-
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
- #33.641
Oyy maşallah canım rabbim güle güle böyle halaylar zumbalarla büyütmek nasip etsin , gözünüz aydın... Hoşgekmiş prensesin.Kızlaarrrr ben bugün doğurdum41+0 da kavuştum meleğimeeee çok şükür
Ancak fırsat buluyorum teli elime almaya :))
Hemen Doğum hikayemi anlatıyorum. Sabah 9 da geldik hastaneye doktorum bugün doğurtucaz artık seni dedi hadi inşallah dedim. Nst ye bağladılar hemen sancılar 20 var yok :/ doktor geldi açıklığa baktı 1,5 2 cm silinme yüzde kırklarda dedi ama biz bu açıklığı kullanırız dedi kanlar alındı önlüğü giydirdiler lavman yaptılar hemen ordan odamız hazırlandı odamıza geçtik. Suniyi taktılar saat 10 buçuktu. 15 dk da bir gelip arttırdılar biz o sırada eşimle danslar ediyoruz zumba yapıyoruz odada squat benzeri hareketler filan nst de sancı en fazla 40 lara çıkıyor. Saat 1 oldu ben hala halaylarbaya sürecek bu harelde böyle dedim sancılar ara ara 80 olmaya başladı ama dayanılmayacak gibi değildi saat 3e geliyordu doktor geldi açıklığa bakıp suyunu patlatıcam dedi açıklık 3,5 4 cm olmuş suyumu patlattı. İlerliyor ama yavaş ilerliyor dedi. Aman yarabbi suyu patlattıktan sonra sancı 30 ama hiç 30 değil az önceki 80 halt etsin yanında. Doktor dayanamam dersen epidural deneyebiliriz dedi eşinle de bi konuş dedi. İlk önce dayanırım gibi geldi 20 dk sonra nereyi sıksam napsamda sancım hafiflese derdine düştüm eşimde beni öyle görünce dayanamadı epidural alalım bu böyle olmaz dedi. Ebeye söyledi biz anestezi uzmanını bekliyoruz gelecek diye açıklığı bi daha kontrol edelim dediler ben kıvranıyorum çok fena. Ebe açıklığa baktı galiba epidurale gerek kalmayacak dedi bi panikle çıktı odadan baktım tekerlekli sandalye geldi başka ebeler geldi meğer benim dayanamıyorum dediğim sancılar Doğum sancısıymış Doğum başlamış apar topar doğumhaneye götürdüler 15.13 te girdik hemen ekip hazırlandı doktora sürekli telefon ebeler bana ıkınma sakın dedi durdu doktor geldi 15.39 da da bebişimiz geldi çok şükür. Bu sancıyı çekemem ben daha ne kadar bekleyecez kim bilir derken doğumhaneye zor yetiştik :))) Ayy çok uzun anlattım hakkınızı helal edin. Emme de bi sıkıntı yaşamadık şimdilik ben hala bakıp bakıp ya bu şimdi benim mi diyorum :)) Rabbim herkesin evladını bağışlasın, kimseyi bu yolda eylemesin.
@Happyanne biz atlattık şimdi sıra sende
Kendi duser cnm dogum dikisi alinmaz sezeryanda dahilKızlar bu iç dikiş , dış dikiş olayı varya.
Dış belli vajinaya atılıyorda iç dikiş nereye atılıyor? Kendimi düşüyor dikişler. Bende görünende bişey yok , ama doktor bitane sıyrığın var tek dikiş attım dedi.
Kendimi düşecek acaba aldırmaya mı gideceğiz?
canım magneyum kasiyum tozu verdi mi doktor toz suda eritip iciyosun inan tuvalete yerisemeyip yapiyosun yani etkili bi sey..sali oglen dogum yaptim bu sabah 5te ilkdefa ishal seklinde diskiladim o ilac ishal gbi yapiyo zaten kolay olsun diye ondan korkma gazdagelince birak sal bisey olmuyo benim iste tuvaletten sonra makattan kan geliyo korkuyorum ya dikis yerlerimde aciyo zaten her yeri..Aynı sıkıntı bende de var makata kadar nerdeyse dikişler ve afedersiniz gaz çıkarırken bile zorlanıyorum büyük tuvalet isi nasil olcak bilmiyorum zorlandığında dikiş açılır diye tedirginim
ay canım maşallah bir aylik olmussunuz biz bugun 2.gunumuzdeyiz bebegim emerken gogsum cok aciyo ama dikis yerlerimle napicam bilmiyorum canım ya su anyaniyo mesela vajinama dogru olan bi yer peceteye sanki bende de dikis ipi geldi emindegilum.ama boyle pamuksu gibi miKorkma canım, dikişten değildir. Kanaman yoğun olabilir ilk günler. Sonra azalıcak ve sarı akıntı gibi gelicek. çeşit çeşit kanama yaşadım ben. Bitti başladı, birden boşaldı sonra gelmedi felan:) ben o ağrının karnımda olduğunu düşününce daha zor geliyodu. Pazartesi günü bir aylık olduk biz, benim dikişlerin ikisi peçeteye geldi o gün, gittim kontrol ettim hepsi erimiş dışına çıkmış, bitmiş. Ağrı sancı bi süre sonra geçiyo, dikişler düşüncede tamamen rahatlıyosun. Yarın kontrole gidicem bende bakalım ne dicek dr:)
Ic dikiş nereye atiliyo bilmiyorum ama hemsire aldırmaya gelmeyeceksin kendiliğinden düşecek dikişler dedi, bide dikiş aldırma olmasin zaten ya şuan yürüyemiyorum oturamıyorum korkudan dikiş aldırmaya gidemezdim :)Kızlar bu iç dikiş , dış dikiş olayı varya.
