2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Canım gaz sancısı olduğuna emin misin çünkü artık gaz sancısı olmaması lazım başka bir sıkıntısı olmasın
gaz sancısı çünkü gaz çıkardıktan sonra rahatlıyor. Baya ıkınıyor çıkarırken de. Eskiye göre biraz daha rahat çıkarıyor ama uykudan uyandırıyor sancısı. Çıkardığı zaman tekrar uyuyakalıyor. 4. Ayda kesin biter diye bişey yok ki gaz her zaman var sadece artık daha rahat çıkarmaya başlayacaklar ve bağırsakta sancı yapmayacak. Bulantı da 3. Ayda biter diyolardı ama ben 5 ay istifra ettim bu da onun gibi bişey standardı kesin bir günü yok bence

Sindirim sisteminin gelismemesinden kaynakli gaz 3 . 4. Ayda bitio bu aylardan sonra devam eden gazin sebebi artik sindirim sistemi degil laktoz int. Besin alerjisi gibi sebepler bunlar tespit edilirse onlem alinip sorun ortadan kalkiyor

Ben yapamadim dr umuz birde alerji servisi gorsun diyete oyle basla dedi instagramda alerjiyle yasiyorum falan sayfalar var bu sayfalarda tarifler var canim bi bak bu arada capraz alerji varmis keci sutunde inek sutu alerjisi olanlarin yuzde 95 inin keci sutunede alerjisi varmis

Hiç endişe etme canım inan bende senin gibi gittim çok kotktum endişlendim bir sürü soru ama hiç kaygılanma boş yere stres yapma hem emziriyorsan stresin bebeğinide etkiler. Yavrucağız anlamasın diye erkenden sünnet ediyoruz psikolojik etkilenmesin diye... Onun yerine o endişe ve korkuları biz üstlenmiyormuyuz? mümkün olduğunca sakin ol dr. güven inan artık çok profosyenel olmuşlar. Ben cocuk cerrahina yaptırdım Ameliyat ortamında oldu. sadece bezi kalacak şekilde soyup kalın battaniyeyle aldılar. Emniyet için hemen amliyathanenin kapısında beklettiler. iki anneydik birbirimize destek olduk bu şanstı bizim için. benim bebeğim uyşturmak için iğne yaptıklarında cok ağladı. iğneden sonra getirdiler bekleme süresini yavrumu susturmakla uğraştım. Ama sakinledikten sonra sünnetten sonra getirdiklerinde bebeğim cok uykulu yorgundu. Biraz iğnenin etkisi de vardı gayet sakin bir şekilde geldi. Sizin içinde herşey yolunda gider umarım sonra iyiki yatırmışım buymuydu diyip kendine endişelerine güleceksin emin ol. Hayırlı olsun canım.

4.ayi bitip ek gidaya başlayanlar var mi?
Neler verdi doktorunuz ne yediriyorsunuz bebeğinize?
Kimi doktor 4.ayda kimi doktor6.ayda yogurdu öneriyor sizin doktorunuz başlattı mi arkadaşlar?

Biz tam 5 ay olduk.Benim Dr. bu ay başlattı ek gıdaya. Ama ben geçen ay meyve-sebze filesi ile elma-Armut-Kayısı verdim denedim. Annemde arada yoğurt vermiş :) çokda iştahla severek yiyor meyveleri. yoğurt annem mayalıyor aslında ekşi değil ama yüzünü buruşturarak yiyor. Şuan sıkıntı olmadı.
Ama dr. bu ayki ek gıda reçetesi çok farklı :)

4.ayi bitip ek gidaya başlayanlar var mi?
Neler verdi doktorunuz ne yediriyorsunuz bebeğinize?
Kimi doktor 4.ayda kimi doktor6.ayda yogurdu öneriyor sizin doktorunuz başlattı mi arkadaşlar?

Canım, benim doktorum da yoğurt ve kırmızı elma rendesiyle başla dedi. Ama ben ilk 6 ay anne sütünden başka birşey vermek istemiyorum. 6.ayda da blw yöntemine göre başlamak istiyorum ek gıdaya. Yani önce sebzeleri haşlayıp, parmak parmak kesip eline vereceğim. Ama uygulamada nasıl olur bilmem :)

3 gün kurali ile mi basladnz canım birde günlük kac ölçek mama içiyor bebeğin kac kere veriyorsun

Her yer batar en son

Blw cok güzel bir yontem ama ben korkuyorum ya büyük lokma yutarda Allah korusun boğulursa diye
8 aylik olmadan birşey veremem sanırım eline. Ben oğluma kavanoz mamadan da verdim bugün bi kere de bütün şişeyi hüpletti

Kızlar selam, ben bebeğimi emziriyorum ve hiç adet görmedim geçen pembe lekelenmem oldu ama böyle hamileliğimin ilk günleri gibi halsizim fazlasıyla tekrar hamile olma ihtimalim var mı sizce

Kızlar destekleriniz için çok teşekkur ederim
Bir kaç ay sonra tekrardan ihtiyacım olacak bu desteğe galiba
Yaşadığımız yerde tek bir çocuk cerrahi var
Bugün gittik Bebeğiniz çok hareketli ve herseyin farkında lokal olmasını önermiyorum
Lokal yada genel ikisinin de riskleri var dedi
Belki bugüne kadar on bin sünnet yaptım hiç birinde lokali tercih etmedim dedi
Bulunduğumuz yerde malesef fazla seçeneğimiz yok
Bide eve gelip yapan varmış fakat doktor değil ona da inanın güvenemiyorum ev hastane ortamı gibi değil yaa
O yüzden bu kadar küçük genel anestezi almasını istemediğimiz için 6. Ayda yaptırmaya erteledik biz

Merhaba ben hamileligimin yarisindan itibaren burayi kesfettim ve sessiz sedasiz takipdeyim hep.sizlerin fikirlerinden bicok sey uyguladim bende bu surecte.3.5 aylik bebegim.ondan firsat buldukca internette bakinirken anne sutu ve bebek saci ile yapilan takilar gordum.cokbegendim.simdi size danismak istiyorum.bu urunlerden yaptiraniniz oldumu hic.ben nereye yaptiricam karar veremiyorum.belki sizin bildiginiz guvenilir isciligi guzel yerler vardir .simdiden cok tesekkurler

Kızlar elektrikli sut sağma makinası alıp kullanamamis veya az kullanılmış satmayı düşünen var mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…