- Konu Sahibi kardelen384
-
- #66.381
Aşkolsun kızçeler!!
Meğer herkes okuyor yazmıyormuş, cidden üzüldüm. 1 kişi yüzünden 15 kişiden mi olacağız? Geride kalanları neden düşünmüyorsunuz?
En zor zamanlarda burada ne güzel konuştuk dertleştik bilgilerimizi paylaştık.
Lütfen geri gelin topiğin sizsiz tadı yok( hem daha kiloları vereceğiz, ek gıdaya başlayacağız en güzel zamanlar geliyor lütfen kopmayın.
Cevap vermezsiniz olur biter
Canim daha once de konusmustuk benimki de mamayla besleniyor hani kabizlik filan konusmustuk aptamil onermistim sana... Aptamile bunyesi alisinca yine problem yasadik bebelac nutrikonfor onerdi dr. O duzeltti ilk kez civik kaka yapiyor oglum. Ve ben o kadar rahatladim ki artik aglama krizleri bilmem ne viz geliyor aci cekmedigini biliyorum cunku... Bisey diyim mi 2 sene anne sutuyle besleyenlerin bir cogu 3.sene kola çikolata basliyor ne anladim ben bu isten? Toplumda anne sutu konusunda asiri baski varmis lanet ettim. Baski yaptikca gitti sutum uzuldukce gitti. Biz de ek gida doneminde besliycez herkesten iyi besliycez insallah... Artik ben de kafami takmiyorum nasip buymus. Uatelik bir kez bile mememi almadi benim cocugum .. O duyguyu yasayamadik yavrum da ben de.. Ama her eyden onemlisi sevgi.. Sevgiye doysunlar insallah degil i?
benim kiz da ufaklardan canim. her cocuk ideal kilo ve olculerde olacak diye bisey yok belki de. bizimkiler minyon citi piti olacaklar gibi. ben cok takiyorum bu kilo olayina ama saglikli olsunlar da varsin biraz eksik olsun kilolari bebeislerimizinPfff benim kizim halaaaaa 4600 lerde
Terledigi için kalori kaybediyo olabilir canım.bizimki ilk doğduğunda bebek hemşiresi sakin çok örtme terler kalori kaybeder kilo alamaz zayıflar demiştiBenim çocuk aşırı ötesi terliyor kilo alımı baya yavaşladı işin kötüsü bu çocuk terleyince kokuyor her uyku öncesi ve sonrası emme sonrası zıbın değişiyorum kafası sırtı su içinde
Iyi de arkadaşım madem "oyle biri yok" minvalinde konusuyorsun nasil o bahsettiğimiz kisiden farkımız olmuyor anlayamadım. Kimse saldirmiyor, herkes seni yaptığın gibi cevap hakkini kullaniyor. Gebelik depresyonuyla dalga gecen falan olmadi-ki zaten emin ol hepimiz gebelik depresyonuna girdik bi tek sen lohusa olmadin
Kalp kıran biz değiliz sensin, saldırmak lafını zaten üzerime almıyorum, lohusa depresyonu ile dalga geçmedim, seni niçin tam olarak ciddiye almadığımı belirttim aslında ama nokta atışı yapmışım belli kihayatın merkezi sen misin arkadasım, bu kadar stres iyi degil, senin de birilerine çatasın gelmiş belli ki ama biz sana prim vermeyiz
İnce zıbın sadece ama havalar çok sıcak benim çocuğun teni kokan türden galibaTerledigi için kalori kaybediyo olabilir canım.bizimki ilk doğduğunda bebek hemşiresi sakin çok örtme terler kalori kaybeder kilo alamaz zayıflar demişti
Ben takmaktan ziyade ac olmasında zaten 2600 doğdu bide daha cabuk buyur diyolardi:))benim kiz da ufaklardan canim. her cocuk ideal kilo ve olculerde olacak diye bisey yok belki de. bizimkiler minyon citi piti olacaklar gibi. ben cok takiyorum bu kilo olayina ama saglikli olsunlar da varsin biraz eksik olsun kilolari bebeislerimizin
