2024 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Bizim devam ediyor 53 günlük bir sürü test yapıldı kan verdik çok şükür bir şey çıkmadı anne sütü sarılığı dediler 3 ayi bulabilir dediler geçmesi. Bir zararı olmaz dedi doktor. En son değeri 9 çıktı.
Bize de bir sürü test yapıldı ultrason bile çekildi iç organlarına bakıldı .bakalım bizim 6ydı 7 ye yükselmiş böyle inip çıkmalarda yapıyor demek ki anlamadım ki

8. günde 15'ten 12'ye inince bi daha bakmadilar zaten 10. günden sonra dusuyo diye. Bi de kilo alışı önemli sanırım doğum kilosuna da gelmişti o sırada. Emiyosa ve sürekli uyku hali yoksa sıkıntı da yok benim anladığım.
Benim her gittiğimde bakıyorlar takipte.emiyor kilo alışı normalden fazla hatta bakalım.

Kızlar ya hala gruba bakan birkaç kişi görüyorum bebeklerinizi kaçar dakika emziriyorsunuz acaba merak ediyorum. Oğlumun kilo alımı az diiye mamaya başladık sütüm az olduğu için emzirme danışmanıyla görüşmeye başladım ne kadar isterse o kadar emzir dedi ama oğlum asla memeden ayrılmıyor ve çektiğimde sürekli aç vaziyette tükenmek üzereyim artık. Bir saat boyunca emziriyorum resmen aralıksız hem çocuğum aç hem ben tükeniyorum hiçbir şey yapamaz haldeyim. Sizler neler yapıyosunuz

Kızlar ya hala gruba bakan birkaç kişi görüyorum bebeklerinizi kaçar dakika emziriyorsunuz acaba merak ediyorum. Oğlumun kilo alımı az diiye mamaya başladık sütüm az olduğu için emzirme danışmanıyla görüşmeye başladım ne kadar isterse o kadar emzir dedi ama oğlum asla memeden ayrılmıyor ve çektiğimde sürekli aç vaziyette tükenmek üzereyim artık. Bir saat boyunca emziriyorum resmen aralıksız hem çocuğum aç hem ben tükeniyorum hiçbir şey yapamaz haldeyim. Sizler neler yapıyosunuz
Benimde kısa aralıklarla az az emiyor ama sürekli meme arıyor ve ağlıyor doktor alışkanlık olmuş artık dedi emziğe alıştır dedi ama emziği çekip süt gelmeyince atıyor . İdrar çıkışı iyi kilo alımı da normal yani aç değil doktor oyuncak edebiliyor memeyi bu dönemde bebekler dedi hıçkırık tutuyor ve kusuyor hep fazla emdikçe gazı da çok oluyor malesef

Dr bana da ne zaman isterse ver dedi bazen 20 dk bazen 1 saat oluyor valla ben de zorlanıyorum ama kilo alımı biraz yavaşladı o yüzden ne zaman isterse veriyorum. Ama çok iyi anlıyorum. Bi de atak dönemlerinde böyle yapıyorlarmış geçici olabilir.

Benim her gittiğimde bakıyorlar takipte.emiyor kilo alışı normalden fazla hatta bakalım.
Bize bu noktadan sonra anlamı yok bakmanın dedi doktor. Zaten 24'ün üzerine çıktığında problem demişti o da oluyosa 4. 6. günler arasi oluyomus. Ama bu fizyolojik sarılık için geçerli belki başka bi şey yüzünden takip etmek istiyodur doktor.

Bizimki de bazen 1 saat emiyo ama genelde 15-15 ya da 20-20 emiyo. Dün şunu fark ettim, bi süre gözlemlicem, bi yandan öpüp koklayinca daha hızlı doyup uykuya geciyo 😆 bu uzun uzun ya da sık sık emmeleri vücuda ben büyüyorum daha fazla süte ihtiyacım olucak haberiniz olsun sinyali veriyormuş o yüzden emzigi değil memeyi emmeleri süt üretimi için daha faydaliymis. Psikolojimi bozmicak kadar memede kalmasına izin veriyorum o yüzden 😅 zaten geciyo hep öyle devam etmiyo

Bizimki de bazen 1 saat emiyo ama genelde 15-15 ya da 20-20 emiyo. Dün şunu fark ettim, bi süre gözlemlicem, bi yandan öpüp koklayinca daha hızlı doyup uykuya geciyo 😆 bu uzun uzun ya da sık sık emmeleri vücuda ben büyüyorum daha fazla süte ihtiyacım olucak haberiniz olsun sinyali veriyormuş o yüzden emzigi değil memeyi emmeleri süt üretimi için daha faydaliymis. Psikolojimi bozmicak kadar memede kalmasına izin veriyorum o yüzden 😅 zaten geciyo hep öyle devam etmiyo
Ya kalsın istediği kadar da memeler facia çok açıyor artık.

