• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Farklı birşey yedirdin mi ? Alerji gibi duruyor anlattıkların. A aeengineer ise mi başladın bebeğe babası bakacak demiştin anlaşabiliyorlarmı ?

Yok cnm ya yedigi yumurta lorpeynir bebe biskuvisi .acaba yumurtami yapio ya :/ elma puresi icine ceviz ekliyom bazen.patates havuc corbasi et sulu bazen bal kabakli yapiom bazen sadece pattes havuc.yourt zaten yemiyo pek oguruyo.iste bizbyemek yerken verioz minik minik yedigimizden.bilemedim yaniii

Kizlar ya bazen ne yedircemi sasiyorum oglusa.mesela sabah siz neler veriyosunuz oglen ikindi aksam yada yatarken farkli tarifler deniyormusunuz???ben sabah genelde corba yada yumrta lor peyniri bebe biskuvisi yediriyorum.bazende corbanin icine ekliuorum yunrta peyniri.sora meyve puresi icine ceviz.sora corba gene.gece yatarkende pirinc unu yapiyorum malum mama yemiyo oglum.aralarda bicok emzirme var tabi.acaba bu verdiklerimden hangisi yapiyo alerji ya?vucudu putur putur ve kirmizi benek benek gbi asiri deilde

Yok cnm ya yedigi yumurta lorpeynir bebe biskuvisi .acaba yumurtami yapio ya :/ elma puresi icine ceviz ekliyom bazen.patates havuc corbasi et sulu bazen bal kabakli yapiom bazen sadece pattes havuc.yourt zaten yemiyo pek oguruyo.iste bizbyemek yerken verioz minik minik yedigimizden.bilemedim yaniii
Ben 2 hafta önce kızıma 4 gün boyunca avokado muz yedirdim. Işten gelince hiçbir şey yetismiyordu bos geçmeyeyim diye yüzü minik beyaz pütür attı. Avokadoyu kesince düzeldi. Muhtemelen yedirdiklerinden birine alerjisi var

Kizlar yaaa acil bakin oglumun vucudu pütür putur;( hani bole elini surunce gelir ya eline puturluk oyle.neden olur bu ya ????yasayan oldumu bole bisey?ensesinde bogazindada war.bide hafif kirmizi pembe gibi vucudu sanki benek benek
Benim kızım öyle olmuştu canım döküntü gibiydi vücudu o dönem demir ilacı kullaniyorduk o yapmıştı ilacı bırakınca geçti hepsi

Kizlar ya bazen ne yedircemi sasiyorum oglusa.mesela sabah siz neler veriyosunuz oglen ikindi aksam yada yatarken farkli tarifler deniyormusunuz???ben sabah genelde corba yada yumrta lor peyniri bebe biskuvisi yediriyorum.bazende corbanin icine ekliuorum yunrta peyniri.sora meyve puresi icine ceviz.sora corba gene.gece yatarkende pirinc unu yapiyorum malum mama yemiyo oglum.aralarda bicok emzirme var tabi.acaba bu verdiklerimden hangisi yapiyo alerji ya?vucudu putur putur ve kirmizi benek benek gbi asiri deilde
Bebe bisküvisini hazır alıyordunuz galiba? İçindekilerden biri dokunuyor olmasın, diğer verdiklerinizin dokunmadığından eminseniz? Ya da sünnet olmuştu oğlunuz, hayırlı olsun bu arada, ilaç krem vs kullanıyorsanız olabilir. Ya da siz belki farklı bi şey yediniz sütünüzden geçti, o da olabilir. Bu arada pirinç unu normal pirinç unu mu tam pirinç unu mu? Normal pirinç unu tavsiye edilmiyor besleyici değeri olmayıp sadece kof kilo yaptığından. Ayrıca mesajlarınıza denk geliyorum, verdiklerinizi çok karıştırarak veriyorsunuz, sebzelerin tadını ayrı ayrı almazsa ilerde yemek seçme problemiyle karşılaşabilirsiniz. Yanlış anlamayın lütfen başka ifade bulamadım, Mesela yumurta ve peyniri çorbaya karıştırmak çok mantıklı değil bence. Bir de çorba tek öğün yeterli, kısıtlı olan mide hacmini sıvıyla doldurmak hem diğer gıdaları reddetmesine hem yetersiz emmesine sebep olabilir. Yani bunlar bizim doktorumuzun söyledikleri, benim araştırdıklarının harmanı. Fikir olarak söylüyorum, yanlış anlamayın, geçmiş olsun.

