2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Guzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Biz ailemizin minik üyesine alışmaya çalışıyoruz. Yeni bir nefes, can, mis cennet kokulum.. 3.4. Hiç farketmiyoo. . Ilkmis gibi seviliyor.. gorendehiç bebek görmemişim zanneder. . Çok şükür Rabbime sagsalim aldım kucağıma. .
Doğum hikayeme gelince hastaneden aaradilar gelin diye cuma aksamii. Bizde apar topar çıktık yalnızca fitil koyacaklar eve gelicez diye. Hiç bir şeyi almadan yanımıza. . Gittik muayene ettiler 3 cm açıklık. Comelerek oturmak ise yaramis demekki bütün gün o şekilde oturdum desem yeridir.. bir gün öncesi 1 cm di. Fitil değil jel verelim dediler açılma olsun diye.. Bu gece doğurtalım senii.. allah razı olsunn dedim bende bunu bekliyordum:) jeli koydular akşam 7.30 da. Sonra eşim gitti ufaklikta yanımızda ydi çünkü onu birakip çantaları almaya.. ve gelene kadar dogurmazsin diyerek o kadar hızlı dogurmam heralde diyorum bende.. benim sancılar başladı yavaştan ama hafifinden. Saat 9 gibi gittikçe artıyor. Ben artık yavaştan epidural alsammiki kafasindayim. Eşim geldi tabi o vakte kadar çok şükür. Yarım saat sonra ben epidural istiyorum demeğe başladım açıklığa baktilar hala 3 cm. Bende sancılar 1-1.30 dk da 30 sn ye sürüyor . Bu açıklıkla bu sancı yandım diyorum. Biraz yürü duş al diyolar epidurale erken daha.. Sıcak suyun içinde oturdum yürüyorum.. yok kolayla açılma olmuyor. Ben bagir çağır. . En son 11.40 gibi baktilar açılma 5-6cm epidural icin gelecekler di tekrar baktilar 9 cm. Tabi ben kendimden geçiyorum. . Suyumu boşalttı. Doğum başlıyor dedi ıkınma hissi gelince kuvvetli ıkın diyorlar ama ben çok güçsüzum ikiniyorum bagirma diyo doktor gücün gidiyo... bana göre en zor kısmı çıkış ani. En son kesti ve bebek çıktı çok şükür. Gece 12.23 te. Hemen üstüne koyuyorlar zaten. Mis kokusunu alınca hepsine değer diyorsun. Sonrası dikişler atıldı. Makata kadar dikisim var. İkinmaktqm bagsurum var. Ama Nur topu gibi de kızım var çok şükür. . Toplamda 5 saat sürdü. Aslında kısa ama bana çok uzun geldi:KK43: şimdi hikaye gibi anlatıyorum ama..
Rabbim dileyene isteneye nasip etsin doğum bekleyenlere bi avazda dogurmayi nasip etsin inş. .:anne::anne:

Niye böyle olduk ki biz :KK43:
Geçer inşallah kısa sürede. Ikınmaktan sanırım doğum sırasında zorlamadan oldu hepsi. :KK43:
artık tuhaf olduğuma karar verdim ben:kızgın:
Bende tam tersi doğumdan sonra küçülme oldu hemoriodde baya okunmaması rağmen, hamilelikte çıkmıştı baya rahatsız etmişti. Bana zeytinyağı iyi gelmişti o zamanlar

artık tuhaf olduğuma karar verdim ben:kızgın:
Bende tam tersi doğumdan sonra küçülme oldu hemoriodde baya okunmaması rağmen, hamilelikte çıkmıştı baya rahatsız etmişti. Bana zeytinyağı iyi gelmişti o zamanlar
Aman dilini ısır :) olmasın valla düşman başına... Zeytinyağı nasıl kullandınızki? Perine masajı gibimi sürdünüz

Guzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Biz ailemizin minik üyesine alışmaya çalışıyoruz. Yeni bir nefes, can, mis cennet kokulum.. 3.4. Hiç farketmiyoo. . Ilkmis gibi seviliyor.. gorendehiç bebek görmemişim zanneder. . Çok şükür Rabbime sagsalim aldım kucağıma. .
Doğum hikayeme gelince hastaneden aaradilar gelin diye cuma aksamii. Bizde apar topar çıktık yalnızca fitil koyacaklar eve gelicez diye. Hiç bir şeyi almadan yanımıza. . Gittik muayene ettiler 3 cm açıklık. Comelerek oturmak ise yaramis demekki bütün gün o şekilde oturdum desem yeridir.. bir gün öncesi 1 cm di. Fitil değil jel verelim dediler açılma olsun diye.. Bu gece doğurtalım senii.. allah razı olsunn dedim bende bunu bekliyordum:) jeli koydular akşam 7.30 da. Sonra eşim gitti ufaklikta yanımızda ydi çünkü onu birakip çantaları almaya.. ve gelene kadar dogurmazsin diyerek o kadar hızlı dogurmam heralde diyorum bende.. benim sancılar başladı yavaştan ama hafifinden. Saat 9 gibi gittikçe artıyor. Ben artık yavaştan epidural alsammiki kafasindayim. Eşim geldi tabi o vakte kadar çok şükür. Yarım saat sonra ben epidural istiyorum demeğe başladım açıklığa baktilar hala 3 cm. Bende sancılar 1-1.30 dk da 30 sn ye sürüyor . Bu açıklıkla bu sancı yandım diyorum. Biraz yürü duş al diyolar epidurale erken daha.. Sıcak suyun içinde oturdum yürüyorum.. yok kolayla açılma olmuyor. Ben bagir çağır. . En son 11.40 gibi baktilar açılma 5-6cm epidural icin gelecekler di tekrar baktilar 9 cm. Tabi ben kendimden geçiyorum. . Suyumu boşalttı. Doğum başlıyor dedi ıkınma hissi gelince kuvvetli ıkın diyorlar ama ben çok güçsüzum ikiniyorum bagirma diyo doktor gücün gidiyo... bana göre en zor kısmı çıkış ani. En son kesti ve bebek çıktı çok şükür. Gece 12.23 te. Hemen üstüne koyuyorlar zaten. Mis kokusunu alınca hepsine değer diyorsun. Sonrası dikişler atıldı. Makata kadar dikisim var. İkinmaktqm bagsurum var. Ama Nur topu gibi de kızım var çok şükür. . Toplamda 5 saat sürdü. Aslında kısa ama bana çok uzun geldi:KK43: şimdi hikaye gibi anlatıyorum ama..
Rabbim dileyene isteneye nasip etsin doğum bekleyenlere bi avazda dogurmayi nasip etsin inş. .:anne::anne:
Bitti cnm bak sukur
suan dunyada cennetti yasiom dunya cennettini
esim dior dogurur dogurmaz istion budaha ben hemen evet
dikis vae bendeee ama uyuk wc cikaniom

Bitti cnm bak sukur
suan dunyada cennetti yasiom dunya cennettini
esim dior dogurur dogurmaz istion budaha ben hemen evet
dikis vae bendeee ama uyuk wc cikaniom

Çok şükür doğum zahmeti bitti. Bol sıvı tüketmeye çalış. Extra bağırsak hızlandırıcı şeyler tüket. Doktoruna sorarak metamusil gibii karışımları kullan.. Bide tuvalete korkarak gitme:)) geçmiş olsun..

İlk üç aylık sürede bebekler yanlış ıkınmadan dolayı kaka yapamama gaz çıkaramama gibi sorunlar yaşarmış. Üç aylık süreçte çok gerektiği zamanlarda uyarma yapılabilirmiş. Bizim çocuk dr.mu önermişti bunu. Oğlum kolik olduğu için gaz sancısı varken kakayı yapamıyodu. Çok huzursuz olduğunda popişini zeytinyağlayıp derecenin ucu ile uyarıyodum bende. Korkma canım için rahat olsun, sürekli yapmıyosun sonuçta
cok sagol canim soyledigin icin yaa cok korkuyordum bu duruma alişırda kendisi yapmaz diye bu ilk 3 ayi atlatalim bir an oncede hepimiz rahata kavusalim insallah ben 2 3 gundur cok rahatim gece konusunda canim masallahi var kizimin gece uyuyor ama gündüz gaz olayina devam . seninde gecelerin düzene girer bir an once Allah in izniyle insallah

Geçmiş olsun canım böbreğine ne dediler benimde dünden belli sağ bobrek agriyor:KK43: hamileykenxe agrirdi arada
Enfeksiyon varmış idrarda canım. Böbrekler için ayrıyeten ürolojiye gitmem gerek ama fırsat bulmak zor biraz. Ayaklarına su torbası koy devamlı, terine de dikkat et canım lohusalık çok terletiyo, böbreklerde hemen kapıyo soğuğu. Sanada geçmiş olsun
Benmki gunduzde boyle anlamadmki nasl olcak boyle emzirirken aklim gidiyo artk yine gaz olcak diye
Aynen benimdee. Hele ki süt birikirde çokca akarsa kaçınılmaz oluyor o zaman sancılar. İnşallah uzun sürmez, artık ben buna razıyım.
cok sagol canim soyledigin icin yaa cok korkuyordum bu duruma alişırda kendisi yapmaz diye bu ilk 3 ayi atlatalim bir an oncede hepimiz rahata kavusalim insallah ben 2 3 gundur cok rahatim gece konusunda canim masallahi var kizimin gece uyuyor ama gündüz gaz olayina devam . seninde gecelerin düzene girer bir an once Allah in izniyle insallah

biz bugün 40 ımızı uçurdukkk :halay::anne::KK200:
Ohh maşallah sizee, darısı üç gün sonra bize inşallah:)
Çok zorda kaldığında uyar canım korkma. Alışsa benim oğlan alışırdı, o kolik yüzünden sürekli uyarıyodum. Zaten bi sefer uyarsan birkaç sefer kendi yapıyo alışınca.
Amin aminn inşallah düzene gireriz hayırlısıyla:)

