- Konu Sahibi y4zy4qmurum
- #33.941
Petekte su var kuzum aslında havalandiriyorum ya ama ev çok sıcak 28-29 oluyo bazen teri mi kuruyor acaba çok da sık degistirip dikkat ediyorum Ama. Bilemedim ya dışarısı ona iyi gelir inşallah artık sık sık çıkariz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hamdolsun gittiler:))))artik kimse bizi tutamaz evde.Bizim de sarılık çok yüksekti 16 yi gördük ilk zamanlar saat başı emzir dedi doktor yoksa fototerapi gorecekti sonra dususe geçti sukur şimdi tamamen geçti.bende artık saate pek uymuyorum yalnız olmadığıma sevindim,ilk bebek olunca insan yanlış yapmaktan daha çok korkuyo galiba tecrübesizlik olduğu icinanladım canım gittiler galiba bundan sonra istediğiniz gibi gezin :) emme konusunda da bizde 5 mart doğumluyum başlarda 2 saatte bir emmesi lazım mutlaka dediler zaten Sarılığı vardı ama artık uyuyorsa uyandırmıyorum gece bazen 4-5 saat uyuyor
canım burun tıkanıklığı nemlede çok ilgili ben derece aldm nemi ölçen hem sıcaklığı komtrol altında tutuyorum hem nemi mesela 60ı geçerse rutubet yapabiliyo yada 40dan düşük olursa burnu tıkıyo geniz yanması oluyo derecede 23gibi idealGünaydın taze anneler ya benim bebegimin burnu burnu hep tıkalı doktora gittik serum fizyolojik kullanıyorum bi gorsseniz koca adam gibi sümük çıkıyor,ev hep sıcak dışarı daha hiç cikmadik hastane dışında.bende dikkat etmeme rağmen niye boyle oluyo fikri önerisi olan var mi resmen hırıltılı nefes aliyo bazen horluyo ya çok komik sevimli oluyo bazen gülüyorum başına geçip ama üzülüyorum tabi ne yapacagim
Canım biz 32 günlük olduk ben hala silikon uç kullanıyorum arada çıkarıp veriyorum biraz zor alıyor ama alıyor yani göğüs ucun varsa bence sıkıntı olmaz.Silikon uç çok rahat acısız emziriyorum nasıl bırakacağım bilmiyorum benim sorunum da bu :)Diğer bi soruayri ayrı yazıyorum soruları sebebini bilmeden:))benim sağ gogsum paramparça oldu artık çok kötü lansinoh krem kullanıyorum bebeğim başta kremden hoşlanmadı ama alıştı artık,krem bi emzirmelik rahatlatiyo surmesem diğerinde mahvoluyorum 41. Günümüz ne zaman iyileşecek.bende o çok ağrıyo diye genelde soldan emziriyorum baktım o tarafta süt azalıyor emin olmak için sagdim gerçekten 10 cc falan çıktı soldan masallah iyi çıkıyor ama . Demem o ki kızlar sağa silikon uç kullansam solu kendi halimde emzirsem çocuk karmaşa yaşar mı sonra beni reddeder mi silikon olmadan emmeye devam eder mi yoksa biraz daha mı disi mi sikayim, gerçekten çok kötü.kan topluyor yarik yarik bebeği emziriyorum ama perişan ola ola,ne yapmaliyim
Canım benim doğumuma kontrole Derya Bozkurt girdi. Muayeneye de ona götürdüm. Vedat beyi bilmiyorum ama bizim doktor da çok iyi. Doğuma da girdiği için heralde bebeği muayenede filan çok sevdi.saol canim doktora dagidemedim yarin soruxam bi bakalim böyle mesela bazen cok hafif geliyo bazende adetliyken ilk gunku gibi birden geldigini hissediyorum gidiyorum tuvalete evet baya dolmus en cok bende var kanama icimizde galiba daha akinti evresine geçemedim hic
normal oturuyor musun canim peki artikben evdeyken daha rahatım ama pantolonla disarda arabada cok zor oluyo,akintiya gecemedim hic bu arada etimede goturuyorum bebegi eve yakin fiye sen hic goturdun mu doktor tavsiyesinde bulunalim birbirimize ben vedat beye götürdüm tavsiye ustineüstüne en cok onda sira var zaten
Hayırlı olsun canım gözünaydın, analı babalı sağlıcakla büyüsün inşallah:) detayları çook merak ediyorum..
