-
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
- #33.621
sağol canim Allah sana da sağlıklı hayırlı bir doğum ve evladinla sağlıklı mutlu ömürler nasip etsin. ben şişli memorial da doğum yaptım özelden de yazabilirsinKizlarr hepiniz atlattiniz hepinizin bebeklerine Allah uzun omurler versin. mayis anneleri olarak sira bize geldi darısı basimiza. Sizlere bir sorum olucak sisli memorial ve istanbul florence nightingale de dogum yapan var mi. Biseyler sormak istiyorum yardimci olabilcek kimse var mi
Çak kanka bende aynı durumdayım.
Kız bismillah daha yeni doğum yaptın olcak o kadar :) :)Normal dogum anneler dikis yerleriniz sizinde aciyor mu benim dikis yerlerim makata dogru epey aciyor boyle yaniyor gibi doktor kontrol etti gayet iyi dedi haftaya salı goruscez iste birde buyuk tuvaletinize cikabildiniz mi benim henuz yok ama olunca da nasil yapicam cok korkuyorum
Cok güzel bi dogum olmus.Gözün aydın olsun.Rabbim evladinla esinle güzel hayırlı ömür nasıp etsinKızlaarrrr ben bugün doğurdum41+0 da kavuştum meleğimeeee çok şükür
Ancak fırsat buluyorum teli elime almaya :))
Hemen Doğum hikayemi anlatıyorum. Sabah 9 da geldik hastaneye doktorum bugün doğurtucaz artık seni dedi hadi inşallah dedim. Nst ye bağladılar hemen sancılar 20 var yok :/ doktor geldi açıklığa baktı 1,5 2 cm silinme yüzde kırklarda dedi ama biz bu açıklığı kullanırız dedi kanlar alındı önlüğü giydirdiler lavman yaptılar hemen ordan odamız hazırlandı odamıza geçtik. Suniyi taktılar saat 10 buçuktu. 15 dk da bir gelip arttırdılar biz o sırada eşimle danslar ediyoruz zumba yapıyoruz odada squat benzeri hareketler filan nst de sancı en fazla 40 lara çıkıyor. Saat 1 oldu ben hala halaylarbaya sürecek bu harelde böyle dedim sancılar ara ara 80 olmaya başladı ama dayanılmayacak gibi değildi saat 3e geliyordu doktor geldi açıklığa bakıp suyunu patlatıcam dedi açıklık 3,5 4 cm olmuş suyumu patlattı. İlerliyor ama yavaş ilerliyor dedi. Aman yarabbi suyu patlattıktan sonra sancı 30 ama hiç 30 değil az önceki 80 halt etsin yanında. Doktor dayanamam dersen epidural deneyebiliriz dedi eşinle de bi konuş dedi. İlk önce dayanırım gibi geldi 20 dk sonra nereyi sıksam napsamda sancım hafiflese derdine düştüm eşimde beni öyle görünce dayanamadı epidural alalım bu böyle olmaz dedi. Ebeye söyledi biz anestezi uzmanını bekliyoruz gelecek diye açıklığı bi daha kontrol edelim dediler ben kıvranıyorum çok fena. Ebe açıklığa baktı galiba epidurale gerek kalmayacak dedi bi panikle çıktı odadan baktım tekerlekli sandalye geldi başka ebeler geldi meğer benim dayanamıyorum dediğim sancılar Doğum sancısıymış Doğum başlamış apar topar doğumhaneye götürdüler 15.13 te girdik hemen ekip hazırlandı doktora sürekli telefon ebeler bana ıkınma sakın dedi durdu doktor geldi 15.39 da da bebişimiz geldi çok şükür. Bu sancıyı çekemem ben daha ne kadar bekleyecez kim bilir derken doğumhaneye zor yetiştik :))) Ayy çok uzun anlattım hakkınızı helal edin. Emme de bi sıkıntı yaşamadık şimdilik ben hala bakıp bakıp ya bu şimdi benim mi diyorum :)) Rabbim herkesin evladını bağışlasın, kimseyi bu yolda eylemesin.
