusu öksürüğü -ki bronsolit gibi bisey souledi doktorumuz buhar makinalariyla gecirdik son haftalarimizi ama azaldi cok sukur- derken şimdi alttan iki diş birden çıkıyor ... Çok erken değil mi... Ateşleniyoruz ishal oluyoruz uyuyamiyoruz ... İki gündür daha fena olduk dün gece... İştah da kesildi ... Var mı bizim durumumuzda olan ... Neler yapıyorsunuz bı yardım edin bize
Biberonla verirken kucaginda hemen göğsünü ver canım inşallah tamamen halledersin.yani emme süreleri hiç belli olmuyor. Benim sutumle daha çabuk acikiyor mesela bazen saat başı bazen 2 saatte bir gündüzleri sutumu verdiğim için hiç emin olamıyorum huzursuzlugundan çünkü çok huysuz aç gibi geliyor hep.ama mama yerse 120cc mesela 3 saati buluyor.Annenin sutu olup da yavrusuna verememesi gercekten büyük sıkıntı canim hic süt olmasa bu kadar üzülmeyiz zaten. Benimki süt seviyor ama biberon alışkanlığı bizim derdimiz.. Bakalım bugün sıcaktan pek emmedi ama inşallah devam eder emmeye. Kaç saatte bir veriyosun peki canim ben saatleri baya uzattim
Canım bende iki kere oldum aynı dediğin şekilde çok az geldi regl gibi değil dixgiç o sayılmıyormuymuş
boyu nasıl canım o yüzden zayıf gibi duruyordur bizde 6100 uz ama boyu uzun dedi dr cok toplu durmuyor o yuzden.senin de oyledir insanlara da öyle soylersin...Bazı insanların sırf giciklik yapmak istediklerine inanıyorum ben moral bozmak için yaratılmışlar..ya bebeğe ya anneye...benim de göbeğime taktılar ya ben biliyorum zaten göbeğim çok var tamam adet olmadigimdan.sikmadin mi bunu bebek içerde mi kalmış öyle böyle. HadsizlerrBirdilimkek csnım sağlkk ocsğıns gittik oğlusum 6100 gr ebe kilosu iyi dedi hareketleri ve algısı çok iyimaşallah dedi bende artık takmıyordum napim sağlıklı olsun zayıf olsun dedim ama bugün kuzenlerim filan gördü çocuğu aa neden bukadar zayıf özge bu cocuk filan dediler yine. Senin oğluşta mı zayıftı benimki son 2 3 gündür emmiyor bir de doğru düzgün ne yaoacam bilmşyorum kaşık mamasını doktor mu tavsiye etti
Canim domates ve çilek alerjik besinler onlara dikkat et zaten domates 8.ayda başlanıyor verilmeyeKızlar kaşık maması , devam sütü bunlar ne oluyor , normal mamadan ne farkları var ? 20 şubat doğumlu oğlum . Şu an mama alıyor . Dün akrabamız kuru kayısı , bugünde annem karpuz ve domates emdirdi . Bu yiyeceklere bakıyor , istiyor emdir artık dediler bilmiyorum nasıl olacak bu konu . Annem her gün bisey verecek gidene kadar:-(
Benim bebe de emerse 2 saatte bir acikiyor ama 120 cc mama icse 4 saatten önce almiyor canim. Bugün hic saate bakmadim. Ne emzirirken ne emzirme araliklarinda. İş güç yaparken aralarda verdim zaten terden su oldu bugün hic iştahı yoktu. Ama insallah büyük bir sıkıntı olmadığı sürece dertlenmek yerine bebegimle gecirdigim zamanin keyfini çıkarmaya çalışacağım bundan sonra.Biberonla verirken kucaginda hemen göğsünü ver canım inşallah tamamen halledersin.yani emme süreleri hiç belli olmuyor. Benim sutumle daha çabuk acikiyor mesela bazen saat başı bazen 2 saatte bir gündüzleri sutumu verdiğim için hiç emin olamıyorum huzursuzlugundan çünkü çok huysuz aç gibi geliyor hep.ama mama yerse 120cc mesela 3 saati buluyor.
