2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Aa olemi cnm bende baktim biraz netten cok pratikmis evet.bnde ona bakiodum.nekadara aldiniz
100 TL civarı şuan baktım siteye 108 TL mis canım
Evet kaldırması falan pratik hafif temizliği de oyle.sadece çok konforlu değil ama uzun süre oturmuyor zaten yemek yerken koyuyoruz ,onu beslerken .sonra sıkılıyor

Gözden mi kaçmış acaba genelde en çok yakindigimiz konu uyku hepimiz mahvolduk uykusuzluktan bebeler uyumak bilmiyorlar ya, geçecek inşallah

Ya bende sunger kullaniyorum ama sert gibi ya:/ son zamanlarda dikkatimi cekti.annem gelmisti cok sert degilmi yatagi dedi.kafam karisti.hatta onu kaldirdik yorgan koyduk ondada cukur oldu felan.gomuldu icine.
Bebek yatakları sert olmalı zaten, yani bebek içe gomulmemeli . Sen tekrar nor.al bebek yatağını koy canım , omurgaları için sert yatak öneriliyor .yani sert derken öyle bizimkiler gibi kadar yumuşak değil yani.

Kizlar mama sandalyesi hakkinda fikriniz warmi???alanlar ne aldilar memnunlarmi?tavsiyeleriniz varmi?
Valla en iyi ikea nin antilop mama sandalyesi, ben oğluma graco marka almıştım olmuyorum orda var mı ama temizlemesi beni mahvetti , oturma yeri naylon olmasına rağmen. O yüzden sana tavsiyem kumaş gibi olanları, süslü vs pahalı şeyleri hiç alma, rezil rüsva oluyor, temizleme olayı da insanı çileden çıkartıyor valla ben de ilk fırsatta ikea dan alacağım bitane daha

Evet canım sonradan baktim bahsedilmis geri sayfalarda

hem de nasıl zor sorma canım.
annem haftada bir iki gün kalıyor benimle. ev işleri için de 2 gün birisi geliyor. onun dışında tek bakıyorum ama perişan haldeyim :)
Bence iki gün bebeklere bakıcı olsa, sen evi temizlesen daha az yorulursun. Sürekli bebekle ilgilenmek çok daha zor yaa. Benim iki haftadır annem burada.. Anneme verip, o uykusuzluğa rağmen büyük temizlik yaptım ve oğlumla ilgilendiğimden daha az yoruldum.. Allah yardımcın olsun canım

Rob çok farklı

Bu işte bir terslik var. Doğumdan sonra adet ağrısı genelde yok olur, bende de daha önce olmayan ağrı başladı. Geçen ay ilk defa adet oldum. Bu ay da 4 gün gecikmeyle geldi ama kasık ve böbrek ağrısıyla... Doğumdan önce ağrı olmazdı. Sizde de böyle bir durum oluştu mu? İnşallah geçicidir.

Hiç iyi değilim gece ailemle aşırı gerildik. Kız ağlamadan uyumuyor bu ara ağlama işini çok abartıyor. Babam dahil herkes 15 dk da bir kaldır sallama uyumasın diye geldi. Bi ara abartıp aldılar çocuğu gece saat 1 çıngırakla falan oynattılar. Çocuğu oynatıp costurunca uyurmu uyumadı tabiki, her gelip müdahale edenle dahada yükseldi ağlaması baya yüz buldu. Babamda açmı bu çocuk (1 saat önce yediğini gördü) mama ver içine ilaç ! koy. Çay çeşme birşeyler bulundur ( rezene anason türevleri ) hipp iyi geceler çayı vermiştim onuda biliyorlar. İçti çay falan uyumuyor işte, işe gidecek benim size ne oluyor da sürekli geliyorsunuz sizi gördükçe daha fazla ağlıyor dedim. Vay efendim niye bağırmışım çocuğummu varmış karşımda kucağımda kız çığlık atarak ağlıyo haliyle sesim yüksek çıkıyor. Bende sen bağırma görmemişsin 5 dk da bir gel diyen varmı çocuğu alıp gece 1.30 ta çıngırak oynatınca uyuyacakmı sanıyorsun dedim. Kardesimle esi geldi bu kez, kendi höt zöt konuşan çocuk babamlara bağırma moduna girdi bu arada gece 2 ! uzaktanda kızımm diye çocuk seviyorlar onada sert çıktım senin evin yokmu ne olup bittiğini bilmeden ne hakla geliyorsun diye. Kızı almalarına da izin vermedim sabaha kadar oturup bekleyecekmisinizde uykusunu açıp yüz veriyorsunuz dedim. Annemler odalarına çekilip kapısını kapattılar ağlamasını duymamak için. Bende 1 tane fitil verdim üstüne yarım saat emzirdim uyudu. 3 e doğru uyuyan çocuk 7 ye kadar 4 kez kalktı sabah yarım saat emzirdim uyudu salıncağa koydum salladım anneme teslim ettim. Bugün işyerinden aramayı falan düşünmüyorum. Ben evdeyken 9 dan sonra karanlık ortamda tutuyordum bunlar aman yavrum ağlıyor diye ala ala olmayan uykusunu mahvettiler

evet farklı biliyorum belirttim zaten retina yırtığına bakılıyor diye. murat hoca göz konusunda değil türkiye'de avrupa'da en iyisi diyorlar. 2. yaşlarına kadar baktırmanıza gerek yok dediğini belirtmeye çalıştım sadece.
belki bizim gibi olanlar vardır diye.

