- 14 Mart 2015
- 7.525
- 5.469
- 198
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #69.321
annem is yogunlugundan bize cok sarilmamis, opmemis. isterki evi, ustu basi duzgun olsun, 3 cesit yemegi olsun. ama bizim sevgimiz eksik kalmis o kadar is arasinda.
evi, utuyu, bulasigi kendimi cevirecek kadar yapiyorum. enerjim bolunsun istemiyorum, hepsini bebegime harciyorum ki o sevmeyi, sevilmeyi dogru ogrensin.
Allah'im tum bebekleri korusun, anali babali aşkla buyumeyi nasip etsin.
Canlar merhaba
Çalışan annelerden kimler işe dönüş yapti ve kac aylikti bebisler? Ben ogretmenim ve ikinci dönem basi baslamayi düşünüyorum ama gecelerdir gozume uyku girmiyor dusunmekten.. Aslinda annem bakacak ve okula yarim gun gidecegim ama ben 8 aydir yapışık yasadigim kuzumu nasil birakacagim bilmiyorum..
ben memurum bende başlamadım.15 şubatta başlayacağım.9 ayı bitip 10dan gün almış olacak.bizde de kayınvalide bakacak.sizde yarım günü boş günü birsuru avantajı var.Bakalım biz ne yapacağız.ek gıda çok yavaş gidiyor bizde en iyi ihtimalle 2 öğün verebiliyorum.yemek istemiyorCanlar merhaba
Çalışan annelerden kimler işe dönüş yapti ve kac aylikti bebisler? Ben ogretmenim ve ikinci dönem basi baslamayi düşünüyorum ama gecelerdir gozume uyku girmiyor dusunmekten.. Aslinda annem bakacak ve okula yarim gun gidecegim ama ben 8 aydir yapışık yasadigim kuzumu nasil birakacagim bilmiyorum..
Bende memurum baslamadım.mayista bile zorlanirız.annem bakacak fakat romatizmadan eller tutmuyor henüz bu da ikimizi de kaygılandirıyor annem nasil bakacak diye.mayisa kadar iyileşmesini umit ediyoruz.öğretmen cok iyi yine de bize göre.yarım gün bıraksam daha ne isterim :)Canlar merhaba
Benimde son 1 ayim kaldı. Bende kara kara düşünüyorum benimde kayınvalidem bakacak icimo acidan rahat ama çok ozliycem.dondugumde 9,5 aylik oluyor.bide benim vardiyali bence sizde bişey olmaz.10 saat işte Olcam 1er saatte yol ;(((Canlar merhaba
Canlar merhaba
8.aydan itibaren tavuk veriyorum ben. market tavugu kesinlikle yasak dedi doktor. koy tavugu veriyorum. kofte olarak veya sade tiftikleyip yedirdim. tavugu bir tanidiktan aldim, kesip, tuyunu yolup verdi bana. buzluga attim. ara ara duduklude haslayip vericem. yakininda köy varsa oradan alabilirsin. marketlerde satiliyor mu köy tavugu bilmiyorum.Anneler tavuk ,tavuk suyu vermeye başladınız mı? Bizim normal yediğimiz tavuklar antibiyotikli olduğu için önerilmiyor, organik tavuk nereden alabiliriz acaba?
8.aydan itibaren tavuk veriyorum ben. market tavugu kesinlikle yasak dedi doktor. koy tavugu veriyorum. kofte olarak veya sade tiftikleyip yedirdim. tavugu bir tanidiktan aldim, kesip, tuyunu yolup verdi bana. buzluga attim. ara ara duduklude haslayip vericem. yakininda köy varsa oradan alabilirsin. marketlerde satiliyor mu köy tavugu bilmiyorum.
simdi netten baktim. migros'da organik tavuk satiliyormus. ben almadim hic ama deneyebilirsin.Aynen ya organik ya köy tavuğu lazım. Araştırayım bakalım İstanbul da nereden alabiliriz. Netten baktım da güvenilir bir yer bulamadım, etrafımda da yok hiç malesef
Merhaba.Sağlıklı doğum dilerim öncelikle :) madde madde cevaplamaya çalışayım.mayıs 2019 annesinden selamlar :) bazı sorularıma karşılık deneyimlere ihtiyacım var bana yardımcı olabilir misiniz ? bebek oturmasını öğrenmeden önceki dönem için:
- bu kare pamuk nasıl kullanılıyor alt temizlerken? yani tasa su koyup götürüp suya bandırıp mı kullanılıyor nasıl oluyor yani? çeşme suyu mu?
