-
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
- #33.921
Benım kide uyumuyorum emerek uyuyo bes saat ıgrasıyorum geceler cok zor eaım de sallamaya alıstırmak arada ben uyuturum dıyo memede alıstırmak da kotu sabaha kadar kalmak ıstıyoKızlar nasıl uyutuyosunuz bebislerisallamaya alistirmiyom gogsumde uyutuyorum ama çoğu zaman 5 saat uyanık kalıyor yani kendi keyfi ne zaman isterse öyle uyuyor ve zor oluyor nasıl uyutacam ben bu kızı .sizinkiler nasıl uyuyor
bizim doktor beni telaşlandiriyor sizin doktor gibi biri lazim bana :)Senin soruların cevapları bizim dr.da fazlaca mevcut anladıgım kadarıyla :))
Dr.a uyumuyo diye gitmiştim oğlumda artık tahammülüm kalmamıştı. Bi başkasıda çok uyuyo emziremiyorum diye gelmiş. Dr, ben ne diyeyim şimdi, uyusa geliyosunuz uyumasa gelmiyosunuz demişti:)) eğer bir problemi yoksa uyuması çokta sorun teşkil etmiyormuş. Benimde oldu geçenlerde, gaz yüzünden saatlerce ugraştık sonrada 5 saat uyumuşuz alarmı da duymamışım. İlk zamanlar 3 saat diyodu dr sonra 4e çıkması normalmiş. Ondan da bişey olmaz bence canım. Her bebek farklı, genelde 4 saate kalmıyolar
ss pat pat yontemi nasil oluyor canim ?Sü gaz geçsin canım ben bu çocukta sss pat pat yöntemi uygulaycamins 2 yaşındaki kizim hala uyumuyor bunda da aynı şeyleri yaşamak istemiyorum bide çocuğun karakteriylede çok alakalı benim kizim takıntılı oyuzden alışkanlıklardan kolay vazgeçmiyor ins seninki öyle olmaz:)üç ay ayakta sallama dışında bence her yöntemi deneyebilirsin bence en ideali müzik
Suan küçük her şekil uyuyabiliyolarda peki ileride nasıl uyutacazSü gaz geçsin canım ben bu çocukta sss pat pat yöntemi uygulaycamins 2 yaşındaki kizim hala uyumuyor bunda da aynı şeyleri yaşamak istemiyorum bide çocuğun karakteriylede çok alakalı benim kizim takıntılı oyuzden alışkanlıklardan kolay vazgeçmiyor ins seninki öyle olmaz:)üç ay ayakta sallama dışında bence her yöntemi deneyebilirsin bence en ideali müzik
Olmayadabilirsin canım . Bazı anneler , emzirdiği sürece adet olmuyolar. Taa ki bebeği sütten kesene kadar. Hani süt korur mantığı varya oradan geliyorSelam annisler, bugun ilk kez uykumu aldim dogumdan sonra yaa harika biseymis.Oglum 5 saat uyudu ilk kez sonra da bi 4 saat uyudu, suanda da uyuyor. Sanirim o yenidogan evresini atlatiryoruz artik. 3 gunlukken sariligi vardi biraz, sik emzir dediler o gun bugun oglumu memeden almak cok zor, 45 dk ila 1 saat suruyor bazen emmesi. Iyi doyuyor galiba, gazi cikinca alti da temizse bizden iyisi olmuyormus yaa, bende yeni yeni ogreniyorum, Allahm cok mutluyum Uyumak ne guzel seymis! Biz 25 gunluk olduk, benim akintim baya azaldi, regl olacak miyiz peki? Herkes cok kanama oluuor diyordu bende 3 gun surdu kalani akintiydi, simdi regl olacak miyim ?