Yukarıda yazdığımın devamı olarak - baya uzun oldu -
Ha ben ne veriyoruma gelince;
-Sabah yumurta sarısıyla lanmeyin karıştırıp tavada yağlı kapıtta önlü arkalı pişiriyorum, şerit şerit kesip tabağına koyuyorum, kurcalaya kurcalaya yiyor. Bazen ben de minik parçalar bölüp veriyorum. Avokado veriyorum, önceden ezdiğimde yerdi şimdi ezilmiş yemediği için onu da kendi alabileceği şekilde de veriyorum, arada minik minik elimle ben de veriyorum.
-Uyuyup uyandıktan sonra meyve püresi veriyorum.
-Tekrar uyuyup uyandıktan sonra çorba veriyorum, bugün yanına fırında mücver de yaptım. Yumurtayı verdiğim şekilde verdim onu da.
-Tekrar uyuyup uyandığında bizim yemek saatimize geliyor, karnabahar brokoli havuç haşlayıp tabağına bırakıyorum, onları eliyle yemek çok hoşuna gidiyor.
-Bazen akşam uykusuna geçmeden muhallebi veriyorum.
-Ha bi de kızım başlarda yoğurt yerdi, ilk yoğurtla başlamıştık, artık yemiyor, ben de arada denemeye devam ediyorum. Bu sebepten günlük verdiklerim arasında yoğurt maalesef yok.
-Her ek gıdadan sonra mutlaka su teklif ediyorum, suluğumuz Dr. Browns, memnunuz. Kızım genel olarak suyu seviyor, ama arada birkaç gün su içmek istemiyor, ben de ısrar etmiyorum.
-Süt konusuna gelince uyurken ya da ilk daldığında emiyor, bazen uyandığında da istiyor.
-Sütüm azaldığı zamanlarda farklı mamalar denedim ama aç da olsa kesinlikle mama yemiyor.
-Ek gıda miktarlarına gelince, benim kızım aman aman yiyen bir çocuk değil, kaşığa karşı da bş antipatisi var tam ek gıdaya geçerken rahatsızlanıp bi sürü ilaç kullandığımız için. Yediği kadar veriyorum, hiç yemese de bana göre az yemiş olsa da ısrar etmiyorum, ağlarsa kesinlikle ağzına lokma koymaya çalışmıyorum.
Bazen yaptığımdan bir lokma dahi yemiyor, canım sıkılmıyor mu sıkılıyor, ama zorlayıp ona yemek konusunda travma yaşatıp ilerde daha büyük sıkıntı çekmektense şimdi varsın yemesin diyorum.
-Bi gün yediğini bazen diğer gün yemiyor. Bazen de yemediğini birkaç gün sonra teklif ediyorum, yiyor.
-Bizimki yemek yedirilmektense kendisi yemeyi daha çok seviyor, ki benim istediğim de buydu. Çok şükür.

Uzun oldu ama sizin sorunuz altında genel hatlarıyla ben ek gıda konusunda napıyorum onu açıklamış oldum.

Benim yöntemim blw desen değil klasik desen değil, biraz ondan biraz bundan. Ama kesinlikle zorlama yok.

Aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin.

