2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

  • Kız

    OY: 118 51,3%
  • Erkek

    OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

    OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

    OY: 3 1,3%
  • İkiz, Bir Kız Bir Erkek

    OY: 3 1,3%
  • Üçüz

    OY: 1 0,4%

  • Ankete Katılan
    230
Kızlar çok teşekkürler mesajlarınız için. Toparlanma, iyileşme sürecim iyi geçiyor şükür. Ama emzirme olayı hala çok canımı sıkıyor. Kızım beklediğimden daha da güçlü çıktı ama içimdeki ses devamlı bu şekilde olması yanlış, hala memeye ihtiyacı var deyip duruyor. Tam bir emzirme manyağı çıktım yemin ederim :) 10 gündür emzirmiyorum kızımı, ilacımın bitmesine daha var. Kallavi bir antibiyotik ve yanında envai çeşit ilaç kullanıyorum. Bunca zaman sonra tekrar emzirmeye dönmek mantıklı gelmiyor, ama bitmesi de ne biliyim.. Tuhaf geliyor :) Yani kabaca hesaplarsam yaklaşık 39 aydır emziriyorum sonuçta, bu benim için muazzam bir rutindi.

Eminim yazdıklarım çok abartı geliyordur size ya da okuyan başkalarına. Oha, hatuna bak aylarca emzirmiş daha ne filan diyenler de vardır da.. İşte benim de içimden gelen bu.

Sanırım bu emzirmeme durumunda alışmak benim için kızımdan daha zor olacak.
 
Merhaba nisan anneleri
20 nisan 2018 doğumlu oğlum var.
Henüz yürüyemiyor.
Koltuklara inip çıkıyor
Tutunup her türlü istediği yere gidiyor
Ellerinden tuttuğumuzda adım atıyor
Ben ellerimi bıraktığımda ayakta dengede durabiliyor
Ama kendisi doğrulup dengede duramıyor,ve yürümüyor
Hadi yürü dediğimizde
Maymunlar gibi yürüyor.popoyu kaldırıp elleriyle yürüyor.
Ortopedi,çocuk nörolojisi ve çocuk gelişim uzmanı muayene etti.Bir problemin olmadığını söylediler
Yürüme koşma olmadığı için kaba motordan geçemedi sadece.Ana sorunda o zaten
Var mı sizlerin arasında benim gibi hikayeye sahip arkadaşlar
Canım çok sıkkın
 
Merhaba.. Zaten doktorlar gerekli muayeneleri yapmış ve sana sorun olmadığını söylemişler. Bu durumda geriye bebeğinin korktuğu ya da kendini hazır hissetmediği seçenekleri kalıyor. Ama kendisi doğrulup dengede duramıyor,ve yürümüyor demişsin ya, muhtemelen aslında bunları yapabiliyor ama yapmak istemiyor ya da korkuyor. Ve en kolayına gelen şekilde, totoyu havaya dikerek işini hallediyor :)

Ben olsam üzerine gitmem. Hem sana hem bebeğine stres kaynağı. Yapamadığı değil, yapabildiği şeylerin üzerine git bence. Ellerinden tuttuğunda yürüyormuş, bebeğinin elinden tut, bol bol yürüt evde ya da dışarda. Koltuklara tırmanıyormuş.. Bol bol tırmandır. Kasları bol bol çalışsın. Bir anda çok saçma bir şekilde fiti fiti yürüdüğünü göreceksin :)

Benim oğlum 16 aylık yürüdü. Ayni senin oğlun gibiydi. Bir gün AVM de peluş kostümlü bir adamın peşinden gideceğim diye beni bırakıp koşmaya başladı. Şok olmuştum..
 