Gittim humananin cayini aldım dr cok problem etmedi bi 2 hafta daha deneyelim bakalim degisen bisey olcak mi :)) benim esimde aynı o da pes etti bisey demiyorum zaten desemde sen hep dogrusunu biliyosun diyo hepsine he he diyip geciho artıkBenim eş de yapıyor bana, evhamlısın diyor, para harcamatmaya yer arıyorsun, sorun yok sorun arıyorsun diyor. Ben de kilodan çok aç mı yavrum derdindeyim, o uzun uzunn emince sanki ben doyuyorumdoymadığı için mi zayıf die takıyorum, gece bırak uyusun ne kalkıp emziriyorsun diyor sanki psikopatım ben, uyanan bir bebek deil kızım, mıgırdanıyor gözü kapalı, saati kurup 2 kere falan emzirip altını değiştiriyorum, eşim dışında eve gelen sülaleden kişiler falan biri dio mama ver biri dio sakın. Yese vericem mama. Ucuz da değil ki tüm markaları deneyim. Eşime aldırmak işkence. Evolvia yı yiyor bi o da 5 cc en fazla 10 cc o da yarısını çıkarıyor. Allah bize kolaylık ve sabır versin cann
Yaa ağlama lütfen, sen öyle sert çıkınca ben de alındım doğrusu.. doğru diyorsun aylarca burda dert ortağı olduk, kimse umursamadı en yakınımızdan birbirimize destek olduk.. ilk mesajın cok gergin geldi bana, ondan sebep ben de kötü bişi demedim aslında. Kalbini kırdıysam kusura bakmaİkinizle de zaman zaman aynı sorunları yaşadık, akıl aldık verdik.. şimdi ikinizin de şu tavırlarına bakıyorum ve inanın ailemden biri bunları söylemiş kadar kırılıyorum. Ben ilk mesajımda ne üstüme alındım, ne öyle biri yok manasını çıkardım ne başka negatif bir iey düşündüm. Ben tamamen samimiyetle sinirini bozmaya gerek yok, okuma geç demek istedim. Ne kırmak ne eleştirmek vs aklımda yoktu. Kimi kastettiği de zerre umrumda olmadı. Ben o kişinin saçma yorum ve yönlendirmelerini okumadan geçiyorum.
Yok nokta atışı yapmak, yok prim vermemek, yok tek lohusa ben değilim.. canımı yakıyorsunuz sadece. @LastMadOnEarth ben senin kızınla yaşadıklarının aynısını yaşadım, sütüm gitti gelmedi. Mama tavsiyesini senden aldım ve Hipp kullandım (bu arada hipp kurtarmadı. Aptamil comformile geçiş yaptık. Tavsiye ederim) sen kızının emzigini otobanda dinlenme tesisinde unuttugunda saatlerce agladı dediğinde benim burda gözlerim doldu, gaz sancısından kızım agladıgında çaresiz kalmak nedir biliyorum çünkü.
@EvBoregi seninle de çok yazıştık şu an tam ayrımtı hatırlamasam da.
Şu anda o kadar kötü hissediyorum ki.. sütümün kesildiği ilk gün kadar, bebeğimi küveze aldıkları ilk gün kadar üzülüyorum. Ben ne demek istedim ama laf nereye vardı.. ömrüm boyunca ne birine çıkışacak, ne sataşacak, ne ukalalık yapacak biri olmadım. Söylediginiz hiçbir amacı gütmedim onları yazarken. Tek demeye çalıştıgım sinirini bozma, okuma geç, belirsiz konuşunca gereksiz alınganlıklar olabilir. Ama alınan benmişim gibi göründü. Ben burda hiç bilgiçlik taslamadım ki aksine hep sordum, akıl ve deneyim danıştım, neden üstüme alınayım. Daha ne yazayım bilmiyorum. Akşam akşam resmen ağlıyorum
Kizim niye agliyosun ya tartiscaz da bu gayet insancıl bisey, bu kadar icsellestirecegini bileydim vallahi agzimi açmazdim kiz. Kiyamam aglama Allah askinaİkinizle de zaman zaman aynı sorunları yaşadık, akıl aldık verdik.. şimdi ikinizin de şu tavırlarına bakıyorum ve inanın ailemden biri bunları söylemiş kadar kırılıyorum. Ben ilk mesajımda ne üstüme alındım, ne öyle biri yok manasını çıkardım ne başka negatif bir iey düşündüm. Ben tamamen samimiyetle sinirini bozmaya gerek yok, okuma geç demek istedim. Ne kırmak ne eleştirmek vs aklımda yoktu. Kimi kastettiği de zerre umrumda olmadı. Ben o kişinin saçma yorum ve yönlendirmelerini okumadan geçiyorum.
