• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kızlar merhaba kullandığınız en etkili gaz damlası neydi. Bebeğim 4. Aylık oldu gaz sancıları şimdi başladı çok huzursuz yavrucum

Selam canım iyiyim.sen nasılsın

Ozledm.valla

3 ay 13 günlük
. 3 buçuk diyelim canım.

Senin bebeğin 4 olMustur aşı falan nasıldı ateş yaptı mı
4 ay 2 günlük oldu :) maşallah büyütmüşsün sende. Gaz sıkıntısı bitmek bilmiyorrr

Yarın doktora gideceğiz gün almak için ahh kızlar geçen gün kan aldırdık ben baygınlık geçirecektim çok ağladı yavrum yaaa
Muhtemelen ameliyathanede olacak ve beni almayacaklar çok canı yanar kuzumun diye korkuyorum yaa
Ameliyat önlüğü felan mi giyiyor yaniii babamla annemi çağırdım beni teselli edin dedim :)
Babamda biz anne baba değilmiydik diyor gülüyor :KK66:
Tamam da diyorum ben dayanamiyorum oğlumla ilgili birseylere yaaa
:KK43: rabbim hiç bir anneyi evlat siz evladı da anne siz birakmasin

Canımmm, ben de sünnet kararı verene kadar kaç kere vazgeçtim. Sonra biraz daha büyürse narkoz almak zorunda kalacak, kendi korkularım yüzünden çocuğu riske atamam dedim ve sünnet gününü aldım. Sünnet olana kadar çok kötüydüm hatta ameliyata götürdüklerinde, ağlayarak döndüm odasına. Çıkana kadar da tek kelime edemedim. Eşim de aynı şekilde. Sonra bir baktım oğluşum hemşirenin kucağında güle oynaya geliyor. :)) Ben pipisini görünce yine fena oldum, sanki canı acıyormuş gibi geldi ama onda tık yoktu. 1 gün dikkat ettik, ertesi gün normale döndü. Ağrısı bile olmadı yani. Hepimiz seninle aynı duyguları hissettik ama herşey onların iyiliği için.

Canım gaz sancısı olduğuna emin misin çünkü artık gaz sancısı olmaması lazım başka bir sıkıntısı olmasın

Asagida bazı üyelerin mesajlarını buldum ki sadece tek bi konuya baktım. Daha da incelesem daha çoook çıkar 1 yaş diye mesaj bile vardı hatta alıntılayamdim

6. Ay demişler bu 3 üyede

oğlumda çok çektik bu gaz sancılarını
ne ilaçlar,damlalar,bitkisel şuruplar ne varsa ne duyduysam kullandım nafile
saç kurutma makinasını çalıştırıp onun sesinde ancak sakinleştirebiliyorduk
yediğim içtiğim herşeyede dikkat etmeme rağmen maalesef çektik bu sorunu
en sonunda doktorumuz şöyle dedi.. bunun kesin çözümü yok 6 ay çekeceksiniz bu gaz sorununu dedi
gerçektende oğlum 7.ayına girdi melek gibi oldu
tabi her çocukta böylemidir bilmiyorum

6. Ayda kimyon çayı ve rezene cayiyla gecti..
Çok zor bilirim...

Canim o bebeğe gore değişiyor maalesef dua et tez zamanda bitsin. Benimki 6.aydan sonra hafifledi

Asagida bazı üyelerin mesajlarını buldum ki sadece tek bi konuya baktım. Daha da incelesem daha çoook çıkar 1 yaş diye mesaj bile vardı hatta alıntılayamdim

6. Ay demişler bu 3 üyede
Benim dr um 4. Aydan sonra devam eden gazin besin alerjisi veya laktoz intoleransi vs... baska bir sebebe dayandigini soyledi.

Benim dr um 4. Aydan sonra devam eden gazin besin alerjisi veya laktoz intoleransi vs... baska bir sebebe dayandigini soyledi.

Son 15 günüm o zaman :)

Hala devam ederse bakacağız artık duruma :)

Süt ve süt ürünleri tüketmeyimm çikolata ve kuruyemiş yemeyim o zaman rahatız besin alerjisi böyle bi şey mi acaba.

Aslında kan idrar kaka hepsine bi baktirasimda var. Genel rutin kontrol gibi

4.ayi bitip ek gidaya başlayanlar var mi?
Neler verdi doktorunuz ne yediriyorsunuz bebeğinize?
Kimi doktor 4.ayda kimi doktor6.ayda yogurdu öneriyor sizin doktorunuz başlattı mi arkadaşlar?