Bizimkide ek gıdayı güzel yiyor gunduz iki kez zorla emiyor bende ölcusunu kestiremedim. On gün önce baslayacak bakici ișe ben baslamadan olmazsa evde sagarim bir iki gun denerim ne kadar içtiğini anlarim dimi
Çok rahat anlarsın canım.. Zaten 10 gün uzunn zaman.. Yavaş yavaş tamamen yalnız bırakırsın onları.. Başlarda oyun vaktinde yalnız bırakıp, emzirme anlarında çıkarsın ortaya.. Sonra biberona geçerler.. Biberonla arası nasıl bilemiyorum.. Benim oğlum gibi arası yok ise ona da alışmış olur biraz.. İnşallah kolay geçer

Kizlar yaaa acil bakin oglumun vucudu pütür putur;( hani bole elini surunce gelir ya eline puturluk oyle.neden olur bu ya ????yasayan oldumu bole bisey?ensesinde bogazindada war.bide hafif kirmizi pembe gibi vucudu sanki benek benek
Aklıma birşeye alerjisi var gibi geldi.. Bu durumlarda son 3 gün ne yedi ona bakmalısın.. Birde bazen alerjinin durduk yere başladığını da duymuştum.. Senin oğlun içinde alerjik mama kıllanıyordun ama peyniri, yoğurdu veriyordun değil mi? Sizin iş biraz karışık.. Allah yardım etsin canım

Farklı birşey yedirdin mi ? Alerji gibi duruyor anlattıkların. A aeengineer ise mi başladın bebeğe babası bakacak demiştin anlaşabiliyorlarmı ?
Ya kronik şuraya döşeyeceğim de şimdi, neyseeee.. İşe başladım.. İlk gün beni görünce direk emdi, çünkü 10 ml süt içmiş sadece, o da zorla.. Emdikten sonra akşama kadar yüzüme bakmadı, kucağıma alıyorum yönünü değiştiriyor, baya üzüldüm.. Akşama doğru biraz güldü yaptıklarıma.. 2. Ve 3. Gün daha da huysuzluğu artmış, sürekli ağlamış.. Dışardan eve giriyorduk bugün, babasına verdim botumu çıkarayım diye, o da aldı salona geçti.. Oğlum bir bağırdı.. Ne elimi yıkayabildim, ne üzerimi değişebildim.. Yanından kaldırmıyor.. Ayağa kalksam ağladı.. Zaten ayrılık üzücü birde böyle yapıyorlar.. Gece de gözlerini açıp oturuyor, 3te 4te.. Defalarca uyandığı yetmez gibi birde bu çıktı.. Ne zaman artacak uyku süreleri ve aralığı??? Gündüz uykusu da ikiye düştü.. Çok uzun uyur gibi.. Akşamda saati iyice kaydırdı.. Evde birşeyler oluyor ama ben hâkim olamıyorum maalesef

Alerjik bi bebek olunca gerçekten zor oluyor, insan ne yedireceğini şaşırıyor maalesef :KK43: benim kız normal yetişkin gibi yiyor artık ben ayrı bisey yapmıyorum, yemeği az tuzlu ve az acılı yapıyorum hepsi bu. Bazen kahvaltı yerine muz , yoğurt, dondurulmuş ahududu ile smoothie içecek yapıyorum koyu kıvamlı oluyor, onu içiyor. Eğer yoğurda alerjisi yoksa sen de yapıp verebilirsin elmalı, armutlu ( haslayarak) , yarım muz, çok çok az bi fiske tarçın, 1 çay kaşığı pekmez rondodan geçip içecek deneyebilirsin

Sadece gece emiyordu bu gece emmek istemiyor :( ne yapacağım ben tamamen bırakıyor galiba var mi yardımcı olacak

