2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

  • Kız

    OY: 118 51,3%
  • Erkek

    OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

    OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

    OY: 3 1,3%
  • İkiz, Bir Kız Bir Erkek

    OY: 3 1,3%
  • Üçüz

    OY: 1 0,4%

  • Ankete Katılan
    230
Insallah cnm bakalım. Is bebekte de bitiyormus onu anldim. Ilk kızımınn istahsisligindan cok çektim. Buxins bana oyle cektrmeyecek. Yanicoyle gorunuyor.

Sen nasilsin cocuklr nasil ise basladin bebislere kim bakio
İnşallah canım, iştahsız bebek çok zor olsa gerek. Ben oğlumda yaşamadım ama kızımda nasıl olur bilemiyorum. Emmesi oğluma göre daha az ama belki kız - erkek farkıdır. Bilemiyorum.

Ben iyiyim, hunharca yorgunum :) Kızım 29 günlükken döndüm ofise. Haftanın 3 günü çalışıyorum. Bakıcımız var kızıma o bakıyor. Oğluma da o bakmıştı. Her sabah günüm kaka mesaisiyle başlıyor. İki bebeğin altını temizliyorum :) Arkasından oğlumun kahvaltısı, okul çantası, üstü başı.. Sonra süt sağma faslı.. Derken bakıcımız geliyor. Ben hazırlanıyorum, oğlumu kreşe bırakıp ofise geçiyorum. Akşam iş çıkışı onu alıp eve gidiyorum.

Eğer o gün çalışmıyorsam, oğlumu bıraktıktan sonra evin alışverişini ve eve gelip iki günlük yemeğimi pişiriyorum.

Akşam çocukların banyo faslı.. oğlumla ve kızımla oynamaca.. akşam yemeği.. uyutma faslı..

Gece 10'da biten mesaim sabah 6'da tekrar başlıyor..

Niye bu kadar uzun yazdım.. Bu döngüden çok sıkıldım sanırım :) çocuksuz kalabildiğim herhangi bir aktiviteyi özledim.

Biraz daha büyüsün de kızım, belki biraz daha rahatlarım.
 
Okurken yoruldum Allah güç kuvvet versin sana ve hepimize.. O gücü göremediğimden kendimde ücretsiz izne çıkacağım..
Ve ek gıda zamanı gelince çok çok daha yorulacağız sadece emzirmenin rahatlığını arayacağız..
 
Canim allah yardimcin olsun. Cok zor iki cocuk cokkkkk iyi anlıyorum. Brn calismiyorum ve temizlik işimde yardimci gelio eve. Ona ragmen yetişemiyorum.... ve dedgin gbi bu döngüden sıkıldım...
Gerci senin calsman stresini de alıyordur. Ben mesela oyleydim. İs yorardı ama stres atardım kendime vakit ayirabilirdim. Hayatimda bi duzen vardı.

Simdi calsmak planimda yok. Bkalim snrasinda ne olacak.. .
Esim dalga gecio sen calisma diye. Kazandgni da krese bakiciya verceksin diyor :) ama işte tek mesele para dgl :)
 
Arkadaşlar bir bakın cinsiyete iki doktor farklı tahmin yaptı daha erken ama çok merak ediyorum..
 

Eklentiler

  • 083A7392-F539-4AD0-B11A-DFC6F83A09D1.jpeg
    65,7 KB · Görüntüleme: 45



Oncelikle sana cok koly gelsin canim
Bemde oglumun herseyini kendim yapamk istiyorum helr o hazir mamalardan purelerden kesinlikle yedirmiycem iste tamda bu yüzden biraz hazirlik yapiyim diodum, jazirlamaktan kastimda iste kirmizi biber seftali erik kisin tatsiz buldugumuz urunlerden 1er kilo kadar dolapa koymak zamani.gelonce çıkarttıp kendim pisirmek istiyorum cunku

Bende calisiyorum fakat tum gun ayaktayim sabah 9.30da oglumu birakiyorum eve donmem 20yi geciyor market oldugu icin tum gun ayaktayim cok nadir buroda ? Zaman buldukca yapiyim diyorum ama ek gida jcin 6 ayo beklemek konusunda kararsızım
 
Canim aklina nasil yatiyorsa oyle yap. Annelik demek biraz ic gudulerinle hareket etmek demek. Buzluk stoguyla icim rahat edecekse yap o zaman :)

Ek gidaya 6 aydan once mi baslamak niyetindesin??
 
Canim aklina nasil yatiyorsa oyle yap. Annelik demek biraz ic gudulerinle hareket etmek demek. Buzluk stoguyla icim rahat edecekse yap o zaman :)

Ek gidaya 6 aydan once mi baslamak niyetindesin??


