2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Altını değiştirdiğimizde , idrarını kontrol edin. Kaka değilmiş , tokluğunu gösteren belirti. İdrarmış bebeklerde. En az iki üç yumurta büyüklüğü ağırlıkta idrsr varsa doyuyor demektir dedi doktor. Yani ağırlığı olmalı bezde değiştirirken bilirsiniz.
Doyuyordur inşallah kuzucuk, sarılığı geçmiyorsa siz yinede mamayı vermeye çalışın en azından atlatana kadar kaşıkla da olsa.

Kızlar ya benim büyük tuvalette kan geliyor hala bı ara kesilmişti şimdi yine başladı var mı bir çözüm bulan ne yapmak gerekiyor
Ben de mahvoldum kuzum üç gündür , kanama yok ama afedersin popomun üzerine oturamıyorum hemoroidmiyim , anal fissür mü bilemiyorum ama beni benden aldı. Valla doğum sancısı gibi tuvalet ihtiyacım gelecek diye korkuyorum.
Eşim krem aldı eczanedenn , tam anlamıyla geçmedi ama ilk güne nazaran daha iyiyim. Oturamamak da çok fenaymış

Allah şifa versin canım ya aynen ya hemoroid yada makat çatlağı normal doğum ama bir sürü sıkıntı maalesef, ne kremi aldı eşin aklımda bulunsun en azından benimde bazen öyle bir acıyor ki gece yatana kadar geçmiyor doktora da gitmek istemiyorum bebisle falan zor geliyor

ah canım bizimki keyfi olunca emiyo uyanmiyo uyansada iste yeterli emmiyo napacagini sasirdim
mamayida sevmedi bizimki biberonu da kabul etmedi kasikla da dokuluyo yarisi of cok zor

Kızlar ya benim büyük tuvalette kan geliyor hala bı ara kesilmişti şimdi yine başladı var mı bir çözüm bulan ne yapmak gerekiyor
canim bende de azcik var kan damla damla gibi hemoroid dedi kasinkadın doğum doktorum hemoroid nasil bisey bilmiyorum arastrmkta istemiyorum
evet canım cisi yok bizimkinin iste cok az yapiyo dun mama verdim su verdim yok cis yapmiyo napayim bilmiyorum cok üzülüyorum

Kızlar dün kontrolümüz vardı bebeğim çok az kilo almış sütüm yetmiyor mamaya başladık çok üzüldüm kendimi suçlu hissettim bebeğim çok ağlıyordu gaz sancısı sanıyordum açmış meğer mamayı içer içmez 3 saat deliksiz uyudu yavrum. Siz de durumlar nasıl mama kullanan anneler kimler ?

Bizimki 200 gram vermiş 4 günde gerci biz hastaneden çıkarken 100 gr vermisti hemsire kilosuna gore az demisti ve 200 gr daha vermis. Ben kakasini cok yapmadığı icin ac kaldığını tahmin etmistim mama verecektim kayinvalidem yok daha neler hemen mamami verceksin dedi Kan sekerine bakti dr yuksek çıktı ama mama takviyesi yapalim dedi simdi mama veriyorum açlık duruma gore 2 veya 3 defa uyumamasindan anlaşılıyo. Kendini hic suclama bence ac kalmasindan iyidir sütümüz zamanla çoğalır insallah gerek kalmaz mamaya