Ya kronik şuraya döşeyeceğim de şimdi, neyseeee.. İşe başladım.. İlk gün beni görünce direk emdi, çünkü 10 ml süt içmiş sadece, o da zorla.. Emdikten sonra akşama kadar yüzüme bakmadı, kucağıma alıyorum yönünü değiştiriyor, baya üzüldüm.. Akşama doğru biraz güldü yaptıklarıma.. 2. Ve 3. Gün daha da huysuzluğu artmış, sürekli ağlamış.. Dışardan eve giriyorduk bugün, babasına verdim botumu çıkarayım diye, o da aldı salona geçti.. Oğlum bir bağırdı.. Ne elimi yıkayabildim, ne üzerimi değişebildim.. Yanından kaldırmıyor.. Ayağa kalksam ağladı.. Zaten ayrılık üzücü birde böyle yapıyorlar.. Gece de gözlerini açıp oturuyor, 3te 4te.. Defalarca uyandığı yetmez gibi birde bu çıktı.. Ne zaman artacak uyku süreleri ve aralığı??? Gündüz uykusu da ikiye düştü.. Çok uzun uyur gibi.. Akşamda saati iyice kaydırdı.. Evde birşeyler oluyor ama ben hâkim olamıyorum maalesef
Ben aralık ayında işe başladım hala aynı, tuvalet kapısında çıkmamı bekliyor. Ayağa kalksam çığlık atarak ağlıyor. Sabahında olmadığım için gece uyumayı reddediyor. Allahtan mama yada sütle derdi yok inşallah onlarada tepki göstermez. Sabah 5 ten 7.30 a kadar emdi. Kollarını boynuma doluyor zor çıktım yanından önce yastık verdim sarılsın diye sonrada beşiğine aldım. Uyku konusunda ben umudumu kestim artık ceset gibi gidip geliyorum. Gündüz uyusa onda uzansam o bile yok

Çok rahat anlarsın canım.. Zaten 10 gün uzunn zaman.. Yavaş yavaş tamamen yalnız bırakırsın onları.. Başlarda oyun vaktinde yalnız bırakıp, emzirme anlarında çıkarsın ortaya.. Sonra biberona geçerler.. Biberonla arası nasıl bilemiyorum.. Benim oğlum gibi arası yok ise ona da alışmış olur biraz.. İnşallah kolay geçer

Aklıma birşeye alerjisi var gibi geldi.. Bu durumlarda son 3 gün ne yedi ona bakmalısın.. Birde bazen alerjinin durduk yere başladığını da duymuştum.. Senin oğlun içinde alerjik mama kıllanıyordun ama peyniri, yoğurdu veriyordun değil mi? Sizin iş biraz karışık.. Allah yardım etsin canım

Biberon Dan su güzel iciyor sütüde icer Umut ediyorum insallah alisiriz

Ben aralık ayında işe başladım hala aynı, tuvalet kapısında çıkmamı bekliyor. Ayağa kalksam çığlık atarak ağlıyor. Sabahında olmadığım için gece uyumayı reddediyor. Allahtan mama yada sütle derdi yok inşallah onlarada tepki göstermez. Sabah 5 ten 7.30 a kadar emdi. Kollarını boynuma doluyor zor çıktım yanından önce yastık verdim sarılsın diye sonrada beşiğine aldım. Uyku konusunda ben umudumu kestim artık ceset gibi gidip geliyorum. Gündüz uyusa onda uzansam o bile yok
Bende yirmi gün sonra baslayacagim ișe gece bizde surekli memedeyiz daha sabahtan beri emmedi gunduz iki kere emiyor sadece. Ayy benimde korkularimm var Allah yardimciniz olsun

Aynen canım, aynıyız valla.. Yerine koymak istediğimde ayakları ile bile sarılıyor.. Kıyamıyorum, uykusuzluktan ölsem de..

Kızlar 120 cc mama bebeğinizi kaç saat tok tutuyor . Bi de biberon başlığı bizde meme reddi olduğu için ben hala en ince uclu olanı yani yenidoğan kullanıyorum.yanlış mi sizce siz ne kullanıyorsunuz ? kronik_unutkan kronik_unutkan bizimki diş yüzünden memeyi reddediyor ilk dişi çıktığında gündüz emmeyi bıraktı bu sabah baktım ikinci dişi çıkıyor dün gece hiç etmedi

Back