kizlar sizler doğum yaptiniz benim inşallah mart sonu nisan basi ilk bebegim hic tecrubem yok normal istiyorum ama ne nasipse o olsun diye dua ediyorum benim sorum su cok arastirip kendimi korkutmak istemiyorum ama bazi seylerde kafama takiliyor ben cok sık idrara gidiyorum ve bazılarında sanki hic yokmus gibi oluyor dogum sirasinda idrar geliyor mu geliyorsa nasiloluyor ayni sekilde diger buyuk tuvalet icin lavman yapiliyormus o nasil bi sey cani yakan bi sey mi int.ten arastrinca kotu seyler cikcak sanki diye size sormayi tercih ediyorum tuhaf bir sekilde:) ve o lavman her gebeye yapilamiyormus aniden sanciyla gelince o zaman her sey icin cok mu gec:) birde tabi normal dogumdan sonra dikis olursa o ne zaman iyileşiyor eskisi gibi olmuyor mu
Benimki avent i tuttuKızlar emzik tavsiyeleriniz nedir hangi markayı önerirsiniz. Harap oldum uykusuzluktan
Her emziği almıyorlar yani öyle miiiiBenimki avent i tuttu
Merhaba sevgili anneler:).Hepinize bol sütlu ve saglikli gunler diliyorum.İnsalllah ben de Mart annesi olacağım kızlar,size bi sorum olacak.Kendi isteğiyle korku vs sebebiyle planli sezaryen olan var mi aranizda,normal doğumu çok istemekle beraber korkuyorum.sezaryen isteyince de herkes bi garip karşılıyor.yanlis bisey mj istiyorum acaba fikirleriniz ve tecrübeleriniz nelerdir,bana önerisi olan var mı???
Sordum canım mama ver diyorCanım doktora sordun mu bu durumu
Canım Allah analı babalı büyütsün öncelikle. Endişe etme çıkarırsın gazını. Ben incir kuru üzüm suyu içmiştim bol bol hem süte faydası oldu hem de kabız vs olmadım. Yürüyüş yapmaya çalış dikişlerin seni korkutmasın çok geçmiş olsunMerhaba kzılar bugün sabah 9 da spinal sezaryan oldum çok fenalaştım spinal dokundu sanırım. Yaklaşık 15 saat oldu ama hala gaz çıkaramadım gaz çıkarma hissim de yok. Sizinde mi öyle oldu allah rızası için yardım edin çok kötüyüm
Kuzum nasil bir zarar gördunBen de spinal oldum Bi ben mi zarar gördüm spinalden acaba
Canım hayırlı oksun gaz çıkışı genelde bir gün Sonra oluyor korkmaMerhaba kzılar bugün sabah 9 da spinal sezaryan oldum çok fenalaştım spinal dokundu sanırım. Yaklaşık 15 saat oldu ama hala gaz çıkaramadım gaz çıkarma hissim de yok. Sizinde mi öyle oldu allah rızası için yardım edin çok kötüyüm
Cnm gazını yürüyerek atarsin. Bol bol yürüMerhaba kzılar bugün sabah 9 da spinal sezaryan oldum çok fenalaştım spinal dokundu sanırım. Yaklaşık 15 saat oldu ama hala gaz çıkaramadım gaz çıkarma hissim de yok. Sizinde mi öyle oldu allah rızası için yardım edin çok kötüyüm
Tabi hepsi farklı bebeklerin arkadaşımın bebeği 10 çeşit emzik denedi en son bı milyoncudan alınmış noldugu belirsiz emziği tuttu.ssizde farklı farklı deneyin ama avvennti tutan çok oluyor.Her emziği almıyorlar yani öyle miiii
Canım bende mama takviyesi yapıyordum 1 haftadır gerek kalmadı hergün bol dereotu, laktamil beyaz içecek, humana çayı, 1 bardak rezene çayı, kuru incir kuru dut ceviz badem kuruyemiş , bol su , komposto , tahin helvası bunları hergün tükettim ve arttı hangisi en çok etki yaptı bilemiyorum hepsi süt arttırıcı birde sürekli çok sık emziriyorum bunları dene istersenKızlar sütü yetmeyip mama takbiyesi yapıp sonra sütü yetenler neredesiniz? Ben bugun bikaç emzirme danısmanlıgı aradım sütün yetmemesi diye bir sey yok yazıyor kitaplarda ya yanlıs emziriyoruz ya saatleri yanlıs vs gibi bir cok sey var okudugum bu sütü yetmeyip şimdi yetenler neyi değiştirdiniz de düzene girdi canlar yardım edin. Bnm kızımda bugun hiç uyumadı sürekli ahladı sabah 6buvuktan beri ayaktayım gece kaç kere kalktım hiç uyumadı bgun kucagımda yemeği zor yaptım yıkıyor ortalıgı
Bende spinalden korktum genel anestezi oldum çok korkmuştum sezeryandan normal istiyordum olmadı ama ameliyat sonrası hiç korktuğum gibi olmadı ağrı kesicilerle acın çok hafifliyor sen kendini hangisine yakın hissediyorsan onu tercih et birde her Doğum kişiye özel kimi çok zor diyo kimi çok kolay sen duanı et güzel düşün kolay geçsinBen de spinal bile olamam o derece korkuyorum genel olsun bitsin diyorum ,çok isterim normal doğumu ama hiç cesaretim yok,cok zorlanip pişman olduğun oldu mu ?
