- 28 Ocak 2012
- 221
- 226
-
- Konu Sahibi y4zy4qmurum
- #32.701
Kordon için Sezeryan olman lazımameliyatla takiliyor malesef
Bende öyle canım. Forumda baktım yorumlara, dr.lar öyle bişey olmadığını söylemiş kii bende sanmıyorum. Ekşime yaşayanlar tadına bakmış, bende baktım ilk defa ikiside ekşi değil. Sonuçta bebeğe her defasında veriyorum çekebildiğini çekiyor, bazen az geliyor bazen artıyor. Aynı süt kalmıyorki.. Şuan kalanı pompayla sağdım ama halen uç kısma doğru bi sancı var. Dokununca da acıyor yumuşak olmasına rağmen.sütün eksime olayini ilk defa duydum canim olabilir mi ki bu durum biraz sacma geldi bana . sızlama olayina gelince bende de oluyor göğsüm dolunca sağınca geçiyor
Kızlar doğum yaptım bugün şükür katinanin dediği gibi herkes bu gece iliskiye girsin bende dün girdim zorla kandirdik kocayi
Tecrübesi olan ya da suan bu durumu yasayan annişlerime iki şey sorucam.
-- iki göğsünü birden emzir çok zaman geçmesin süt ekşir göğsünde diyip duruyolar. Oğlumda hep sağdığım iöin emzirme hakkında çok bilgim yok. Doğru mu bu..
---Sol göğsümden süt az geliyodu, damarları dar olabilir dedi kuzen. İki göğsümüde sıkıp denedim defalarca ve hep soldan çok geç geldi dolu bile olsa.. Yinede bebişe hep emzirdim o çektikçe akıyordu bir süre sonra...
Biraz önce durduk yere sızlamaya başladı göğsüm. Azcık masajla ovdum, birazı aktı sonrada emzirdim. Şuan hala sızlıyor, dokununca acıyor kahverengi alana yakın yerlerde bu acıma. Nedir bu arkadaşlar, nasıl geçer? Sertte değil emzirdiğim için ama bu acı rahatsız edici. Bi de süt birikti de onu mu emzirdim, dokunurmu diye içim içimi yiyo ilk başta sordugum sorudan dolayı..
Benimki vajinamda suannn kipir kipirrr bi bakiomm sisiooo vajinam inioo kafasini vuruoo batioo vajinam sankii acilma oluor gibiiiCanım ben sadece yatarken yastıksız yattığımda canım yanıyor. Alt tarafta felaket ağrı oluyor o yüzden yaklaşık 3aydır bacak aramda yastık var. Sağ sola dönerkem dikkat etmezsem canım yanıyor ama yavaşça döndüğümde acımıyor. Gün içinde her hangi bir ağrım yok. Çok ayakta durduğumda alt tarafta baskı hissediyorum sadece. Bir de benim yürürken birden kalçamdan bir ağrı giriyor. Saniyelik düşecek gibi oluyorum. Hatta esprisini yapıyorum eşime, bebeği bacağımdan çıkartıcam die. Baldır ile bacak kalça arası tam tarif edemiyorım.
Aminn.. Yapıyorum canım sıcak havluyla, duşa girip masajda yapıyorum, bazen sağıyorum. Bu başlarda olan sütün dolupta sızlatması şişirmesi gibi değil. Bi anda acımaya başladı, sert olmasada yine de emmeden önce masaj felan yaptım, emzirdim. Şuan sağdım pompayla, ova ova.. Ona rağmen halen acıyor. Ucuyla alakalı galiba, bebiş emdiği için belirgin ucları baya. Koyu alanla birlikte alıyor ağzına. Daha da bi sebep bulamadım acıması için.Göğsünden süt geç geliyorsa önce dayanabilecegin sıcaklıkta islak hvluyla masaj yap. Sonra emzir. Yada fazlasını sağır sonrasında emzirebijirsin. Göğüs ucun nasıl ki. Benim sol göğsümun ucu sağa göre daha kucuk. Bebekken almaları zor oluyor. Önce sağı emzirirken biraz sonra hemen sola geçiriyordum o emme refleksiyle daha kolay tutuyorlardj. Hatta sol gogsum sağdan küçükdur hep.. sütun eksi mesi diye biseyde olmaz merak etme. . Sen ne kadar rahat olursan bebeğin de o kadar rahatlar.. Allah kolaylik versin..
Bir saatmi pekii oo neguzelll suni sanci aciklik waouuuArkadaslar Nasilsiniz ? Biz yeni hayatımıza adapte olmaya çalışıyoruz :) bebegimin bugun kakası biraz sıvıydı nirmal mi acaba bilemedim ikinci de olsa insanın yeni tecrubeleri oluyirmus her çocukta :) A Albeni7 guzel haberlerini bekliyorum Can'ım :) eger açıklık varsa kesinlikle suyunun patlaması bir saate dogum yapmanı sağlar suni sancı ile merak etme
Aminn.. Yapıyorum canım sıcak havluyla, duşa girip masajda yapıyorum, bazen sağıyorum. Bu başlarda olan sütün dolupta sızlatması şişirmesi gibi değil. Bi anda acımaya başladı, sert olmasada yine de emmeden önce masaj felan yaptım, emzirdim. Şuan sağdım pompayla, ova ova.. Ona rağmen halen acıyor. Ucuyla alakalı galiba, bebiş emdiği için belirgin ucları baya. Koyu alanla birlikte alıyor ağzına. Daha da bi sebep bulamadım acıması için.