cnm butun kadin dogum doktorları yaptirtiyor bakma sen karataya falan. 1 kutu colada meyve suyunda bile 50 gr dan fazla şeker var normal hayatta içilen. şeker isi belli olmuyor kimde çikacagi. esas yaprtirmayarak bence bebegini riske Atmis oluyorsunBen korkuyorum ya bebegime zarar verirse diye
Aklinda olsun cnm hafta ici gorev mahalini terk edemez devlet memuru yani rapor bile alsan uzerinde not olmasi gerekir ikametin mersin merkezse mesela ikamet adresinde istirahati uyugundur gibi seyler yasicak. Ama izinliyken istedigin yerden alabilirsin gun bitmeden alsan yeterli onda.Aynı günde iki ilden aldık canım hem okulun olduğu yerden hem mersinden ama müdür dedi böyle yap diye okulun olduğu yerden 1 günlük alıp yola çıkmış memlekete gelmiş memlekette 10 günlük almıs olursun dedi
Ay ağzına sağlık ne güzel konuşmussun her gören minicik bu bebek diyor bende evet öyle minik benim oğlum diyorum artık ama bugün yine kötü oldum valla takmayacağım ya bunları haklısın ebe gayet iyi zayıf değil diyor çok hareketli fazla kilo almaz dedi zaten doktor da evet yapısı böyle çocuğun uzun ince allah sağlık sıhhat versin yavrularımıza hepimiz anneyiz ama bazıları çok anlayıssızYa Allah Allah.. Bu insanları anlamak güç. Normal denen bebeye neden zayıf derler? Kime göre zayıf neye göre zayıf ? Belki çocuğun vücut yapısı narin? Ya çok sinirlendim şuan. Tombul çocuk sağlıklı çocuk mu demek? Allah ın kanunu mu bu? Kriter ne? Bu normal değeri de belirleyen bi insandı sonuçta. Ya yazıklar olsun böyle annelerin moralini bozanlara. Lütfen moralinizi bozmayın Sadece doktor veya ilgili bebek hemşirelerini dikkate alalım. Bence kilo ile sağlığın çok bi ilgisi yok. İnsan yapısı diye bir şey var.
Evet öyleymiş bilmiyordum ben ama müdür bana olmaz dese ben hallederdim canım bana 1 günde buradan al olur dediAklinda olsun cnm hafta ici gorev mahalini terk edemez devlet memuru yani rapor bile alsan uzerinde not olmasi gerekir ikametin mersin merkezse mesela ikamet adresinde istirahati uyugundur gibi seyler yasicak. Ama izinliyken istedigin yerden alabilirsin gun bitmeden alsan yeterli onda.
Ben bu regl olamama sikintisi icin doktora gittigimde demisti bana gunde 4 tane ped dolmasi lazim ve en az 2 gun surmesi lazim regl sayilmasi icin diye.nemesis le konuşmuştuk bunu :) sayılmaz dedi:) ya geliyorum diye sinyal veriyor işte ama sanırım eskisi gibi gelince hıh tamam oldu dicez. Ne bilem...
Bazı iyi matematik, mühendis kafası olan adamlar ince ve uzundur genelde. Belki bi sayısal kafası vardır bebişinAy ağzına sağlık ne güzel konuşmussun her gören minicik bu bebek diyor bende evet öyle minik benim oğlum diyorum artık ama bugün yine kötü oldum valla takmayacağım ya bunları haklısın ebe gayet iyi zayıf değil diyor çok hareketli fazla kilo almaz dedi zaten doktor da evet yapısı böyle çocuğun uzun ince allah sağlık sıhhat versin yavrularımıza hepimiz anneyiz ama bazıları çok anlayıssız
Hmm... 4 ped dolmadı bacım. Hatta günlük ped yeterli oldu:/ demek ki olmadık biz daha.Ben bu regl olamama sikintisi icin doktora gittigimde demisti bana gunde 4 tane ped dolmasi lazim ve en az 2 gun surmesi lazim regl sayilmasi icin diye.
Bize de doktor boyu uzun dedi yani her ay 4 cm uzadı şimdiye kadar. Bence de sırf gıcıklık yapmak için bana da kilo almışsın diyorlar aynen bağlamadın mı filan diyorlar işleri yok bizimle uğraşıyorlar bence..hayır sizene ya zevk alıyorlar insanların moralini bozmaktanboyu nasıl canım o yüzden zayıf gibi duruyordur bizde 6100 uz ama boyu uzun dedi dr cok toplu durmuyor o yuzden.senin de oyledir insanlara da öyle soylersin...Bazı insanların sırf giciklik yapmak istediklerine inanıyorum ben moral bozmak için yaratılmışlar..ya bebeğe ya anneye...benim de göbeğime taktılar ya ben biliyorum zaten göbeğim çok var tamam adet olmadigimdan.sikmadin mi bunu bebek içerde mi kalmış öyle böyle. Hadsizlerr
Canim domates ve çilek alerjik besinler onlara dikkat et zaten domates 8.ayda başlanıyor verilmeye
Hmm... 4 ped dolmadı bacım. Hatta günlük ped yeterli oldu:/ demek ki olmadık biz daha.
Aa bende olmamışım bende oldum sandım dı çok tuhaftı zaten çok çok az geldi 3 4 gün sürdü ama hergün 1 2 kere az miktarda geldi çeyrek pedBen bu regl olamama sikintisi icin doktora gittigimde demisti bana gunde 4 tane ped dolmasi lazim ve en az 2 gun surmesi lazim regl sayilmasi icin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?