2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Slm arkadaslar oncelikle dogum yapan annlerin bebislerini saglikla huzurla buyutmelirini diliyorum .bende 37 haftalik bebisiki genel anesteziyle bir gunde aniden cikan bi tansiyon nedeniyle kucagima aldim ama mide bilantisi ve istahsizlik yuzunden kizimi emzirememisim bu gun kuveze koydular 600 gr zayiflamis bu gun 5 gunluk bu sorun nasil gecer acaba su lohusa depresyonunami girdim napmaliyim ya..

Benım kide uyumuyorum emerek uyuyo bes saat ıgrasıyorum geceler cok zor eaım de sallamaya alıstırmak arada ben uyuturum dıyo memede alıstırmak da kotu sabaha kadar kalmak ıstıyo

Selam annisler, bugun ilk kez uykumu aldim dogumdan sonra yaa harika biseymis. Oglum 5 saat uyudu ilk kez sonra da bi 4 saat uyudu, suanda da uyuyor. Sanirim o yenidogan evresini atlatiryoruz artik. 3 gunlukken sariligi vardi biraz, sik emzir dediler o gun bugun oglumu memeden almak cok zor, 45 dk ila 1 saat suruyor bazen emmesi. Iyi doyuyor galiba, gazi cikinca alti da temizse bizden iyisi olmuyormus yaa, bende yeni yeni ogreniyorum, Allahm cok mutluyum Uyumak ne guzel seymis! Biz 25 gunluk olduk, benim akintim baya azaldi, regl olacak miyiz peki? Herkes cok kanama oluuor diyordu bende 3 gun surdu kalani akintiydi, simdi regl olacak miyim ?

bizim doktor beni telaşlandiriyor sizin doktor gibi biri lazim bana :)

ss pat pat yontemi nasil oluyor canim ?

Suan küçük her şekil uyuyabiliyolarda peki ileride nasıl uyutacaz ayakta sallama dan nasıl uyuyacak. Diğer cocuklarimda emzik ve yazmasiyla kendi kendine uyutmayi ogretmistim ama 1 yaşından sonra gündüz uykular i olmadı onun için .bende hep dedim sallamadim diye uyumadilar. Onun için bunda nasıl yapsam bilemedim.sss pat pat yöntemi ne canim?

Olmayadabilirsin canım . Bazı anneler , emzirdiği sürece adet olmuyolar. Taa ki bebeği sütten kesene kadar. Hani süt korur mantığı varya oradan geliyor

Canım iyi olmana çok sevindim gurbet ve yalnızlık gerçekten çok zormuş, ben daha yeni toparlıyorum psikolojik ve fiziksel olarak ve haftaya da biz döneceğiz inşallah insanın memleketi gibi yok. Ben Nevada dayım, bizim Doğum sertifikası bile 3 haftada çıktı,pasaport 2 haftada! Hakkımızda hayırlısı

Bende hiç sallamadim ve sallamicam inşallah canim. Memede yada omzumda uyuyor karnı tok altı temiz ve uyumuyorsa beşiğine koyuyorum o orda takılıyor biraz bazen uyuya kalıyor bazense ağlıyor kendi kendine uyumasını istiyorum fırsat buldukça kendi haline bırakıyorum

saol canim doktora dagidemedim yarin soruxam bi bakalim böyle mesela bazen cok hafif geliyo bazende adetliyken ilk gunku gibi birden geldigini hissediyorum gidiyorum tuvalete evet baya dolmus en cok bende var kanama icimizde galiba daha akinti evresine geçemedim hic
normal oturuyor musun canim peki artikben evdeyken daha rahatım ama pantolonla disarda arabada cok zor oluyo,akintiya gecemedim hic bu arada etimede goturuyorum bebegi eve yakin fiye sen hic goturdun mu doktor tavsiyesinde bulunalim birbirimize ben vedat beye götürdüm tavsiye ustineüstüne en cok onda sira var zaten

Günaydın taze anneler ya benim bebegimin burnu burnu hep tıkalı doktora gittik serum fizyolojik kullanıyorum bi gorsseniz koca adam gibi sümük çıkıyor,ev hep sıcak dışarı daha hiç cikmadik hastane dışında.bende dikkat etmeme rağmen niye boyle oluyo fikri önerisi olan var mi resmen hırıltılı nefes aliyo bazen horluyo ya çok komik sevimli oluyo bazen gülüyorum başına geçip ama üzülüyorum tabi ne yapacagim

Bu arada bebeği saatli mi emziriyosunuz uyaninca mi bizim dün 40cikti.doktor iki saatte bi emzir demisti ama hala geçerli mi o yoksa bebeğe mi birakmaliyim