Süt ve süt ürünleri tüketmeyimm çikolata ve kuruyemiş yemeyim o zaman rahatız besin alerjisi böyle bi şey mi acaba.

Benim oglumda da besin alerjisinden supheleniliyor tum testleri temiz sadece gaitada reduktan nadde 3 + laktoz int. Cikti ama yine de dr besin akerjisinden supheleniyor 4. Aydan once besin alerjisi testleri yapilmiyor bu ayi bekledik.baskent universtesine burcu hanima gidecegiz bu ay.... belli olacak yumurta diyeti yaptim o bi sekilde yapiliyor da.... sut diyeti cok zor herseyde ama herseyde sut var ...hatta bazi slerjiler o kadar ileri seviyedeymis ki et de yiyemiyor anne bana bir liste verdi dr inek sutu alerjisinde yenilmeyecekler listesi ...felaket bu arada alerji belirtisi sadece gaz degil kusma (oglumda yok) kaka da gizli kan (bu testle ortaya cikiyor )oglumda cikti sumuksu kaka huzursuzluk hat safhada var ne yazik ki alerji servisine gittikten sonra yazarim...yine

Ambalajli tum urunlerde sut proteini var zaten sutun proteinini sindiremiyor bebek....tum sutlu tatlilar pastane ekmekleri cogu makarna eriste liste uzayip gidiyor.....besin alerjisi cok sık rastlaniyor cogu bebekte yasinda kendiliginden geciyormus...bizim dr umuz 3 ay boyunca ogluma tum testleri yapti.butun testleri laktoz int. Haric negatif tek ihtimal alerji kaldi umarim sut degildir....diyeti cok zor

Canım tam da dediğin gibi besin alerjisi belirtileri bunlar. Hatta dana eti ve yumurtayı da ekleyebilirsin diyetine denemek için. Ne yazık ki alerji testleri bu aylarda yanlış sonuç verebiliyor. Ben de devam ediyorum diyete. Geçenlerde keçi peyniri yedim içinde %10 inek ve koyun sütü vardı, kızım gazdan delirdi.

Ambalajli tum urunlerde sut proteini var zaten sutun proteinini sindiremiyor bebek....tum sutlu tatlilar pastane ekmekleri cogu makarna eriste liste uzayip gidiyor.....besin alerjisi cok sık rastlaniyor cogu bebekte yasinda kendiliginden geciyormus...bizim dr umuz 3 ay boyunca ogluma tum testleri yapti.butun testleri laktoz int. Haric negatif tek ihtimal alerji kaldi umarim sut degildir....diyeti cok zor
O katı diyeti uyguluyorum canım çok zor. Gözümün önünden tatlılar geçiyor ah neler neler. Çareyi sıvı yağ ilr kavrulmuş şerbeti suyla yapılmış irmik helvasında buldum :) bu arada süt ürünleri içermeyen, kuruyemişsiz tatlı bilen varsa hayrına yazsın arkadaşlar :)

Kimi doktor 4.ayda kimi doktor6.ayda yogurdu öneriyor sizin doktorunuz başlattı mi arkadaşlar?
canim bizim doktorumuz baslatti.sadece mama aliyor artik bebegim beni tamamen birakti malesef.havucla basladik.3 gun kuraliyla gidecegiz.yogurt ve elmayla devam edecegiz.bu arada hipin tahilli kasik mamasina baslayacagiz tek ogunde onu verecegiz 4 bucuk aylik olduk buarada biz.

Neden ki

Bazı bebeklerde 7 aya hatta 9 aya kadar devam ettiği oluyormus
Benim doktorum bana öyle dedi canım brnım bebeğim kolik bİr bebek ti belki eski yazılarımı hatırlarsın 3 ay ne çektik bir ben biliyorum bir allah 3 aydan Sonra düzelecek demişti doktorumuz öyle de oldu çok şÜkÜr artık hareketli oldukları için gaz sorunları olmuyor

Biz başladık canım sabah taze sıkılmış meyve suyu bir çay kaşığı pekmez öğlen sebze çorbası havuç patates mercimek ve pirinç ile öğlen yoğurt gece yatmadan pirinç unu muhallebisi doktor bize böyle başlattı

Back