Bende ikinciyi doğurdum ama evdeki koca çocuğu unutmuşum. Üçüncüyü doğurmaktan pek farklı değilim bu aralar. Allah bana sabır versin, valla fena patlıcam:)Lohusa depresyonuda nedir3. Çocukta depresyona girmeye bile fırsat yok kızlar
Kesinlikle :)bizim doktor beni telaşlandiriyor sizin doktor gibi biri lazim bana :)
Canım iyi olmana çok sevindim gurbet ve yalnızlık gerçekten çok zormuş, ben daha yeni toparlıyorum psikolojik ve fiziksel olarak ve haftaya da biz döneceğiz inşallah insanın memleketi gibi yok. Ben Nevada dayım, bizim Doğum sertifikası bile 3 haftada çıktı,pasaport 2 haftada! Hakkımızda hayırlısıSelam annişler, uzuun süredir yoktum çünkü yeni döneme adapte olmak ve lohusalığın üstesinden tek başıma gelmek çok da kolay olmuyor. Kadınlar ana doğar, erkekler ise baba olmayı öğrenir demişti bir arkadaşımız eşime, gerçekten de öyleymiş ama o da alışmaya çalışıyor onun için birşey diyemiyorumUfak bir sarılık problemimiz vardı, sık emzirmeyle hiç ek gıda vs, gerek kalmadan üstesinden geldik Allahım yalnız bırakmadı çok şükür. Kilo almış benim tatlış oğlum, bende iyiyim o iyi oldukça. Ama uykusuzluk ve hiç dinlenememek beni öldürecek, bazen çok ağlayasım geliyor, diyorum sütün kaçar sütü düşün, susturuyorum kendimi ama Allahtan ülkeme dönmeye 18 gün kaldı!! Annemi babamı görmeyi dört gözle bekliyorum, onlarda bizi, daha çok torunu Yeni düzene alıştık gibi kızlar. 24 günlük olduk, Oğluşumun göbeği 10 günlükken düştü, benim akıntılarım durdu, regl olmadım hiç, doğum sonrası löşi denen akıntım oldu, şuan kahverengiye döndü, günlük ped yetiyor karşılamaya, o durumdayım. Alt kısmım baya iyi, beklediğimden de çabuk iyileşti, göbüşüm toplamaya çalışıyor, bi de o kahverengi çizgi gitse tamam olacak Kısa özet geçtim a dostlarım, sizler nasılsınız ? @Fatmae20 arkadaşım doğurdun mu ? seni merak ettim, doğurmayanlar doğurdu mu kızlarr nckleri unuttum hep U Usatr canım gördüm etiketini, ben teksastayım, sen neredesin ? ne yaptınız atlattınız mı herşeyi, oğlumun pasaportu express shipping ile 10 güne geldi bizim sizde öyle yapaydınız anam ?! yoksa bunlar uyuşuk anca seneye gelirdi
Kızlar nasıl uyutuyosunuz bebislerisallamaya alistirmiyom gogsumde uyutuyorum ama çoğu zaman 5 saat uyanık kalıyor yani kendi keyfi ne zaman isterse öyle uyuyor ve zor oluyor nasıl uyutacam ben bu kızı .sizinkiler nasıl uyuyor
saol canim doktora dagidemedim yarin soruxam bi bakalim böyle mesela bazen cok hafif geliyo bazende adetliyken ilk gunku gibi birden geldigini hissediyorum gidiyorum tuvalete evet baya dolmus en cok bende var kanama icimizde galiba daha akinti evresine geçemedim hicBenimde öyleydi canım bebek bezi koyuyodum dusun bide o yanma hisside idrar yolu enfeksiyonundandir yani normal dogum yapanlarda oluyormuş o yüzden antibiyotik veriyolarlar ve çok rahatlatiyo bide ayağına hep çorap giy 15 gün sonra geçiyor
normal oturuyor musun canim peki artikben evdeyken daha rahatım ama pantolonla disarda arabada cok zor oluyo,akintiya gecemedim hic bu arada etimede goturuyorum bebegi eve yakin fiye sen hic goturdun mu doktor tavsiyesinde bulunalim birbirimize ben vedat beye götürdüm tavsiye ustineüstüne en cok onda sira var zatenCanım benim 10gün oldu doğum yapalı. Doktor dikişlerin eriyecek kendisi dedi. Benimkiler alınmayacak. İki gündür vajina içi benim de yanıyor anlayamadım neden..kanama benim üçüncü günden sonra epey azaldı. Sarı akıntı geliyor kandan ziyade. Ama aşırı rahatsız ettiği için ben de dört saate kalmadan değiştiriyorum. Bi de bugün kağıt havlu koymaya başladım pedim üstüne daha rahat oldu yapışmıyor rahatsız da etmiyor. Oturmakla alakası yok ama acıyor benim de, ayaktayken bile. :/