Yok nokta atışı yapmak, yok prim vermemek, yok tek lohusa ben değilim.. canımı yakıyorsunuz sadece. @LastMadOnEarth ben senin kızınla yaşadıklarının aynısını yaşadım, sütüm gitti gelmedi. Mama tavsiyesini senden aldım ve Hipp kullandım (bu arada hipp kurtarmadı. Aptamil comformile geçiş yaptık. Tavsiye ederim) sen kızının emzigini otobanda dinlenme tesisinde unuttugunda saatlerce agladı dediğinde benim burda gözlerim doldu, gaz sancısından kızım agladıgında çaresiz kalmak nedir biliyorum çünkü.
@EvBoregi seninle de çok yazıştık şu an tam ayrımtı hatırlamasam da.
Şu anda o kadar kötü hissediyorum ki.. sütümün kesildiği ilk gün kadar, bebeğimi küveze aldıkları ilk gün kadar üzülüyorum. Ben ne demek istedim ama laf nereye vardı.. ömrüm boyunca ne birine çıkışacak, ne sataşacak, ne ukalalık yapacak biri olmadım. Söylediginiz hiçbir amacı gütmedim onları yazarken. Tek demeye çalıştıgım sinirini bozma, okuma geç, belirsiz konuşunca gereksiz alınganlıklar olabilir. Ama alınan benmişim gibi göründü. Ben burda hiç bilgiçlik taslamadım ki aksine hep sordum, akıl ve deneyim danıştım, neden üstüme alınayım. Daha ne yazayım bilmiyorum. Akşam akşam resmen ağlıyorum
Yok canım benimkide tursu gibi kokuyoİnce zıbın sadece ama havalar çok sıcak benim çocuğun teni kokan türden galibaüzülüyorum valla
ac olup olmadigi benim de aklimi kurcaliyor. ama bizimki sıkıntısı oldugu zamanlar agliyor sadece, bazen de tek memeyi emip agu gugu demeye basliyor. ac olsa emdikten sonra sinirlenip aglamaz mi. bana kalsa simdiye cokton mama verirdim kilo alsin diye ama doktor 2.ay kontrolde hersey normal anne sutune devam minik yapili bir kizin var dedi. o zamandan beri de hic tartilmadi. ins. kilo aliyordur.Ben takmaktan ziyade ac olmasında zaten 2600 doğdu bide daha cabuk buyur diyolardi:))
Aç olsa anlarsın ağlar durmaz avunmaz ilakinbelli eder boyungayet iyi benim kızda bu ay kiloyu az almış 5 cm uzamışZayifliktan ziyade taktigim aç mi az kilo alinca direk bi vicdan yapiyorum boyumuz 60 cm olmuş
Bazen hiç vakit olmuyor 2 çocuk koca derdi ev yemek derken kafa kasiyacak zaman kalmiyos malesef okumaya çalışıyorum aradaEvBoregi
ANNONA LastMadOnEarth
Kızlar noldu? Ben hiç girmiyorum artık eski tad tabiki yok ama doğuma kadar burası benim kurtarıcım oldu o sancıları beraber çektiğimiz günleri unutamam:)
Aaaa bende sma kullanıyordum. Salı günü aptamile başladım. 4 gün kaka yapmadı. Bu yuzden de olabilir demek ki. Acaba olabilir mi diyordum senin yorumunu gördum canımEvet kuzum bizim aptamil cok kabiz yapti sonra hipp combiotik kullanmaya basladim anne sutuyle beraber aliyordu sut kesildi sade mama olunca yine kabiz oldu sonra yavas yavas duzeldi zeytinyagi koyuyordum mamasina bir cay kasigi. Simdi masallah kabizlik yok artik zeytinyagi da koymuyorum hipp combiotik e devam ediyorum.
Buna sukur napalim Allah baska dert vermesin canim
Yeni mamaya alışana kadar kabızlık normal barsaklar anca düzene giriyor. Çok katı kaka yapmazsa biraz sabredin bence. Bizim aptamille cıvık kaka yapıyorAaaa bende sma kullanıyordum. Salı günü aptamile başladım. 4 gün kaka yapmadı. Bu yuzden de olabilir demek ki. Acaba olabilir mi diyordum senin yorumunu gördum canım
Götürdün mu canım doktora n durumdaKizim 3 haftadir doğru dürüst kilo almadi yarin dr a goturcem mamaya baslicaz
Kilo almamasının baska bi nedeni olabilirmi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?