- Emoji Skoru
- 6.627
- Puanlar
- 198
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #48.241
Işte o emme de onun için rutin olmuş, alışkanlığa dönmüş. Uyku rutinlerini emdikten sonra yapmayı denedin mi canım? Yani uykuya yakın bir zaman diliminde emme, bez değişimi ve pijama giymek yani pijama giydikten sonra emzirmeden. Emzik alıyorsa onu verip yatağına yatırma, ağlıyorsa sarılma öpme tekrar yatırma ( bu birkaç kez tekrarlanabilirRutin ve uyku saati bizde de aylardır düzenli aslında sorun memede emmeden uykuya dalamıyor olması yatır kaldır vs denedim ama iyice histerik krizlere girmesinden başka işe yaramadı
Dişi çıkacaktır kaşındıgı için tüm eli ağzında bizimkinindeKızlar kizim sürekli kendini kusturuyor. Nedeni ne olabilir sizce artık yorgun düştüm gerçekten yedikten sonra kusmasa da bi bakıyorum parmağını boğazına indirip kusuyor.
Kızlarrr yorum bekliyorum 2 gün önce beta HCG 3.2 idi. Bugün 5.87 olmuş hamilelik var mı sizce??
Bazen de onu terketmeyin sen okşayın aöa ağlamasına müsaade edin diyorlar bu da kafama yatıyorIşte o emme de onun için rutin olmuş, alışkanlığa dönmüş. Uyku rutinlerini emdikten sonra yapmayı denedin mi canım? Yani uykuya yakın bir zaman diliminde emme, bez değişimi ve pijama giymek yani pijama giydikten sonra emzirmeden. Emzik alıyorsa onu verip yatağına yatırma, ağlıyorsa sarılma öpme tekrar yatırma ( bu birkaç kez tekrarlanabilir), sırtını veya basını okşama vs. Ilk zamanlar ağlar çok 8nat eder ama 3. Günden sonra emin ol azalmaya başlar. Yani demiyorum ki aglasin, asla ben öyle yapmadım ama aynı kararlılıkla devam ettim eğitime, defalarca kucagima aldim yatir kaldir , ss pat, uyku muzikleri vs . Yani aglamasina musade etmedim. 3. Gunden sonra daha bi kolay olmaya basladi falan. Yani kolay olmuyor tabi ama imkansiz da değil. Allah hepimize kolaylık versin .
Amin canım benim inşallah .. pazartesi tekrar kan vericem sabırsızlıkla bekliyorum.Bisiler oldugu kesin durduk yere beta yukselmez.biraz yavas yukseliyor umarim sagliklidir ve sağlıkla bebegini kucagina alirsin canim hakkinizda hayirlisi olsun
Hayırlısı canım inşallah..Çok isteklisin canım.insallah vardır.ben hiç anlamam .hayatımda 1defa beta HCG yaptırdım.o da adetimden 2gun sonraydi 5300falan çıkmıştı.sonuc kızım 8 aylık.hic anlamam yani takip yapmadım hiç
pazartesi daha da netleşir canım kan testiyle hayırlısı.Değer çok düşük kapılma derim kimyasal gebelikte olabiliyor. Bazı merkezler 5 üzeri gebelik olasılığı derken 10 u baz alanda var. Benim ilk hamileliğimde adetten 1 hafta önce 28 30 civarı birşeydi
Yeniden kan vercem pazartesi yavaş yavaş netleşir. Allah razı olsun kayınvalidemler çok yardımcı oluyorlar bebeğime bakarken.
Evet var gibi ama değer çok düşük iki günde iki katı artması gerekiyor . Iki gün sonra tekrar yaptır bakalım. Sende ki cesarete vay be demekten kendimi alamadım
Ben ilk zamanlar yanında bekledim , aldim yatırdım ağladıBazen de onu terketmeyin sen okşayın aöa ağlamasına müsaade edin diyorlar bu da kafama yatıyor
Kendini harap etmeyecek kadar ağlayabilirler tabi canım, zaten O ağlamalar anlaşılıyor yüz ifadesinden . Daha çok mızırdanma gibi , anneyi test eder gibiBazen de onu terketmeyin sen okşayın aöa ağlamasına müsaade edin diyorlar bu da kafama yatıyor
Bence A aeengineer ın demek istediği farklı. Yani ben hatırlıyorum siz alerji şüphesiyle alerji maması içirmeye çalışırken peynir de veriyordunuz. Kimdi hatırlamıyorum ama bi iki kişi de söyledi bunu size. Tabi ki çocuğunuz için en iyisini siz bilir, siz istersiniz. Ama A aeengineer ın çocuk neler çekmiş derken demek istediği de kendi bebeğinin alerjik olması sebebiyledir diye düşünüyorum. Sizin ek gıda konusunda kafanız çok karışık, ve bence yorumlarınızdan, sorduklarınızdan anladığım kadarıyla bebek konusunda da genel olarak evhamlısınız bu da kafanızı daha çok karıştırıyor. Bebeğiniz bir an önce alerjiyi aşar umarım, çok geçmiş olsun.