Canım süt depolanan bisey değil ki eksisin,bebek emdikce onun ihtiyacına göre üretiliyor böyle bisey mümkün değil,sen bakma soylenenlereAynen canım hiçbir hesabım yok malesef. Bu saatte burdan başka sorabileceğim bir yerde yok, eşimde kendi havasında sinirlerim bozuldu iyice
Ben 39+2 de oğluma kavuştum bence sizlerde bu haftalarda ilişkiye girmeleri çoğaltırsanız doğum doğal olarak başlar. Ben iyiyim kuzum, oğlumu yıkadım bugün ilk kez yani başını yıkadım vucudunu sildim, daha kordonu düşmedi. Biraz sarılığı varmış , eve çıktığımızdan beri günde 1 topuğundan kan aldırmaya gidiyoruzInsaAllah 30sunda istiom bakalim hahha sen nasilsin yolculuk nezaman
benimde tecrubeli annelere bir sorum olucak kizlar.. biz bugun 25 gunluk olduk benim minik kızım bugun sadece bir kere kakasini yapti sizce bu normal mi ? normalde ıkınır yaparken ozaman anlarim kakasini yapiyor derim ama bugun hic ıkınmadi demek ki yok ki yapmiyor diyorum ama ya bir sey olursa diye de korkuyorum sabaha kadar bekliyim diye düşünüyorum sizce bekliyim mi yoksa doktorunu mu arayim ?
birde meme agzinda uyuya kaliyor gazini cikarayim diyorum o ara uyaniyor birdahada uyuturken zorlaniyorum uyudugunda birakip uyusun mu yoksa gazini cikarmaya devam mi edeyim ? kafamda deli sorular ...
cevrem de cok bilmiş var ama biride işe yarar bir bilgi vermiyor hep dır dır :)
Herşeyiyle aynı durumdayiz canım kakasini yaparken çok zorlanıyor maalesef gazla basımiz belada.emzirdikten sonra gazını cikarmasam uykusunda inliyor cikarsm da uyanıyor dediğin gibi sonra tekrar emzir tekrar gaz..ne yapacağımı şaşırdım.kaka için bekle bence sadece anne sütüyle besleniyosa bi kaç gün yapmaması normal kabul ediliyorms Google bilgisi bu tabi,umarm doğrudurbenimde tecrubeli annelere bir sorum olucak kizlar.. biz bugun 25 gunluk olduk benim minik kızım bugun sadece bir kere kakasini yapti sizce bu normal mi ? normalde ıkınır yaparken ozaman anlarim kakasini yapiyor derim ama bugun hic ıkınmadi demek ki yok ki yapmiyor diyorum ama ya bir sey olursa diye de korkuyorum sabaha kadar bekliyim diye düşünüyorum sizce bekliyim mi yoksa doktorunu mu arayim ?
birde meme agzinda uyuya kaliyor gazini cikarayim diyorum o ara uyaniyor birdahada uyuturken zorlaniyorum uyudugunda birakip uyusun mu yoksa gazini cikarmaya devam mi edeyim ? kafamda deli sorular ...
Canım benimki de felaket ağrıyor ağzına komple sokuyorum ama yine de agriyo,sutum de çok fazla değil sagsam biberonla vereceğim bi sefer beni reddedecek ilk 10 gün almadı zaten sarilik oldu alıştırana kadar canım çıktı ama alıştı çok sukur,sagmasam bu ağrı nasıl geçecek.ama bu ağrı sütten mi uçtan mi anlayamıyorum sizliyo duş bile rahatlatmiyoAminn.. Yapıyorum canım sıcak havluyla, duşa girip masajda yapıyorum, bazen sağıyorum. Bu başlarda olan sütün dolupta sızlatması şişirmesi gibi değil. Bi anda acımaya başladı, sert olmasada yine de emmeden önce masaj felan yaptım, emzirdim. Şuan sağdım pompayla, ova ova.. Ona rağmen halen acıyor. Ucuyla alakalı galiba, bebiş emdiği için belirgin ucları baya. Koyu alanla birlikte alıyor ağzına. Daha da bi sebep bulamadım acıması için.
