Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim de oyle ve tukuruk cok fazla kopurterekKızlar benim yavru sürekli elleri ağzında epeydir sizde de var mi
Her annenin sutu cocuguna yeter sakin panik yapma ve mamaya yonelme. Ben de bu gelgitleri cok yasadim. Emzirdikce cogalir diyolardi dogruymus. Kilosu nasil bebeginin?Kızlar benim sütüm de çok azaldı yetmiyor artık ne yapmalıyım bilmiyorum mamaya başlamak istemiyorum sütüm artsın diye ne okuduysam yiyip içmeye çalışıyorum inş işe yararlar
Ben yaptirmadim canim. Fakat bu karari doktor verdi. 1 hafta her gun sabah aksam aclik tokluk seker olcumu yaptim parmaktan ona gore karar verdik.Arkadaslar bir soru sormak istiyorum lutfen yardimci olun.hamileyken seker yukleme testi yaptirmayan var mi??
Doktorum bana ac karnina 75 mg seker yuklmesi yaptiracagini soyledi.korkuyorum bebegime birsey olmasindan.ama mutlaka yaptirmalisin diyip duruyor.aranizda yaptirmayip ta saglikli dogum yapanvarmi acaba
suyu arttırmaya çalışsan daha iyi olur cnm hem de yaz ayı hem senin vücudunun suya ihtiyacı var hem de bebegin sutununHer sabah aksatmadan 1 yada 2 yumurta(karatay kahvaltisi) . Ara ogunlerde de ayran ve ceviz tuketiyorum. Bence etkisi yuksek. Aksamlari ise cok hafif seyler bazen sadece salata bazen karpuz bazen yogurt. Tabiki her gun mutlaka 2 dilim cikolatali ekmek:) Eski kiloma da donmeye calisiyorum 62 hamile kaldim doguma 78 girdim. Normal dogum yaptim. Suan 67yim. Hedefim 57. Bu arada su icmeyi cogu zaman unutuyorum ve canim istemiyor. 1.5 lt anca iciyorumdur.
Bu normal bir sürecmis oral döneme girdiler ve ellerini tanımaya başladılar o yüzdenmiş e tabi yavaş yavaş diș hazırlıkları da var kehribar kolye tavsiye ediyorlar ise yarayabilirKizlar selamlar biz de 3 aylik olduk kilo 5800. Ben de ogluma sadece anne sutu veriyorum en basindan beri. 20 gune kadar duzenli kivamli kaka yapan bebegim 20 gundur kakasini yapamiyor 7 gun bekledimiz oldu en sonunda kanzuk fitille yaptirdim. Simdi 4-5 gun yapmazsa yine fitille yaptiriyorum. Zeytinyagi kulak pamuk cubugu masaj herseyi denedim yok yapmiyor. Simdi bi de 5 gundur usutmus galiba bronslarini balgamli oksuruk de var hirilti ve istahsizlik var uyku duzeni cok guzeldi o da bozuldu bu sebeple. Bizde de elleri agza cok fazla goturmeler ve tukurukler basladi oldukca fazla. Mendil yetismiyo. Fikir ve onerilerinizi bekliyorum
Canım en iyisi su günde en az 3 litre su içmeyi başaranların sütleri genelde yetiyor hatta artıyor.ben o kadar içemiyorum birde ikizler mecburen bende mama ağırlıklıKızlar benim sütüm de çok azaldı yetmiyor artık ne yapmalıyım bilmiyorum mamaya başlamak istemiyorum sütüm artsın diye ne okuduysam yiyip içmeye çalışıyorum inş işe yararlar
Canım gögüs 3 aydan sonra terbiye olurmuş.çocuğa yetecek kadar ürettiği için eskisi kadar dolu dolu olmuyor.Göğüslerimde şişlik yok eskiden bir göğsümü emerken diğerinden süt damlardı veya duştan sonra göğüslerim akardı iki gündür de kızım emerken memeyi çıkartıp ağlıyor istemiyor gibi hareketleri vardı sonrasında ağlamaya devam ediyordu sütümü sağdım ve 30ml ancak çıktı ama bugün biraz çoğaldı sanırım yaptığım şeyler süt olmaya başladı
Benim kizimda da eller agizda ve bol bol tukuruk var :) artik tukuruk bezleri calismaya basladi ve oral donemdeler. Kendi vucutlari dahil herseyi agizlariyla taniyacaklar.Kizlar selamlar biz de 3 aylik olduk kilo 5800. Ben de ogluma sadece anne sutu veriyorum en basindan beri. 20 gune kadar duzenli kivamli kaka yapan bebegim 20 gundur kakasini yapamiyor 7 gun bekledimiz oldu en sonunda kanzuk fitille yaptirdim. Simdi 4-5 gun yapmazsa yine fitille yaptiriyorum. Zeytinyagi kulak pamuk cubugu masaj herseyi denedim yok yapmiyor. Simdi bi de 5 gundur usutmus galiba bronslarini balgamli oksuruk de var hirilti ve istahsizlik var uyku duzeni cok guzeldi o da bozuldu bu sebeple. Bizde de elleri agza cok fazla goturmeler ve tukurukler basladi oldukca fazla. Mendil yetismiyo. Fikir ve onerilerinizi bekliyorum
