-
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
- #33.841
Canım ben 5. Günden beridir mama kullanıyorum 28 günlüğüz. Ben çok vicdan yaptım ilk günler ne çok ağladım ama yavrum aç yani doktor da mama başlanacak dedi. Şimdiye kadar bi sorun yaşamadık çıktığı kadar anne sütü o da Sütüm hastane pompasıyla 10 ml bile yok şuan,neler yedim masajlar emzirme danışmanları...olmayınca olmuyor annemin de sütü yetmemiş biz hep mama ile beslenmişiz nasip herşey üzülme.Kızlar dün kontrolümüz vardı bebeğim çok az kilo almış sütüm yetmiyor mamaya başladık çok üzüldüm kendimi suçlu hissettimbebeğim çok ağlıyordu gaz sancısı sanıyordum açmış meğer mamayı içer içmez 3 saat deliksiz uyudu yavrum. Siz de durumlar nasıl mama kullanan anneler kimler ?
siringayladaolmuyo bizim kiz isterse emecek diger yollar cok zor ve iyiki biberona alistrmamisim yoksa hic emmezmis
Ben iki kez veriyorum canım mama.
60 cc içiyor maşallah. Diğer öğünler benden besleniyor. Benim kızımda emmeye erinenlerden. Ama benimde hatam var biberon kolayına geldi. Şuan halâ emiyo ama pek nazlı , doku olması lazım iyi emmesi için benim göğüslerin.
Arkdaşlar , şırıngaylada beslıyodu canım bide onu istersen.
ah canım oyle uykucu ki sarilik uyku yapiyomys bebekte gececek inşallah yarin tahlil yaptrcaz dua edin gerilesin kizlatCanım ben sütüm az geldiğinde ber emmeden sonra 30cc hazırladım verdim. Ama doymasa uyanık kalmaz mı. Bizimki uyumuyordu. Mama içince uyuyordu. Biberon da avent in anne ucuna yakın olanı var. İstersen ondan dene. Kaşık filan çocuğa eziyet bence uğraşma hiçbizimki bazen on dk bazen on bş dk tek göğüs. Doymasa zaten uyumaz bence. Bir de emzirirken uyumadan sürekli işaret parmağınla çenesini uyar. Yoruluyordur. Diğer elinle de poposuna vur uyanır. Ya da gaz pozisyonuna getir omzunda. Öyle de uyanıyor bizimki. En kötü altını açıyorum ben de
canım bugun dorduncu günümuzdu nasil atlsttinizKac gunluk bebisin.ilk hafta bizde cok yasadik ayni skntiyi
ben sordum hafif dedi ama ne yaomam gerektigini demedi var mi bilginiz kalsin istemiyorum korkuyorumDogumdan sonra basur sık görülür. Bende kızımdan sonra oldum ve kan geliyordu. Fitil seklinde ilaçlar var onlardan kullandım bitince geçti cok şükür. Sizde doktorunuza sorabilirsiniz
Canım ancak yazabikiyorum ya kutuya baktım fiyat yazmiyo bende eczaneye ne kadar verdim hatırlamıyorum ama netten baktım şimdi 51 lira yaziyo eczanelerde nasıldır bilmiyorum tabiBiogaianin fiyati ne kadar .Uykusu düzeldimi kullaninca
Bu genelimizin ortak sorunu oldu anlaşılanKızlar sezaryen oldum ama bende de büyük tuvalette zorlanınca kan geliyo cok çok az ama leke gibi basur mu çatlak mi nedir bilmiyorum iki gündür otururken bike zorlanıyorum
Aynen valla siz normal doğumda zorlanmışsndr ondandr ama benim ki çok manasız:)) neyse kuzum sana da geçmiş olsn inşaallah çabuk atlatrzBu genelimizin ortak sorunu oldu anlaşılanbende bilmiyorum çatlakmı basur mu? Geçer umarım oturmakta bile zorlanıyorum
Canlar sukur kavustum yavruma Rabbimin emanetine detayli anatirim ins
Kızalar gozunuz aydın yaa sukur sagsalim kavuştunuz yavrularınızaDogurdum dogurdum vallahii dogurdum..