Yendim cnm burdakilerin sayesinde sende almistin deme yaniii sancii olmuor acilmaya rahat beklenioor yaniii egerkii gec kalmazsam 7 cm de de vurmuorlarrrBen 39+2 de oğluma kavuştum bence sizlerde bu haftalarda ilişkiye girmeleri çoğaltırsanız doğum doğal olarak başlar. Ben iyiyim kuzum, oğlumu yıkadım bugün ilk kez yani başını yıkadım vucudunu sildim, daha kordonu düşmedi. Biraz sarılığı varmış , eve çıktığımızdan beri günde 1 topuğundan kan aldırmaya gidiyoruzRabbim başka dert vermesin ama bununda olmasını istemezdim tabi ki.. Yine de buna da şükürler olsun, hafif atlatır inşallah, gözlerinde var sarılığı biraz ama baya süt içiyor, dışkılama ve idrar yapması oldukça sık. Emzirmek çok önemliymiş. Bi de topuğundan kan almayı beceremeyen hemşireler olmasa daha da sevinicem Cuma kan aldırmıştık, eksik almış gerizekalı, aradı bizi geri gelin diye, dedim çocuğumun topuklarında 5 delik var pazartesi geliriz dedim, sinir ettiler beni de eşimi de.. Neyse şimdilik sıkıntımız varsın bu olsun, Allaha çok şükür alıştık yeni düzenimize.. Yolculuk 28 Nisan az kaldı, herkes merakla bizleri bekliyor, 3G konuşmaktan bezdik! Yine şükür birbirimizi görebiliyoruz bir şekilde..
Sen nasılsın bakalım, epiduralden olan korkunu yendin umarım ?
Aynen CNm ikinci ucuncu doğumlarda baya hızlı oluyor suni sancı ile ama açıklık varsa 3 cm vardı benim suni takıldı sancılarım 100 oldu 1 dk dustu arası epidural sonrası 6 cm derken hop ben çataldaydımBir saatmi pekii oo neguzelll suni sanci aciklik waouuu
Oglum ek gıda sürecine kadar haftada bir nirmal kıvamlı kaka yapardı o ikindikca kaka yapamıyor hep ondan diye düşünür neler yapardım cocuga halbuki bagirsak boşmuş emdiği sutu de paşamız posasızla vücuduna yarıyormuş Dr gayet normal derdi birde sadece anne sütüyle bile cok kilo alıyordu az kaka yapmasını cok normal görüyordu doktorum bir zmn sonra bende bıraktım NE zmn isterse yapardıbenimde tecrubeli annelere bir sorum olucak kizlar.. biz bugun 25 gunluk olduk benim minik kızım bugun sadece bir kere kakasini yapti sizce bu normal mi ? normalde ıkınır yaparken ozaman anlarim kakasini yapiyor derim ama bugun hic ıkınmadi demek ki yok ki yapmiyor diyorum ama ya bir sey olursa diye de korkuyorum sabaha kadar bekliyim diye düşünüyorum sizce bekliyim mi yoksa doktorunu mu arayim ?
Epedural aldin yani gercekten rahatmi oluor pekii gercekten hafifliormu samci falan ikinmada kapattilarmiAynen CNm ikinci ucuncu doğumlarda baya hızlı oluyor suni sancı ile ama açıklık varsa 3 cm vardı benim suni takıldı sancılarım 100 oldu 1 dk dustu arası epidural sonrası 6 cm derken hop ben çataldaydımdarısı sana olsun insaallah
Oglum ek gıda sürecine kadar haftada bir nirmal kıvamlı kaka yapardı o ikindikca kaka yapamıyor hep ondan diye düşünür neler yapardım cocuga halbuki bagirsak boşmuş emdiği sutu de paşamız posasızla vücuduna yarıyormuş Dr gayet normal derdi birde sadece anne sütüyle bile cok kilo alıyordu az kaka yapmasını cok normal görüyordu doktorum bir zmn sonra bende bıraktım NE zmn isterse yapardıdiger konu ben çıkarmıyorum uyursa Gazi'ni ztn olunca ya dalmıyor yada uyanıyor Gazi varsa o zmn çıkarıyorum yoksa Gazi'ni alayım derken uyanıyorlar tekrar kisir döngü basliyor meme ister gaz cikar filan derken deli olur insan :)
bende de oluyor sol kasigimin alti ic bacagimin baldirina giriyor bicak gibi yere coneliyorum bi tek o iyi geliyo cunku kalcama cok hafif vuruyo normaldir inşallahCanım ben sadece yatarken yastıksız yattığımda canım yanıyor. Alt tarafta felaket ağrı oluyor o yüzden yaklaşık 3aydır bacak aramda yastık var. Sağ sola dönerkem dikkat etmezsem canım yanıyor ama yavaşça döndüğümde acımıyor. Gün içinde her hangi bir ağrım yok. Çok ayakta durduğumda alt tarafta baskı hissediyorum sadece. Bir de benim yürürken birden kalçamdan bir ağrı giriyor. Saniyelik düşecek gibi oluyorum. Hatta esprisini yapıyorum eşime, bebeği bacağımdan çıkartıcam die. Baldır ile bacak kalça arası tam tarif edemiyorım.
Yarın kontrolde soracağım sana da bilgi veririm canım.bende de oluyor sol kasigimin alti ic bacagimin baldirina giriyor bicak gibi yere coneliyorum bi tek o iyi geliyo cunku kalcama cok hafif vuruyo normaldir inşallah