• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canim daha once de konusmustuk benimki de mamayla besleniyor hani kabizlik filan konusmustuk aptamil onermistim sana... Aptamile bunyesi alisinca yine problem yasadik bebelac nutrikonfor onerdi dr. O duzeltti ilk kez civik kaka yapiyor oglum. Ve ben o kadar rahatladim ki artik aglama krizleri bilmem ne viz geliyor aci cekmedigini biliyorum cunku... Bisey diyim mi 2 sene anne sutuyle besleyenlerin bir cogu 3.sene kola çikolata basliyor ne anladim ben bu isten? Toplumda anne sutu konusunda asiri baski varmis lanet ettim. Baski yaptikca gitti sutum uzuldukce gitti. Biz de ek gida doneminde besliycez herkesten iyi besliycez insallah... Artik ben de kafami takmiyorum nasip buymus. Uatelik bir kez bile mememi almadi benim cocugum .. O duyguyu yasayamadik yavrum da ben de.. Ama her eyden onemlisi sevgi.. Sevgiye doysunlar insallah degil i?
Aynı Benn. Meme baskısından illallah ettim. Almıyor bebegim denedim herşeyi. İlk zamanlar bir kaç çay kaşığı anne sütü aldi. Ona bile şükür ettim. Buradan bir arkadasimiz süt artirici damla onerdi. Onu da denedim. Nasip değilmiş.

Yeni mamaya alışana kadar kabızlık normal barsaklar anca düzene giriyor. Çok katı kaka yapmazsa biraz sabredin bence. Bizim aptamille cıvık kaka yapıyor
Dün ilk defa cıvık yaptı. Hatta 1_2 gün daha yapmaz ise diye. Doktora danışıp surup aldim. İnşallah kullanmama gerek kalmaz. 2. Gün yapmaz ise 1 çay kaşığı zeytinyağı katıyorum mamasina. Genelde yapıyordu.

4. Aydan itibaren ek gıdaya yavaş yavaş geçeriz artık. Haberlesiriz .Instagram da mutfakta bebek var sayfası var. Çok güzel ek gıda tarifleri var. Bakabildinizmi

Dün ilk defa cıvık yaptı. Hatta 1_2 gün daha yapmaz ise diye. Doktora danışıp surup aldim. İnşallah kullanmama gerek kalmaz. 2. Gün yapmaz ise 1 çay kaşığı zeytinyağı katıyorum mamasina. Genelde yapıyordu.

4. Aydan itibaren ek gıdaya yavaş yavaş geçeriz artık. Haberlesiriz .Instagram da mutfakta bebek var sayfası var. Çok güzel ek gıda tarifleri var. Bakabildinizmi
Ben de yeni mamaya geçince üç gün yapmadı çok korktum. Dr kansuk fitil verdi. ama bizim essek yolda cıvık bir şekilde yapmış kakasını. Şimdi aradan zaman geçti gene yapmiyor. Zeytinyağı biberon deliğinden geçebiliyor mu?

Ben de yeni mamaya geçince üç gün yapmadı çok korktum. Dr kansuk fitil verdi. ama bizim essek yolda cıvık bir şekilde yapmış kakasını. Şimdi aradan zaman geçti gene yapmiyor. Zeytinyağı biberon deliğinden geçebiliyor mu?
:deli:essek sıpası bunlar .. geciyor canım zeytinyağı. Dr browser biberon ucu kullanıyorum . Çok ince akmasına rağmen geçiyor

:deli:essek sıpası bunlar .. geciyor canım zeytinyağı. Dr browser biberon ucu kullanıyorum . Çok ince akmasına rağmen geçiyor
Evet ben de onu kullanıyorum bir de aventin iki deliklisini. Zeytinyağı vermeye korkuyordum bazen kaşıkla bişey verince tıkanıyor öksürüyor yağı çıkaramaz diye.
Bu çocukların sindirim sistemi bı gelisse halay çekicem gazi reflusu kabizligi...

