• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kizlar ek gıdaya baslayalı bebis hic kilo almiyor gibi geliyor bana Kilo aldiran neler verebiliriz? Kizlar bir gunluk ek gida listenizi ölçüleriyle paylasir misiniz?
Biz bu ay 700 gram almışız.Ben her sabah yumurta,aralarda yoğurt,kaşık mamaları,et suyundan yaptığım çorbalardan,muz,kivi,nar suyu,e bebekten aldığım bebek bisküvisini ve cevizi pirinç unu ve irmikle yaptığım muhallebesine katıyorum.pekmez yediriyorum.bide çorbalarına biraz biraz ekmek atıyorum

Biz bu ay 700 gram almışız.Ben her sabah yumurta,aralarda yoğurt,kaşık mamaları,et suyundan yaptığım çorbalardan,muz,kivi,nar suyu,e bebekten aldığım bebek bisküvisini ve cevizi pirinç unu ve irmikle yaptığım muhallebesine katıyorum.pekmez yediriyorum.bide çorbalarına biraz biraz ekmek atıyorum
ben kahvaltı öğlen yoğurt ikindi meyve akşam da sebze püreli çorba veriyorum emmesi çok azaldı. sizin nasıl

ben kahvaltı öğlen yoğurt ikindi meyve akşam da sebze püreli çorba veriyorum emmesi çok azaldı. sizin nasıl
Benimki hiç emmedi malesef :( her bulduğunu ağzına götüren kemiren çocuk memeyi görünce bırak ağzına almayı kendini geri geri itiyor.6.ayda da sütüm bitti sağarak veriyordum.ama mama veriyorum sabah öğlen akşam içiyor hala.Geceleri çok içiyor özellikle

Artık kilo çok önemli değil bence,sağlıklı olmaları önemli olan :KK200:

Ben kiloyu hala cok kafama takiyorum Suan tam 6.5 aylik oldu ve 7.3 kg Ayni zamanda dogum yaptigimiz bi arkadas var onun bebis neredeyse 10 kg oldu Gerci onun bebiste bir hastalik var her gun ilac aliyor Ama ne zaman bir araya gelsek onunla bizim bebisi karsilastirip icten ice uzuluyorum

Benim 3 cocugum var digerlerinden de tecrubeliyim ..
4 ayinda basladim ben ek gidalara.
Maşallah Allah uzun ömür versin. Birşey soracağım 4 ay çok erken değil mi? Burada da bir çok anne 6 ay dolmadan başladı ek gıdaya hatta birçok doktor da başlatıyor. Sağlık bakanlığı dünya sağlık örgütü ilk 6 ay sadece anne sütü diyor ve sağlık ocaklarında hastanelerde hep yazıyor,buna rağmen 6 ay dolmadığı için ek gıdaya başlamadığımı duyan bebekli-çocuklu arkaşlarım şaşırmıştı. Ben de araştırıyorum, okuyorum bana da erken başlamak tuhaf geliyor. Sizi tenkit etmek amaçlı değil sadece tecrübeli bir anne olarak bakış açınızı ve tecrübenizi merak ediyorum ( alerjik bebeklerde erken ek gıdanın çözüm olduğunu biliyorum bu arada. Normal durumlar için soruyorum)

Maşallah Allah uzun ömür versin. Birşey soracağım 4
Maşallah Allah uzun ömür versin. Birşey soracağım 4 ay çok erken değil mi? Burada da bir çok anne 6 ay dolmadan başladı ek gıdaya hatta birçok doktor da başlatıyor. Sağlık bakanlığı dünya sağlık örgütü ilk 6 ay sadece anne sütü diyor ve sağlık ocaklarında hastanelerde hep yazıyor,buna rağmen 6 ay dolmadığı için ek gıdaya başlamadığımı duyan bebekli-çocuklu arkaşlarım şaşırmıştı. Ben de araştırıyorum, okuyorum bana da erken başlamak tuhaf geliyor. Sizi tenkit etmek amaçlı değil sadece tecrübeli bir anne olarak bakış açınızı ve tecrübenizi merak ediyorum ( alerjik bebeklerde erken ek gıdanın çözüm olduğunu biliyorum bu arada. Normal durumlar için soruyorum)
Baslarken tabikiii doktor tavsiyesi ile basliyorum ..4 aylik bir bebegin midesi yavas yavas bazi seyleri yiyebilmesi icin musaittir.Bu yogurt olabilir corba olabilir pure olabilir meyve suyu olabilir. Bebegin kilosu biraz geriden gidiyorsa sen sormadan doktor direkt ek gida öneriyor yani ben öyleydim en azindan. ..