Benim oğlumda 11 nisan doğumlu. ben yürütürken koltuk altından tutardım o yürürken yavaşca ellerimi bırakırdım düşecek gibi olunca tutardım,yürüme düşme korkusunda sıkıntıya giriyor bebişlerde, yiğenimi de aynı şekil ben yürüttüm, çok kısa mesafede annesi ve ben karşılıklıydık bi ona gönderdik bi bana o ara elimizle tuttuk düşmeyeceğini düşsede tutacağımızı ona hissettirdik 3-4 gün sonra kendi kendine yürümüş oda 12 aylık yürüdüğünde benim oğlum ise 5 aylıkken yürütece koyduk çünkü durmuyordu çok da sevdi, 8 aylıkken sendeleyerek yürüdü 9 aylıkkende hiç düşmeden yürüdü. bizimkide konuşmuyor baba kaka dede diyor kaka yapınca kaka diyip banyoya götürüyor konuşası yok bizi yönelendirerek her istediğini yaptırıyor konuşması için ne yapmam lazım bilmiyorum
 
Erkek çocukları geç konuşabiliyor. Benim oğlum da 2 yaşına yakın konuşmaya başladı. O da anne, mama filan.. Şimdi 3 buçuk yaşında, maşallah şark bülbülü.. Siz oğlunuzla bol bol konuşun, kitap okuyun. Anlamıyor, yanıt vermiyor gibi görünse de inanın hafızaya atıyorlar ve bir gün pat diye size bunu gösteriyorlar. Benim oğluma yuva çok iyi gelmişti. 18 aylıkken başladı okula, gelişimi çok hızlandı.

Kızım işte şimdi 18 aylık, 22 Nisan 2018 doğumlu. O abisinden gördüğü için daha hızlı öğreniyor herşeyi. Anne, baba, anneanne, dede, babanne, pilav, mama, su, hazır, anlaştık, tamam, giy, aç, hadi gibi kelimeleri söyleyebiliyor. Birimiz tuvalete gittiğinde çiş diyerek arkamızdan geliyor, klozete totosunu dayayıp bekliyor. Oturtuyoruz onu da, çok mutlu oluyor :) Bu kelimeleri abisiyle konuşurken çok sık kullandığımız için tam telafuz edemese de öğrenmiş.

Aynı anne baba, aynı yetiştirme şekli, iki farklı gelişim hızı. Siz ne kadar hızlandırmaya çalışsanız da çocuklar sadece hazır olduklarında gelişimlerini sergiliyorlar.
 
Dört gözle bekliyorum beni şaşırtıp bir anda yürüyeceği günü:)
Hiçbir sorununun olmadığını bile bile yaşamak hem güzel hem de sorunu yoksa niye yürümüyor diye düşündürdüğü için kötü...
Sağol cevabın için..
 
Ben de koltuk altından tutup yürütüyorum
Duvara yaslayıp dikkatini çekecek şeyler yapıyorum bana adım atsın diye
Tabureler koyuyorum aralarında biraz mesafe olacak şekilde 1 2 adım atsın diye.Buna benzer şeyler işte.
Allah yürü ya kulum desin de bir an önce yürüsün artık

Senin de konuşma yönünden endişen var.Ne diyim ikimiz de bekleyip göreceğiz.Biz de abla var çok konuşur
Ondan çok etkileniyor
Konuşmaya çalışıyor onun gibi
Yanında bol bol konuşun
Şarkı söyleyin
Kitap okuyun
Bir şeyler anlatın
 
Rica ederim.. Muhtemelen korkuyor.. abladan da çekiniyor olabilir, bir iki sefer düşürdüyse filan.. Nasıl güvende ve rahat hissediyorsa öyle davranıyordur. Akışına bırak :)
 
Kızlar merhaba. Benim kız 18 Nisan doğumlu. Bu ara çevremde herkes mamayı bırakmamı, sadece gece yatarken vermemi söylüyor. Kızım kahvaltı yapıyor, öğle uykusundan önce mama yiyip yatıyor. Sonra öğle yemeği, Atıştırma, akşam yemeği, yine meyve falan ve mama yiyip yatıyor. Ama yanlışmış. Özellikle öğlen mama verme diyorlar, sütlaç, muhallebi versem bile zaten yediği 2-3 kaşık, sonra yine mama istiyor. Pek iştahlı değil, çok az yiyor, sen mama veriyorsun diye güveniyor yanlış dedi büyükgiller. Ama emzirebilseydim sonuçta bu çocuk mama yediği zamanlarda emecekti diye düşünüyorum bende. Ben yanlış mı besliyorum? Mama kesip süte geçmem veya sadece akşam mı mama vermem lazım?
 