Deniycem canim :) yok tam olarak yazamamisim 6.ayda hemen baslamaliyim yoksa daha gec mi davranmaliyim bilmiyorum bn yurtdisindayim oyle doktora isrr edip su olsun bu olsun diye saatlerce konusamiyorum herşey randevu usulu oldugu icin Kilosu yeterliyse 6.ayda baslattiklrini biliyorum ama bn az az 5.ayda tattirma taraftariyim cunku biz yemek yerken oglumun bizi suzusu beni mahvediyo
 
Biliyorum kızlar tabiki onemli olan sut ama su an calisiyorum ve benim icin cok zor oluyo isi birakmayi dusunuyorum fakat olurda birakmazsam sonra cok zamanim olmucak o yuzden dusunuyodum , oylr kilolarca koymucam canim bikac cesit tadimlik :)
Ben kayısı şokladım.şeftalide alacagım.bakalım başka şuan aklıma birşey gelmiyor
 
Canım yurt dışını bilemiyorum ama burda tavsiye edilen 6.aydan sonra başlamak. Ben oğlumda öyle yaptım. Bizi süzmeleri meraktan aslında. Tadını bilmediği birşeyi canı çekemez ki :) O açıdan için rahat olsun.

Yediğin yemeklerden tattırabilirsin tabi, ama yemeklerin salçasız, tuzsuz ya da şekersiz olması gerekiyor.

Eskiler der ki çocuğun damak tadı gelişmez, yemek yemez vs.. Bu tamamen çocuğa bağlı. İlk 6 ay anne sütü dışında hiç birşey tatmayan yemeyen oğlum şu an hunharca yiyor.

Hiç birşey tatmayan demişim ama bir kere istisnası olmuştu :) Oğlum 5 aylıkken grill tarzı bir lokantaya gitmiştik eşimle. Orada masaya et gelince çılgına dönmüştü oğlum. Minik bir parça didip vermiştim, dayanamıştım :) Coklaya coklaya emerek yemişti eti.. Hala da çok sever :)
 
Iste o oyle merakli merakli bakinca ici gidiyo insanin napiyim yoksa biliyorumki daha cani cekmsini bilmez burdada ayni 6.ayi beklemek gerekir tabi en erken 6 bigun bizimde oyle dayNamayip yeme maceramiz olucak gibi duruyo sanirim ikinci çocugun blw yle mi basladin yoksa 3 gun kuraliyla mi
 
Evet canim ikinci cocugum. Oglum su an 2 yasinda. 10 gun sonra 25 aylik olacak.

Ben ilk basladigimizda pure olarak kendim besledim. 3 gun kuralini takip ettim. Bir ay sonra hafif ezerek puturlu beslemeye basladim.

8.ayinda sebze ve meyveleri haslayip parmak seklinde keserek sundum, biraz oynadi biraz yedi.

Yani ben hep karisik gittim :) bana oyle daha dogru geldi.

Yalniz asla ve asla zorlamadim. Agzina zorla kasik sokmadim. Tv karsisinda ya da dikkatini dagitarak yedirmedim.

Oglum kasik kullanmayi 10-11 ay civarinda ogrendi. Doke saca tabi, biz yetiskinlerin kullandigi gibi degil. Kasik kullanabildigi andan itibaren agirlikli olarak onune koydum ve kendisi yedi.
 


Cok teşekkür ederim canim insallh bizde guzelce uygulayabiliriz herseyini bnde kendim yapicam hazir gıdalarda p kadar koruyucu katki varki o bebe biskuvulerinin bile seker orani cok yuksek

En iyisi zaten damak tadina uygun ilerlemek

Bebislerde yemeğe hevesli olursa tmmdir bu is
 
Ben kızıma Tadına baksın diye kayısı karpuz yaş incir filan tutuyorum arada çok güzel yalaşıyor yanlış mı yapıyorum acaba havalar çok sıcak diye su da veriyorum günde birkaç kaşık sadece anne sütü alıyor bu arada 105günlük
 
Her annenin sutu cocuguna yeter sakin panik yapma ve mamaya yonelme. Ben de bu gelgitleri cok yasadim. Emzirdikce cogalir diyolardi dogruymus. Kilosu nasil bebeginin?
Şuan 6kilo canım 105günlük her ay bir kilo alırken geçtiğimiz ay 550filan aldı o korkutmuştu beni ama düzene girdi tekrar göğüslerim akmaya başladı eski halime döndüm
 
Ilk 6 ay (sadece anne sutu aliyorsa) su da dahil ek hic birsey verilmemesi tavsiye edilir. Bebeklerin sindirim sistemi buna hazir degildir. Alejik bir tepkimeyi tetikleyebilirsin, acele etme bence.

Omur boyu tattirdigimiz herseyi yiyecekler zaten, acele etmeye hic gerek yok :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…