Goturdum evet az almış ama olabiliyo bazen dedi herhangi bi sıkıntısı gözükmüyor dedi cok ac olduguna inaniyosan 30 cc mama ver ama pek onermiyorum dedi bak 2 hafta sonra gel dedi ben vermicem mama 2 hafta sonra bakicam hala lmiyosa o zaman veririm

Ne iyi doktormuş helal olsun, burda birinin bebeği 1200gr almıştı da doktoru mama vermişti. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizi.

Evet ben de onu kullanıyorum bir de aventin iki deliklisini. Zeytinyağı vermeye korkuyordum bazen kaşıkla bişey verince tıkanıyor öksürüyor yağı çıkaramaz diye.
Bu çocukların sindirim sistemi bı gelisse halay çekicem gazi reflusu kabizligi...
Canım ben nurse Harvey s colex gaz şurubu kullandım rahat ettim. Arkadasimin tavsiyesi ile. Disari cikmaya korkar olmustum. Hep agliyordu. Günde 6 ölçek yazıyor . 3 ölçek ten fazla vermedim. Simdi daha az veriyorum. Kendi kendine gazını çıkariyordu. Relektaz . Biogaia kullandim hiç bir faydasını görmedim çünkü. Her bebekte aynı etki olmuyormus bunu anladık.

Benim eş de yapıyor bana, evhamlısın diyor, para harcamatmaya yer arıyorsun, sorun yok sorun arıyorsun diyor. Ben de kilodan çok aç mı yavrum derdindeyim, o uzun uzunn emince sanki ben doyuyorum:anne: doymadığı için mi zayıf die takıyorum, gece bırak uyusun ne kalkıp emziriyorsun diyor sanki psikopatım ben, uyanan bir bebek deil kızım, mıgırdanıyor gözü kapalı, saati kurup 2 kere falan emzirip altını değiştiriyorum, eşim dışında eve gelen sülaleden kişiler falan biri dio mama ver biri dio sakın. Yese vericem mama. Ucuz da değil ki tüm markaları deneyim. Eşime aldırmak işkence. Evolvia yı yiyor bi o da 5 cc en fazla 10 cc o da yarısını çıkarıyor. Allah bize kolaylık ve sabır versin cann:KK19:
Allah kolaylık versin cnm sen kafana takma en önemlisi senin huzurlu olman. Banada 2 ay bu çocuk açmı, sütün yavan mi çok emiyo bırakmıyor dediler sabırla aldırmadim devam ettim emzirmeye. Doktor diyene kadar mama vermem derse veririm tabi dedim çocuğum ilk ay 800 ikinci ay 1900 aldı üçüncü ay yine 1800 aldı şimdi de obez olacak diyor aynı kişiler bunları dinlesem beynim yanardi. Ebe doktor anne sütü obez yapmaz isterse 3 alsın diyor yine içim rahat ama insanı zorluyor etraf. Bebeğinin dilini anlamaya çalışıyor herkes bir de dönem dönem değişiyorlar. Sabırla buyutucegiz insallah

1 hafta geçti 1 hafta daha bekleyip aile hekimine kilo takibine götürcem kızımı, yada yrn dayanamayıp eşimi de ikna edersem doktora götüreyim diyorum. Eşim eve tartı alalım daha hesaplı diyor:işsiz: ya bu bebişler daha hareketli oldu ya belki ondan da az kilo almıştır kimse demiyor bunu olamaz mı:KK64: tartının yanından bile geçmemeye özen gösteriyorum,:KK51: o kadar tatlı yiyorum ki içim yanıyor, ama artk kızım öğürmüyor emiyor az çok, savaşmıyoruz eskisi kadar o da bişi :anne: sen ne yaptın mama başladın mı
Cnm ya bebek takip programinda 3 aydan sonra az almaya başlayacak diyor bilgin var mı bu konuda birde ayda 500 Gr alan çok bebek var. Biz hepimiz bir değiliz zaten ben kilo veremem kimisi de yer yer alamaz. İnsanları bosvermek en guzeli.

