-
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
- #33.561
Maalesef boyleler canım,her koşulda yanlarında olacağız sanıyorlar herhalde çantada keklik misali.uyum sağlayıp fedakarlık yapınca hep fazlasını bekliyorlar hep idare edebilecegiz sanıyorlar,sabrimizi ne kadar zorladiklarinin farkında değiller hayırlısıIlk bebek.deme cnm bakalim benimni nasil olcak simdiye kadar hicc birsey yaomadii almadi sormadi yalandan diorun zibini yok eehh alaydinnnn Allahimmm hamileyim.agirim.annem.gelmis yinedeee yemek yemekkk dusunnn
Rezene bende fayda etmedi o yuzden ona veriyorum. 2 nisanda 2. Ayimiz bittiBende yanımda yatırıyorum geceleri çünkü sürekli ıkınmakla geçiyo, bu kezde ya hıçkırıyo ya da süt ağzına geri geliyo. Dediğin yönetimi denedim canım ama durmuyosu torbasına bez sarıp ısıtıp karnına ve ayaklarına sarıyorum. Torbayıda battaniyenin dısından ayaklarına doğru koyuyorum. İki gecedir kimyon veriyorum hafifliyo sadece. Rezeneyi kendim içiyorum bebişe vermedim hiç.
Ne kadarlık oldunuz bu arada:)
Selam cnm benimki fotokopi gibi babasi .babadinin kiz versiyonuNasılsınız taze anneler.mis kokulu bebelerinizle hayat iyi gidiyordur umarım.bebegin gazi için bende rezene içmeye başladım iki gündür.daha iyi gibi.kizima vermedim direkt bisey.
Herşey gaz yapiyo.ben çay icmekten vazgeçemiyorum.kafein bile gaz yapıyor.birax dışımızı sıkarsak geçecek hepsi.bebisleriniz kime benziyor.oglan olmadı ama sanırım kızı benzettim kendime :)
Cnm esim milupanin rezenesini almiss ben kendim içtiğinde cok fayda etmedi bende mamasina 3 adet atiyorum onun faydası olduSelam arkadaşlar nasılsınız ben sakura yaa bayadir bakamadim , herkes almış bebeğini kucağına çok şükür ben çok sitresli bi hamilelik geçirdim ama sonunda kızım kucağında çok şükür umarım herkes iyidir bu arada eczanede satılan rezene çaylarının faydasını gören var mı yoksa asıl tohumunu alıp demlemeliyiz
Evet mamaya katmakta mantikliymis deneyebilirsinizCnm esim milupanin rezenesini almiss ben kendim içtiğinde cok fayda etmedi bende mamasina 3 adet atiyorum onun faydası oldu
Cnm sıkma canini eve yani bir uye geldi bazi eslaerde maddi yonden yetemiycem gibi psikolojik bir bozukluk oluyor gördüğüm kadariyla .valla eaimin hakkini yiyemem aksam isten gelsin diye dort gozle bekliyorum kahvaltimi bile ayak ustu yapiyorum bu kiz hic durmuyor 1 saat uyuyor 1 saat ayakta aksam ona devrediyorum .2. Cocugu hic istemiyordu simdi benfen cok seviyor ama maddi acidan cok bunaliyor benim iznimin bitmesini bekliyor dort gozleAilesi yokkende böyle canım elinde surekli telefon whatsap grupları hiç bırakmıyor çocuk gibi ben bisey söylesem de ya duymuyo ya yanlış anlıyor dinlemediği için.sabrimi çok zorluyor silkelenmeye ihtiyacj var ama farkında değil.kabullenmiyo yani kendini yeterli goruyo yapacak bisey yok yani konuşmuyoruz işte pek bi iş olursa resmi bi iliskimiz var şuan.canimi çok skiyo hepimiz birşeyler yaşıyoruz elbette bunları yaşayan bi ben değilim farkındayım Allah büyük.insallah çok geç olmadan toparlanmaya calisir