Baslarken tabikii doktor tavsiyesi ile basliyorum ama ucuncude sormaya pekte gerek duymadim acikcasi ..
4 5 aylik bir bebegin midesi bazi seyleri yiyebilmek icin gelismistir yazdiklarimdanen azindan. Kurufasulye pilav yedirmiyoruz sonucta...Ilk alti ay sadece tabiki Anne suti verilmeli ...Sutu yeten bir anne varsa ne kadar guzel.. .
Benim hem yetmedi hemde kilosu geriden gittigi icin cocuklarimin erken basladim.

selam kızlar, oğlum emerken diş kaşıma niyetiyle beni yemeye çalışıyor. :KK53:diş eti hafif kabardı ama henüz çıkmadılar. kararlı bir tonda hayır diyorum :KK20:garibim korkuyor mu üzülüyor mu bilmiyorum ama içlenşp dudaklarını büze büze ağlıyor. siz nasıl öğrettiniz ısırmaması gerektiğini? :KK57:
Benimki bir kaç defa ısırdı.ısırdığında memeyi ağzından çıkarıp canımın acıdığını ve ısırırsa ememeyeceğini söyledim.biraz bekleyip memeyi öyle verdim.artık yapmıyor.

bize de beşinci ayda başlattı doktorumuz, dört ve beşinci aylarda 300 gr almıştı. biberon ve mama kabıl etmiyordu bizimki. mecburen başladık. sütüm yeterli gelseydi ben de başlamazdım altıncı ay dolana kadar.

Kahvalti (yumurta sarisi peynir pekmez tereyag karisimi)
Oglen sebze corbasi
Gece de muhallebi
Aralarda da yogurt
Daha az emiyor gibi geliyor bana da aynen
gece takviye yapmaya çalışıyorum, saat 23-24.gibi, bir de 3 gibi kalkıp emziriyorum, 6 gibi de uyanıyor zaten emip biraz oynuyoruz. sonrası kahvaltı falan derken emme aralığı çok uzun geliyor bana.

Benimki hiç emmedi malesef :KK43: her bulduğunu ağzına götüren kemiren çocuk memeyi görünce bırak ağzına almayı kendini geri geri itiyor.6.ayda da sütüm bitti sağarak veriyordum.ama mama veriyorum sabah öğlen akşam içiyor hala.Geceleri çok içiyor özellikle
üzüldüm sütün bitmesine ama neyse ki mama alıyormuş. oradan alır ihtiyacını, gece acıkıyorlar galiba biz de iki üç kez emiyoruz.

ben ilk kizimda ek gidayi cok sevdigi icin verdikce verdim sutum de azaldi tabiki emmedigi icin 10. ayda bitti, bu yuzden simdi ogluma oncelikle anne sutu veriyorum, gunde sadece iki kez ek gida aliyor. sabah bir yumurta sarisi ve 1 tatli kasigi kadar peyniri ezip veriyorm. ikindin de kucuk bir kase yogurt veya kiymali bir corba veya sebze yemegi yiyor. meyveyi yogurduna karistiriyorum veya biz yerken kucuk kucuk agzina veriyorm.kilosu da normal. bu aylarda 4, 5 ögun ek gida annr sutu alimini azaltabilir.

Ben kiloyu hala cok kafama takiyorum Suan tam 6.5 aylik oldu ve 7.3 kg Ayni zamanda dogum yaptigimiz bi arkadas var onun bebis neredeyse 10 kg oldu Gerci onun bebiste bir hastalik var her gun ilac aliyor Ama ne zaman bir araya gelsek onunla bizim bebisi karsilastirip icten ice uzuluyorum
Ya insan ister istemez kıyaslıyor zaten.Seninki şunu yapıyormu benimki bunu yapıyor/yapamıyor diye.7.3de az bir kilo değilki canım benim.Birde sanırım un kilo aldırıyormuş ben et suyuna veya tavuk suyuna bir kaşık un katıp terbiye yapıyorum bilgin olsun canım

Back