• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    330
Herkese merhaba. Bir süredir sessiz takipçiydim. Öncelikle herkesin hamileliği hayırlı olsun. Benim sat 4 haziran. Yurtdışında yaşıyorum. İlk kez ctesi dr a gittim. Özellikle bekledim sabırla ki kalp atışını duyayım diye. 6+6 da gittim ancak elim boş döndüm vajinal muayene etti. Sadece keseyi görebildi. Orda yuvarlak bişey vardı sanırım yolk sac deniyormuş. Kendim araştırdım, dr bişey demedi. 4 ya da 5 haftalık görünüyor dedi. Çok mantıksız geldi 4 hafta. 10 gün sonra tekrar gel dedi. Ne test istedi ne başka bişey. Soğuk nevalenin tekiydi.. Endişelendim açıkçası. Bebeği bişe göremedik.. Ultrason görüntüsünü ekliyorum. Yorumu olan olursa sevinirim...
Normal sanırım kalp atışı için altıncı haftada vajinal ultrasonla görülebiliyor.. Bizde aynı durumdaydık geçen hafta bu hafta muayeneyi tekrarlayacağız

Normal sanırım kalp atışı için altıncı haftada vajinal ultrasonla görülebiliyor.. Bizde aynı durumdaydık geçen hafta bu hafta muayeneyi tekrarlayacağız
Teşekkür ederim. Beklemek sürecin en zor kısmı herhalde.. Ayrıca bir de Benimle birlikte olan nerdeyse herkes kalp atışını duymuş. Ben daha bebeği bile göremeyince canım sıkıldı.

Teşekkür ederim. Beklemek sürecin en zor kısmı herhalde.. Ayrıca bir de Benimle birlikte olan nerdeyse herkes kalp atışını duymuş. Ben daha bebeği bile göremeyince canım sıkıldı.
Canım cok bilgimiz yok ama araştırıp öğrendiğim kadarıyla kese 20 mm olduğu halde bebek gözlemlenmezse boş gebelikmiş yolk kesesinin olması da bebeğin olduğuna işaret mis belki cok küçüktür o yuzden sen yok zannediyorsundur..

Kizlar temizlik ev isleri olayini nasil yapiyorsunuz? Ben temiz evi supurup silen bir insandim simdi esim yaptirmiyo elinden geldigince kendi yapiyor ama erkek sonucta bir kadinin yaptigi kadar olmuyor icime de cok sinmiyor :( apartmanda supurge sesi duyunca nasil canim cekiyo nasil ozeniyorum . sizde durumlar nasil ?

Ultrasona göre 6 hafta 4 günlüksünüz ayrıca kese 18mm değil de 12,5 mm gözüküyor.

Kizlar temizlik ev isleri olayini nasil yapiyorsunuz? Ben temiz evi supurup silen bir insandim simdi esim yaptirmiyo elinden geldigince kendi yapiyor ama erkek sonucta bir kadinin yaptigi kadar olmuyor icime de cok sinmiyor :KK43: apartmanda supurge sesi duyunca nasil canim cekiyo nasil ozeniyorum . sizde durumlar nasil ?
Canım hamilelik hastalık degil kesinlikle ev süpürmeyle yer silmeyle bulaşık tıklamayla bebek düşmez sadece bu dünyada rizki yoktur o yuzden rabbim almıştır.doktorun dikkat et demediyse kalk evlerini süpür ben dün bir sürü is yapti m annemde bugünde uykudan gözümü açamıyorum yattım yani kisi kendini bilir.kendini iyi hissediyorsan kalk yap kötüysen yat dinlen

Canım hamilelik hastalık degil kesinlikle ev süpürmeyle yer silmeyle bulaşık tıklamayla bebek düşmez sadece bu dünyada rizki yoktur o yuzden rabbim almıştır.doktorun dikkat et demediyse kalk evlerini süpür ben dün bir sürü is yapti m annemde bugünde uykudan gözümü açamıyorum yattım yani kisi kendini bilir.kendini iyi hissediyorsan kalk yap kötüysen yat dinlen
Olmaz de mi :( benim ilk hamileligim o yuzden ben de esim de galiba bu yuzden tedirgin oluyoruz, acemilik :) Dedigin dogru bazi gunler kendimi daha yorgun bazen daha dinc hissediyorum . Tesekkur edrim :)

Olmaz de mi :KK43: benim ilk hamileligim o yuzden ben de esim de galiba bu yuzden tedirgin oluyoruz, acemilik :) Dedigin dogru bazi gunler kendimi daha yorgun bazen daha dinc hissediyorum . Tesekkur edrim :)
Canım benim bebeğim tüp ama evde işlerimi mecbur yapıyorum aslında hep yatmak istiyorum ama kalkınca rabbim yardım ediyor şimdi evimi sildim süpürdüm yemeğimi yedim balkonumu yıkadım ağır kaldırma ve dinlenerek yap sadece düşün Ki ben her gün iki doz progestan iğne vuruluyorum ve estrofem 2 şer içiyorum sabah akşam Allah onu verdiyse hiçbir şey olmaz transfer olduktan sonra 2 hafta süpürge yapmadım sadece bulaşık ve evi topladım ama nereye kadar :temizlik:

Canım benim bebeğim tüp ama evde işlerimi mecbur yapıyorum aslında hep yatmak istiyorum ama kalkınca rabbim yardım ediyor şimdi evimi sildim süpürdüm yemeğimi yedim balkonumu yıkadım ağır kaldırma ve dinlenerek yap sadece düşün Ki ben her gün iki doz progestan iğne vuruluyorum ve estrofem 2 şer içiyorum sabah akşam Allah onu verdiyse hiçbir şey olmaz transfer olduktan sonra 2 hafta süpürge yapmadım sadece bulaşık ve evi topladım ama nereye kadar :temizlik:
Kesinlikle başta tuvalet banyo mutfak bunlar sürekli kullanılan yerler doktor bana düşük tehliken var yat dinlen dedi yinede elzem olan şeyleri yaptim cunku nereye kadar ..Allahin dediği olur canim inşaAllah hepimiz sağlıkla sıhhatle kucağınıza alırız...