Geçmiş olsun canım Allah analı babalı sağlıkla büyütsün.gaz için iğne ve ilaç verdiler mi Benimde olmamıştı ilaç ve iğneden sonra olmuştu.hemşireye söyleyin yardımcı olurlarMerhaba kzılar bugün sabah 9 da spinal sezaryan oldum çok fenalaştım spinal dokundu sanırım. Yaklaşık 15 saat oldu ama hala gaz çıkaramadım gaz çıkarma hissim de yok. Sizinde mi öyle oldu allah rızası için yardım edin çok kötüyüm
Canım ben epidural normal yaptım tavsiye ederim acıyı daha az hissediyosun yani o bölgede yapılan işlemi pek hissetmiyosun sadece doğum ağrın oluyor lavmanda hiç birsey yok sanki isal olmus gibi tuvalete gidiyosun bitiyor lavmandan sonra bişey yiyip içmediğin içinde tuvalet in olmuyor doğum hemen olmuyo canım doğum başlayana kadar yetişirsin coktan hastaneye ben ıkın dedikleri zaman telaş yapıp bebeği içimde tuttuğum için dikişim biraz fazlaydı ama hiç yatmadım ve ağrı olmuyor dikişler de 1 haftaya iyileşiyor sen doğum yaptıktan sonra hiç bişey olmamış gibi normal hayatına dönüyosunkizlar sizler doğum yaptiniz benim inşallah mart sonu nisan basi ilk bebegim hic tecrubem yok normal istiyorum ama ne nasipse o olsun diye dua ediyorum benim sorum su cok arastirip kendimi korkutmak istemiyorum ama bazi seylerde kafama takiliyor ben cok sık idrara gidiyorum ve bazılarında sanki hic yokmus gibi oluyor dogum sirasinda idrar geliyor mu geliyorsa nasiloluyor ayni sekilde diger buyuk tuvalet icin lavman yapiliyormus o nasil bi sey cani yakan bi sey mi int.ten arastrinca kotu seyler cikcak sanki diye size sormayi tercih ediyorum tuhaf bir sekilde:) ve o lavman her gebeye yapilamiyormus aniden sanciyla gelince o zaman her sey icin cok mu gec:) birde tabi normal dogumdan sonra dikis olursa o ne zaman iyileşiyor eskisi gibi olmuyor mu
Canım ne kdrmama veriyordun bi de biberonla kı veriyordun? Bnde bırakmak istiyorum hu okuduklarım aklıma yatıyor ama bnm kızım emsi mi cok az uyuyor bir şeyi yanlış yapıyorum ama ne
Ben mama vermiyorum canım doktor kilosu güzel gerek yok dedi ama bu kız doymuyor hep ağlıyorNe kadar mama yiyor ve ne kadar şu veriyorsun canim?
3 ay ya da 2 yıl suruysü canım oğlan tam 2 yıl ağladıBenim kiz uyanikken hep ağliyor aglayinca bende aliyorum kucagima busefer kucaga alisacak diye korkuyorum.gaz sancisi ne kadar surer onuda bilmiyorum.
Kuru fasulye ve nohut dışında her şey yiyorum bulgur güzel süt yapiyo ağlayan bebekte zaten ağlıyor yaYiyecek bişey sizde mı bulamıyorsunuz herşeyden korkuyorum gaz yapar canı yanar diye bildiklerinizi birbirimizle paylaşalım ne yiyip ne içiyorsunuz
En az 3 litre su içmek lazım canım ılık iç bir şey olmazBen cok su tuketiyorum bizimkilerde su gaz yapiyir diyor az ic.bende tam tersi biliyorum anlamadim gitti