Kizlar selamlar biz de 3 aylik olduk kilo 5800. Ben de ogluma sadece anne sutu veriyorum en basindan beri. 20 gune kadar duzenli kivamli kaka yapan bebegim 20 gundur kakasini yapamiyor 7 gun bekledimiz oldu en sonunda kanzuk fitille yaptirdim. Simdi 4-5 gun yapmazsa yine fitille yaptiriyorum. Zeytinyagi kulak pamuk cubugu masaj herseyi denedim yok yapmiyor. Simdi bi de 5 gundur usutmus galiba bronslarini balgamli oksuruk de var hirilti ve istahsizlik var uyku duzeni cok guzeldi o da bozuldu bu sebeple. Bizde de elleri agza cok fazla goturmeler ve tukurukler basladi oldukca fazla. Mendil yetismiyo. Fikir ve onerilerinizi bekliyorum
Canım ek gıda için bence koymana hiç gerek yok. Zaten ek gıdayı hapır hupur yemeye başlamıyorlar. Öğün olarak yemeleri 8-9 ayı buluyor. E yaz gelince taze taze yerler zaten yaz sebze meyvelerini.Bu tukuruk ve ele agza goturme bizimde cok erken basladi neyseki yalniz degilmisim 2aylik kintrolunde oglum kulagina cok dokunuyo agriyo galiba dedim , doktor kontrol edip dislerine hazırlanıyor dedi su anda beyazlik filan yok ama elini agzindan alamıyorum elini soktukcada kusmaya basladi insallh bu ay kilosunu dusurmez
Ek gida icin hic konusma yaptiniz mi ben mevsimlik sebzelerden hazirlik yaiyim diyorum ama hic fikrim yok
Cnm ek gıda hangi eoneme gelcekse o ayin sebzeleri meyvelerinden verirsin. Ayrica cok heveslenilecek bsey degil biliyomusun anneye zorluktan baska bisi degl memeye devammmm :)Bu tukuruk ve ele agza goturme bizimde cok erken basladi neyseki yalniz degilmisim 2aylik kintrolunde oglum kulagina cok dokunuyo agriyo galiba dedim , doktor kontrol edip dislerine hazırlanıyor dedi su anda beyazlik filan yok ama elini agzindan alamıyorum elini soktukcada kusmaya basladi insallh bu ay kilosunu dusurmez
Ek gida icin hic konusma yaptiniz mi ben mevsimlik sebzelerden hazirlik yaiyim diyorum ama hic fikrim yok
Yaaaa gerçekten mi :))) Öyle sevindim ki mesajına.. İnşallah hep böyle devam eder, gönlün istediğince emzirirsin. Valla yüzümü güldürdün bugün, Allah da seni güldürsün :)
Canım ek gıda için bence koymana hiç gerek yok. Zaten ek gıdayı hapır hupur yemeye başlamıyorlar. Öğün olarak yemeleri 8-9 ayı buluyor. E yaz gelince taze taze yerler zaten yaz sebze meyvelerini.
Biliyorum kızlar tabiki onemli olan sut ama su an calisiyorum ve benim icin cok zor oluyo isi birakmayi dusunuyorum fakat olurda birakmazsam sonra cok zamanim olmucak o yuzden dusunuyodum , oylr kilolarca koymucam canim bikac cesit tadimlik :)Cnm ek gıda hangi eoneme gelcekse o ayin sebzeleri meyvelerinden verirsin. Ayrica cok heveslenilecek bsey degil biliyomusun anneye zorluktan baska bisi degl memeye devammmm :)
Canım için öyle rahat edecekse at buzluğa ama genelde günlük pişirmen gerekecek. Yani buzluğa attığının pek hükmü olmayacak.Biliyorum kızlar tabiki onemli olan sut ama su an calisiyorum ve benim icin cok zor oluyo isi birakmayi dusunuyorum fakat olurda birakmazsam sonra cok zamanim olmucak o yuzden dusunuyodum , oylr kilolarca koymucam canim bikac cesit tadimlik :)
Insallah cnm bakalım. Is bebekte de bitiyormus onu anldim. Ilk kızımınn istahsisligindan cok çektim. Buxins bana oyle cektrmeyecek. Yanicoyle gorunuyor.Yaaaa gerçekten mi :))) Öyle sevindim ki mesajına.. İnşallah hep böyle devam eder, gönlün istediğince emzirirsin. Valla yüzümü güldürdün bugün, Allah da seni güldürsün :)