Kızlar :anneadayı:
Bugün mantardan dolayı doktoruma gittim aslında randevum cumartesi günü bardı kalp atışı için
Gelmişken gel bakalım dedi
Bende ama kızlarıma Ve eşime sözüm var onlar olmadan bakmak istemiyorum diye ısrar etti
Ve minik kalbimiz atıyordu :silah::21::KK3::KK68::KK33::KK73::KK71::-):KK71::-):KK71::-)
Çok şükür Allah'a miniğimizin kalbi pıt pıt atıyordu
6+2 deyiz
Rabbim hepinize bu mutluluğu yaşatsın:KK68:
Bugün yeğenim de Doğum yaptı minicik bir Elifimiz oldu :emir_bebek:

Kızlar :anneadayı:
Bugün mantardan dolayı doktoruma gittim aslında randevum cumartesi günü bardı kalp atışı için
Gelmişken gel bakalım dedi
Bende ama kızlarıma Ve eşime sözüm var onlar olmadan bakmak istemiyorum diye ısrar etti
Ve minik kalbimiz atıyordu :silah::21::KK3::KK68::KK33::KK73::KK71::-):KK71::-):KK71::-)
Çok şükür Allah'a miniğimizin kalbi pıt pıt atıyordu
6+2 deyiz
Rabbim hepinize bu mutluluğu yaşatsın:KK68:
Bugün yeğenim de Doğum yaptı minicik bir Elifimiz oldu :emir_bebek:
Gözünüz aydın canım maşallah :)

Bugün doktara gittim. Geçen hafta gittiğimde keseyi görmüştük ancak içini göremedik. Bir hafta öyle zor geçti ki anlatamam size. sürekli boş gebelik olabilir mi diye düşündüm :(.. Neyseki bugun gittik ve içeride minicik bir bebek gördük. ultrasonda kalp atısını gösterdi. ama kalp atısını dınletmek istemediğini söyledi. İki hafta sonra geldiğinde daha güçlü daha canlı dinletirim dedi. bir sürü test istedi. onlarla beraber ıkı hafta sonra yenıden gidicem. ama içim çok rahatladı bugün :)

Kızlar nub teorisi diye birşey öğrendim facede grubu var bebegin kesesine falan bakım cinsiyet tahmini yapıyorlar ben pek inanmak öyle şeye ama çoğu doğru cikiyormus hafi bakalım sizde deneyin kimin neyi olacakmış hem cinsiyeti öğrendiğimize tam olarak tutacak mi merak konusu kizimda boyle bsey duymamıştır yeni öğrendim :))
Canım merhaba evet altı yedi hafta ultrason görüntülerinden cinsiyet tahmin ediyorlar tutma oranıda %90 lar civarındaymış kesede plasenta konumuna göre ama o nub teorisi değil nub için yanılmıyorsam dokuz on hafta da yapıyorlar o cinsiyet tahminini

Selam kızlar bir sorum var aranızda bel fıtığı olan var mı ya benim 4tane fıtık var belimde ilk hamileligimde 9ay neredeyse yatmak zorunda kalmıştım afedersiniz 2 3 defa lavaboya emekleyerek gitmek zorunda kalmıştım o kadar aşırı belim agriyodu. Şimdi daha 6 haftalık ama bel agrilarim başladı bile aynı sorunları yaşayıp yatmak dışında çözüm bulan var mı bu sefer yatamam çünkü küçük prensim var
Benim var. Belim ağrıyor ama henüz o kadar aşırı değil ama hamileligim ilerleyince nolur bilemiyorum çok rahatsız edici bir durum bide erkek çocuğu bele vurur diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum o_O

Kizlar temizlik ev isleri olayini nasil yapiyorsunuz? Ben temiz evi supurup silen bir insandim simdi esim yaptirmiyo elinden geldigince kendi yapiyor ama erkek sonucta bir kadinin yaptigi kadar olmuyor icime de cok sinmiyor :KK43: apartmanda supurge sesi duyunca nasil canim cekiyo nasil ozeniyorum . sizde durumlar nasil ?
Bende yapmıyorum eşim yaptirmiyor benimde ilk hamileligim acemiyiz
eşim yapıyor ama benimde içime sinmiyor çünkü çok hızlı yapıyo hemen bitti diyor:olamaz: neyse ki 1ay sonra ev tadilata giricek de dipbucak temizlik olucak annemler yardıma gelicek allahtan bende çok ağır olmayan işleri yaparım artik:KK55:

Kızlar merhabalar.Benim hastanedeki doktorlarım içime pek sinmedi.O yüzden yarın için özel bir muayenehaneden randevu aldım.Lakin aklıma bir soru takıldı doktora bağlanmadan burda sormak istedim.Tecrübeli arkadaşlar varsa.Bu tarz özel doktorlar doğumda ne kadar alırlar?

Back