Lohusalık doğumdan sonra başlıyor değil mi?Bu arada kizlar merak eden olursa nişan ve su gelmesi adet ya da lohusa gibi namaza engel degil. Eger agriniz sanciniz dayanamayacak gibi degilse namazlar kiliniyor, Kur'an okunabiliyor.
Ayy canım yaaa senin bebe hızlı çıktı :)Hayırlısı olsun piraye :) 8 ocak benimde muhtemel doğum tarihi gözüküyor belki aynanda doğururuz :)
Maşallah gözün aydınKizlar bu gece 6ya ceyrek kala normal dogumla bebegimizi kucagimiza aldik, elhamduliah. 2810 gram, 49 cm. Ben de bebegimiz de iyiyiz cok sukur. Bu gece hastanede kalip yarin sabah cikacagiz Allah'in izniyle. Her birinize ayri ayri saglikli kolay dogumlar nasip olmasini diliyorum. Dogumunuzla alakali butun gonlunuzde istediginiz ne varsa onlarin hepsini eksiksiz yasayin insaallah.
Günaydın kızlar perşembe kontrol vardı her seferinde bebeğim 2 hafta önde çıkarken biranda 2 hafta geri de çıktı moralim bozuldu. en son 34. haftada gitmiştim ama 37.haftada bu durum oldu inşallah sıkıntı olmaz 2700 biraz az dedi doktorum. Birde plesanta anomolisinden dolayı sezeryan öneriyor ama illa normal dersen bekleriz ama riski olduğunu da bil elimden geleni yaparım dedi. haftaya cuma kontrolüm var o zamana kadar karar vermemizi istedi. kilo alması için yumurta badem muz kaşar duymuştum bildiğiniz başka şey var mı? sizler nasılsınız?
Günaydın kızlar perşembe kontrol vardı her seferinde bebeğim 2 hafta önde çıkarken biranda 2 hafta geri de çıktı moralim bozuldu. en son 34. haftada gitmiştim ama 37.haftada bu durum oldu inşallah sıkıntı olmaz 2700 biraz az dedi doktorum. Birde plesanta anomolisinden dolayı sezeryan öneriyor ama illa normal dersen bekleriz ama riski olduğunu da bil elimden geleni yaparım dedi. haftaya cuma kontrolüm var o zamana kadar karar vermemizi istedi. kilo alması için yumurta badem muz kaşar duymuştum bildiğiniz başka şey var mı? sizler nasılsınız?
4e kadar yolu var diyor çoğu doktor, hatta 4 bile denenebilir çünkü 200-300 gr eksik çıkma ihtimali yüksek diyeKızlar 3,5 kilodan fazla olan bebekler normal yolla doğar mı acaba. Böyle Bi doğum yaşayan var mı
ayni problemi bende yasadim.sut sagma makinasiyla cok az sutumu sagip meme basimi sutle islatiyodum.memeyi almaya calisirken biberendo kalan mamayida meme basina damlatip bebege veriyodum.3 gun bu sekilde yaptik.daha sonra kendi almaya basladi.hala hemen aninda almiyo ama gin gectikce oda alismaya basladi.ben cozumu bu sekilde buldum.sende dene istersen.
Kızlar bugün doktora gittim
5 ocağa tarih verecekti istemedim tam 38+0 a
Neden istemedim bilmiyorum bir anda öyle deyince korktum herhalde :)
Eşimde yoktu yanımda
8 ocak alsa olmaz mı dedim
38+2 olmuş olacak bebek
Oda olur dedi galiba benimde son on günüm
Bide hastane de 1 gün kalıyormuşum onları da sordum bide ben normal doğum için hazırlamıştım sezeryan için artırayim mi eşyaları dedim
Orada ki hemşire çok eşya getirmene gerek yok dedi o hazirladığın çantala gel yeter dedi
Son muayene cuma günü olacak ve ben pazartesi minik oğluma kavuşacağım
Umarim o zamana kadar dayanırsa
Pıt diye aniden gelmek istemezse
Canım gözünaydın sağlıklı sıhhatli büyüt inşallahKizlar bu gece 6ya ceyrek kala normal dogumla bebegimizi kucagimiza aldik, elhamduliah. 2810 gram, 49 cm. Ben de bebegimiz de iyiyiz cok sukur. Bu gece hastanede kalip yarin sabah cikacagiz Allah'in izniyle. Her birinize ayri ayri saglikli kolay dogumlar nasip olmasini diliyorum. Dogumunuzla alakali butun gonlunuzde istediginiz ne varsa onlarin hepsini eksiksiz yasayin insaallah.