Dış belli vajinaya atılıyorda iç dikiş nereye atılıyor? Kendimi düşüyor dikişler. Bende görünende bişey yok , ama doktor bitane sıyrığın var tek dikiş attım dedi.
:) geçmiş olsun sizede. Bende çok sorun yok , sanırım bir dikiş olmasından dolayı...Ic dikiş nereye atiliyo bilmiyorum ama hemsire aldırmaya gelmeyeceksin kendiliğinden düşecek dikişler dedi, bide dikiş aldırma olmasin zaten ya şuan yürüyemiyorum oturamıyorum korkudan dikiş aldırmaya gidemezdim :)
Damla veya ilaç kullanıyomusunız gaz için. Bizimki başlamadı ama korkuyorum bende gazlı bebek çok zor çünkü25. Gün itibariyle bizim de Nur topu gibi gaz sancılarımız oldu, soluğu doktorda aldık. Özet geçersem bizim kız 4-5 gündür yeşil sulu kaka yapıyo;normal, yüzünde minik sivilceler çıktı;Bebek aknesidir normal hiç birşey sürme, deli gibi gaz sancısı; normal dedi doktor, buradakilere göre herşey normal yani
Hayırlısıyla , kolayca kavuşursunuz inşallah canım yavruna...Kizlar dua edin neolur hersey yolundadir insaAllah birde randavu var
Benim ebe içi dikerken sen gormezsin o kendi kendine erir gider dedi .seninkide öyledir canım kendiliginden erirKızlar bu iç dikiş , dış dikiş olayı varya.
Bebek nasıl canım? Nasıl gidiyor. Sende üç çocuk annesisin , yetişebiliyomusun ben zorlanıyorum yaaBenim ebe içi dikerken sen gormezsin o kendi kendine erir gider dedi .seninkide öyledir canım kendiliginden erir
Zor canım ya hiç bi şeye yetisemiyorumBebek nasıl canım? Nasıl gidiyor. Sende üç çocuk annesisin , yetişebiliyomusun ben zorlanıyorum yaa
ben 1 hafta sonra gittim dikişin varsa onu kontrol ediyorlar bende yoktu sadece ultrasonda Rahime baktılar içerde bişey kalmış mı diye, öncekilerde de gitmiştim ben git bence bir sorun varsa erkenden anlarlar
Bebisi birakacagim yer yok hastaneye koymak istemwdimben 1 hafta sonra gittim dikişin varsa onu kontrol ediyorlar bende yoktu sadece ultrasonda Rahime baktılar içerde bişey kalmış mı diye, öncekilerde de gitmiştim ben git bence bir sorun varsa erkenden anlarlar
ben bebeği de götürdüm aynı gün onu da kontrol ettiler, dikiş yoksa alttan bakmazlar zaten sadece karından ultrasonBebisi birakacagim yer yok hastaneye koymak istemwdimdikiş yokta dediğin gibi rahime bakiyolar alttanmi baktı karindanmi? Çatali görmek istemiyorum
Iyi sevindim doğumda bıktık gelene gidene acmaktanben bebeği de götürdüm aynı gün onu da kontrol ettiler, dikiş yoksa alttan bakmazlar zaten sadece karından ultrason
Brnimde büyük oğlan tuhaflaştı, ben üç yaşındakinden korkarken yedi yaşındaki çok agresif , konuşulmuyor bile. Sürekli sinirli. Bizde de var kıskançlık krizleri...Zor canım ya hiç bi şeye yetisemiyorum5 yaşındaki oğlum tırnak yemeye başladı içten içe kiskaniyor uyanikken sürekli kucak ta kalmak istiyor bebis o uyanikken hiç bişey yapamiyorum .ödüm kopuyor misafirler gelmeye baslarsa diye çünkü sabah tan ogleye kadar uyumuyor genelde işimi ogleden sonra yapiyorum
Banada bunda bişey demediler canımda diğerlerinde 20 gün sonraya gel demişlerdi. Şikayetin yoksa biraz toparlanınca kendin git istersen.