• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar iyi geceler. Dis cikaran bebeklerinizde ates bolgesel mi oluyor?yani en cok neresi atesleniuor alnimi?kulak bolgesimi?
bogazi biraz kizarir, kulaklari hassaslasirmis. ates olmadi bizde, ama cok huzursuzlandi hic kucaktan inmek istemedi o donem. gece uykusu da cok eziyetli olmustu 2-3 gun.

Kizlar iyi geceler. Dis cikaran bebeklerinizde ates bolgesel mi oluyor?yani en cok neresi atesleniuor alnimi?kulak bolgesimi?
bizde bugün atesliyiz dış olduğunu düşünüyorum.alın serin dijital 36 gösteriyor.koltuk altı 37.8 acilde kulaktan ölçtüler 38.1 üstler patlayacak sanırım.altlar geldiğinde alından direk anlaşılıyordu

Kızlar sizce mükemmel anne var mıdır. Kendinize mukemmel diyebiliyor musunuz. Ben diyemiyorum. Bazen kendimi alamıyorum oğluma bağırıyorum uyku problemi olduğunda. Ama bilinçli yapıyorum bunu. Uzulcegimi özür dilecemi bilerek yapıyorum.

Kızlar sizce mükemmel anne var mıdır. Kendinize mukemmel diyebiliyor musunuz. Ben diyemiyorum. Bazen kendimi alamıyorum oğluma bağırıyorum uyku problemi olduğunda. Ama bilinçli yapıyorum bunu. Uzulcegimi özür dilecemi bilerek yapıyorum.
Ben mükemmel değil belki ama doğal anne olduğumu düşünüyorum. Bebeğimi kılavuz alıyorum. Onun açısından bakmaya çalışıyorum. Ve galiba azıcıkta mükemmele yakın olduğumu düşünüyorum

ben mukemmel degilim. bir kere o kadar dinc ve ruhsal olarak mukemmel degilim. ama kizimi cook seviyorum, her firsatta sariliyorum opuyorum. bu dunyada yalniz olmadigini benim onu hep kollayip sevecegimi bilerek buyusun, sevgisi tam olsun istiyorum. kiyafetleri utusuz, lekeli, uykulari duzensiz, evimde kizima haric yemek yapacak zamanim yok, temizlik ustun körü... ama onu cok sevdigimi ve sevecegimi bilerek yetisecek insallah bebegim. verecek daha cok seyim olsa verirdim ama ben bu kadarim zaten, mukemmele yakin bile degilim. eksiklerim var ama ona olan sevgim, fedakarligim tam.

Bence butun anneler mukemmel kizlar.tabi istisnalar war mutlaka.bebegi dogurup cope atan yada kendi cocugunu dovenler haric. ginerva ginerva bnce sende mukemmelsin oyle dusunme.evet uyku sorunu benim oglumdada war dedigin gibi hersey ustun koru oluyor.ama sagliklari yerinde olsun hepsinin herseye deger.

Hepimiz insaniz canim.ne demisler beser sasar.bunlar hep uykusuzluktan oluyor biliyomusun?ama annesi bagirma sen ona yaaa genede kyamam onaaa beeen

Kime gore neye gore mukemmel??.
Bnce bir daha bagirma tatlim. Nacizane fikrim. Yazik dunyadan bi haber. Eskilerden bi arkadas burda sey demisti. O istegiyle dunyaya gelmedi. Bizim isteğimizle geldi. Aynen oyle biz istedikte dunyaya getirdik. O yuzden biraz daha sakin ol annesi varsin uyumasin simdi kucaginda 3 yasinda senle ayni odada 13 yasinda kendi odasinda 23te yurt odasinda 33te de kendi evinde. Giderek uzaklasacakar. Bu anlarin tadini cikaralim.

Hanimlar krep konusmussunuz ben daha krepe cesaret edemedim. Ama kofte veriyorum bir haftadir. Ceviz kadar kuzu kiyma bir yumurta sarisi (herzaman degil) arpacik sogan sarimsak. Tereyaginda kizartiyorum. Sizce kizartma yanlismi. Ama baska turlude yemez.

Su aralar psikolojik olarak iyi değilim. Eşimle bosanma seviyesine geldim. Bosucam seni diyor. İyi gitmiyor evliliğimiz. Oğluma yansıtıyorum.

Oğlum beş te uyandı. Şuan uyutmaya çalışıyorum. Çok erken uyanıyor üstüne uykusuzluk ta gelince bide

kizlar bir ara kan testi konusulmustu. herkes hgb degerine gore yorum yapmis. ben saglikci degilim. bilen biri aydinlatirsa sevinirim : hgb kandaki hemoglobin degeri, dusuk cikmasi kansizlik olarak nitelendiriliyor. ama bir de ferritin var. o da demir deposu. eger hgb normal ferritin dusuk ise bu da ileride olusacak kansizligin habercisi degil mi? bunun icin de onlem alinmali, sadece hgb ye bakmak dogru degil sanki.