Canim bizim maddi bi skntmz yok çok şükür,ben de şuan doğum iznindeyim ama maasim yatiyo ben kartlarimi bike gormuyorum esimdedir hep alışverişi de o yaptığı için hiç hesabını bile yapmam benim param senin paran diye.benim derdim ilgisizliği severek evlendik beni sevgilikte nisanlilkkta bi kere bile kirmadi adam evlendiği gibi değişti ya .degistin diyorum o günlerdrki gibi olmamı bekleme diyo böyle olduğunu bilsem evlenemzdim diyorum evlenmeseydin diyo çok umursamaz oldu yani.benim anlam veremedigim bi rahatlığı var.gundr ön kere markete gondersem gider hergun alışveriş yapsam ağzını açıp laf etmez.bi iş versem yapar.ama evlendigkmden beri hep ayrı yatmak ayrı takılmak ayri gezmek istiyor yemekte bile beklemez yer kalkar.yani onunla "biz"olamadık.sarilmaz opmez çocuğu ben istedim diye yaptık zaten çocuk da istemiyoduCnm sıkma canini eve yani bir uye geldi bazi eslaerde maddi yonden yetemiycem gibi psikolojik bir bozukluk oluyor gördüğüm kadariyla .valla eaimin hakkini yiyemem aksam isten gelsin diye dort gozle bekliyorum kahvaltimi bile ayak ustu yapiyorum bu kiz hic durmuyor 1 saat uyuyor 1 saat ayakta aksam ona devrediyorum .2. Cocugu hic istemiyordu simdi benfen cok seviyor ama maddi acidan cok bunaliyor benim iznimin bitmesini bekliyor dort gozle
Bazi seylerimiz benziyor bizde ayri yatıyoruz ama bu bizde kopukluk yaratmadi ben 19 yillik evliyim zamaninda bu sozler bizimde hanemizde havada ucusdu ama ben onemsemedim 10 yil önce evden yolladim git nerde mutlu olmak istiyorsan orda kal dedim 1 hafta butun akrabalrinda gezmis hepsi onu suclayinca tipis tipis geldi ve dedigi tek sey insanin evi gibisi yok kimseden fayda olmayacaginida anladi. Ogun bugun daha bir düşkün oldu.erkeklerinde bu sekilde umursamaz donemleri oluyor yasi kac esinin bilmiyorum ama .ben esimi tanidigim icin bu tavirlarin gelip gecici oldugunu anladim ve sabrettim cok sukur birazda sorumluluk vermelisin diye dusunuyorum cunku evin butun sorumluluguda bendeydi bu hamileligimde butun hepsini ona yuklesim oglumun sabah okula hazirlanmasi evin eksikleri vs herseyi yani nefes alacak vakti yokCanim bizim maddi bi skntmz yok çok şükür,ben de şuan doğum iznindeyim ama maasim yatiyo ben kartlarimi bike gormuyorum esimdedir hep alışverişi de o yaptığı için hiç hesabını bile yapmam benim param senin paran diye.benim derdim ilgisizliği severek evlendik beni sevgilikte nisanlilkkta bi kere bile kirmadi adam evlendiği gibi değişti ya .degistin diyorum o günlerdrki gibi olmamı bekleme diyo böyle olduğunu bilsem evlenemzdim diyorum evlenmeseydin diyo çok umursamaz oldu yani.benim anlam veremedigim bi rahatlığı var.gundr ön kere markete gondersem gider hergun alışveriş yapsam ağzını açıp laf etmez.bi iş versem yapar.ama evlendigkmden beri hep ayrı yatmak ayrı takılmak ayri gezmek istiyor yemekte bile beklemez yer kalkar.yani onunla "biz"olamadık.sarilmaz opmez çocuğu ben istedim diye yaptık zaten çocuk da istemiyodu
Korkma canım ilk aşının yan etkisi yokmuş. Maşallah oğluna, Ne kadarlık olmuşsunuz :)Günaydın kızlar bizde 1 aylık kontrolümüzden geldik şimdi aşı oldu oğlum baya ağladı ama arabada sustu uyudu, gayet güzelde kilo almışız uzamışız inşallah aşı sorun çıkarmaz
Eşinin rahatlığı sana olan güvenden geliyor bence. Herşeyi sırtlandığımız için onlara keyif sürmek kalıyo. Bizim evde eşim maaşı bana veriyor artık çünkü para onun cebindeyken hesap yapamıyorum, ne alıyım neyi kısıyım bilemiyodum. Bu sayede bir senedir herşeyi düzene koydum. Eşimde boşvermişlik olmuyo mu dersen oluyo. Ben doğuma gittim, şimdide evden çok çıkamıyorum oluşan düzensizlik rahatsız ediyor onu:) bazende ben kendimi geri çekiyorum, şunu yap bunu yap vs diyorum yapıyo. Ondan ilgi beklersem çatışma çıkıyo ilk adımj ben atmalıyım, hep güler yüzlü olmalıyım felan :) amann hangibirini söyleyim:) geçer bu dönem, herşey düzelir ama seninde belli etmeden onu dürtecek birşeyler yapman gerek diye düşünüyorum. Erkekler cidden çocuk gibi.Ailesi yokkende böyle canım elinde surekli telefon whatsap grupları hiç bırakmıyor çocuk gibi ben bisey söylesem de ya duymuyo ya yanlış anlıyor dinlemediği için.sabrimi çok zorluyor silkelenmeye ihtiyacj var ama farkında değil.kabullenmiyo yani kendini yeterli goruyo yapacak bisey yok yani konuşmuyoruz işte pek bi iş olursa resmi bi iliskimiz var şuan.canimi çok skiyo hepimiz birşeyler yaşıyoruz elbette bunları yaşayan bi ben değilim farkındayım Allah büyük.insallah çok geç olmadan toparlanmaya calisir