O büyükgiller zaten herseyi çok iyi biliyor .Benşm de oğlum mamaya devam ediyor ;ben özellikle inek sütü yerine onu veriyorum ,içinde en azından vitamin vs var .Akşam uyutmadan önce de içiyor ;akşam üzeri ikindi yerine de içiyor .normalde benim oğlum da yemek seçer hatta şöyle diyeyim bizde öğlen yemeği hiç yok gibi bişey .napalım aç kalıp hasta mı olsun ?bebegini en iyi annesi tanır ,içinize nasıl siniyorsa öyle devam edin .
 
Vallahi bezdim. Biberona bağımlıymışta, diş yapısı bozuk olurmuşta. 3gün mama verme bak nasıl yiyor diyorlar birde. Üç gün aç bırakacağım çocuğu. Biz valla bunların elinde Allah'a emanet büyümüşüz. Hem inek sütü 2 yaşa kadar çok iyi değil diyor doktorlar diyorum, aman çok biliyor onlar diyorlar Valla son bir haftada bezdim. Sanki dünya üzerinde 18 aylık bebeğe mama veren son insanlarız
 
Yani mantik su olmali bence, iki yasa kadar anne sutu vermeye oyle ya da boyle devam ediliyorsa, anne sutu yoklugunda da mamaya ayni sekilde davranilmali. Emziriyor olsaydin, meme icin aynisini diyeceklerdi. Sutten kes bak nasil yiyor diyeceklerdi. Ki bence dunyanin en sacma argumani.. istahsiz cocuk istahsizdir, bu kadar basit.

Benim cocuklar yaslarina yakin biberonu biraktilar, dolayisiyla mama ya da anne sutu almayi gunduz kestiler(calistigim icin). Oglum bu aylarda sadece aksamlari emiyordu, gunduz normal yemek yiyordu. Kizimi ise hastalandigim icin mecbur memeden kestim, o da sadece yemek yiyor.

Sizin icinize nasil siniyorsa oyle yapin, ama biberonu yavas yavas birakmayi dusunebilirsiniz. Buyudukce vazgecirmek emin olun savas haline donecektir.
 
Ben hem meme hem mama devam ediyorum .bana da “aaaaa memeye güveniyor tabi ,o yüzden yemiyor ,memeden kessene artık “” diye ahkam kesiyorlar .ben hiççççç tınlamıyorum çünkü ben bir gün boyunca denedim ,mama vermedim hani aç kalınca yiyor ya ..asla yemedi .çocugu neden göz göre göre aç bırakayım ki ,neden zayıflasın .şuan en aktif dönemleri ,enerjiye ihtiyaçları var .ayrıca diş yapısı falan da yalan ;ben uyuturken emzik de kullanıyorum ayrıca .inek sütünün hiç faydası yok ,onun yerine mama daha değerli benim gözümde ama toplumumuzda çocuğa mama içiriyorsan çamaşır suyu veriyormuş algısı olduğu için anlamıyorlar .
 
Kesinlikle, mama veriyorum deyince sanki çocuğa kokain veriyorum demişim gibi bakıyorlar zaten Biberonda alıyor, emzikte. Ayrıca babasının da benim de diş yapım bozuk, ikimizde de düzeltme adına kaplamalar var, muhtemelen kızımda da sıkıntı olacak ve suçlu hemen ben, süper kötü vicdansız anne çok seviyorlar anneye ahkam kesmeyi, kötü çıkarmayı ama çocuk 3 gün aç mı gezecek deyince cevap azıcık aç kalsın ayol.
 