- beşiklerin parmaklıklarına korumalık oluyor sağlıksız diye okudum ama sizin yorumlarınızı da alırım
- bebek doğcak hastaneden çıkarıp eve getircem. beşiğinde reflü yastığında mı yatıcak ilk günden beri yoksa ne zaman yatıcak reflü yastığında?
- bebek; yastık ve uyurken üstüne örtü ne zaman kullanmaya başlıyor
- bebeği gece emzirince hemen yatırıyor muyuz ne yapıyoruz ya uyurken kusarsa?
- bebeği emzirirken genzine süt kaçarsa ne yapmam gerekiyor
- uyku arkadaşını ne zaman bebeğe veriyoruz
- bebek gündüz uyanık olduğu zamanlarda neye koyuyoruz yani ne almalıyım bu dönenceli anakucakları var sallanan onlardan mı
- bebek arabası alırken portbebesini de almalı mıyım kullanışlı oluyor mu
- erkek bebekler için sünnet ne zaman yaptırdınız ve ne zaman yapılmalı ne tavsiye edersiniz
- banyosu için file mi almak mantıklı yoksa hiç almamak mı nasıl bi banyo küveti almalıyım
- mustela yenidoğan seti alıcam. Setin içinde Yenidoğan Şampuanı, Hydra Bebe Vücut Losyonu, Bebek Yağı ve Vitamin Bariyer 1 2 3 Pişik Kremi bulunmaktadır.bebek doğar doğmaz doğal süngerle mi yıkanıyor yoksa direk avucumuza mı döküp yıkıyoruz losyonu? şampuanı direk kullanıyor muyuz yoksa ilk banyosunu sade suyla filan mı yaptırmak gerekiyor? yani kısaca bu yağı şampuanı losyonu pişik kremini ne zaman ve nasıl kullanıyoruz
cevap verecek herkes için şimdiden çok teşekkür ederim
1.sadece pişik olduğu donemde pamuk kullandım.pisikte birkere oda antibiyotik kullandigimizda oldu.onun harici hep ıslak mendil kullandım.suyu kaynatıp kaseye koydum.pamuğu içine batırıp ılık bi şekilde sildim.mayıs 2019 annesinden selamlar :) bazı sorularıma karşılık deneyimlere ihtiyacım var bana yardımcı olabilir misiniz ? bebek oturmasını öğrenmeden önceki dönem için:
- bu kare pamuk nasıl kullanılıyor alt temizlerken? yani tasa su koyup götürüp suya bandırıp mı kullanılıyor nasıl oluyor yani? çeşme suyu mu?
- beşiklerin parmaklıklarına korumalık oluyor sağlıksız diye okudum ama sizin yorumlarınızı da alırım
- bebek doğcak hastaneden çıkarıp eve getircem. beşiğinde reflü yastığında mı yatıcak ilk günden beri yoksa ne zaman yatıcak reflü yastığında?
- bebek; yastık ve uyurken üstüne örtü ne zaman kullanmaya başlıyor
- bebeği gece emzirince hemen yatırıyor muyuz ne yapıyoruz ya uyurken kusarsa?