Kendiniz demişsiniz zaten ev sıcak dışarı çıkılmıyoe, asıl öyle daha fazla sorun yaşıyor bebeler temiz hava alın biraz veya evi iyi havalandıran aşırı sıcak da iyi değilGünaydın taze anneler ya benim bebegimin burnu burnu hep tıkalı doktora gittik serum fizyolojik kullanıyorum bi gorsseniz koca adam gibi sümük çıkıyor,ev hep sıcak dışarı daha hiç cikmadik hastane dışında.bende dikkat etmeme rağmen niye boyle oluyo fikri önerisi olan var mi resmen hırıltılı nefes aliyo bazen horluyo ya çok komik sevimli oluyo bazen gülüyorum başına geçip ama üzülüyorum tabi ne yapacagim
İlk bebeğimde benimde yara olmuştu bende lansinoh almıştım ama geçirmedi sonra başka bir krem aldım ismini hatırlamıyorum o geçirmişti bir kaç günde sizde başka bir krem deneyin bence çoktan geçmesi lazımdıDiğer bi soruayri ayrı yazıyorum soruları sebebini bilmeden:))benim sağ gogsum paramparça oldu artık çok kötü lansinoh krem kullanıyorum bebeğim başta kremden hoşlanmadı ama alıştı artık,krem bi emzirmelik rahatlatiyo surmesem diğerinde mahvoluyorum 41. Günümüz ne zaman iyileşecek.bende o çok ağrıyo diye genelde soldan emziriyorum baktım o tarafta süt azalıyor emin olmak için sagdim gerçekten 10 cc falan çıktı soldan masallah iyi çıkıyor ama . Demem o ki kızlar sağa silikon uç kullansam solu kendi halimde emzirsem çocuk karmaşa yaşar mı sonra beni reddeder mi silikon olmadan emmeye devam eder mi yoksa biraz daha mı disi mi sikayim, gerçekten çok kötü.kan topluyor yarik yarik bebeği emziriyorum ama perişan ola ola,ne yapmaliyim
bebegin odasini günlük olarak havalandiriyor musun canim birde odanin nemi nasil ? bunlar dikkat et .benim bebegim 42 gunluk 30gunu disari cıkmışızdır günlük yarim saatte olsa temiz hava alsin diye cikiyorum markete carsiya ..Diğer bi soruayri ayrı yazıyorum soruları sebebini bilmeden:))benim sağ gogsum paramparça oldu artık çok kötü lansinoh krem kullanıyorum bebeğim başta kremden hoşlanmadı ama alıştı artık,krem bi emzirmelik rahatlatiyo surmesem diğerinde mahvoluyorum 41. Günümüz ne zaman iyileşecek.bende o çok ağrıyo diye genelde soldan emziriyorum baktım o tarafta süt azalıyor emin olmak için sagdim gerçekten 10 cc falan çıktı soldan masallah iyi çıkıyor ama . Demem o ki kızlar sağa silikon uç kullansam solu kendi halimde emzirsem çocuk karmaşa yaşar mı sonra beni reddeder mi silikon olmadan emmeye devam eder mi yoksa biraz daha mı disi mi sikayim, gerçekten çok kötü.kan topluyor yarik yarik bebeği emziriyorum ama perişan ola ola,ne yapmaliyim
O obenmdunym L LaleZar86 kızlar evet bende dışarı çıkmayı çok istedim ama bizim aileler vardı biraz.sknti yaşadım aslında buradan derdimi biraz anlatmıştım dışarı çıkamadık bi türlü bi de şu 40 kuralı işte aman onu da doldurduk şükür bugun çıkacağız.ben de evde hoc duramam normalde ama mecbur kaldım biraz.neyse.. evi hep havalandirip temizliyorum ama nemi bilmiyorum petekte nem için su var ama çocuğu yetmiyo olabilir.bi çıkalım bugün belki de hava almaya ihtiyacı vardır dediginiz gibi kuzumun valla benim de çok ihtiyacım var...evet herşeye rağmen emzireyim silikon a bende pek sıcak bakmiyirum zaten dezenfekte etmek de skntili olur her emzirmede beni de reddedebilir neyse emsin de ben raziyim acıya,bende iki saat kuralına pek uyumuyorum ama doktorum iki saat dedi diye sormak istedim buyuyolar artık bazen kaç saat uyanık kalıyor çok yoruluyo iki saat sonra kaldırmak istemiyo insan mışıl mışıl uyuyo bebisbebegin odasini günlük olarak havalandiriyor musun canim birde odanin nemi nasil ? bunlar dikkat et .benim bebegim 42 gunluk 30gunu disari cıkmışızdır günlük yarim saatte olsa temiz hava alsin diye cikiyorum markete carsiya ..