Kızlar benim oğlum önden gidiyor 2 hafta. Hem boy kilo hem de ölçümleri önden gidiyor..
Doktor mayısın 15inden sonra hazırlıklı olun dedi. Böyle önden gidip erken doğuran var mı aranızda..

Selam annişler, uzuun süredir yoktum çünkü yeni döneme adapte olmak ve lohusalığın üstesinden tek başıma gelmek çok da kolay olmuyor. Kadınlar ana doğar, erkekler ise baba olmayı öğrenir demişti bir arkadaşımız eşime, gerçekten de öyleymiş ama o da alışmaya çalışıyor onun için birşey diyemiyorum:KK48: Ufak bir sarılık problemimiz vardı, sık emzirmeyle hiç ek gıda vs, gerek kalmadan üstesinden geldik Allahım yalnız bırakmadı çok şükür. Kilo almış benim tatlış oğlum, bende iyiyim o iyi oldukça. Ama uykusuzluk ve hiç dinlenememek beni öldürecek, bazen çok ağlayasım geliyor, diyorum sütün kaçar sütü düşün, susturuyorum kendimi ama Allahtan ülkeme dönmeye 18 gün kaldı!!En Büyük TÜRKİYE Annemi babamı görmeyi dört gözle bekliyorum, onlarda bizi, daha çok torunu:KK48: Yeni düzene alıştık gibi kızlar. 24 günlük olduk, Oğluşumun göbeği 10 günlükken düştü, benim akıntılarım durdu, regl olmadım hiç, doğum sonrası löşi denen akıntım oldu, şuan kahverengiye döndü, günlük ped yetiyor karşılamaya, o durumdayım. Alt kısmım baya iyi, beklediğimden de çabuk iyileşti, göbüşüm toplamaya çalışıyor, bi de o kahverengi çizgi gitse tamam olacak :anneadayı: Kısa özet geçtim a dostlarım, sizler nasılsınız ? F Fatmae20 arkadaşım doğurdun mu ? seni merak ettim, doğurmayanlar doğurdu mu kızlarr nckleri unuttum hep:deli: U Usatr canım gördüm etiketini, ben teksastayım, sen neredesin ? ne yaptınız atlattınız mı herşeyi, oğlumun pasaportu express shipping ile 10 güne geldi bizim sizde öyle yapaydınız anam ?! yoksa bunlar uyuşuk anca seneye gelirdi:KK43:

Son düzenleme:
Kızlar benim oğlum önden gidiyor 2 hafta. Hem boy kilo hem de ölçümleri önden gidiyor..
Doktor mayısın 15inden sonra hazırlıklı olun dedi. Böyle önden gidip erken doğuran var mı aranızda..
ben canım 1 hafta önce doğurdum 21 marttı tarihi ama ben 16 sına doğurdum ölçülerde büyük çıkmıştı. Ama bu durum kişiden kişiye değişir.

Beslenme problemi dışında iyiyz canım şükür. Göğüslerim çok fena yara , minik minik parça eti koptu düşün :KK43: biberon verdik şimdide ona alışıyo galiba. Memeyi beş dk emiyo bağırıyo.
Bu halde ayaklarımı yere vurarak ağlayarak emzirmeye çalışyorum ama bilmiyorum yaa nasıl çözeceğiz :KK43:
Siz nasılsınız? Nasıl gidiyor?
Kızlar benimde göğüslerim özellikle sol taraf çok fena çatlak çatlak hep, ucu yok yani oğlum emince çıkartıyor, ama böyle bir ürün var https://www.lansinoh.com.tr/urunler/lansinoh-gogus-ucu-koruyucu bu kadar çok zorlanıyorsanız bie deneyim derim, hem size hemde bebeğe zahmet olmaz. Kullananlar baya memnun kalmış ben almadım ama çok zorda kalırsam alıcam. Aklıma gelmişken size de yazayım dedim. Bir de bu markanın kremi çok iyi geldi bana, ayrıca hindistancevizi yağı sürenler var buzdolabında tutup soguk souk sürünce çok iyi geliyormuş onu da denicem olmadı. şimdilik sabrediyorum.

X