- bebeği emzirirken genzine süt kaçarsa ne yapmam gerekiyor
- uyku arkadaşını ne zaman bebeğe veriyoruz
- bebek gündüz uyanık olduğu zamanlarda neye koyuyoruz yani ne almalıyım bu dönenceli anakucakları var sallanan onlardan mı
- bebek arabası alırken portbebesini de almalı mıyım kullanışlı oluyor mu
- erkek bebekler için sünnet ne zaman yaptırdınız ve ne zaman yapılmalı ne tavsiye edersiniz
- banyosu için file mi almak mantıklı yoksa hiç almamak mı nasıl bi banyo küveti almalıyım
- mustela yenidoğan seti alıcam. Setin içinde Yenidoğan Şampuanı, Hydra Bebe Vücut Losyonu, Bebek Yağı ve Vitamin Bariyer 1 2 3 Pişik Kremi bulunmaktadır.bebek doğar doğmaz doğal süngerle mi yıkanıyor yoksa direk avucumuza mı döküp yıkıyoruz losyonu? şampuanı direk kullanıyor muyuz yoksa ilk banyosunu sade suyla filan mı yaptırmak gerekiyor? yani kısaca bu yağı şampuanı losyonu pişik kremini ne zaman ve nasıl kullanıyoruz
cevap verecek herkes için şimdiden çok teşekkür ederim
Merhaba.Sağlıklı doğum dilerim öncelikle :) madde madde cevaplamaya çalışayım.
1.ben küçük bir saklama kabı edindim kapaklı.günlük olarak içine pamuk koyup üzerine de kaynamış ılıtılmış içme suyu döküyordum.büyüdükten sonra kaynatmadan içme suyu koymaya başladım.
2.beşik kenarına korumalık şart bence çünkü küçükken bile yatakta hareket ediyorlar ve kendini çarpma riski var.
3.reflü yastığı almadım.ama ilk zamanlar bebeğim kusuyordu.yatağının baş kısmını yükselttim.süngerin altına çarşaf filan koyarak hafif eğim verdim.
4.yastık omurga gelişimi için önerilmiyor 2 yaşına kadar.örtü olarak ilk zamanlar penye battaniyesine hafif sarıyordum sonra da yaz geldi zaten.şimdi uyku tulumu kullanıyorum.
5.emzirdikten sonra gazını çıkarmak gerekiyor.ama çıkarmadan da yatırdığım oldu.kusma riskine karşı başını yan çevirip yatırmak önemli.
6.süt kaçarsa öksürerek bebek bir şekilde kendini kurtarıyor ama kurtaramazsa bebeği kolunuzun üstüne yüzükoyun çevirebilirsiniz.
7.uyku arkadaşı vermedim.
8.ben anakucağı hiç almadım.çok küçükken zaten sürekli uyuyor kanepeye yatırıyordum.2 buçuk aylıkken oyun halısı aldım çok faydasını gördüm.hala da oynuyor.anakucağı kullanıp memnun olanlar da var.tercih meselesi.
9.bebek arabası travel sistem aldım.ama daha hafif birşey olsun derseniz baston kullananlar da var.
10.sünneti 4 aylıkken klipsli yöntemle lokal anesteziyle yaptırdık.çok memnun kaldık iyi ki yaptırdık diyoruz.
11.ebebekten plastik banyo küveti ve sünger aldım.süngere yatırıp yıkıyorum rahat oluyor.
12.şampuan ve lpsyon mustela,pişik kremi babe kullanıyorum memnunum.ben doğal sünger aldım şampuanı ona döküp yıkıyorum ama çok küçükken direk elinize dökebilirsiniz.ilk banyosunda şampuan da kullandım.şampuanı her gün kullanmamak gerekiyor.ilk zamanlar çok kaka yaptığı için pişik kremini her alt açmada sürdüm.
1.sadece pişik olduğu donemde pamuk kullandım.pisikte birkere oda antibiyotik kullandigimizda oldu.onun harici hep ıslak mendil kullandım.suyu kaynatıp kaseye koydum.pamuğu içine batırıp ılık bi şekilde sildim.