Teşekkür ediyorum kızlar.. Ben kendime dahi iki buçuk ay nasıl anlamadım diye çok kızdım ve burada başka bebekler çekmesin diye hep anlattım.. Süt ürünleri diyeti yapıyorum deyip kek, tarhana tüketiyordum.. Yine onlarda bilinsin diye en ince ayrıntısına kadar yazdım oysa.. Neyse, birşey demeyeceğim zaten bundan sonra..Eğer alerji konusunda şüphelerin varsa başka bir doktor görüşü daha almanı tavsiye ederim. Alerji maması almayan bebeklere mamayı birkaç damla vanilya şurubu yada kayısı kaynatılmış suyla vs. Veriyorlar bir deneyebilirsin. A aeengineer i yanlış anladığını düşünüyorum. Dün kızdan fırsat bulup yazamadım. Peynir tadımı yaptırdığında emin olmadan peynir deneme diye bende uyarmıştım seni, uyumuyor ağlıyor diyorsun bu bile alerjiye işaret olabilir. Alerjik bebeklerin uyku aralığı 20-30 dk larla sınırlı, grupta alerjiden en fazla çekenlerde biziz ben gayet yardımcı olma amaçlı yazılan bir yazı okudum. Dediğim gibi eğer emin olmak istiyorsan deri testi vb. Yaptırabilirsin ama bizimki kadar küçük bebeklerin testleri kesinlik vermiyor deneyerek bulmalısın
Ben kızımın uykusundan biraz da yememesinden çekiyorum ama alerjik bebek çok daha zor. Allah tüm alerjik bebeklere, annelerine sabır, sıhhat versin. Bir an önce alerjiyi aşarsınız umarım :)Teşekkür ediyorum kızlar.. Ben kendime dahi iki buçuk ay nasıl anlamadım diye çok kızdım ve burada başka bebekler çekmesin diye hep anlattım.. Süt ürünleri diyeti yapıyorum deyip kek, tarhana tüketiyordum.. Yine onlarda bilinsin diye en ince ayrıntısına kadar yazdım oysa.. Neyse, birşey demeyeceğim zaten bundan sonra..
Amin canım çözersem ben de yaşadıklarımı paylaşırım inşallahBen ilk zamanlar yanında bekledim , aldim yatırdım ağladı
Kendini harap etmeyecek kadar ağlayabilirler tabi canım, zaten O ağlamalar anlaşılıyor yüz ifadesinden . Daha çok mızırdanma gibi , anneyi test eder gibio kadar benim kızım da ağladı tabi, mizirdayip ağlıyordu, alıyordum susuyordu, yatırıyordum 2 dk sonra yine mizirdiyordu ama konuşup şarkı söylersem dikkati dağılıp susuyordu :) zaten öyle öyle baktı herhalde ben kararliyim o da bıraktı kendini kabullendi. Yani bazıları da öğrenilmiş çaresizlik oluyor bebekte diyor ya, valla hiç alakası yok . Ben kızımı izliyorum da güle güle, kendi kendine konuşarak yatağındaki peluş oyuncaklarla oynayarak daliveriyor uykuya, uyanınca bile ağlamıyor, tavsanina bıcır bıcır sesler cikardigini duyuyorum. Inşallah siz de çözersiniz canım bu uyku olayını, Rabbim kolaylık versin .
bizim kan sayimi yapildiktan 1 hafta sonra sonuc icin cagirdi kizimin b12si dusukmus ilac verdi gunde 1 damla sekilde 2 ay kullanicakmisimBura degistikten sonra yazmaya hevesim kalmaditema ne olmus böyle hiç sevmedim :) her neyse herkes iyi insallah. Merak ettigim 9.ayda kan aldilar. Aldiktan sonra doktor bir sey demedi. Şu zaman falan gelin de demedi. Bizim gibi kan aldirdiktan sonra doktor takibi ne zamana verdi öğrenebilir miyim? Size ne zaman gelin dediler?
ayni benim kizi tarif etmisin memeden baska asla uyumuyor ve gece 1500 defa uyaniyor aliskanlik haline gelmis artik cok yoruldum buna çare bulan varsa sölesin lütfennselam kızlar sizlere de sormak istiyorum memede uyuma alışkanlığı olup gece aç olmamasına rağmen 255 kez kalkan bebesi olup da uykusunu düzene koyan var mı aranızda ? varsa nasıl yaptınız deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Bizde b12 ye bakilmadi yabizim kan sayimi yapildiktan 1 hafta sonra sonuc icin cagirdi kizimin b12si dusukmus ilac verdi gunde 1 damla sekilde 2 ay kullanicakmisim
bilmiyorum bizde 2 tup alinip herseye bakildi. belki sizdede bakilmisdir problem yoktur diye silememisdir doktorBizde b12 ye bakilmadi ya
Aynen canım zor valla.. Amin inşallah teşekkür ederimBen kızımın uykusundan biraz da yememesinden çekiyorum ama alerjik bebek çok daha zor. Allah tüm alerjik bebeklere, annelerine sabır, sıhhat versin. Bir an önce alerjiyi aşarsınız umarım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?