Çok şükür zor oldu ama oldu kızıma kavustum
Oh Masallah o kadar da minik değilmiş kızm CNm ya dunya da daha cabuk buyuyorlar hemencecik buyur annesi merak etme .. OyleAnlatayim canlar persembe randavu vardi konustuk kal dediler cunku plasentam.yaslanmis beslemior bebekte ufak oldugundan riske atmayalim dediler tamam eve gittik esyalarimizi aldik geri yatis tabikide önce acikluyu baktilar ama öle saniyelik degildi canim yandi ben dedim.baski var belki aciklik demistim sifir aciklik malesef balon koycaz dediler iyi o smear testi ile yaplin seyle actilarr ve yerlestirdiler sonar tabikide sancilandim sabah 4 5 ben asalarda ynaliz dolasiom agliom nesyse sabah oldu bakmaya gelcekler diorlar acikliyi bakacaz yoksa yine sokacaz dua ettim veee 2 3 cm aciklik gerek yok dediler tamam damar yolu actilar sonra epedural taktilar tabilide bende sor oldu bulamadi yerine bacagimi agrilar belime agrilar baskasi geldi yine takti yerlesti ama sag bacagimj ceran carpar gibi caroti bi bagirdim ama nrmal dediler neyse takildi suni verilio yavas yavas tabikide cunku bebek kucuk oldugunden koplikation olmasin sezaryana alinma dediler tamam dedik epedural ise bazilarinda yaramio risklerine dedilr ates bas agrisi neysee acikliyi bekliom ama ayagimi hizediom ellendigini hizediom hep 2 saatte bi acikliyi bakiliom idralimi aliorlar ayaga kalkmiom heryrimde kablo bana birere birer serumdan suni verilio cunku bebek kalbi riske girmemesi icin aciklik 5cm olmus neyse devamm iki saat sonra yine bakilio bana dediler sence kac ben 7 belki hayir 10 olmus dogum baslatilioo dediler ben tabi atesim 38 popodanda bakilioo tabii neysekii sukur antibiotik verilmedi bebek enfeksion kapmis olabilir dendi kalp atisi cunku hizlandi takipte bu ara suniler verilio ama yavas yavas bana denio tuvalete cikacak gibi olursan ikin veee öle oldugunda ben bir kere ikiniom sonra derin nefes bidaha bu uc kere oluor sonra ara verilio cunku bebek kltulesmesin diye tabinide beni sorladi annem yazik sor digum oldu dedi neysee saat 16 da baslandi 19bucukta dogum ve o ikinma siklastiii ama tabiki ara verildi kafasi az cikinca durrr dendi 5 dakika öle durdu orda hafif agri hizettim tabi sonra bidaha buxuk ikinma geldi dediler ikin ama birakmaaa ben nefes alamiom kirmiziyim amaaa neysekii kucagimda ben titriom bebekk
Uzun oldu özur dilerim
Allah var cok buuyk dualarla oldu inandim sigindimmm sukurr Rabbime bidaha istionmu evet istiommm
Annem yazik disarda aglioo sor oldu dioo neysekii oldu sukur
2610gr sukurrrrr melegim suan ama aglayinca gazdannn boxulur gibi oluorrr kiyamiom
Benimde 2 aksam evvel cok zorlandım bi agrı oldu makatta dogum sancısı hafif kalır sonra baktır elime parca parca etler geldi.Simdi iyiyim ama hala kabızlık devam ediyoBu genelimizin ortak sorunu oldu anlaşılanbende bilmiyorum çatlakmı basur mu? Geçer umarım oturmakta bile zorlanıyorum
Cok tesekkur ederim cevabın icin :). Bende baska bi damla kullandim bakalim ins ise yararCanım ancak yazabikiyorum ya kutuya baktım fiyat yazmiyo bende eczaneye ne kadar verdim hatırlamıyorum ama netten baktım şimdi 51 lira yaziyo eczanelerde nasıldır bilmiyorum tabi
Benim yardimcimda yok .Ayni 32 aylik kizik var .Aksama kadar oturmuyorum.Gecede sabahlıyorum bebisle .Ins bu günler cabuk gecer .SabredicezSelam kızlar ya ben çok zorlaniyorum 33 aylık bide oğlum var hiç biseye yetişemiyorum eşim sağolsun yardımcı ama kendimi çok eksik hissediyorum doğumu annenin yanından yaptım (başka şehir ) geleli bi hafta oldu hala valizleri bile yerlestiremedim tam , çok yorgun ve uykusuzum
canim ben bebegin cok gazi varsa ıkınıyorsa altını aciyorum kremle makat bolgesini uyariyorum bir iki dakika sonra pıt pıt geliyor gaz rahatliyor bebegim .cok zor durumda kalirsam yaoiyorum ama surekli degil uyarilmaya alışırsa diye korkuyormArkadaslar bu arada benim cingöz kızımızda iki gundur gaz sancıları var artık karnında cok ses geliyor ya buyuk insan gibi ben damla vermişti Dr kullanmadım simdiye kadar ama
Dunden beri basladik biogaia gunde 5 damla olarak bitkilsel Dedi Dr birde o damlalar duzenli kullanılınca ise yarıyormuş bakalım basladik umarım daha rahat çıkarırız alttan gazımızı :)
Tam olarak beni anlatmissin suan milyon saattir bu kisir donguyle ugrasiorum olucem uykusuzluktanEm, gaz çıkar, yatır.. 2 dk sonra yine gaz sancısı.. Yine yine, yineeee gaz derken aradan 2-3 saat geçmiştir. Tekrar acıkılır, emzir, gaz çıkar, yatır, kaldır gaz çıkarr .. Bu oyunda uyku denen şeyi unutmuşlar, onun yerine pörtleyen gözler, gerilen sinirler var.
Halimize şükür, sağlık olsun....
İlk üç aylık sürede bebekler yanlış ıkınmadan dolayı kaka yapamama gaz çıkaramama gibi sorunlar yaşarmış. Üç aylık süreçte çok gerektiği zamanlarda uyarma yapılabilirmiş. Bizim çocuk dr.mu önermişti bunu. Oğlum kolik olduğu için gaz sancısı varken kakayı yapamıyodu. Çok huzursuz olduğunda popişini zeytinyağlayıp derecenin ucu ile uyarıyodum bende. Korkma canım için rahat olsun, sürekli yapmıyosun sonuçtacanim ben bebegin cok gazi varsa ıkınıyorsa altını aciyorum kremle makat bolgesini uyariyorum bir iki dakika sonra pıt pıt geliyor gaz rahatliyor bebegim .cok zor durumda kalirsam yaoiyorum ama surekli degil uyarilmaya alışırsa diye korkuyorm
Aynen bende, gecelerden korkar oldum ya. 0n gündür böyle.Tam olarak beni anlatmissin suan milyon saattir bu kisir donguyle ugrasiorum olucem uykusuzluktan
Benmki gunduzde boyle anlamadmki nasl olcak boyle emzirirken aklim gidiyo artk yine gaz olcak diyeAynen bende, gecelerden korkar oldum ya. 0n gündür böyle.
Niye böyle olduk ki bizB
Benimde 2 aksam evvel cok zorlandım bi agrı oldu makatta dogum sancısı hafif kalır sonra baktır elime parca parca etler geldi.Simdi iyiyim ama hala kabızlık devam ediyo. Sanirım zamanla duzeme girer