Ciddi ciddi kapanış yaptın kuzum ya :)
Gözünaydın olsun, analı babalı sağlıcakla büyüsün inşallah :)
Ayy inşallah canım, bizimkilerde emip uyuyan gazsız huzurlu bebikler olurlar inşallah:)
Yoktun epeydir, hoşgeldin. Bizde şuan senin geçtiğin yollardan geçiyoruz, gazı uykusu vs vs :)
Bende gaz damlası alıcam ama kararsızım. Simdilik bitkisel şeylerle idare etmeye çalışıyorum. Umarım gerek kalmadan geçer hayırlısıyla:) senin minnak baya rahatlamıştır o zaman dimi? Hem damlanın faydası hem masaj.. Bizimkinin gazını dr.da çıkaramadı iyi mi.. :) çok zorlanıyor, inşallah uzun sürmez.
Benimki acıkınca ağlıyor zaten hem emziriyorum hem mama veriyorum ben genelde 2 ya da 3 saatte bir acıkıyorBu arada bebeği saatli mi emziriyosunuz uyaninca mi bizim dün 40cikti.doktor iki saatte bi emzir demisti ama hala geçerli mi o yoksa bebeğe mi birakmaliyim
Unibaby veya Chicho bebek şampuanı kullanıyorum ben cnm. İkisi de var. Her hangi bir yan etkisi olmadı. Belki alerji yapmıştır seninki. Başka bir şey dene istersenKızlar bebeğinizi yıkarken şampuan olarak ne kullanıyorsunuz? Ben mustelanin yenidoğanını almıştım ama bebeğimin kafası banyodan sonra kıpkırmızı oluyor alerji mi yaptı anlamadım ne kullanacağını da bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Ah canım ben de öyle hem sütümün azlığına üzülüyorum hem de yavrum 1 ay ac kalmış ona üzülüyorum. Mamadan sonra mışıl mışıl uyuyor artik o yüzden ben de cok takmak istemiyorum bu durumu.Canım ben 5. Günden beridir mama kullanıyorum 28 günlüğüz. Ben çok vicdan yaptım ilk günler ne çok ağladım ama yavrum aç yani doktor da mama başlanacak dedi. Şimdiye kadar bi sorun yaşamadık çıktığı kadar anne sütü o da Sütüm hastane pompasıyla 10 ml bile yok şuan,neler yedim masajlar emzirme danışmanları...olmayınca olmuyor annemin de sütü yetmemiş biz hep mama ile beslenmişiz nasip herşey üzülme.
Benim sütüm bayağı az canım biz hep mamayla devam edicez mecbur ama sevdi mamayı huzuru rahatı yerinde önemli olan da o.Takmıyorum artık süt olayını.Bende kullanıyorum canım. Göğüs yaralarımdan dolayı veremediğim zaman biberon verdik. Şuanda da beni reddediyor iki çekip bırakıyor .sanırım tamamen bırakacak korkum o...
Sağmaya çalışıyorum şimdilik , memeden az geliyo diye sinirleniyo... Benimkide mamayı içince doydu , sütüm yok denecek kadar azdı . Şimdi daha iyi durumda.
Canım süt artırıcı yöntemleri denedin mi hiç. Sıcak su torbası ile kanalları açtım ben. Yatarken koydum. Uyandığımda önce emzirdim sonra pompaladm. Denedin mi?Benim sütüm bayağı az canım biz hep mamayla devam edicez mecbur ama sevdi mamayı huzuru rahatı yerinde önemli olan da o.Takmıyorum artık süt olayını.
Bizde de tam tersi oldu canım annem bu çocuk ac dedikce ben kabul etmedim daha çok emzirdim ama hep ağlıyordu. Şimdi de bu yüzden suçluyorum kendimi ac kaldı yavrum diye. Benim sütüm çok az canım inşallah artar ama artmazsa da yapacak bi şey yok mamaya devam edeceğizBizimki 200 gram vermiş 4 günde gerci biz hastaneden çıkarken 100 gr vermisti hemsire kilosuna gore az demisti ve 200 gr daha vermis. Ben kakasini cok yapmadığı icin ac kaldığını tahmin etmistim mama verecektim kayinvalidem yok daha neler hemen mamami verceksin dedi Kan sekerine bakti dr yuksek çıktı ama mama takviyesi yapalim dedi simdi mama veriyorum açlık duruma gore 2 veya 3 defa uyumamasindan anlaşılıyo. Kendini hic suclama bence ac kalmasindan iyidir sütümüz zamanla çoğalır insallah gerek kalmaz mamaya