canım sağlıkla büyüt bebeğini inşallah..Darısı başımıza... korsenin fotoğrafını atabilir misin doktorum da bana medikalde ki daha yumuşak olanları önerdi şu uzun geçmeli olanlar sıvı toplanması yapabiliyormuş.kizlar herkese merhaba,yogunluktan fazla giremiyorum siteye.hepinize hayirli dogumlar diliyorum.sezaryan konusu gecmis.ben mecburi sezeryan dogum yaptim.doktorumun tercihiyle spinal oldu.oyle anlatildigi gibi kotu gecirmedim allaha sukur.hastanede 2 gece kaldim.1. gece sonunda doktorum taburcu edebiliriz dedi bebegimi emziremedigim icin ben kabul etmedim.sabah 11 gibi ameliyata girdim 5 dakika kadar sonra bebegim dogdu.bebek dogduktan 15 dakika kadar benimle ilgilenildi toplamda 20 dakika kadar surdu.saat 6 gibi ayaga kalkabildim.ayaga kaltigimda korseyi taktirdi doktorum.hala korseyle geziyorum.daha rahat hareket ediliyor.ortalam 1 ay korseyi takacakmisim.medikallerde satilan korselerden aldirdi bilginiz olsun bu arada.eve geldigimden beride hic yatmadim desem yeri.evet biraz zor bi surec rahat hareket edemiyosun ama olacak o kadar.tek sikinti sut.sutum 3. gun geldi malesef.sezaryanda korkulacak bisey yok olk sakinlestirici veriyolar zaten belden vurulan igneyi hissetmedim bile.yasadiklarimi anlatmaya calistim.sormak istediginiz bisey olursa cevaplarim.herkese iyi aksamlar hayirli dogumlar.
Annemm onlar dogdularda sutmu emiyorlar masallah onlara kizlar nasilsiniz bebisleriniz nasil.bende buyuk ihtimal ayin 4 unde sezeryan olacak suyumuz azalmis yerimiz kalmamis. Kizlar sezeryandan sonra hemen sut gelmiyo diyolar aklimi.ona taktim nasil olacak bu dogum sonrasi besleme isi pompayla cektirsem.ona surekli cektirsem gelirmi yoksa direk.mamami verirlerBende yapıyorum onu önce memeye süt sürüyorum anlasın diye
Ama acıkmıyor galiba o yüzden
Saglicakla gelsin canim hastanedemisin kacinci gunundesin normal.bekliyorsun demi bende de acilma yokmus ama bebisin yeri azalmis ondan alalim dediTekrar selam kızlar bu saat oldu ağrı çekiyorum lakin 1 cm acılman yok yarına ancak doğar diyor doktor :)
Hastanedeyim tatlım ama su nerdeyse tamamen boşaldı o yüzden hastanedeyim :)Saglicakla gelsin canim hastanedemisin kacinci gunundesin normal.bekliyorsun demi bende de acilma yokmus ama bebisin yeri azalmis ondan alalim dedi
Haftamiz ve kilomuz ayni size niye az dedi acaba benim doktorum cok normal dediGünaydın kızlar perşembe kontrol vardı her seferinde bebeğim 2 hafta önde çıkarken biranda 2 hafta geri de çıktı moralim bozuldu. en son 34. haftada gitmiştim ama 37.haftada bu durum oldu inşallah sıkıntı olmaz 2700 biraz az dedi doktorum. Birde plesanta anomolisinden dolayı sezeryan öneriyor ama illa normal dersen bekleriz ama riski olduğunu da bil elimden geleni yaparım dedi. haftaya cuma kontrolüm var o zamana kadar karar vermemizi istedi. kilo alması için yumurta badem muz kaşar duymuştum bildiğiniz başka şey var mı? sizler nasılsınız?
Canim gozun aydin sezeryanmi seninde nasil.beslenmesi yaninda ek mamadami veriyorsun bi arkadasimda yarim saatte bir memeye tuttum 1 hafta sonra iyice artti daha mama vermedim diyo darisi kuzularaBazı kişiler sezeryandan sonra akşam şakır şakır süt geldiğini idda etmişlerdi, benim de öyle olur die düşündüm çünkü doğum öncesi ara ara sıvım geliyodu, bi an ilk gece düşündüğüm gibi gelmeyince panikledim. Ama işin aslı öyle asla değil, o gece hemen sütüm geldi diyene de normal değilse doğumu pek inanamam artık.. sık sık vermeye çalışıyorum inşallah bikaç güne daha güzel olcak canım.
Kuzum Rabbim yardimciniz olsun benimde azalmis 2 gun hareketlerini takip et dedi kestiremiyorumki hareketmi kasilmami bi yere toplaniyo sisio gecio onlar normalse sıkinti yok ama suyumuz azalmis tosbik tam olcum yapamadik persembe alacam buyuk ihtimalle dedi. Ne guzel bi heyecan sanki hersey eksik gibi dusunuyorum. Bide hemsireye neler vereceksiniz 1 ic zibin 1 citcitli zibin tulum bez sapka eldiven battaniye bukadarmi giyecek tulumun altina baska bi alt vermeye gerek.varmiHastanedeyim tatlım ama su nerdeyse tamamen boşaldı o yüzden hastanedeyim :)
Bana Özeldeki iri dedi. Senin Bebek kaç kiloBana da iri diyor devletteki doktorum
Özeldeki hiç öyle bi şey demiyor maşallah diyor sadece :) bana da nrmal geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?