@Happyanne biz atlattık şimdi sıra sende
Kızlaarrrr ben bugün doğurdum41+0 da kavuştum meleğimeeee çok şükür
Hemen Doğum hikayemi anlatıyorum. Sabah 9 da geldik hastaneye doktorum bugün doğurtucaz artık seni dedi hadi inşallah dedim. Nst ye bağladılar hemen sancılar 20 var yok :/ doktor geldi açıklığa baktı 1,5 2 cm silinme yüzde kırklarda dedi ama biz bu açıklığı kullanırız dedi kanlar alındı önlüğü giydirdiler lavman yaptılar hemen ordan odamız hazırlandı odamıza geçtik. Suniyi taktılar saat 10 buçuktu. 15 dk da bir gelip arttırdılar biz o sırada eşimle danslar ediyoruz zumba yapıyoruz odada squat benzeri hareketler filan nst de sancı en fazla 40 lara çıkıyor. Saat 1 oldu ben hala halaylarbaya sürecek bu harelde böyle dedim sancılar ara ara 80 olmaya başladı ama dayanılmayacak gibi değildi saat 3e geliyordu doktor geldi açıklığa bakıp suyunu patlatıcam dedi açıklık 3,5 4 cm olmuş suyumu patlattı. İlerliyor ama yavaş ilerliyor dedi. Aman yarabbi suyu patlattıktan sonra sancı 30 ama hiç 30 değil az önceki 80 halt etsin yanında. Doktor dayanamam dersen epidural deneyebiliriz dedi eşinle de bi konuş dedi. İlk önce dayanırım gibi geldi 20 dk sonra nereyi sıksam napsamda sancım hafiflese derdine düştüm eşimde beni öyle görünce dayanamadı epidural alalım bu böyle olmaz dedi. Ebeye söyledi biz anestezi uzmanını bekliyoruz gelecek diye açıklığı bi daha kontrol edelim dediler ben kıvranıyorum çok fena. Ebe açıklığa baktı galiba epidurale gerek kalmayacak dedi bi panikle çıktı odadan baktım tekerlekli sandalye geldi başka ebeler geldi meğer benim dayanamıyorum dediğim sancılar Doğum sancısıymış Doğum başlamış apar topar doğumhaneye götürdüler 15.13 te girdik hemen ekip hazırlandı doktora sürekli telefon ebeler bana ıkınma sakın dedi durdu doktor geldi 15.39 da da bebişimiz geldi çok şükür. Bu sancıyı çekemem ben daha ne kadar bekleyecez kim bilir derken doğumhaneye zor yetiştik :))) Ayy çok uzun anlattım hakkınızı helal edin. Emme de bi sıkıntı yaşamadık şimdilik ben hala bakıp bakıp ya bu şimdi benim mi diyorum :)) Rabbim herkesin evladını bağışlasın, kimseyi bu yolda eylemesin.
Evin sıcaklığına göre değişir aslında. Evin sicaksa tek kat yetiyor. Bide nasıl alisirsa öyle gidiyor. Usuyor sanırsın ama iyidir merak etme..Kızlar bebislerinizi kac kat giydiriyorsunuz ve uyuduklarında ne örtüyosunuz.Doktor sadece ince bi battaniye olsun dedi.Öyle yaptım simdi icim icimi yiyo acaba üşüyomu diye
Onu ilk emzirmeden önce sürülürecek diye biliyodum canım. Denemedim
Senin bebek nasıl? Henüz yok değilmi gaz falan. Olmazda inşallah. Şimdilik bizde yok ama daha 8 günlük oladabilir diğer haftaya belli olur
Ayy gözünaydın canım hayırlı olsun, analı babalı sağlıcakla büyüsün inşallah:)Kızlaarrrr ben bugün doğurdum41+0 da kavuştum meleğimeeee çok şükür
ya allah razi olsun,cikabildim cok sukur buyugede dahadogrusu altima yaparken yetistim diyelim:)doktor kabiz olmayim diye magnezyum kalsiyumlu bi ilac verdi dun icmistim bi sey olmamisti bugun icince etki etti ama silininirken boyle nerden kan geldigini anlamiyorum rahimden mi geliyo yoksa dikis yerlerindennmi ne kadar surede iyilesiyor canım ya sezeryan elbettecok zor ama bu da kolay degilmis bencetamam genelde de heyheyliler ama bugün sözleşmiş gibiler, özel günleri galiba anlatmak istersen dinliyorum kankişim sabaha çok var :))
Kız bismillah daha yeni doğum yaptın olcak o kadar :) :)
Bol sıvı almaya çalış canım, kabız olmadığın müddetçe korkma bişicik olmaz. Ben sıvı almama rağmen kabızlık çektim ve yine de atlatabildim.