Selam kızlar ben emzirmek dışında genelde uyuyorum o yüzden takip edemiyorum. ha bir de yemek yiyorum süt gelsin diye. Yoksa onu da yapmıcam
Doğurmayan kaldı mı? F Fatmae20 dün gece yazını okuyabildim çok geçmiş olsun canım. Zor olmuş ama şükür bebişin sağlıklı.
Mama veren anneler.. 2.gün ben de mama verdim bebeğin gazı var uyumuyor sanıyordum. Oysa ki doymuyormuş.
Ben 2.gün itibari ile Humana nın çayını içtim. Günde 2-3bardak. Rezene çayı içtim 2bardak. Bir de inek gibi otluyorum. Dere otu, yeşil soğan, tere humana'ya devam etmiyorum ama diğerleri tam gaz devam.
Bir de ben 2.gün itibari ile elektrikli pompa ile sütümü sağıyorum. Ucu olmadığı için ucunu çıkarttı. Veee kızlar asıl süt yapan şey SUUUU.. Kesinlikle emzirmeden önce emzirdikten sonra sürekli olarak su için. İnşallah bu şekilde sütünüz gelir. Rezene hem süt yapıyor hem de gazı çıkartıyor. Bir de yediğiniz her şeye atabildiğiniz kadar kimyon atın. Benden bu kadar..

Bende kullanıyorum canım. Göğüs yaralarımdan dolayı veremediğim zaman biberon verdik. Şuanda da beni reddediyor iki çekip bırakıyor .sanırım tamamen bırakacak korkum o...
Sağmaya çalışıyorum şimdilik , memeden az geliyo diye sinirleniyo... Benimkide mamayı içince doydu , sütüm yok denecek kadar azdı . Şimdi daha iyi durumda.

Sağol kuzum geçer inşallah. Proctolog canım adı. Hemoroid kremi diye yaIyor üzerinde. Çok faydası olduğunu sanmıyorum yaa üç gün olacak daha da geçmedi. Evde farmasinin at kestaneli kremi vardı. O daha çok rahatlattı. İçinse kantaron nane at kestanesi var. Basur tedavisnde kullanılıyomuş. Evde varaa bi araştır istersenm

Kızlar hikayemi yazamamıştım..
30 mart 2018..saat 07 buçukta hastanede olmamız gerekiyor. Ben yaklaşık bir buçuk saat önce uyandım ve hep söylenen doğumdan önce duş alın sözünü uyguladım. Göğüslerimi ovaladım iyice duşta. Hazırlandım, ve hastaneye doğru yola koyulduk.
Ebe ilk önce açıklık kontrolü yaptı, endişeliydim açıklık yoksa diye. Çok şükür 1cm açıklık. Ve sancı varmış ben hissetmiyorum henüz. O bile bir umut oldu bana. Tansiyon rutin kontroller nst derken suni sancı verilmeye başlandı.. Saat 08:50 bir buçuk cm açıklık.. Böyle böyle on cm açılır mı diyorum. Dua ediyorum.. Hala sancı hissetmiyorum. Hemşireler gelip gidip, sen niye hala gülüyorsun hissetmiyor musun diyor.. Gülüyorum çok az adet ağrısı gibi diyorum.. Saat 10:00 açıklık 2cm.
Ve ondan sonrası sancıları hissetmeye başlıyorum. Anane-babaneyi gönderiyorum. Eşim var yanımda. Sancı geldikçe videomu çekip dalga geçiyor. İçimden bir şeyler akıyor, Ebe geliyor tekrar açıklık 6cm. Ve suyum gelmiş. Yürümeme ayağa kalkmama izin veriyor söküyor nst yi. Ve ben 12:50ye kadar ayaktayım bundan sonra. Yatarken sancılar çok zor geliyor. Ayakta hareket ettikçe kolaylaşıyor. Sancı geldikçe eşimin elini skıyorum. nefes al üç kere, tut ver. Sancı geçsin. Tekrar nefes al ver.. 12:50ye doğru büyük çişim gelmiş gibi hissediyorum. Eşimi ebeye gönderiyorum tuvalet izni için. Ebe geliyor. Tam açıklık.. Doğumhaneye gidiyoruz diyor. Saat 12:55 doğumhanedeyim. Doktorumu arıyorlar. Malum öğle arası. Sakın ıkınma diyorlar bana. Kolay mı? Çok şükür doktorum geliyor..
Ve üç ıkınma.. Saat 13:07..Gökşin kayıyor içimden.. Ve ben anne oluyorum.. Rabbim isteyen herkese bu güzel duyguyy nasip etsin..
Hep dualarımdaki gibi gamzeli bir kızım oldu. Aynı annesi gibi. İki yanağında gül gamzeler :)

kizlar bizimkiz cok uykucu uyandiramiyoruz soyunca uyaniyo agliyo oyle emziriyorum ama istedigim gbi on bes dk biri on bes biri hayallll yapabilen var mi tek goguste on bes dk emince halay çekiyorum,mamayi sevmedi biberonla vermiyoruz kasikla onunda yarisi dokuluyo mama verenler ne kadar hazirliyorsunuz ve iciyor mu hepsini nolur cvp yazin

