- 21 Ocak 2018
- 397
- 551
- 18
- 40
- Konu Sahibi MinikPiranha
-
- #10.981
canim ben de kullanilan ilaclar anneye pıhtı attiriyot diye biliyorum. Hatta iki kişide duydum akcigerlere ve beyne pıhtı atmıştı. O yuzden dr bana ignelerini doğuma kadar kullanacaksin dedi.Evet canim bahceci. Kan sulandirici degil coraspin kullaniyorum. Senin pihtilasma problemin mi var? Bana test yapilmadi mi ama embriyonun tutulmasini sagladigi icin verilmisti rahimdeki kanlandirmayi arttiriyor diye. Sonra da biraktiramiyorlar cat diye cunku pihtilasma gibi bir sorunun varsa iste o zaman bebegin kalbi durabiliyor kacinci ayda olursan ol. O yuzden 32.haftada biraktiriyorlar ki bir sey olursa bebegin gelisimi tamamlanmis olsun ki sezaryene alinabilsin hemen. O yuzden 32.haftaya kadar devam. Sen her gun gobekten mi oluyorsun o igneyi
Cnm eger hapsa 32. Haftafa kesıyolar ama eger ıgne ise doguma kadar kullanılıyor sezeryan günü verdıye mesela 48 saat kala kesıyolar falancanim ben de kullanilan ilaclar anneye pıhtı attiriyot diye biliyorum. Hatta iki kişide duydum akcigerlere ve beyne pıhtı atmıştı. O yuzden dr bana ignelerini doğuma kadar kullanacaksin dedi.
Geçmiş olsun canım limon da koy bi tatlı kaşığı ben 2 günde toparladımKızlar otobüste hastaneye gidip gelirken hasta hapşıran insanlardan grip kaptımBurun tıkalı başım fena ağrıyor. Nefes almak zor oluyor hep ağızdan. Sicak limonlu su ictim ama fayda etmedi. Ne yapayım geçirenler nolur yardım edin tavsiye verin
Limon yazmışımKızlar otobüste hastaneye gidip gelirken hasta hapşıran insanlardan grip kaptımBurun tıkalı başım fena ağrıyor. Nefes almak zor oluyor hep ağızdan. Sicak limonlu su ictim ama fayda etmedi. Ne yapayım geçirenler nolur yardım edin tavsiye verin
Benim Mthfr 1298 homozigot canım heterozigot daha az riskli mthfr çok önemli değilmiş zaten Hematoloji ye gittim ben önermiyorum dedi işte bir kaç kadın Doğum doktoruna danıştım bazısı kullan bazısı gerek yok dedi işte selametle şu kanama alanı biterse kullanıcam yine az da olsa riski göz ardı edemem çok zor hamile kaldım çünkü 8 yıldır sürekli tedavilerHeterozıgot genınde sanırım bı sorun var cnm bendede o gende cogu kadının o geninde sorun var dıo dr lar ama eger kayıp bebek varsa dırek sulandırıcı kullanıyoruz o haftaya kadar kı gerek duymayıp sulandırıcı vermeyen dr lar bıle var
Evet canım valla içim içime sığmıyor ama değişir diye kimseye bişey söyleyememek:)) kaç gün tutarım içimde bilmiyorum. Benim kızımda mal dr un bir erkek dedi iki kontrolde de 20.hafta aaaa kız dedi boğacaktımAy hadi maşallah ya ne güzel :) sende bi kız bi erkek var ne güzel, bu ponçik de sağlıkla gelsin de. Ama anneler hissediyor bence, erkek dedin dedin geliyor valla :) bana da herkes erkek diyor çevremde ve ben de erkek hissediyorum. Çarşamba gidicem o zaman 10+3 olucam belki görür bi ihtimal erkekse.