Maşallah canımm, aramızda tam bir ay var o zaman:)Rezene bende fayda etmedi o yuzden ona veriyorum. 2 nisanda 2. Ayimiz bitti
Evet hemşirede öyle dedi 10 mayısta da karma aşı olacak o daha ağır bir aşı. 5300 gram ve 58 cm olmuş :)Korkma canım ilk aşının yan etkisi yokmuş. Maşallah oğluna, Ne kadarlık olmuşsunuz :)
Oy maşallah:) ikinci aşıya bizi 3 mayısta çağırdı. Bi de günü geçirirsen yeni tarih belirleriz o gün olması lazım vs dedi. Ama sana verilen tarihe bakınca farklı düşünmeye başladım. O aşı sabah ilk gelen bebekle birlikte açılıyomuş içinde yirmi dozluk aşı varmış. Altı saat açık kalabiliyomuş. O güne bütün bebeklere randevu verdi demekki.Evet hemşirede öyle dedi 10 mayısta da karma aşı olacak o daha ağır bir aşı. 5300 gram ve 58 cm olmuş :)
bana da sadece perşembe günleri geliyor o aşı dedi, tam bir ay sonraya baktı 4 mayıs cumaya denk geldiği için 10 mayıs dedi bebek de en az 2 aylık olacak demek ki 5 mart doğumlu benimkiOy maşallah:) ikinci aşıya bizi 3 mayısta çağırdı. Bi de günü geçirirsen yeni tarih belirleriz o gün olması lazım vs dedi. Ama sana verilen tarihe bakınca farklı düşünmeye başladım. O aşı sabah ilk gelen bebekle birlikte açılıyomuş içinde yirmi dozluk aşı varmış. Altı saat açık kalabiliyomuş. O güne bütün bebeklere randevu verdi demekki.
Kırkım çıkana kadar bende öyleydim uykusuzluktan ve kocamın umursamamasından her gece ağlıyordum. Kocama sinir oluyordum. ben bebek için endişelenirken o saçma sapan şeylerle ilgileniyordu .sakin olun 40 çıktıktan sonra yavaş yavaş hormonlarınız normale dönüyor. Sakinleşiyorsunuz. Bebekli yaşama alışıyorsunuz. Eşiniz de gözünüze batmam aya başlıyor.Kızlar çok alakasız ama biraz dertlesmeye ihtiyacim var eslerinizle araniz nasil?size karşı tutumları,ilgileri,bebek bakımına yardımları ne derece,tabiki hepsi bebeğini seviyordur ama lafta mi kalıyor yoksa sorumluluğu paylasiyo msnz geceleri onlar da uyanıyor mu.ben dün çok ağladım ve artık esimden çok sogudum ayrılmak istiyorum ve icim hiç acimiyo o kadar umursamaz ki dediğim herşeyi sallıyor,daha kırkım çıkmadı dikislrrim iyileşmedi geceleri yalnız bebegimle ayrı odada yatıyoruz ilk günden beri hep ben ne yapıyorum ki emziren sensin mecbur kalkacaksin ben ayrı yatayim diyodu,artik git ayrı yat tamam dedim gitti günlerdir de çok rahat hiç yapabiliyor msn demiyi yanimdayken de kalkmiyodu gerçi bi de daha lohisayim kendim iyilesmedim anne babası burda hergun yemek yap etrafı mutfağı topla ,yardim eden yok,Olsun diyorum Allah rızası için yapıyorum ama sabrım Zorlanıyor eşim bu kadar ilgisiz olunca canım bisey yapmak istemiyor ben o.kadar uykusuz kalıp yoruluyorum bebegjm kolik anne babası çocuğu çok kucaklayıp simartiyosn yatr karışma ağlasın diyo,annesi ne demisse artık eşime bi akşam baktım getrdi emzigj lap diye çocuğun ağzına soktu her agladiginda almayalım sussun diyo ,Belki abartiyorum ama çok üzgünüm inşaallah sütüm etkilenmez bebegimle kendimi teselli ediyorum surekli gözlerim yasariyo biraksam hıçkıra hıçkıra aglayacagjm içime atıyorum nereye kadar bakalım