Gerçekten saçma sütten mamadan kesmek bencede. Biberon konusunda da gece kalkıyor 3 gibi. Uyku arasında mama yiyor. Onu doktora sordum, kesinlikle vereceksin, açlıktan uyanan çocuğu aç mı yatıracaksın diye payladı beni. İnstagramda bir doktor 1 yaşından sonra gece beslenmesini kesin diyordu ama bizim doktor çok kızdı. Biberonu bırakırsak gece nasıl olacak onu bilemedim, yoksa gündüz pipetle veririm, pipete alışık.
 
Eger her gece hemen hemen ayni saatte kalkiyorsa o zaman acliktan degil aliskanliktan der kitaplar ama annesi olarak en iyi sen bilirsin, sen anlarsin kalkis sebebini. 12 aylik bir bebek icin gece beslenmesini kesmek yanlis olabilir ama 18 aylik bir bebegin artik gece ogunlerine ihtiyac duymamasi gerekir.

Aliskanliktan mi yoksa acliktan mi uyandigini en iyi su vererek anlarsin. Gece su yerine mama verdiginde bir kac gece sonra uyanmadigini farkedeceksin. Ilk bir iki gece zor olabilir ama.

He su da var, bence sorun yok ben bu duzenden memnunum diyorsan aynen devam et. Sonucta bebegine zarar verecek birsey yapmiyorsun, mama veriyorsun :) biberon kullanan yetiskin de olmadigina gore etrafimizda demek ki eninde sonunda biberon fasli da bitiyor. O yuzden senin icine nasil siniyorsa oyle yap.
 
Bende okudum benzer yazılar, o yüzden sordum doktorumuza ama o çok net hayır dedi. Kalkıyorsa açlıktandır, su şişirir uyutur, gelişimi iyi şimdi, zaten iştahsız vereceksin dedi. Ne zamana kadar dedim, kendi nasıl isterse dedi. Genç ama eski yöntemleri savunan bir doktor. Uyku eğitimine karşı mesela, bebek istiyorsa kucağında uyusun sabah işe gitmiyorsun nasıl olsa diyor :)

Şu sıralar haftada bir iki kalkmamaya başladı zaten. Ben aslında düzenden memnunum ama insanlar şöyle olmalı, böyle olmalı falan diye konuşunca acaba diyorum. Sitede bir teyze var, ben 7 tane büyüttüm ayol deyince insan acaba gerçekten ben mi yanlış yapıyorum diyor işte :)
 
Bizim doktorumuz da aç mi kalsın yani derdi sonra bir baktık son 1 aydır kendiliğinden gece mama içmeyi bıraktık ,yapıyoruz içmiyor döküyoruz .demekki yemek için uyanmıyor .eger içiyorsa acıkmıştır .bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz .
Ben uyku eğitimi de vermedim ,daha doğrusu o nasıl istiyorsa öyle olsun dedim ,3 gündür kucağımda uyumuyor normal yatmak istiyor .yani bana kalırsa bebek zamanı gelince herseyş kendiliğinden yapıyor .bizler etrafı ve sosyal medyayı çok takıyoruz .
 
Bu çok güzel bir anlama yöntemi olmuş aslında, benim kızım tüm biberonu içiyor. 210yapıyorum şu an, hepsini içip yatıyor, bazen çok az kalıyor, bazende gece kalkmıyor. Demek ki kalktığında gerçekten aç ki hepsini içiyor. Bu güzel bir aydınlatma oldu teşekkür ederim :) peki yatmadan önce muhallebi, puding, yoğurt falan veriyor musunuz siz?
 
Yatmadan önce mutlaka 120 cc mama yapıl içmesi için teklif ediyorum .muhallebş falan sevmiyor ,yediremiyorum ..yoğurt da tok tutmuyor.
Bence içtiği sürece vermeye devam edin ,kendiliğinden bırakacaktır
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…