Canım doktorun verdiği ilacın adı ne bir de ne kadar süre kullanmanı söyledi
canımgec oldu kusura bakma gunde bir kez kullan dedi magnezi kalsiyum oksit beyaz kutulu mavili yazisi var toz zaren bu cook etkili en fazla bi buçuk gun sonra ishalsin depend kullanmanimoneririm xunki aniden geliyo tutamiyosun

Ben iki kez veriyorum canım mama.
60 cc içiyor maşallah. Diğer öğünler benden besleniyor. Benim kızımda emmeye erinenlerden. Ama benimde hatam var biberon kolayına geldi. Şuan halâ emiyo ama pek nazlı , doku olması lazım iyi emmesi için benim göğüslerin.
Arkdaşlar , şırıngaylada beslıyodu canım bide onu istersen.

Canım ben sütüm az geldiğinde ber emmeden sonra 30cc hazırladım verdim. Ama doymasa uyanık kalmaz mı. Bizimki uyumuyordu. Mama içince uyuyordu. Biberon da avent in anne ucuna yakın olanı var. İstersen ondan dene. Kaşık filan çocuğa eziyet bence uğraşma hiç bizimki bazen on dk bazen on bş dk tek göğüs. Doymasa zaten uyumaz bence. Bir de emzirirken uyumadan sürekli işaret parmağınla çenesini uyar. Yoruluyordur. Diğer elinle de poposuna vur uyanır. Ya da gaz pozisyonuna getir omzunda. Öyle de uyanıyor bizimki. En kötü altını açıyorum ben de

Kac gunluk bebisin.ilk hafta bizde cok yasadik ayni skntiyi

Dogurmayan kaldimi
Buyumu edemiom dikislerim agriooo bebek halsiz emmio kucuk halsiz ve mama verioz gazi var nasil aglioo boyulcak saniom

Canım akşam yatmadan zeytinyağını pamuğa dök ve oraya koy içeriye itebildiğin kadar it öylece kalsın biraz zor oluyo ama sabret sabah çıkar geçene kadar tekrarla benim iki seferde geçti.bir de kabız olmamaya dikkat et.

Dogumdan sonra basur sık görülür. Bende kızımdan sonra oldum ve kan geliyordu. Fitil seklinde ilaçlar var onlardan kullandım bitince geçti cok şükür. Sizde doktorunuza sorabilirsiniz

Selam kızlar ya ben çok zorlaniyorum 33 aylık bide oğlum var hiç biseye yetişemiyorum eşim sağolsun yardımcı ama kendimi çok eksik hissediyorum doğumu annenin yanından yaptım (başka şehir ) geleli bi hafta oldu hala valizleri bile yerlestiremedim tam , çok yorgun ve uykusuzum

Dogurmayan kaldimi
Buyumu edemiom dikislerim agriooo bebek halsiz emmio kucuk halsiz ve mama verioz gazi var nasil aglioo boyulcak saniom
Tutma canım büyük abdestini. Bişey olmaz dikişlerine. Zaten hertürlü ağrıyor dikişler. Tuvalet ihtiyacını yapmadkça daha da zorlanırsın kabızlık falan olursa...
Bebeğin küçük canım belki ondan ememiyodur . Sen yinede çabala bak sonra benim kız gibi biberon isteyebilir sürekli...
Hemen gazı olmaz zaten bebeğinin ,gaz sancısı değildir o . güle güle büyüt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…