Diğer bi soruayri ayrı yazıyorum soruları sebebini bilmeden:))benim sağ gogsum paramparça oldu artık çok kötü lansinoh krem kullanıyorum bebeğim başta kremden hoşlanmadı ama alıştı artık,krem bi emzirmelik rahatlatiyo surmesem diğerinde mahvoluyorum 41. Günümüz ne zaman iyileşecek.bende o çok ağrıyo diye genelde soldan emziriyorum baktım o tarafta süt azalıyor emin olmak için sagdim gerçekten 10 cc falan çıktı soldan masallah iyi çıkıyor ama . Demem o ki kızlar sağa silikon uç kullansam solu kendi halimde emzirsem çocuk karmaşa yaşar mı sonra beni reddeder mi silikon olmadan emmeye devam eder mi yoksa biraz daha mı disi mi sikayim, gerçekten çok kötü.kan topluyor yarik yarik bebeği emziriyorum ama perişan ola ola,ne yapmaliyim

Kendiniz demişsiniz zaten ev sıcak dışarı çıkılmıyoe, asıl öyle daha fazla sorun yaşıyor bebeler temiz hava alın biraz veya evi iyi havalandıran aşırı sıcak da iyi değil

İlk bebeğimde benimde yara olmuştu bende lansinoh almıştım ama geçirmedi sonra başka bir krem aldım ismini hatırlamıyorum o geçirmişti bir kaç günde sizde başka bir krem deneyin bence çoktan geçmesi lazımdı

bebegin odasini günlük olarak havalandiriyor musun canim birde odanin nemi nasil ? bunlar dikkat et .benim bebegim 42 gunluk 30gunu disari cıkmışızdır günlük yarim saatte olsa temiz hava alsin diye cikiyorum markete carsiya ..
2saatte bir emzirme kuralina uymuyorum ben bebegim ne zaman isterse ozaman veriyorum zorladigimda emmiyor cunkü..
gogüs ucu problemine gelince surekli solu verip aciyor diye sağı vermezsen orada sütün azalir kesilebilirde canim ne kadar emerse okadar cok süt üretir göğüsler.bende lansinoh krem kullandim 2 3 güne gecti sende surekli kullan iyileşir. silikon ucu kullanirsan bebegin seni emmeme ihtimali var o duruma hic sicak bakma bence biraz acılı durum biliyorum ama gecicek

O obenmdunym L LaleZar86 kızlar evet bende dışarı çıkmayı çok istedim ama bizim aileler vardı biraz.sknti yaşadım aslında buradan derdimi biraz anlatmıştım dışarı çıkamadık bi türlü bi de şu 40 kuralı işte aman onu da doldurduk şükür bugun çıkacağız.ben de evde hoc duramam normalde ama mecbur kaldım biraz.neyse.. evi hep havalandirip temizliyorum ama nemi bilmiyorum petekte nem için su var ama çocuğu yetmiyo olabilir.bi çıkalım bugün belki de hava almaya ihtiyacı vardır dediginiz gibi kuzumun valla benim de çok ihtiyacım var...evet herşeye rağmen emzireyim silikon a bende pek sıcak bakmiyirum zaten dezenfekte etmek de skntili olur her emzirmede beni de reddedebilir neyse emsin de ben raziyim acıya,bende iki saat kuralına pek uyumuyorum ama doktorum iki saat dedi diye sormak istedim buyuyolar artık bazen kaç saat uyanık kalıyor çok yoruluyo iki saat sonra kaldırmak istemiyo insan mışıl mışıl uyuyo bebis

Canım ev çok kuru ve havasızsa olur bu durum genellikle. Bizim ev 22 23 derece civarında. Gayet iyi sıcaklığı. Her fırsatta da havalandırıyorum. Gerekirse peteklerin üzerine bi kapta su koy nemlensin kuru hava.
Bu arada bebeği saatli mi emziriyosunuz uyaninca mi bizim dün 40cikti.doktor iki saatte bi emzir demisti ama hala geçerli mi o yoksa bebeğe mi birakmaliyim
İlk zamanlar sarılık ve şeker düşmesi durumlarından dolayı sık emziriliyor canım ama sonra bebekler kendi acıktıklarında belli ediyolar zaten. Ben pek vermiyorum kendi istemedikçe, emmiyor çünkü

anladım canım gittiler galiba bundan sonra istediğiniz gibi gezin :) emme konusunda da bizde 5 mart doğumluyum başlarda 2 saatte bir emmesi lazım mutlaka dediler zaten Sarılığı vardı ama artık uyuyorsa uyandırmıyorum gece bazen 4-5 saat uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…