2saatte bir emzirme kuralina uymuyorum ben bebegim ne zaman isterse ozaman veriyorum zorladigimda emmiyor cunkü..
gogüs ucu problemine gelince surekli solu verip aciyor diye sağı vermezsen orada sütün azalir kesilebilirde canim ne kadar emerse okadar cok süt üretir göğüsler.bende lansinoh krem kullandim 2 3 güne gecti sende surekli kullan iyileşir. silikon ucu kullanirsan bebegin seni emmeme ihtimali var o duruma hic sicak bakma bence biraz acılı durum biliyorum ama gecicek
Canım ev çok kuru ve havasızsa olur bu durum genellikle. Bizim ev 22 23 derece civarında. Gayet iyi sıcaklığı. Her fırsatta da havalandırıyorum. Gerekirse peteklerin üzerine bi kapta su koy nemlensin kuru hava.Günaydın taze anneler ya benim bebegimin burnu burnu hep tıkalı doktora gittik serum fizyolojik kullanıyorum bi gorsseniz koca adam gibi sümük çıkıyor,ev hep sıcak dışarı daha hiç cikmadik hastane dışında.bende dikkat etmeme rağmen niye boyle oluyo fikri önerisi olan var mi resmen hırıltılı nefes aliyo bazen horluyo ya çok komik sevimli oluyo bazen gülüyorum başına geçip ama üzülüyorum tabi ne yapacagim
İlk zamanlar sarılık ve şeker düşmesi durumlarından dolayı sık emziriliyor canım ama sonra bebekler kendi acıktıklarında belli ediyolar zaten. Ben pek vermiyorum kendi istemedikçe, emmiyor çünküBu arada bebeği saatli mi emziriyosunuz uyaninca mi bizim dün 40cikti.doktor iki saatte bi emzir demisti ama hala geçerli mi o yoksa bebeğe mi birakmaliyim
anladım canım gittiler galiba bundan sonra istediğiniz gibi gezin :) emme konusunda da bizde 5 mart doğumluyum başlarda 2 saatte bir emmesi lazım mutlaka dediler zaten Sarılığı vardı ama artık uyuyorsa uyandırmıyorum gece bazen 4-5 saat uyuyorO obenmdunym L LaleZar86 kızlar evet bende dışarı çıkmayı çok istedim ama bizim aileler vardı biraz.sknti yaşadım aslında buradan derdimi biraz anlatmıştım dışarı çıkamadık bi türlü bi de şu 40 kuralı işte aman onu da doldurduk şükür bugun çıkacağız.ben de evde hoc duramam normalde ama mecbur kaldım biraz.neyse.. evi hep havalandirip temizliyorum ama nemi bilmiyorum petekte nem için su var ama çocuğu yetmiyo olabilir.bi çıkalım bugün belki de hava almaya ihtiyacı vardır dediginiz gibi kuzumun valla benim de çok ihtiyacım var...evet herşeye rağmen emzireyim silikon a bende pek sıcak bakmiyirum zaten dezenfekte etmek de skntili olur her emzirmede beni de reddedebilir neyse emsin de ben raziyim acıya,bende iki saat kuralına pek uyumuyorum ama doktorum iki saat dedi diye sormak istedim buyuyolar artık bazen kaç saat uyanık kalıyor çok yoruluyo iki saat sonra kaldırmak istemiyo insan mışıl mışıl uyuyo bebis