Benimde kısa aralıklarla az az emiyor ama sürekli meme arıyor ve ağlıyor doktor alışkanlık olmuş artık dedi emziğe alıştır dedi ama emziği çekip süt gelmeyince atıyor . İdrar çıkışı iyi kilo alımı da normal yani aç değil doktor oyuncak edebiliyor memeyi bu dönemde bebekler dedi hıçkırık tutuyor ve kusuyor hep fazla emdikçe gazı da çok oluyor malesef
Bebekler aşırı akıllılar gerçekten bizimkine biberonla mama vermeye başlayınca emziği istemez oldu ya süt ya mama bişey gelmesi lazım. Dediğiniz gibi bu sefer hıçkırık tutuyor kusması gazı bitmiyor hep aynıyız yalnız olmadığıma sevindim😢

Ya kalsın istediği kadar da memeler facia çok açıyor artık.
Ya gerçekten hem memeler isyanda hem psikolojim. Elimden geldiğince uğraşıyorum bir damla anne sütü alsın fayda eder diye hep. Bu gidişle önce emzirip sonra mamayla devam edeceğim kafama çok takmamaya çalışarak yoksa çocuğumu beslemeye çalışıyorum karnı doyduktan sonra pat diye uykusu geliyor yatıyor o da perişan oldu.

Ya gerçekten hem memeler isyanda hem psikolojim. Elimden geldiğince uğraşıyorum bir damla anne sütü alsın fayda eder diye hep. Bu gidişle önce emzirip sonra mamayla devam edeceğim kafama çok takmamaya çalışarak yoksa çocuğumu beslemeye çalışıyorum karnı doyduktan sonra pat diye uykusu geliyor yatıyor o da perişan oldu.
Süt arttırıcı damla, çay falan denesen? İşin içine biberon girince tokluk işi hepten karisiyo

Süt arttırıcı damla, çay falan denesen? İşin içine biberon girince tokluk işi hepten karisiyo
Emzirme danışmanıyla görüşüyorum canım damla çay komposto her şeyi öneren bi liste hazırladı gene mama desteği olmadan yetmiyor keşke hiç gerek olmasaydı. Biberon vermeyi hiç istemiyordum meme reddi olursa diye ona da mecbur kaldık kaşık biberonla içtiği mama miktarını vermek çok zordu. Böyle idare edeceğiz artık.

Hepimizin sorunu aynıymış gerçekten. Benim kızım da sürekli emmek istiyor. Ama azıcık emip ya uyuyor ya da oyun oynuyor. Sütüm de fışkırıp akıyor bu arada kalan süt de yetmiyor doyurmaya. Ben de hep mama veriyorum gün içinde. Ama 3 ölçek çok geliyor 2 ölçek az. Yaptığım mamayi da bir saatte zor bitiriyor. Azıcık emip bırakıyor hep.
Surekli uyumak istiyor ama dalamiyor da. 20 dakka uyuyup uyanıyor.
Ben de çok yoruldum. Cocuk bakmak çok zormuş ya

Emzirme danışmanıyla görüşüyorum canım damla çay komposto her şeyi öneren bi liste hazırladı gene mama desteği olmadan yetmiyor keşke hiç gerek olmasaydı. Biberon vermeyi hiç istemiyordum meme reddi olursa diye ona da mecbur kaldık kaşık biberonla içtiği mama miktarını vermek çok zordu. Böyle idare edeceğiz artık.
Meme reddi olmama ihtimali daha yüksek öyle düşün. Surekli duysak da aslında çoğu bebekte olmuyomuş. Ve meme reddi olsa bile çözümü oluyo 🙏

Meme reddi olmama ihtimali daha yüksek öyle düşün. Surekli duysak da aslında çoğu bebekte olmuyomuş. Ve meme reddi olsa bile çözümü oluyo 🙏
Herkes o kadar korkuttu ki meme reddi olur biberon vermeyin diye doğum yaptığımda hemşireler doktorlar hatta annem başladı bu aralar söylemeye seni bırakır emzirmeyi bırakma diye. Bir ara ben inandım meme reddi oldum sandım meğer bebeğim süt gelmediği için memedeyken sürekli ağlıyormuş. O dönem bebeğimi kolik sandık uzun bir süre doktora gidip kilosu düşük mama takviyesi gerekiyor demeseydi anlamayacaktık meğer bebeğim açmış açlıktan ağlıyormuş falan mama verdikten sonra sakinleşti resmen yüzü gülmeye başladı. Nasıl üzülmüştüm mama vercem diye şimdi en azından karnı tok diye seviniyorum.

X