Canım eğer emiyorsa bebek, ben ve arkadaşlar bir karışım içiyoruz, hem sütü artırıyor, hem bebegin gazını azaltıyor. Önceden beri okuyorsan bilirsin benim bebiş de cok gazlı, şekerli bitki özleri altı aydan önce kullanılmıyor zaten, doktoruna sorarsan o da yönlendirir. 100 er gram rezene, keten tohumu,lavanta,anason ve kimyonu çektirip karıştırtıyosun aktarda, sabah ve akşam sıcak suya bir tatlı kaşığı atıp beş dakika bekleyip içiyorsun. Pek çoğumuz fayda gördük ve gaz damlalarını bıraktık, dene istersen
Ooo yeah geminiwoman çayı olsun adı :halay: yazın buzdolabina koyup içe tea yapıyorum birde:dondurma:

Maşallah oğluna çok sevimli, Allahım sağlık versin hayatı boyunca ayağına taş degdirmesin inşallah kuzunun
Amin. Cümlemizin evlatlarina inşallah. Senin kuzu nasıl oldu. Tedavisi nasıl gidiyor canım. Benimki ayakkabilari na alışmaya başladı çok şükür. Bu cuma doktora göstericem kontrol için . hâlâ ayak bilekleri biraz mor renkte . Acaba gidişatı nasıl kontrol ettirmem lazım

Bebiş uyudu beni uyku tutmuyor iyimi . Uykusuzluğa alisti bünye sanırım. Benim gibi uyuyamayan Mayıs anneleri varmı:anne:
masallah , benim gozumden uyku akiyor resmen. uyusun diye kizimin gozlerinin icine bakiyorum. dogumdan bu yana beni nereye koysalar uyuyabilirim hatta ellemeseler 24.saat bile uyurum gibi geliyor:KK59: hem dunyanin en guzel seyi hem de en zor isiymis anne olmak
kizilarimiz sagolsun :nazar::emir_bebek:

masallah , benim gozumden uyku akiyor resmen. uyusun diye kizimin gozlerinin icine bakiyorum. dogumdan bu yana beni nereye koysalar uyuyabilirim hatta ellemeseler 24.saat bile uyurum gibi geliyor:KK59: hem dunyanin en guzel seyi hem de en zor isiymis anne olmak
kizilarimiz sagolsun :nazar::emir_bebek:
Benim tosunda canıma okudu. Son 1 haftadır daha iyi çok şükür. ama gunduz eski formunda .ah o uykusuzluk. Kızkardesim gelince 2 saat uyuyordum . Dünyalara bedel oluyor valla. İnşallah gece uykulari düzene girer senin kuzuda .Gecicek az kaldı. Bana 3 aylık olaba kadar surer demişlerdi. Yaklaşti. Ağlamasından bebegimin gözlerini görmeye hasret kalmıştim. Şimdi gözümun içine bakıp agular yapıyor. Dunyalar benim oluyor. Ciğerime sokasım geliyor:anne::KK49::kk77:

Benim tosunda canıma okudu. Son 1 haftadır daha iyi çok şükür. ama gunduz eski formunda .ah o uykusuzluk. Kızkardesim gelince 2 saat uyuyordum . Dünyalara bedel oluyor valla. İnşallah gece uykulari düzene girer senin kuzuda .Gecicek az kaldı. Bana 3 aylık olaba kadar surer demişlerdi. Yaklaşti. Ağlamasından bebegimin gözlerini görmeye hasret kalmıştim. Şimdi gözümun içine bakıp agular yapıyor. Dunyalar benim oluyor. Ciğerime sokasım geliyor:anne::KK49::kk77:
ahh insallah 3.ayda aglamasi, gazi azalir uykusu artar. koyun koyuna uyuyacagimiz gunleri iple cekiyorum :anne:

Back