Normal dogum anneler dikis yerleriniz sizinde aciyor mu benim dikis yerlerim makata dogru epey aciyor boyle yaniyor gibi doktor kontrol etti gayet iyi dedi haftaya salı goruscez iste birde buyuk tuvaletinize cikabildiniz mi benim henuz yok ama olunca da nasil yapicam cok korkuyorum
Korkma canım, dikişten değildir. Kanaman yoğun olabilir ilk günler. Sonra azalıcak ve sarı akıntı gibi gelicek. çeşit çeşit kanama yaşadım ben. Bitti başladı, birden boşaldı sonra gelmedi felan:) ben o ağrının karnımda olduğunu düşününce daha zor geliyodu. Pazartesi günü bir aylık olduk biz, benim dikişlerin ikisi peçeteye geldi o gün, gittim kontrol ettim hepsi erimiş dışına çıkmış, bitmiş. Ağrı sancı bi süre sonra geçiyo, dikişler düşüncede tamamen rahatlıyosun. Yarın kontrole gidicem bende bakalım ne dicek dr:)ya allah razi olsun,cikabildim cok sukur buyugede dahadogrusu altima yaparken yetistim diyelim:)doktor kabiz olmayim diye magnezyum kalsiyumlu bi ilac verdi dun icmistim bi sey olmamisti bugun icince etki etti ama silininirken boyle nerden kan geldigini anlamiyorum rahimden mi geliyo yoksa dikis yerlerindennmi ne kadar surede iyilesiyor canım ya sezeryan elbettecok zor ama bu da kolay degilmis bence
Benim ilk doğumdan sonra olmuştu, taş gibi ve ağrı verici. Ütüyle havlu ısıtıp sardım, ısındıkca masaj yaptım, devamlı sağdım. Ilık duşa girip ovaladım koltuk altından itibaren. Göğsü elleyince pütür pütür geliyodur eline, özellikle o noktalara oval hareketlerle masaj yaparsan iyi geliyor. İlaca gerek kalmadan atlattım uğraşa uğraşa. Sanada geçmiş olsun canım inşallah çabuk düzelir.Selam kızlar pazartesi günü doğum yaptım, sütüm yeni yeni gelmeye başlamıştı ki mastit oldum. Sol memem şişti tıkandı yanlış emzirmeden kaynaklı sanırım. Sizin başınıza geldi mi neler yaptınız? Sabah dr gidicem ama size de sormak istedim
Ben günde bir tane Malt içeceği içiyorum onun dışında özel birşey yaptığım yok birde ilk zamanlar her istediğinde emzirdim ve uyku da etkiliyorKızlar ya süt arttırmak için önerilerini var mı çok muzdaribim kızım kuvvetli cekemiyo goguslerim çok yumuşak çok az geliyor sut humana falan iciyorum dereotu tahin helvası falan yiyiyorum cok da su iciyorum ama daha ne yapayim bilemedim
bende oldum ilk hafta benim iki göğüs birden oldu ama yanlış emzirmeden değil sadece çok emdiği için çok süt geldi ve bebek boşaltmadı göğsü, ben duşun altında masaj yaptım sonra pompa aldık sağdım iyice boşalttım bir kaş gün içinde düzeldiSelam kızlar pazartesi günü doğum yaptım, sütüm yeni yeni gelmeye başlamıştı ki mastit oldum. Sol memem şişti tıkandı yanlış emzirmeden kaynaklı sanırım. Sizin başınıza geldi mi neler yaptınız? Sabah dr gidicem ama size de sormak istedim
Olmaz inşallah kuzumda zaten gerçek gaz sancılsrı 15 günden sonra başlayıp üç ayın bitmesine kadar gidebiliyo.Amaan olacaksa oluyo ya ben öncesnden badem yapı zeytn yapı sürüyodm ama tabiki seninki kadr deil benmki anladğm kadryla belki etkisi olmuştr.Canm ilk haftadan snra gaz artabiliyomu.Bizdede öyle olduda ilk hfta hiç öyle skntı yoktu ikinci hafta gaz sancıları yaşıyorz.
Amaaan valla kocalar girdi lohusalığa sanırım. Sinirlenip uyuduydum kuzum. Okuduğunu bilseydim , dertleşirdik :):)tamam genelde de heyheyliler ama bugün sözleşmiş gibiler, özel günleri galiba anlatmak istersen dinliyorum kankişim sabaha çok var :))
Kız bismillah daha yeni doğum yaptın olcak o kadar :) :)
Bol sıvı almaya çalış canım, kabız olmadığın müddetçe korkma bişicik olmaz. Ben sıvı almama rağmen kabızlık çektim ve yine de atlatabildim.