Rob çok farklı

kronik_unutkan Kızımda annem emdiğim sütü burnumdan getirdi. Şimdi de oğlumda aynısını yapacağına eminim. Tembel, merhametsiz ve bencil maalesef. Hastaneden eve geldik. Sezaryenliyim. Allah inandırsın iki saat sonra çekip gitti. Babam da ağzını açıp çıkışmadı ona. Geçen gün beni beklemediniz deyince " Evde iki kişiydiniz." dedi. Ben eşitlikten yanayım. Tabiiki eşim de yardım edecek ama doğum sonrası bir erkeğe doğum yapmış birini bırakmaya insan utanır. Gündüzleri birkaç saat kalıp çekip gitti. Her şeyi eşimle yaptık.Bunları düşündükçe deliriyorum. Nefret doluyum. Seni iyi anlıyorum. Bir de dışarıdan müdahale insanı delirtiyor. Annemi bir de ablamlar fitnelerdi. O da aldığı gazla kavga çıkarıp dururdu. Mümkün oldukça uzak durmak en iyisi. İnsan boş bulunup her şeyi anlatıyor ama istersen kızına yedirdiğin, içirdiğin şeyleri mümkün oldukça verme. Ben arada muhallebi veriyorum. Anneme bir söylesem her gün onu verir. Yoğurt yiyor diye oğluma sadece onu veriyor. Eşinle sıkıntıların varsa onları da yansıtmamanı tavsiye ederim. Eşine de annenle olanı tabii. Öyle bir anda kullanıyorlar ki anlatılanları evlat acısı gibi koyuyor. Canın sıkıldıkça yaz yine. Allah kolaylık versin.

GEçmiş olsun. Ben tutturuyorum. 1lt süt Süzme peynirin içi dilimlenmiş şekilde olduğu için de ondan 2 dilim koyuyorum. Şimdi de göz karsrı kendi labne mayamı kullanıyorum. İyice süzmen getekiyor. Ama cıvık bile olsa sorun olmaz zaten yumuşak lazım onlara

Çok sükür bizde toparlandik artik atesimiz yok allahim yavrularimiza sifa versin

Valla biz epeydir aliskin oldugumuz için çok şükür korkum yok ee artik baslarinida kontrol edebiliyorlar aslinda

Ben de doğumdan sonra 3 kez adet gördüm ve 3unde de kasık ağrısı b3ni mahvetti, daha önce olmazdı umarım zamanla kaybolur bu ağrılar

kronik_unutkan ah canım ah, okudukça içim bir fena oluyor üzülüyorum senin yasadigin streste emin ol b3b3gine geçiyor ve huzursuzluğunu artırıyor. Aile yanında olmak çok zor, sürekli herşeye müdahale etmeleri sinir bozucu biliyorum, en iyisi kimseyi karıştırmamak hiç bir imkan yok mu canım bakıcı bulmak gibi, evde daha sakin bakar, biliyorum senin kız biraz zor uyuması vs. Ama b3n inanıyorum ki sakin ortamda bebeğin de sakin ve huzurlu olacağına kimse müdahale etmeden Allah'ım yardımcın olsun

Bebeklerinizi yürütece koydunuz mu
Biz bugün 10fk koyduk ,koymayı istemiyordum ama ise baslayinca annem ve babam koyacak zaten çok hevesliler böyle şeylere.tv ye yürütece.son 1haftam ben de saldim.mucadele etmekten vazgeçtim şimdiden.napayim insanlar benim için bulunduğumuz ilçeye taşındı Allah razı olsun ne diyeyim

Bakıcı döver benim kızımı normal insanın dayanabileceği bir çocuk değil kesinlikle, bugün bende söyledim böyle yürümez bakıcı arayayım diye karşı çıkıyorlar. Babamla konuşmuyoruz zaten evde buz gibi bir hava var. Çocuğa sürekli ilaç vermemi istiyorlar

Ben koydum ama yürütecin altında bölme var yere temas etmiyor ayakları yürümüyor yani. Önünde aktivite için tuşlu bir bölüm var o kısma hasta oluyor :) 15 dk falan tutuyoruz yemek yeme için zaman kazanıyorum o kadar. Yürüteç annemlerde kendi evime aktivite masası aldım henüz oynamadı haftasonu onu deneyeceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…