Spinal sez nasıl canım benim dr da epiduralden ziyade spinal i önerdi de farkını daha tam çözemedim.bu konuya bir yorumda benden gelsin bari :) bende mecburi ve en acilinden sezeryan olanlardanim ve canım cook tatlıdir ama inan ne acı hissediyorsun ne başka bişey çok keyifli:) ben spinal oldum ama bunda ssvd istiyorum Rabbim nasip ederse tabiki olmazsa sağlık olsun kızım iyi olsun yeter:)
Günaydın canım aynı şekilde benim de öyle giriyor. Hapşururken falan da oluyor ve özellikle sol tarafımdan giriyor.Kizlar aranizda gece karnina sanci giren var mi ? Bu ara gece gunduz farketmiyo cok artti ama gece daha cok hissediyorum anki durup surup aci hissediyorum :/
Benim de dün gece özellikle çok oldu canım. Ama üşütünce oluyor bence. Ayaklarını sıcak tutmaya çalış. En ufak bir üşümede ağrım oluyor. Bi de adet döngüm gelince de ağrı oluyor. 13. Hafta yazıyor sende de, senin de döngüden dolayıdır inşallah içini ferah tutKizlar aranizda gece karnina sanci giren var mi ? Bu ara gece gunduz farketmiyo cok artti ama gece daha cok hissediyorum anki durup surup aci hissediyorum :/
Insallah oyledir canimBanada en başta 12 haftada bırakıcaz demişti ama sanırım ben bir süre daha kullanıcam gibi her gün iğne ve jel kullanıyorum bu Arada doktorum 13. Haftada düşük riski %1 e iner demişti bu haftada plasenta gelişimini tamamlıyor ve artık progesteronu kendi salgılıyor sanırım o nedenle ilaçlara gerek duymuyorlar
Gunde iki bardak icebilirsin demisti doktor bana canim. Yarim da limon tuketebilirsij demisti.günaydın kızlar bulantım azalmıştı yine başladı burun tıkanıklığı da var grip buldum.Ihlamur içebiliyor muyuz
Aciklama getirdigin icin tesekkurler canim . O zaman biraz daha da rahatlayabiliriz. Iste bi yerlerden duyuyoruz sonra korkutuyoruz kendimizi ve birbirimizi. Boyle oldugunu duymak beni cok rahatlatri acikcasi. En azindan 32.haftada kestirdiklerinde emin olmus olucaz cok sukurKizlar gunaydın sımdı konuya soyle dalıcam pıhtılaşma ıle ılgılı... acıklayıcı olayım bende aspırın kullanıyorum 32. Haftada kesıcez kısmetse bunu kesınce bebegın kalbı durur yada durma ıhtımalı var alınmalı dıe 32 de kesılmez kı 32 de erken bır hafta... o haftada kesılme sebebı 32 haftadan sonra bebegın kornodunun genıslemesı ve eger cok kan pompalanırsa bebegın ılerde kalp hastalıgı olma rıskı oldugu ıcın keserler 32 de bebegın kalbı durur yada erken dogum yaparsa yasasın dıe bısey yok
Igneler dedigin kan sulandirica igneler mi canim? Sonucta ayni yere cikiyor bunlri uzuuuun sure kullanicaz. Sen progrstronu falan biraktin mi? Bana crinonjeli biraktirdi artik doktorum.canim ben de kullanilan ilaclar anneye pıhtı attiriyot diye biliyorum. Hatta iki kişide duydum akcigerlere ve beyne pıhtı atmıştı. O yuzden dr bana ignelerini doğuma kadar kullanacaksin dedi.
Evet ben de progestani kestim bu hafta.Haftaya cuma kontrolum var bende artık progestan ve folık kesıcez dedı drum tehlıkelı dönemı atlatmış oluyoruz ıns 12 haftayla beraber
Bende de var bulanık görme netlesmiyor gozlerim.Ben
Bende daha bulanık görüyorum canım,sanrm varmıs gözlere etkisi hamileliğin
Evet canım valla içim içime sığmıyor ama değişir diye kimseye bişey söyleyememek:)) kaç gün tutarım içimde bilmiyorum. Benim kızımda mal dr un bir erkek dedi iki kontrolde de 20.hafta aaaa kız dedi boğacaktımo yüzden şimdi 15martı bekliyorum ikili testte kesin söyler. Sende biraz zorla görünüyor aslında açıyı falan ayarlarsa bişey söyler ya da sen görürsün bende 10+4tüm dün ama 11çıktı usg göre.
Ya işte en sevmediğim durum. Önce emin olsun sonra söylesin. Sen ona göre hevesleniyorsun sonuçta. Ben dicem ama hocam eminseniz söyleyin die :)
Canım benim ellerim o durumda gebe kaldığımdan beri kaşınıyor. Bence de bebislerle ilgili karaciğer zorlanıyor gibi geliyor. Geçmiş olsun.Kızlar ben cildiyeden geldim kan verdim çıkmasını beklemedik yarın gidicez sabah. Doktor bir nedeni vitamin olabilir dedi etkileyebilirmiş. Bir diğeride 100 kadının üçünde görülen bir cilt rahatsızlığı varmış karaciğerden dolayıymış. Vücut bebeği zararlı birşey gibi görüp enzim salgılarmış falan tespiti içinde kan verdim. Eğer öyleyse ilaç verecekmiş. Eşimde iyice gittiğim doktora ve hastaneye sinir oldu ne verdiyse o doktor sende geri tepiyor diyor zaten yarın yeni doktorumuza gidiyoruz
Amin canım inşallah, güzel haberler olsun:)Benimde bugün kontrolüm hayırlı haberlerle gelelim inşallah :)
Anladım cnm evet heterozıgot basıt homozıgot Kotu bı pıhtılasma deıl allah korusun bunları bılmeden dogum yapan kadınlar var doguma kadar ıgne yaptıran da var 3 yada 5 ayda kesende var panık olmanı okadar ıyı anlıyorumkı ben bıle hapımı 5 dak gec ıcıcem dıe ödüm patlıyorBenim Mthfr 1298 homozigot canım heterozigot daha az riskli mthfr çok önemli değilmiş zaten Hematoloji ye gittim ben önermiyorum dedi işte bir kaç kadın Doğum doktoruna danıştım bazısı kullan bazısı gerek yok dedi işte selametle şu kanama alanı biterse kullanıcam yine az da olsa riski göz ardı edemem çok zor hamile kaldım çünkü 8 yıldır sürekli tedaviler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?