Canm makineyle saginca cikana bakma sen.benimde oyle oldu sagmayi denedim 10cc bile cikmadi senin yine 30cikmis.ama dikkat ettim bebek emdikce emiyor goguslerim iki saate doluyor.makinanin sagmasyla bebegin cekmesi bir degil yani bencekizlar lutfen cvplayin simdi benim kiz cani isteyince ilk emiste cok hizli cokurcokur cekiyor bi 3-4 dk makina var lansinosh onun gibi cekiyo makinada da 3 4 dk da 30 ccyi buluyo neyse sonra benim kızın hizi yavaşlıyo aheste aheste ben memeden sonra sagdim simdi iki gogusten 35-40cc cikti,iki gogsumu de araliklarla emiyo o emdiginde bi 30cc icmis midir yoksa icemez mi 6 dk da falan,sariligimiz var sk emmemiz laximama emmiyor o yüzden doymasi çok önemli benim için ilk emmede cok hizli emiyosa kac cc iciyodur kuzum sizce biberonu istemiyo sonrasinda sagdigimi veriyorum ac olsa alir mi cunku bi ara verdik emdi hemen biberonu,bizle oynuyo bu bebek napacam bilmem cumabi iyi ciksa
Evet canım ya bende termometre aldım ama nem i olcen biseyimiz yok belki de ondan ona da bi dikkat edelimcanım burun tıkanıklığı nemlede çok ilgili ben derece aldm nemi ölçen hem sıcaklığı komtrol altında tutuyorum hem nemi mesela 60ı geçerse rutubet yapabiliyo yada 40dan düşük olursa burnu tıkıyo geniz yanması oluyo derecede 23gibi ideal
Seni alması çok güzel canım ama daha fazla alismadan bırak bence göğus ucum iyilestiyse subat annelerinde bu konuda sorun yaşayanlar vardı sana alissn minnos benceCanım biz 32 günlük olduk ben hala silikon uç kullanıyorum arada çıkarıp veriyorum biraz zor alıyor ama alıyor yani göğüs ucun varsa bence sıkıntı olmaz.Silikon uç çok rahat acısız emziriyorum nasıl bırakacağım bilmiyorum benim sorunum da bu :)
Canım ben tüm ürünlerini sebamed aldım kendimde hep sebamed kullanırım çok memnunum oglumada iyi geldiKızlar bebeğinizi yıkarken şampuan olarak ne kullanıyorsunuz? Ben mustelanin yenidoğanını almıştım ama bebeğimin kafası banyodan sonra kıpkırmızı oluyor alerji mi yaptı anlamadım ne kullanacağını da bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Biogaia biz kullanıyoruz valla çok etkili ve bitkisel gaz sorunu olanlar alabilir benceinş canım çok çektik valla gazdan hoşbuldum bu arada bizim kız epey yaramaz gazlı ve acayip kucak düşkünü bide gece uyanık daha çok denge. şaştı yazcam akıl kalmıyo inan ki :)) yüz üstü yatırmak da iyi geliyo gazı daha rahat çıkarıyo bebekler ama tehlikeli bi uyku şekli o yüzden başındayken yapabilirsin mesela bitkisel diilde probiyotik etkili bi damla varmış adı bio bişeydi eczaneye bi sor istersen bağırsakşarı düzenliyomuş biz bu damlayı sonradan öğrendik ama benim aldığım damla acayip işe yaradı damla masaj baya rahatladk çok şükür bizim kız büyük adam gibi pırt pırt yapıyo çok komik :))) inşallah geçer gazlarınız hepinizin çok zor bebek içinde anne içinde
kuzum sizin sarilik dususe geçmişti yanlış hatırlamıyorsam birazcik bile gerilese artık dususe geçermiş ilerlemezmis benim doktor söyledi.hic bi makina bebek kadar iyi çekemez k alacağını aloyodur benim de hala hiç bi zaman bitiremedi gogsumu doyunca bırakıyor.sen yinede sarılığı iyice dusene kadar kalanı sağ ver için rahat etsin bizim de sarılık 16 olmuştu sadece beslenmeyle geçti yatrmadik hastaneye icini rahat tut geçer hemencecik inşaallah surekli tık ağzına memeyi yudum yudum da olsa icsinkizlar lutfen cvplayin simdi benim kiz cani isteyince ilk emiste cok hizli cokurcokur cekiyor bi 3-4 dk makina var lansinosh onun gibi cekiyo makinada da 3 4 dk da 30 ccyi buluyo neyse sonra benim kızın hizi yavaşlıyo aheste aheste ben memeden sonra sagdim simdi iki gogusten 35-40cc cikti,iki gogsumu de araliklarla emiyo o emdiginde bi 30cc icmis midir yoksa icemez mi 6 dk da falan,sariligimiz var sk emmemiz laximama emmiyor o yüzden doymasi çok önemli benim için ilk emmede cok hizli emiyosa kac cc iciyodur kuzum sizce biberonu istemiyo sonrasinda sagdigimi veriyorum ac olsa alir mi cunku bi ara verdik emdi hemen biberonu,bizle oynuyo bu bebek napacam bilmem cumabi iyi ciksa