Bence butun anneler mukemmel kizlar.tabi istisnalar war mutlaka.bebegi dogurup cope atan yada kendi cocugunu dovenler haric. ginerva ginerva bnce sende mukemmelsin oyle dusunme.evet uyku sorunu benim oglumdada war dedigin gibi hersey ustun koru oluyor.ama sagliklari yerinde olsun hepsinin herseye deger.
annem is yogunlugundan bize cok sarilmamis, opmemis. isterki evi, ustu basi duzgun olsun, 3 cesit yemegi olsun. ama bizim sevgimiz eksik kalmis o kadar is arasinda.
evi, utuyu, bulasigi kendimi cevirecek kadar yapiyorum. enerjim bolunsun istemiyorum, hepsini bebegime harciyorum ki o sevmeyi, sevilmeyi dogru ogrensin.
Allah'im tum bebekleri korusun, anali babali aşkla buyumeyi nasip etsin.

Su aralar psikolojik olarak iyi değilim. Eşimle bosanma seviyesine geldim. Bosucam seni diyor. İyi gitmiyor evliliğimiz. Oğluma yansıtıyorum.

Oğlum beş te uyandı. Şuan uyutmaya çalışıyorum. Çok erken uyanıyor üstüne uykusuzluk ta gelince bide
uykusuzluk insanin sabrini tuketiyor biliyorum. ustune bir de anlayissiz eş eklenince. cok zor.
boyle daraldiginda bagirmak yerine bebegini 2 dakka guvenli bir yere birak ve balkona cikip temiz havayi derin derin icine cek. temiz hava sakinlemeye yardimci oluyor. sen onun herseyisin. sevmeyi, korkuyu, guveni sende ogrenecek. ve cok guzel bir insan olacak senin sayende buyuyunce.

uykusuzluk insanin sabrini tuketiyor biliyorum. ustune bir de anlayissiz eş eklenince. cok zor.
boyle daraldiginda bagirmak yerine bebegini 2 dakka guvenli bir yere birak ve balkona cikip temiz havayi derin derin icine cek. temiz hava sakinlemeye yardimci oluyor. sen onun herseyisin. sevmeyi, korkuyu, guveni sende ogrenecek. ve cok guzel bir insan olacak senin sayende buyuyunce.
Moral verdin canım çok sağol. Yapicam bunu mutlaka. Bizleri de babam sevmemiş. Bazen ağlıyorum düşünüyorum m acaba babama hiç mi agu demedik yada sebepsizce gülmedik. Çok eksigiz o yüzden. Anneme soruyorum yapmazdiniz diyor. Annem de babamın yükünü dort tane kızın yukunu evin yukunu babamın ailesinin yukunu taşırken üzerimize titreyememis ama yine de çok güzel yetiştirdi bizi.

Hanimlar krep konusmussunuz ben daha krepe cesaret edemedim. Ama kofte veriyorum bir haftadir. Ceviz kadar kuzu kiyma bir yumurta sarisi (herzaman degil) arpacik sogan sarimsak. Tereyaginda kizartiyorum. Sizce kizartma yanlismi. Ama baska turlude yemez.
Sulu köfte yemeği yapıyorum doktorda öyle yap ez yedir demişti

canım isteyerek olmasa da bebeğinin özgüvenini zedeliyorsun, aranızdaki bağı azaltıyorsun. az kaldı bugünler geride kalacak, öpmek için peşinde koşacağun zamanlar gelecek. eşine kızıp bebeğini üzmek yapacağın en son şey olsun lütfen. onlar ayrı insanlar. eşinden ayrılabilirsin ama yavruna kıyabilir misin? Allah korusun yokluğuna dayanabilir misin? Onlar Allah’ın emaneti bizlere. ben 8. yılımda anne oldum, 4. gebeliğimde annelik nasip oldu. bilmediğimiz ne hikayeler vardır, onlara ulaşabilmek için yaşanmış. sana bahşedilen bu vasfı lütfen hafife alma. karşında senden beş kat daha büyük biri sana bağırsa ne hissedersin, nasıl korkarsın bi düşün, empati kur, sonra kıyabilirsen yine bağır bakalım minişine. ayrıca çok zorlanıyorsan destek al, çözüm olur. senin mutluluğun bebişine yansır, belki eşinlenaranız bile düzelir. arada al bebişini yürü, avm gez. rahatlarsın.

Son düzenleme:
Back