2.park yatak kullandığım için parmaklık sorunu hiç olmadı
3.bence kusması olursa al reflu yatağını.bizde hiç kusma sorunu olmadığı için hiç ihtiyaç duymadım
4.yastık hala kullanmıyorum.örtüyü ise hep kullandım.ilk zamanlarda elleriyle kendini çok uyandırıyordu o sebeple hep yarim kundak yaptım.yazında müslim bezlerden kullandım sarmak için
5.ilk baslarda yaninda yoksan kusarsa diye hep yan yatırıyorsun zaten.ben yan yitirdiğim zaman basinin arkasına küçük yastık koydum sırt üstü dönmesin diye
6.bizde emzirmeden ziyade kendi tükürdüğünü kaçırırdı.öksürerek çıkartamazsa hemen hafif baş aşağı yapıp hafif hafif sırtına vururdum.
8.hiçbirinde yatmadı.serdim koltuğun üstüne temiz çarşafı onun üstünde yattı.dönmeye başlayınca da yerde battaniye üstüne geçti
9.portbebe ne bilmiyorum ama anakucakli olanları tercih et derim ben araçta hep ona yatırdım.kucakta taşımadım
10.tam hatırlamıyorum ama sanırım 6 aya kadar yaptırın diyorlar.ben 2.ayında yaptırdım.hiç sıkıntı olması ve narkoz almadı.kirem sürüp öyle yaptılar
11.bizde file değilde içi küçük yuvarlak süngere benzeyen filelerden vardı.onun üstünde yıkadık ve tutmaya gerek kalmadı.
Mama sandalyesi sunnybaby taffy plus baya indirimdeydi yılbaşı günü, 449 tl den 290 tl ye düşmüştü hemen aldım, kullanıcı yorumlarını okuyarak. buharlı pişirici de aynı gün aldım. Yoğurt makinası almayacağım. Sen küçük kavanoza nasıl mayalıyorsun canım, 1 çay kaşığı falan mı koyuyorsun yoğurt?
Selam canım Biz daha kullanmadık, kızım 5 buçuk aylık inşallah deneyince bizde beğeniriz. Vesile olduğuma sevindim, memnun kalmanıza ayrıca sevindim :) Fiyatına göre çok kullanışlı ve sağlam görünüyor, emsalleri e-bebek de 700 civarı. Güle güle kullansın miniğin :)Canim selam
Bu mesajindan sonra mama sandalyesini arastirdik biz de ve yorumlari da begenip aldik 290'a aldik biz de ve cok memnunum
âmin hepimizinki inşallahcevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. deneyimli tecrübeli annelere ihtiyacım oluyor böyle. güzel günlerde büyüsün bebişleriniz. sağlıcakla kalın
haline şükretmelisin benim 5 1.5 ve 9 aylık oğullarım var şimdi 3 ünüde yıkadım pturdum sinirden ağladım.ev yemek çamaşır bulaşık hayat pahalılığı diyceksinizki niye yaptın demeyin bence vende çok büyük konuştum 5 yaşındaki diğerlerini yedirdiğim için onuda yedirmemi istiyo .. 3 vebek yedir temizle yemek yap bulaşık çamaşır sinir sitres tansiyon hastası oldum ağlama hiç bitmiyo sürekli oyuncak kavgası temek yemiyolar sürekli alt değiştir akşam oldu kocayla upeaş gerçekten çok bunaldım ölüm istiyorum artık dışarı çıkamıyoruö 1.5 yal 13 kilo 10 ayljk 9 kilo toplam 22 kilo montlarıyla 24 kilo apartmanda taşıyamıyrum ellerimde sinir sıkışması var düşürüxem diye korkuyorum 3 kat 24 kiloyla in çık bebek arabası indir kaldır 5 yalın bunalımı da var tabi herşeye itiraz .. yemek mi yiyorum bokmu bilniyprum her masaya oturuşumda sırayla yapıyolar çok aşırrı zor kendimi köle gibi hisseditorum.. kimsem yok ... şanslısınız dua edin ...Kızlar kızlar ne olur bi yardım edin ya benim kızım ek gıda yemiyo hiç 9 ayının içinde sürekli emmek istiyo ne yapacağımı şaşırdım 2 buçuk yaşında oğlum var ona ayrı yemek kıza ayrı yemek eve ayrı yemek temizlik o su bu mahvoldum iyice
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?